Şimdi Ara

Dota ile Lol'ün ne farkı var ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
3.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana tamamen aynı gibi geldi?Varmı farkları falan?

• Dota=hardcore lol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyleyse Dota2 orjinal varken lol'e geçmek çok aptalca olur anladığım kadarıyla
  • Courier var skillerin manacostu çok yüksek base mana regen inanılmaz düşük herolar 3e ayrılır int agi str intler caster yani spellere dayanır agiler farmına ve aldığı killere göre genelde ad carry'dir, strlerin de bir kısmı tamamen tank, bir kısmı kastımı hem adc hem ölmeyen tank olur. Bunlar en basitleri daha çok fazla fark var iki oyuna nasıl aynı diyebiliyosun anlamıyorum
  • Dota daha zor,daha seviyeli bi oyun.Ayrica lol e gore daha islevsel itemlar ve herolar var ama ikisini karsilastirmak mantikli degil.Benim icin ikisinin de yeri farkli.

• Yükseklik, gece-gündüz, deny.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünüş farkı var bi kere lolün çizimleri süper
    ünlü bir vecize lol en iyisi olabilir fâkât dotadan çıktığı kesindir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lol mu daha dengeli dota 2 mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cok alakasi olmayan oyunlar lol dotadan cikmistir fakat birbirine cok benzemiyorlar
    Lol oynamamin sebebi champ almak skin almak vs. Daha keyifli geliyor ve tam olarak oturmus bir meta var yoksa dota bence daha guzel yukseklik farkindan dolayi %25 miss cekme sansi, deny, fog, gece-gunduz farkindan dolayi gorus mesafesinin kisalmasi ve bundan dolayi balanar, geomancer ve luna olan takimlarin gece gorusune sahip olmasindan dolayi geceleri avantajli duruma gecmeleri(hele balanara aghanim alinca fog falan dinlemiyor bildigin ward oluyor) . Armorlarin cok yuksek olmamasindan dolayi armor pen itemlerinin cok efektif olmasi ve slardarin herkesi ekmek gibi yemesi. Mr itemleri sadece tanklara kasilmasi uygun oldugundan dolayi nukerlarin carryleri yoketme kapasitesinin her zaman olmasi itemlerin oyunun kaderini degistirme ozelliginden dolayi(hex, bkb) onemli olmasi vs.vs. Daha cok sayilabilir

Sirf mh oldugundan dotayi biraktim denebilir.
    Dota 2yi de bilgisayar kaldirmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balawitz -- 20 Ocak 2013; 12:36:47 >

• Çok farklı oyunlar dota oynamadıysan dota 2yede başlama bence Lol kim ne derse desin biraz daha basit dotadan onu oyna grafiğe gelirsek tartışmasız dota 2 nin grafikleri loldan daha iyi ama adamı boğan karanlık bir ortam var lolda öyle değil item,kurye,deny gibi birçok değişik özelliğide var Loldan yani başlama dotaya
  • DotA hardcore'dur. Alismasi kolay degildir. LoL ise daha casual bir oyundur. Ayrica DotA 2 iyi bi pc istiyor 60 fps sabit oynamak icin. Bide herolarin yuruyuslerine basic attacklarina falan alisamadim LoL'den cok farkli. Invo'da Exort build yapmazsam LH alamiyorum o derece zor.

• dotA'yı diyorsan Hardcore oyunculuğun ilk başladığı nokta olarak tanıtabiliriz. Hani konsollarda Demon's Souls vardı oyunu bitirmek her babayiğidin harcı değildi ya, Aynen dotA'da öyle idi. DOTA 2 ise dotA'nın azıcık hafifleştirilmişi. Dark Souls gibi. Oynanış açısından gerçekten LoL ile dota serisi çok farklıdır. Ve karakterler arası denge itemlarla bile sağlanılabilinir.
  • Aynen ya, LoL'de neden gece yok? Çok güzel olurdu valla sıkıldım gündüzden.
  • mantık aynı 5 hero seç, creep kes vs ama oyun içi dinamikler, taktikler çok farklı.

Şöyle diyebiliriz. lol cs 1.6 iken dota 2 bf3 Karşılaştırmak saçma. Sadece mantıkları karşıdaki adamları öldürmek ama oynanış ve oyun içi dinamikler çok farklı.
  • Dota2 de bir karanlık ortam, kötü his var. Lol aydınlık güzel champion sesleri. Sevimli Anime tarzı championlar. Güzel bir Summoners Rift haritası var.

Dota da Base olayı yok. Yani tuşa basıp dönemiyorsun. LoL de var bu olay. LoL Dota'ya göre biraz daha dengeli bir oyun. Ve oynamakta bir amacın var; Para biriktirip Rune ve Champion açmak.
  • balanarın ultiyi basıp gece yapması ve kasmışsan herkesin korkup baseye sığınması benim için ayrı bir zevk + darkness diye bağırması.(nocturne ile kıyaslamayın bu ikisi farklı)
  • Çok daha zor çok daha taktiksel bir oyun dota. Dotada hero dengesi var Lolde 0 hero dengesi. Dotada karşındaki adamı kesersen parası gider. Yani bir adam 0-6 oynattıysan o adam iptal olmuştur sonradan gelip başına dert olmaz. Oyunculuk çok daha ön planda op hero aldı diye oyun kazanma diye bir şey çok seyrek. İtem seçimi lole göre çok daha önemli, yüzeysel değil. Adcnin item sırası belli şusu belli busu belli. Dotada her heroya kasacağın item farklıdır. Sırası farklıdır. Itemlarla counterlama gibi bir şey mümkündür. Biri malphite aldı diye ölümsüz oldu gibi bir olay dotada yok. Amumu alıp team fight katletmek gibi bir durum yok. Oyunculuk çok çok daha ön planda yani. Lolde ranked harici karşı takımın herolarını göremeiğinden antisini alamıyorsun. Dotada bu mümkün ayrıca dotada bu çok daha belirgin. Lolde counter olayı o kadar belirgin değil. Creep deny var. Bu da mikronun iyi olmasını çok önemli yapıyor.

Ve bana kalırsa en önemli nokta ölünce para gitmesi. Lolde ölünce para gitmemesi direk iğrenç bir durum. Lolde 10 kere ölsende belli herolarla 4-5 kill al akabiliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: NDS

Yükseklik, gece-gündüz, deny.

Dotada karşımdakini kastırmazdım ben 6 iken o 4 kaldırdı bir girişirdim , nerde o günler ben dotayı bırakmam dediğim zamanlar
  • İsim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emphaty

İsim

. (NOKTA)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.