Şimdi Ara

Dota ile Lol'ün ne farkı var ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozkansen

quote:

Orijinalden alıntı: kingof98

dota 2 çıktı mı

epey oldu çıkalı. Eskiden davetiye bulmak zordu fakat geçtiğimiz hafta bir kaç siteye 10.000 key verdiler. Ayrıca davetiye yollayan insanlara bol bol davetiye vermeye başladılar. internete "dota 10.000 key" yaz çıkar, oradaki keyi kullanırsın.
    Baktın yapamıyorsun, dota bölümünden key rica et yollarlar.

@Arch Enemy`
    bendende sana bir .
    Benim fikrim şöyle böyle demişsin, sonrada oyun değil demişsin baya ilginç :D. Hani oturupta lol bölümünde dotayı savunacak değilim fakat dotada başına ne geldiyse, beğenmemekle kalmayıp, nefret etmişsin. Buda komik olmuş "oyun değil haritadır" felan asdfasdf.

cevap verdiğin için saol teşekkür ederim mmorpg.com a bakıyorum daha bilinmiyor diyor ne zaman çıkacağı ondan sordur.

• dotayla lolün farkı orda her rol warmog çıkmıyor burda çıkıyor.
  • quote:

quote:

quote:

dota 2 çıktı mı

epey oldu çıkalı. Eskiden davetiye bulmak zordu fakat geçtiğimiz hafta bir kaç siteye 10.000 key verdiler. Ayrıca davetiye yollayan insanlara bol bol davetiye vermeye başladılar. internete "dota 10.000 key" yaz çıkar, oradaki keyi kullanırsın.

@Arch Enemy`
    bendende sana bir .
    Benim fikrim şöyle böyle demişsin, sonrada oyun değil demişsin baya ilginç :D. Hani oturupta lol bölümünde dotayı savunacak değilim fakat dotada başına ne geldiyse, beğenmemekle kalmayıp, nefret etmişsin. Buda komik olmuş "oyun değil haritadır" felan asdfasdf.

cevap verdiğin için saol teşekkür ederim mmorpg.com a bakıyorum daha bilinmiyor diyor ne zaman çıkacağı ondan sordur.

steam'den ekle yollayayım bende var fazlalık 3-4 tane id xzicdr

edit : 3-4 tane degil 13 tane varmış isteyene yollayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xzicdR -- 22 Ocak 2013; 11:21:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Never More

quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Dotayı tasarlayan adam bir süre sonra bir firmadan teklif almış yeni bir MOBA yapması için. Kabul etmiş oturmuş tartmış biçmiş Dota'daki eksikler yanlışlar olması ve olmaması gereken şeyler bunlardır demiş sonuçta bir şekilde tasarlamış oyunu ve ortaya LoL çıkmış.

Başka bir firma ise demiş ki : Hayır kardeşim Dota bu oyunların atasıdır en babasıdır ve Dota'nın ihtiyacı olan tek şey aslında grafiktir demiş. Grafik yap bu oyuna her türlü tokatlar demiş. Dotanın isim hakkını almış Kendi grafik motorunu entegre etmiş ve ortaya Dota 2 çıkmış.

O veya bu demiyorum. İşin özeti bu. Gerisi size kalmış.

Bahsettiğin adam Guinsoo başka bir firmadan teklif almadı... Yanlış yönlendirmeyelim.Dotayı bırakmasının sebebi ışık görmemesidir onun döneminde warcraft 3 te fun map gibi birşeydi dota o geliştirmeyi bıraktıktan sonra İceFrog bayragı yükseltti... Milyonlar oynamaya başladı dotayı...Piyasanın boşluğundan faydalanarak yapımcıları arasında Guinsoo nunda bulunduğu riot games LOL ü kurdu bu kadar basit..Eksiklik görme meselesi felan değil...

Eul zamanında fun map gibi bir şeydi. Guinsoo'nun zamanında baya dünyaca ünlü bir oyun olmuştu Dota. Icefrog bundan sonra devraldı.

Teklif konusunda yanılıyor olabilirim ama eksiklik konusundan eminim.

Hatta steve'nin reportajı vardı. Dota'da yapılan bizim yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyleri LoL'de yapmadık demişti. Sevmediğimiz şeyleri çıkardık yerine başka şeyler koyduk vs.. falan demişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ety Puff

quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

mantık aynı 5 hero seç, creep kes vs ama oyun içi dinamikler, taktikler çok farklı.

Şöyle diyebiliriz. lol cs 1.6 iken dota 2 bf3 Karşılaştırmak saçma. Sadece mantıkları karşıdaki adamları öldürmek ama oynanış ve oyun içi dinamikler çok farklı.

oha cs 1.6ya bf3 degil yani ...

Örnekle anlatmak istediğim grafik farkı değildi. Yanlış oldu sanırım. Oyun dinamiklerinden bahsetmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Çok daha zor çok daha taktiksel bir oyun dota. Dotada hero dengesi var Lolde 0 hero dengesi. Dotada karşındaki adamı kesersen parası gider. Yani bir adam 0-6 oynattıysan o adam iptal olmuştur sonradan gelip başına dert olmaz. Oyunculuk çok daha ön planda op hero aldı diye oyun kazanma diye bir şey çok seyrek. İtem seçimi lole göre çok daha önemli, yüzeysel değil. Adcnin item sırası belli şusu belli busu belli. Dotada her heroya kasacağın item farklıdır. Sırası farklıdır. Itemlarla counterlama gibi bir şey mümkündür. Biri malphite aldı diye ölümsüz oldu gibi bir olay dotada yok. Amumu alıp team fight katletmek gibi bir durum yok. Oyunculuk çok çok daha ön planda yani. Lolde ranked harici karşı takımın herolarını göremeiğinden antisini alamıyorsun. Dotada bu mümkün ayrıca dotada bu çok daha belirgin. Lolde counter olayı o kadar belirgin değil. Creep deny var. Bu da mikronun iyi olmasını çok önemli yapıyor.

Ve bana kalırsa en önemli nokta ölünce para gitmesi. Lolde ölünce para gitmemesi direk iğrenç bir durum. Lolde 10 kere ölsende belli herolarla 4-5 kill al akabiliyorsun.

İki oyunu da oynamasak inancaz. Yaptığın çıkarımların neredeyse hiçbirine katılmıyorum malesef. Hero dengesi yönünden dota çok geride kalır, bir heroyu oynama veya item kasma çeşitliliğinde de geride kalır. Ha rankeddır oyuncu sıralamasıdır onlara hiç girmiyelim. Dota mapdir bu kadar basit, dota2 oyun olma seviyesine erişebildiğinde yorum yapmanız lazım bence. O da erişebilirse yani.

Tabi.

• quote:

quote:

dota 2 çıktı mı

@Arch Enemy`
    bendende sana bir .

Nefret etmiyorum ben de oynadım bir buçuk sene, oradaki tavrım alıntıladığım kişinin bu kadar kendinden emin bir şekilde söylediklerinin yanlış olmasından dolayı. Sen ergen gibi asdfg yazarken dotanın bir map olduğunu bilen kişiler de senin yorumu okurken asdfg diye gülüyorlardır eminim.

• asdf yazıyorum ergen oluyorum, bana gülenlerde ergen gibi gülüyor? Kendi içerisinde çelişen kurmaya çalışmak için mi böyle birşey dedin?

asdf = basması kolay birşey. Normalde klavye kullanımında ;
    Serçe parmak = A harfinda
    Yüzük parmağı = S harfinde
    Orta parmak = D harfinda
    işaret parmağı = F harfinde.

Şimdi hayal et, elini masanın üstüne koymuşsun ve asdf ye basar gibi vurduğunu. TIRIRIT gibi bir ses çıkartır. Yapması ne kadar kolay dimi? Belki kolaylığından tercih etmiş olabilrim?

Ayrıca şundan emin olabilirsin "2 tane ünlem içeren Muahaha gülüşünden çok daha iyi". Asdf normal bir gülüş değil kabul ediyorum, basması kolay. Fakat Muhahaha, zuhahah, puhahha. bunlarda normal bir gülüş değil.

Daha önce de asdf yüzünden başkasından tepki almıştım. Anlamıyorum insanları yargılama hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz? komik bulduğumu istediğim gibi bir gülüş şekliyle belirtebilirim. Bunu yargılayacak hakkı nereden buldun bilmiyorum ama pek hoş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 22 Ocak 2013; 18:31:10 >

• quote:

asdf yazıyorum ergen oluyorum, bana gülenlerde ergen gibi gülüyor? Kendi içerisinde çelişen kurmaya çalışmak için mi böyle birşey dedin?

asdf = basması kolay birşey. Normalde klavye kullanımında ;
    Serçe parmak = A harfinda
    Yüzük parmağı = S harfinde
    Orta parmak = D harfinda
    işaret parmağı = F harfinde.

Şimdi hayal et, elini masanın üstüne koymuşsun ve asdf ye basar gibi vurduğunu. TIRIRIT gibi bir ses çıkartır. Yapması ne kadar kolay dimi? Belki kolaylığından tercih etmiş olabilrim?

Ayrıca şundan emin olabilirsin "2 tane ünlem içeren Muahaha gülüşünden çok daha iyi". Asdf normal bir gülüş değil kabul ediyorum, basması kolay. Fakat Muhahaha, zuhahah, puhahha. bunlarda normal bir gülüş değil.

Daha önce de asdf yüzünden başkasından tepki almıştım. Anlamıyorum insanları yargılama hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz? komik bulduğumu istediğim gibi bir gülüş şekliyle belirtebilirim. Bunu yargılayacak hakkı nereden buldun bilmiyorum ama pek hoş değil.

Kimlerle uğraşıyoruz..

• ? kendini çok güzel ifade ediyorsun. Tebrik ederim. Söylediğin yazı hayat felsefemi değiştirdi. O okadar içerikliki, teşekkür ederim.

ek: olmadı ya ne güzel trollüyordum :D. Devam edeceksin zannettim ama buraya kadarmış sanırım =).

Nerede trollendiğini anlamadıysan eğer;

1. Sana başkalarını yargılıyorsun, böyle bir hakkın yok dedim. Sonrasında ise, "şundan emin olabilirsin, o gülüş şekli çok daha kötü" diyip aynı şekilde seni yargılıyorum.
    2. Sana söylediğin kendi içinde çeşiliyor diyorum ve üst satırda gördüğün gibi benimkide çelişiyor.

agresif tavrın yüzünden göremedin belkide (bu satırla gaz mı verdim acaba? :P )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 22 Ocak 2013; 19:19:30 >
  • Dota 2 değilde 1 çok oynadım hemde baya çok, arkadaşımda 6 tane key var alıcam bi denemek lazım.
  • Su dotadaki tower aggro sistemini bi turlu kavrayamadim. O kadar oynadim, ugrastim. Onumde bir suru creep var, rakip heroya da bisey yapmadim. Ama tower inadina bana vuruyor. Birde hayvan gibi range var arkadas tower aggrodan kurtulmak icin ta bizim towera kadar kosuyorum. 10 kusur mac attim dotada simdiye kadar, sirf bu yuzden oynayasim gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentDoom

Su dotadaki tower aggro sistemini bi turlu kavrayamadim. O kadar oynadim, ugrastim. Onumde bir suru creep var, rakip heroya da bisey yapmadim. Ama tower inadina bana vuruyor. Birde hayvan gibi range var arkadas tower aggrodan kurtulmak icin ta bizim towera kadar kosuyorum. 10 kusur mac attim dotada simdiye kadar, sirf bu yuzden oynayasim gelmiyor.

Creepler birbirine dalıyor aynen ama towera sen vurursan hemen seni hedef alıyor.Sen tower altındayken creepler geliyor geri çekilip onları temizledikten sonra rahat girebilirsin towera.Alışılmayacak birşey değil aslında.

Dururken towerın sana vurmaması lazım aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theon Greyjoy

quote:

Su dotadaki tower aggro sistemini bi turlu kavrayamadim. O kadar oynadim, ugrastim. Onumde bir suru creep var, rakip heroya da bisey yapmadim. Ama tower inadina bana vuruyor. Birde hayvan gibi range var arkadas tower aggrodan kurtulmak icin ta bizim towera kadar kosuyorum. 10 kusur mac attim dotada simdiye kadar, sirf bu yuzden oynayasim gelmiyor.

Creepler birbirine dalıyor aynen ama towera sen vurursan hemen seni hedef alıyor.Sen tower altındayken creepler geliyor geri çekilip onları temizledikten sonra rahat girebilirsin towera.Alışılmayacak birşey değil aslında.

Bir de bu tower agrosunu creeplere yonelten bir tus falan varmis galiba :D Dogru mu bilmiyorum ama bunu da ogrenmem lazim :D

• Dotada team fightların heyecanını çok daha fazla hissedersin çünkü loldeki gibi karmakarışık bi fight olmaz ve uzun sürer. Ama bilmiyorum lolde kaç champ var hepsini birleştirsen bi invoker yapmaz ne oynama zorluğu acısından nede verdiği haz bakımından. Dota babadır kalanlar yancıdır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elicebinde -- 22 Ocak 2013; 20:32:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xzicdR

quote:

quote:

quote:

dota 2 çıktı mı

@Arch Enemy`
    bendende sana bir .

Benim davetiyeye ihtiyacim olabilir yarin bakmak uzere

• quote:

quote:

quote:

Bir de bu tower agrosunu creeplere yonelten bir tus falan varmis galiba :D Dogru mu bilmiyorum ama bunu da ogrenmem lazim :D

Bahsettiğin şey "A" kısayolu.
    A kısayolu = kendi dostuna saldırır. Fakat bunu yapabilmek için belirli şartlar olması gerekiyor. Bunu kullanmanın amacı, dostlara bitirici yapabilmek. Dosta bitiriciyi sen yaparsan, karşı taraf %33 xp alır ve hiç altın kazanamaz.

Creeplerin canı %50 altındayken vurabilirsin yanılmıyorsam. Yani tower sana döndüyse creep in canı %50 nin altındaysa, a ya basıp 1 tane vur. Tower seni bırakır. Yeri geldiğin de bu kısayolu dost heroları öldürmek içinde kullanabilirsin (fakat yanlış yapma. ölmeyecek birisini öldürürsen ters tepki alırsın). Tower larına son vuruşu yapmayı ihmal etme.

Tower ların range ine gelince, ranglerine girmeden vurabilen hero çok az. Sniper bunlardan bir tanesi. Diğer türlüde taaa base gitmen gerekmiyor :P. Rangeleri aslında az fakat, sana yolladığı şeyin gelme hızı biraz düşük, o nedenle o arkandan geliyodur fakat sen kaçtığın çok uzaktan vurduğunu düşünüyorsun. Yani base e teleport bile olsan o şey sana gelir :P. Bunun anlamı, "towerlar düşman base ini vuruyor" demek değil :D.

Tower a sen vurursan sana dönüyor değil, onun bir olayı var sanırım. Random olamaz. Atıyorum, yakınlık, towerın seni hedef alma şansını %10 yükseltiyor gibi (salladım tamamen :P. Belkide tamamen rastgele birisini hedef alıyodur).
    Herneyse creerine vurunca bıraktığını öğrenmiş oldun =).

Birde dost creeplerini öldürmeyi ihmal etme. (farketmişsindir, bazen senin öldüreceğin creepler kendi kendine ölür ve kafasında ünlem ! çıkar. Bunun anlamı, o creepi dostu öldürmüştür.

• quote:

Orijinalden alıntı: xzicdR

quote:

quote:

quote:

dota 2 çıktı mı

@Arch Enemy`
    bendende sana bir .

hocam bana da yollarmısın ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bahsettiğin şey "A" kısayolu.
    A kısayolu = kendi dostuna saldırır. Fakat bunu yapabilmek için belirli şartlar olması gerekiyor. Bunu kullanmanın amacı, dostlara bitirici yapabilmek. Dosta bitiriciyi sen yaparsan, karşı taraf %33 xp alır ve hiç altın kazanamaz.

Creeplerin canı %50 altındayken vurabilirsin yanılmıyorsam. Yani tower sana döndüyse creep in canı %50 nin altındaysa, a ya basıp 1 tane vur. Tower seni bırakır. Yeri geldiğin de bu kısayolu dost heroları öldürmek içinde kullanabilirsin (fakat yanlış yapma. ölmeyecek birisini öldürürsen ters tepki alırsın). Tower larına son vuruşu yapmayı ihmal etme.

Tower ların range ine gelince, ranglerine girmeden vurabilen hero çok az. Sniper bunlardan bir tanesi. Diğer türlüde taaa base gitmen gerekmiyor :P. Rangeleri aslında az fakat, sana yolladığı şeyin gelme hızı biraz düşük, o nedenle o arkandan geliyodur fakat sen kaçtığın çok uzaktan vurduğunu düşünüyorsun. Yani base e teleport bile olsan o şey sana gelir :P. Bunun anlamı, "towerlar düşman base ini vuruyor" demek değil :D.

Tower a sen vurursan sana dönüyor değil, onun bir olayı var sanırım. Random olamaz. Atıyorum, yakınlık, towerın seni hedef alma şansını %10 yükseltiyor gibi (salladım tamamen :P. Belkide tamamen rastgele birisini hedef alıyodur).
    Herneyse creerine vurunca bıraktığını öğrenmiş oldun =).

Birde dost creeplerini öldürmeyi ihmal etme. (farketmişsindir, bazen senin öldüreceğin creepler kendi kendine ölür ve kafasında ünlem ! çıkar. Bunun anlamı, o creepi dostu öldürmüştür.

Ben orada creepler tower altında birbirleriyle didişirken bizim eleman tek başına towera vurursa tower ona dönüyor ya onu anlatmak istedim.

Ayrıca sadece arkada kalan creepler olursa sadece sen tower dibindeysen ve towera vuruyorsan tower yine seni hedef alır.Mutlaka önden o melee creepler tower altında olmalı ve towera saldırıyor olmalılar.

Karışık oldu biraz ama alışırsın yani.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.