Şimdi Ara

Dota ile Lol'ün ne farkı var ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fasmodey

Aynen ya, LoL'de neden gece yok? Çok güzel olurdu valla sıkıldım gündüzden.

Twisted Treeline... Dominion...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vikernes

quote:

Ne alaka? Dominion'da gündüz Twisted'ta. Twisted'ın havası öyle diye gece olmadı. Ben Gece - Gündüz mahsediyorum. Gece ve gündüzü dotadaki gibi bir mapte yaşamak. Saatler falan olucak. Geceleyin güçlenen sabahleyin zayıflayan veya tam tersi championlar güzel olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Çok daha zor çok daha taktiksel bir oyun dota. Dotada hero dengesi var Lolde 0 hero dengesi. Dotada karşındaki adamı kesersen parası gider. Yani bir adam 0-6 oynattıysan o adam iptal olmuştur sonradan gelip başına dert olmaz. Oyunculuk çok daha ön planda op hero aldı diye oyun kazanma diye bir şey çok seyrek. İtem seçimi lole göre çok daha önemli, yüzeysel değil. Adcnin item sırası belli şusu belli busu belli. Dotada her heroya kasacağın item farklıdır. Sırası farklıdır. Itemlarla counterlama gibi bir şey mümkündür. Biri malphite aldı diye ölümsüz oldu gibi bir olay dotada yok. Amumu alıp team fight katletmek gibi bir durum yok. Oyunculuk çok çok daha ön planda yani. Lolde ranked harici karşı takımın herolarını göremeiğinden antisini alamıyorsun. Dotada bu mümkün ayrıca dotada bu çok daha belirgin. Lolde counter olayı o kadar belirgin değil. Creep deny var. Bu da mikronun iyi olmasını çok önemli yapıyor.

Ve bana kalırsa en önemli nokta ölünce para gitmesi. Lolde ölünce para gitmemesi direk iğrenç bir durum. Lolde 10 kere ölsende belli herolarla 4-5 kill al akabiliyorsun.

sanırım normal oyunlarda sadece blind pick oynadın. normal draft pick ranked sisteminin aynısı zaten.

• quote:

quote:

quote:

Ne alaka? Dominion'da gündüz Twisted'ta. Twisted'ın havası öyle diye gece olmadı. Ben Gece - Gündüz mahsediyorum. Gece ve gündüzü dotadaki gibi bir mapte yaşamak. Saatler falan olucak. Geceleyin güçlenen sabahleyin zayıflayan veya tam tersi championlar güzel olurdu.

Görüntü olarak diyorum ben. Dominion da Twisted da gece mapi. Detaylardan bahsetmiyorum.

• okadar övüyolardı dota2yi yükledim hikaye cıktı lol oper her türlü
  • quote:

quote:

quote:

vlad geri dönerdi 5vs1 girerdi gece ama gündüz küle dönerdi

• Herkes dota daha zor demiş te bana lol daha zor geliyor, küçük çaplı turnuvalara falan da katılıyorduk dota oynarken liseye gittiğim için öyle büyük turnuvalara falan hiç katılmadım. Abartmıyorum lane kaybettiğim bi elin parmağını geçmez bütün dota hayatım boyunca ki 5-6 sene oynadım çok rahat. Ekstra zorluk diyebilcegin şey deny var onunda last hitten bir farkı yok zaten kimin last hiti daha iyiyse lolde de daha fazla cs kasar dotada deny dan dolayı bu fark büyür sadece. Diğerleri oyun bilgisi yükseklikmiş karanlıkmış bunlar ekstra bir zorluk katmıyor ki oyuna. Lol de teamfight lar bana çok daha zor geliyor dotaya göre, dotada herşeyi kimin hangi skill i kullandığını pozisyonunu çok rahat görüyordum lol de bazen öyle combatlar oluyoki kim kime vuruyo kimin hangi skill i cd ye girdi falan hiç bişeyi okuyamıyorum.

Genelde eu oyun oynardım battle.netten banlanması da bu yüzden oldu zaten 1200#fingerlı accountumun (battle.net adminleriyle attığımız maçta mh yokken mh kullanıyorum diye banlandım feci ezmiştim noobları lol). Finger account un açılma sırasıdır bilen bilir bnet in 1200 ü eski wepla nın 200 lerine falan denk gelir ki orda da 300-400 finger arası bi hesabım vardı fazla oynamadığım eu oyunları çok daha kaliteliydi wepladan.

Uzun lafın kısası sana göre dota zordur bana göre lol bir genelleme yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedomfighter

okadar övüyolardı dota2yi yükledim hikaye cıktı lol oper her türlü

3 oyun atıp feedleyenler gelip burda çamur atıyo oyuna:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nibbler -- 20 Ocak 2013; 17:54:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

hee 1 levelde pwpye girdimde feedledim dogru diyosun :D taktigini osunu busunu demiyorum oyun lole göre kötü sadece
  • bende biraz araştırmış birisi olarak ve dotaya yeni başlamış birisi olarak aklımda kalan farkları söyleyeyim.
    lol ü zaten biliyorsunuz o yüzden daha çok dota üzerinden yazayım.

-Dotada dost birimlerimleri (creep + hero + binalar) yokedebiliyorsunuz. Son vuruşları yaptığınızda karşı taraf pek birşey kazanamıyor. Bu yüzden sadece düşman birimleri öldürmeye konsantre olmuyorsunuz, dost birimler içinde yapabileceğiniz şeyler var. Böylece sürekli takip etmenizin gerekeceği şeyler olabiliyor.

-Dotada biraz daha takım olayı ön plana çıkıyor gibi. Yani tek başınıza oynamayı seviyorsanız lol anladığım kadarıyla oyuncu dostu bir oyun olmuş.

-Dota da tek başınıza girmek, sinir stress yapıyormuş (oyunu öğrendikten sonra ve ileride, sizin ortalamanıza göre takımlar gelmeye başladığında bu durumun düzeldiğini iddia edenelr var. Fakat o seviyede olmadığım için net birşey söyleyemeyeceğim.)

-Dotada item olayı biraz çeşitliymiş. Olmazsa olmaz diye pek bir kavram yokmuş. Oyundaki duruma göre sizin eksiklerinizi giderecek veya karşıdaki düşman herolarına ve onların seçtiği itemlara bakarak farklı şeyler seçebiliyormuşuz. (Şimdi bu çok güzel bir artı özellik gibi geliyor FAKAT! artı özellik olduğunun bir kaç katı kadarda oyunu öğrenmeyi zorlaştırıyor. Pek bir kalıp olmadığından, oyunumu öğreneceğim, itemlarımı öğreneceğim biraz zorlanıyorum. Çünkü daha oyunu bilmiyoken, düşmanlara veya eksiğime göre item seçimi yapmaya çalıştığımda yaptığım seçimlerin kötü oluşu yüzünden kötü bir oyun olabiliyor. Karşı takımmı iyi, bizmi zayıfız, heroyumu beceremedim, item seçimimi yanlış oldu? gibi düşünceler insanı sıkabiliyor. Bir oyunda bir hero ile kafamı kırarlarken, başka bir gün aynı hero ile, farklı itemlar alarak oynadım ve çok eğlendim. Bu yüzden durum hakkında net bir şey kafamda oluşmuyor ve buda oyunu zorlaştırıyor.) Bu yüzden artı bir özellik olduğundan çok daha fazlası yeni oyuncu için sıkıcı olabiliyor (dişimi sıkarsam sornadan eğlendirecek bundan eminim fakat, yeni başlayanlara böyle bir ızdırap olmamalıydı!)

-Dotada ölünce para kaybetme işine çok çabuk alışılıyor. Ilk bir kaç gün canımı sıkmıştı bu ama sonradan hızlı kasan bir kaç kişiyi gangledikten sonra adamın hızının kesildiğini görünce böyle birşey olduğuna sevindim. Herkez itemları takip ediyor zaten, level farkı veya item farkı açılduığında cengaverlik yapanı bulup direk indiriyorlar. (dün bir adam "param neden yok?" dedi... 1500 altını felan vardı, bir kaç kez üst üste gidip gidip öldü cengaverlik yapmaya çalışırken. Düşman towerının yanında herolar ile kapışıyordu kendisi. Adama gelen soru "lol mü oynuyordun?" oldu. Evet diyince, durumu anlattı bir tanesi ölmemesi gerektiğini. Adamda direk alt+f4 yaptı gitti. Lol den gelen birisi için, ölünce para kaybı olması bu kadar sinir bozucu mudur bilemem ama üst üste ölüp, feedlemeside pek hoş değildi. Hayır para kaybın olmasa bile, karşı taraf birşeyler kazanıyor, üstüne sen beklerkende XP ve para kazanamadığın için arkadaki fark açılıyor.. )

-Dotada bazı heroların ilginç farkları var, ilerde güzel bir özellik gibi gelecek eminim fakat ilk başta canımı sıktı sanki. Bazı herolar gece vakti artı özellik kazanıyor. Bunları tanıyana kadar, oyunda gece vakitleri bazı herolar canımı sıkacak gibi.

-Dotada mini map takibi birazCIK daha önemli sanırım. Görüş alanı dotada biraz kısıtlı. Bir kaç kez oyuna konsantre olmamdan dolayı, gelen gangi görmedim.

-Dotada nefret ettiren bir olay: Yeni oyunculara hiç acımamamaları. Sanki dota 1 oynamışım yada dota 2 de epey vakit harcamışım gibi tepkiler aldığım oldu. Hatta sanki keyi kullanmadan önce dota ile ilgili bir test yapılıyormuşta onu geçmişim gibi... Arkadaşım bismillah daha yeni öğreniyoruz, ne bu agresiflik? Açıkcası ilk 30 oyunuma kadar durum böyleydi. Kullandığım skillden, seçtiğim itemlara kadar sürekli laf sokmalı eleştiriler geliyordu. Neyseki şuan durum daha iyi. Yanlış skill ile bizim takımı öldürtsem bile sorun değil denmeye başlandı (eşleştirme ile ilk puansız oyuncuların arasından sıyrıldığım içinmi böyle oldu emin değilim.)

şöyle örnek vereyim durumu anlayın:Kullandığım hero bir alan içindeki zamanı durduruyor, dışarıdan içeri girilmiyor fakat dışarıdan saldırılara açık. O durdurulmuş zamanın içinde sadece benim hero hareket edebiliyor.

deneme 1: Skilli ilk baçtığımda şöyle bi kullanam dedim, ve aksiyonun ortasına attım. Wipe yedik :D. Range heroların dışardan vuracağını düşünmedim. 1 düşmanı yakalayım derken, bizden 3 kişinin ölümüne neden oldum =). "yeniyim pardon" dedim. Pek tepki gelmedi.

deneme 2: Benim dost ölmek üzereydi, yanında düşman hero su vardı. Aralarına geçip, zamanı durdurdum. Içerdekini öldürüp bizim adama pot bastım. 5sn sürem vardı, bizim adam iyileşirken, düşmanın canı gitmeye başladı. Buraya kadar herşey çok güzeldi fakat, uzaktan gelen range düşman herosu bizimkini öldürdü. Bende kaçmak zorunda kaldım. Şimdi burada adam bana "skilli biraz daha kenara ataydın, böyle olmazdı" diyip laf sokabileceği yerine, "iyi denemeydi" dedi.

deneme 3: düşman range heroların arasına dalıp, onları dondurdum, bizimkilerde meleeri kesti. Daha sonra kaçmaya çalışan range lere slow vs. atarak kestiler. Sonrasında "öğreniyorsun" diyip tebrik ettiler (dötüm kalktı biraz :D)

Bu örneği anlatma nedenim oyunun başında yaşadığım şeylerle alakasız olmasına dikkat çekebilmekti. Yani oyuna yeni başlyan ve aynı zamanda dota 1 yüzünden bilen o kadar çok kişi varki, sürekli canınızı sıkabiliyorlar. Araştırınca bunları görmezden gelmem gerektiğini anladım. Item olayıda o kadar çeşitliymişki, aslında seçtiğim itemlarda yanlış değilmiş. Tek problem : o oyundaki duruma göre item seçimi yapmıyor oluşumdu. Ezberden yada önceki oyundan yada yeni denemek istediğim itemları yapmaya çalıştığımdan dolaı bu fırçaları yiyormuşum meğerse. Yinede kendi hatası yüzünden başkalarını suçlayan çok insan varmış. Her gelen eleştirinin aslında eleştiri olmadığını, sinirini bizden çıkarttığını öğrendim.

Ses grafik gibi şeyler dota 2 de daha çok hoşuma gitsede kesinlikle dota oynama nedenim değil. Hiç bir oyunun grafiği veya sesi beni etkilemez. Yinede hangisi bu konuda iyi gibi bir soru gelse, oyum dotadan yana olurdu. Ama şununda altını çizeyim, oyun iyi olsun, 2d veya text bazlı olması önemli değil oynarım.. Grafik konusunda ön yargılı olmamayı uo sayesinde öğrenmiştim =).

ayrıca kusura bakmayın, dota üzeründen örnekler verdim çünkü o oyunu oynuyorum. Ama bu demek değilki lolü araştırmıyorum. Belki ilerde fikrim değişecek lol oynayacağım. Şuan bile günde 1 saate yakın lol video su izliyorum. Beni cezbedecek birşeyler gördüğüm anda ciddi ciddi lol oynarım. Çünkü dotada grup bulmak biraz problem. Internetde pek sosyal birisi olmadığımdan, dota da arkadaş çevresi edinemedim henüz. Bu nedenle yeni oyunculara daha sıcak kanlı olan lol ilgimi çekiyor.

dipnot: bunlar tamamen benim kişisel görüşüm. Hiç bir oyunun fanboyu yada haterı olmam. Oyunlara tamamen eğlence amaçlı bakıyor olsamda "ileri seviye"deki oyuncular arasında oynamayı isterim. Bu nedenle biraz hırslı oynayıp, noob dönemlerini hemen atlatmayı isterim. (kendim hakkında ufak bir açıklama yapmak istedim). Size göre doğru olmayabilir, hatta komik gelebilir. Fakat şununda altını çizmekte fayda var, 2 oyunuda eşit derecede oynamadıktan sonra asla mukayese yapma hakkına sahip olamayız! Helede önyargılarımız varsa oyunlar hakkında...

• quote:

quote:

quote:

hee 1 levelde pwpye girdimde feedledim dogru diyosun :D taktigini osunu busunu demiyorum oyun lole göre kötü sadece

pwp? ben anlıcağımı anladım. he tamam dota2 çok dandik he ok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

pwp? ben anlıcağımı anladım. he tamam dota2 çok dandik he ok.

aynen panpa kesinlikle

• dotanın en saçma olayı skiller lol'deki gibi ap veya ad'ye göre ekstra damage vermiyor. buda direk ad kasan heroları late game'de key haline getiriyor. sağ tık herosu yani...
  • Dota 2 bu lol gibi oyunların atasıdır zaten riotun bu champ yapan kişi veya kimse dota nın etkisinde kalmışbirisidir karakterlere bakarsan lol çakma bir oyundan daha fazlası değildir.Bu arada lol'ü oynadım oynamadan yorum yapmıyorum Dota 2 zordur ama lol basittir bu kadar işte.Dota 2 daha profesyonel kişilere hitap ediyor.

Zaten LoL'da haritanın az bile değişmesi oyuncuya hakarettir.Belki o küçücük yerde bir şampiyonada bir kill bile kaçmış olabilir veyada sağ yerine sola gidecek öyle olduğu için skill tutmazdı biraz düşünmeleri lazım zaten ama böyle iyi hala lol'u iyi sananlar var ne güzel çünki bu çocuklar dota 2 ye gelemiyor kafamız rahat dota 2 de gelmeyin.

Not:Birde lol'ün grafikleri Dota 2 den daha iyi diyenler var şaşıyorum.Oyun grafiğe göre değil oynanışa göre bakılır ve Dota 2 grafiktede alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prochnow -- 20 Ocak 2013; 18:53:04 >
  • Basit yada hardcore sevmemekte bir seçimdir. Bunları seviyor olmak kötü birşey demek değil. Kimisi fazla stress yapmadan eğlenmeyi ister. Bence bu konuda hata ediliyor (herkezi kendimiz gibi zannetmememeliyiz). Ayrıca, bir oyunun diğerinden sonra çıkması veya, onun özelliklerini kendi oyununa adepte etmesi kötü birşey değil. Insanlar yıllar geçmesine rağmen halen wow oynuyor. Başka oyunların sistemlerini çok güzel bir şekilde kendi oyununa adepte edebiliyor. Bu o oyunu kötü yapmaz bence. Ayrıca rekabet iyidir, bu 2 oyunda olmasa rekabet edecek bir alan olmazdı, oynadığımız oyunlarda eğlenemezdik.

Dota da hardcore kelimesi çok kullanıyor olsada, çok salak hatalar yüzünden çok gereksiz sinirlenen maçları görüyorum videolarda. Nedir yani 4-5 kişilik arkadaş grubu olmadan bir oyun oynamayacak mı insanlar? Dotada 4 kişi girilen maçlarda, 5 inci adamın yaptığı hatalar yüzünden düşülen komik durumların örneklerine şahit olduktan sonra, oyunun birazda kolay yapılması yeni oyuncunun öğrenmesi açısından çok daha güzel. Dota öğreneceğim diye, 1 saati oyuna, 1 saati araştırmaya, 2 saatide video felan izlemeye ayırıyorum. Buda açıkcası biraz bayık. Hardcore olacaksa yeni başlayanlar için düzgün bir öğrenim süreci olabilmeli. Buda bu konuda benim gözümde lolü çok daha iyi yapar. Dotayı iyi öğrendikten sonra lol den nefret edeceğim belkide. Ama öğrenme aşaması oyunun ileri seviyeleri kadar ön planda olmasada, yinede biraz yardımcı olmalı oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 20 Ocak 2013; 19:13:35 >

• yaklaşık 1 sene önce lole başladım. başlama sebebim tamamen dotadaki mhdir. başka hiç birşey değil. lole başlamadan önce 3 sene kadar dota oynamıştım. dota2 pc kaldırmazdı bende lole geçtim. şuan pc iyi ama dota yinede oynamam. çünkü loldeki oyun dengesi(!) dotadan kat kat iyi. en azından ben öyle düşünüyorum
  • LoL daha gelişmiş.
  • Dota hardcore ve yeni baslayanlarda sorun cikartiyor.Bunun disinda arkadas grubu olmadan deli oluyorsun.Dota daki insanlar daha olgun ama ilerde bu kodlar sayesinde bitecek gibime geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok daha zor çok daha taktiksel bir oyun dota. Dotada hero dengesi var Lolde 0 hero dengesi. Dotada karşındaki adamı kesersen parası gider. Yani bir adam 0-6 oynattıysan o adam iptal olmuştur sonradan gelip başına dert olmaz. Oyunculuk çok daha ön planda op hero aldı diye oyun kazanma diye bir şey çok seyrek. İtem seçimi lole göre çok daha önemli, yüzeysel değil. Adcnin item sırası belli şusu belli busu belli. Dotada her heroya kasacağın item farklıdır. Sırası farklıdır. Itemlarla counterlama gibi bir şey mümkündür. Biri malphite aldı diye ölümsüz oldu gibi bir olay dotada yok. Amumu alıp team fight katletmek gibi bir durum yok. Oyunculuk çok çok daha ön planda yani. Lolde ranked harici karşı takımın herolarını göremeiğinden antisini alamıyorsun. Dotada bu mümkün ayrıca dotada bu çok daha belirgin. Lolde counter olayı o kadar belirgin değil. Creep deny var. Bu da mikronun iyi olmasını çok önemli yapıyor.

Ve bana kalırsa en önemli nokta ölünce para gitmesi. Lolde ölünce para gitmemesi direk iğrenç bir durum. Lolde 10 kere ölsende belli herolarla 4-5 kill al akabiliyorsun.

+1

Ekleme yapmak istiyorum bi arkadaş lol de bir amacın var para biriktirip skin champ alıyorsun felan demiş.Zaten amacı olan oyunlar gençlerimizin hayatını mahvetti.Dota= Oyna çık bu kadar basit :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Never More

quote:

+1

Ekleme yapmak istiyorum bi arkadaş lol de bir amacın var para biriktirip skin champ alıyorsun felan demiş.Zaten amacı olan oyunlar gençlerimizin hayatını mahvetti.Dota= Oyna çık bu kadar basit :)

O arkadaş benim.

Genel olarak lol ortamı güzel bence. Champion seslerini çok seviyorum. (Tr berbat ingilizce oynuyorum) Dota ic karartici bir ortama sahip. Bunlar benim görüşüm tabiki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.