Şimdi Ara

DSG patlar muhabbeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DSG patlar çatlar muhabbetine inat 1.2 TSI DSG aracımı 5 yıl sorunsuz sıkıntısınız sıfır masraf ile kullanıp sattım. Şehir içi 6 7 şehir içi 5lt yakıtı vardı. Almak isteyen kesinlikle korkmadan alsın. Yetkili servis bakımlı olması yeterli.

• Ben hiç memnun değilim hocam.Bir kere çok kararsız kalıyor.Devirleri çok aşağıda tutuyor illa dip gaz mı yapmak lazım vites düşürmesi için ? Öyle bir yazılım atmışlar ki tam durmadan 1 e almıyor kavramanın erken bitmesine yol açar diye tahmin ediyorum.Vites küçültmeler vasat.Tek iyi yani performanslı kullanımda vites yükseltmeler hızlı.Mercedes'in G-Tronic'i,BMW'nin ZF'si bin basar bence DSG ve Stronic'e

• csb

• Peki patlarsa parasını sizden mi istiyoruz?

• Ne boş bir konu yahu, Sizde sorun çıkarmadı diye başkasında çıkarmayacak mı. Servis bakımlı leon almıştık 98 binde 103 binde mekatronik bozuldu  

Şimdi sen dedin diye evi arsayı satıp dsg alacağım, Ne zaman beni yolda bırakacak diye süreli kafamda bir arıza lambası yanacak  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 15 Aralık 2022; 14:51:51 >
  • Senin, Melikşah'ın, beyinsis'in, daswagenn'in bir de cihangir canavarının dsg'sinin patlama ihtimali yok zaten. Boşuna sıkıntı etmişsin.

• Şans işi. 2017 A3 1.6 TDI sahibiyim. Aracım 1.900 km iken bilindik usta birine yazılım da yaptırdım +35 hp +70 Nm olarak, 170.000'i geçti hiç bir arızam yok sert de kullanırım. Babamda 1.6 TDI passat var o da 170.000 civarlarında sakin kullanır. Şanzıman patlamak üzere her viteste sarsıntı, uzun yolda aniden kavramayıp devirlenme vs. ne ararsan var.

• Halihazırda passat dsg kullanıyorum benden önceki sahibi servisi kavrama vs değiştirmiş
    Etrafımda 5bin kmde 27bin kmde ve 90bin kmde de değişen birçok arkadaşımın aracı var
    Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin ben genel olarak memnunum çok seri ve motor gücünü çok iyi aktaran bir şanzıman ama malesef uzun ömürlü değil alan kişilerde şunu görüyorum şanzıman arıza verdiğinde araçtan soğuyup satma eğilimi başlıyor
    Ben bir aracı en fazla 1 yıl kullandığım için arıza olursa değişip tam otomatik bir araca geçiş yaparım diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

Ben hiç memnun değilim hocam.Bir kere çok kararsız kalıyor.Devirleri çok aşağıda tutuyor illa dip gaz mı yapmak lazım vites düşürmesi için ? Öyle bir yazılım atmışlar ki tam durmadan 1 e almıyor kavramanın erken bitmesine yol açar diye tahmin ediyorum.Vites küçültmeler vasat.Tek iyi yani performanslı kullanımda vites yükseltmeler hızlı.Mercedes'in G-Tronic'i,BMW'nin ZF'si bin basar bence DSG ve Stronic'e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 16 Aralık 2022; 14:53:11 >

1.0 ve 1.2 TSI torku DSG tork sınırının altında olduğu için herhangi bir sorunu yok. Dizel ve 1.5 150 hp araç alan arkadaslar serviste sıra bekliyor.

• Code140 kullanıcısına yanıt

Yıllardır söylenen hep aynı şeyler yenilerde sorun yok şu modellerde sorun yok vs bozulmasa bile sarf malzeme gibi düşünün belirli bir ömrü var ve malesef bu da çok uzun değil

Sadece kavrama da değil kart arızası mekatronik arızası çok saçma geliyor ama birkaç ay önce superb araçta bazı parçalarda oksitlenmeden kaynaklı sorun çıktı şükür ki şanzıman ustası vicdanlıydı sök tak pas sökücü 1500 lira ücret aldı servis komple değişim önerdi

Tam otomatik şanzımanlardaki gibi birkaç yüzbin kmyi görmeniz mümkün değil

• Tam otomatikler elbetteki daha iyi inş 6 ay sonra w212 kasaya geçme düşüncem var ama zf şanzımanın da sicili çok parlak değil tahrik vs arızası gibi erken kmlerde birçok arıza veriyor gtronic ve aisin benim favorimdir

• Hı hı eved, hiç bozulmuyor, tanıdık, arkadaş vesaire hep yalan.

• dsg patlamıyor zaten.

dsg arızalanıyor, bundan illallah eden araç sahibi çıkan dsg nin içine dinamit koyarak patlatıyor. yoksa dsg patlamaz bozulur sadece. hep insanlar yapıyor...

Hocm w212 den ziyade w211 fl öneririm.Çok daha sorunsuz ve kaliteli bir araba bence.Kıbrıs'ta yaşıyorum hala bir çok taksi w211.220 cdi ve 320 cdi olmak üzere 1 milyon kmyi aşmış 5-6 örneğini gördüm motora el değmemiş.

• Vag grubu saplanti derecesinde yakit tuketimi takintili. O yuzden sanzimanlara hasta işi bi yazilim atiyorlar.

Araba daha 70kmh a gelmeden 7. Vitese atiyor neredeyse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka gibi konu. dsg patladımı şu an 100 bin tl den kapı açarlar.

en ucuz tamir maliyeti olan otomatik şanzıman dualogic yada selespeed... muadilleri pug toyota ve renault eski araçlarında kullanılıyor.

Ama rezalet yavaş vites geçişleri var.

• Siz nerede yasiyorsunuz? Istambul'da 6 lt yakan benzinli hic gormedim

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

70 değil hocam 65 de atıyor 7 ye  

Hafif gaza basınca vitesi 6 ya çekmiyor mesela araba boğuluyor illa gaz istiyor o zamanda 4-5 e çekiyor geri.Spor moda alınca da 3000 altına inmiyor devir.Otomatik araba aldım F1 le kullanıyorum  

• Değerli Forum Dostu...

yaklaşık 15 yıl süredir etrafa eşrafa en fazla önerdiğim araçtır VAG grubu araçlar...tamamı DSG...

birçok aile yakınım bu aracı kullanır... aralarında gerçekten aracı çok yanlış kullanan, arabaya şanzımana çökenler var...

yollarda da görüyoruz....araçları dikkatsiz kullanan binler ve çoğu bu arıza ile karşılaşıyor...ve işim olarak bunlarla karşılaşıyor ve yönlendirme sağlıyoruz...

DSG muhteşem bir şanzıman ama gerçekten titiz kullanılması gereken, araçla konuşarak onu hissederek kullanmanız gereken bir şanzıman...

DSG gerçekten problem çıkarır... sayısız örnek var bende... ama iyi baktığını biliyorsan DSG sorunsuz bir şekilde hizmet edebiliyor...

ben aldım sorun yoktu demek bizde sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.