Şimdi Ara

Dolandırıldım. Siz de mağdur olmayın. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
2
Favori
20.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rock N Roll Seven Sinek

Geçmiş olsun yapabilecek bir şeyiniz yok. Ülkede çalmak suç değil maalesef. Ben de kaç senedir eski bir telefonla idare ediyorum, YGS'den sonra ailem son model bir telefon hediye etti bana telefonu çaldılar hikayesi de çok garip polis avukat bile inanamadı adam uzun süre takip etti araştırdı sanırım beni, neyse gitti telfon polise adım adım saat saat nereden geçtim hangi otobüse bindim her şeyi söyledim hiçbir şey yapamayız dediler yolladılar.

Anlatabilir misin hocam nasıl polis sana inanmadı elinde telefonun faturası yokmuydu

2.0 16V
  • EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam yanlış anlamışsınız. Olayın gerçekleyiş şekli çok ilginç, adam birden telefonu alıp kaçmadı yani ön hikayesi bayağı ilginç. Polis ile avukat da ilk defa böyle bir şey gördüklerini falan söyledi

İnstagram: LeatrixCreative
  • Elbette ülke hukuk standartları açısından eskiye göre çok daha kötü durumda. Hukuk da dahil olmak üzere hiçbir sistemimiz modern ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde yapılandırılmış durumda değil ne yazık ki lakin yapacak bir şey yok demek imkansız. Hele de bu durum için.

Telefon kayıtları üzerinden bu olayın doğruluğunu ve gelişimini teyit etmek mümkünken hakkınızı aramayı bırakmayın. Bu ülkede hak aramayı bilen herkes bir sonuca ulaşır. İnsanlar yanlış yönlendirildiği için ve kendisinin avukatlığını üstlenmeye çalıştığı için bu tarz olaylarda pes ediyorlar aynı hatayı yapayım demeyin.

Avukatlara danışın buna ayıracak bütçeniz yoksa gerekirse avukat/hukuk forumlarına gidip konu açın ve yol göstermelerini isteyin böylece en azından bir profesyonel tarafından yönlendirilip hangi adımları atacağınızı biliyor olursunuz ve hata yapmaksızın sonuca giden eylemlerde bulunursunuz.

Kendi başına hiçbir yardım ve destek almadan adalet arayanların sonu genelde adımları yanlış attığı için ve devamını getiremediklerinden dolayı kötü bitiyor ve sonrasında bu insanlar sisteme küsüyor. Bu insanları kurban bayramlarında kasap olmadığı halde hayvan kesenlere benzetiyorum, sonu genelde hastane bitiyor... Burada da durum aynı.

Çok geçmiş olsun, dilerim iyi bir yönlendirme sonrası güzel adımlar atıp bu durumu bir netice kavuşturursunuz.
    Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 & Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro & Mmx 300 2nd Gen

• Bilgisayarda erik gibiymiş kütür kütür. Geçmiş olsun hocam.

Artık geçti ama nacizane tavsiyelerimi vereyim. 2.el elden alım - satım olaylarında; Ürün satarken;

*Mümkünse tek gitmeyin yanınızda bir büyüğünüz veya yaşıtınız olmalı.

*Ayrıca ürün satan adam müşterinin ayağına gitmez. Alıcı gelir. Hatta ciddi alıcı der ki: hocam yeriniz varmı test etme imkanımız varmı ürünü.

*Ayrıca ben yapmadım ama aldıgınız paranın hepsini tek tek sahte olup olmadığına bakamayacağınız için mesela ürünü adam test eder aracınızla gidersiniz bir bankamatiğin önüne parayı alınca bankamatiğe yatırırsınız sahteyse almaz zaten. Adamada verirsiniz ürünü gider.

Ve acele ettiren tiplerden kaçının bu forumda ilan vermiştim 250tl ye csgo oyununda bıçak (item) satışı icin. 200tl falan teklif verenler oldu. Biri aradı ben alcam 250ti ye dedi. Evet dedim başladı ben askeriyede çalışıyorum adım şu istersen kimligin resmini atayım. Dedim nasıl güveneceğim dolandırıcı olmadığına. İşte en ufak bi sikayet olsa hakkımda mesleğim tehlikeye girer ufak paralar için bunlarla uğraşmam riske atmam falan.

Dedimki dursun ilan başka tekliflere bakacagım referansı yüksek üyeler isterse onlara ilk atarım ama sana atmam. Bu iyice sıkıştırmaya başladı istedigin parayı veriyom niye satmıyon falan.

Uzun olay forumda konusunu açmışdım adam sınırsız ban yedi benim olaydan sonra. Neyse işte akşam tekrar aradı ısrar etti acele ettiriyodu hadi yolla paran hazır falan hayır dursun ilan dedim. Bu başladı küfür etmeye senin konunada yazacagım sen dolandırıcısın beni dolandırmak istiyosun falan dedi.

Böyle benzer hikayelerle baska üyelerede yapmıs banlandı sonunda.

Orda benim itemim gitmedi atmadım adama.

Ama csgo gambling işi yapıyorum geçenki ban dalgasında 12hesabım, ana hesabım ve 300$ değerinde skinlerim gitti.

Smurf hesapta hile kullanıyodum parayla satılan evet. Hepsinin steamguardında aynı telefon numarası vardı. Biri ban yiyince hepsi sınırsız yedi.

Demem o ki bunun bi atasözüde vardı gerçi

Başına gelmeden öğrenemiyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evden çıkarken malı teslim edeceğim parayı alıp gideceğim diye düşünüyorsun ama adamlarda taktik var sağa sola koşturmuş sizi o arada başka şeyler düşünürken tezgaha geldiğinizi anlayamamışsınız. Şeref mağduru pislik herif namazı da babasını da katmış işin içine. Böyle haysiyetsiz şerefsiz pislikler yüzünden bir şey alırken 10 kere düşünüyorum ömürlük olsun 2. el satmaya uğraşmayayım diye. Geçmiş olsun hocam tekrar. Arkadaşların dediği gibi tuzağa da çekip kasayı bırakıp böbreğinizi bile alabilirlerdi.

Orijinalden alıntı: erssag

Olanlar hep iyi niyetimden kaynaklanıyor. allah belasını versin. allah yedirmesin. çok yanlış yaptığımın fakındayım ama benimde paraya ihtiyacım vardı. aklımda hemen parayı alayımda.. o vardı.

olay şöyle oldu. bilgisayarı sahibinden.com a ilana verdim bir adam aradı sesi 40-45 civarı gösteriyor. benim oğlu yeni mezun oldu bu bilgisayarı ona alacağım ama bugün ben çanakkaleye gitmem gerekiyor siz getirirseniz paranız hazır hemen alırım dedi. hatta, insafsız şerefsiz. taksiyle gelin dedi taksi parasını da vereceğim dedi. ben kendi aracımla gittim. fatih akdeniz caddesinin oradaki türk telekom müdürlüğünün oraya gelin beni arayın dedi. aradım şuan bir doktorla randevum var sizi 2 dk sonra arayacağım dedi olmazsa orada bizim esnaf arkadaşa bilgisayarı verir. parayıda babamdan alırsın dedi ben fatih dövizin sahibiyim. şimdi babamın oraya götürürsen bilgisayarı babam anlamaz bunlardan buna 6500 lira para vermez sıkıntı olur dedi. tamam dedim.. 2 dk sonra aradı.
    türk telekomun ilk sağdan girin ileride bim var bim'im çaprazında irem terzi var oraya gelince beni ara dedi. bu arada bana hangi araçla geldiğinide sordu. gri transpt. dedim. terziyi buldum. aradım adamı konuşurken terziye mehmet beye ver dedi telefonu terziyle konuştu. tamam bilgisayarı buraya bırakın dedi terzi. (terziyi daha önce aramış. ben fatih dövizin sahibiyim. benim hanım sizin müşteriniz bir arkadaş gelecek bilgisayar bırakacak 2 dkya kayıço alacak demiş.) bilgisayarı bıraktım. babam. namaza yetişecek. namaza gitmeden. git fatih dövizin oradan parayı al dedi. döviz 5 dk lık mesafe. giderken bir daha aradı. çabuk git dedi. babam namaza gidecekmiş. dövizin oraya geldim. aramı aradım telefonu kapalı. o zaman jeton düştü bende. koşa koşa nefes nefese terziye gittim.
    abi bilgisayar nerde aldılar abi bilgisayarı dedi. nasıl aldı kim aldı. ben tanımıyorum demesin mi terzi. başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. polisi aradım. ama polis hikaye umursamıyorlar. gittim karakola ifade verdim. üstüne bir bardak ta soğuk su içtim.

7.000 bin değerinde bilgisayarım gitti.çok sıkıntıdayım bunalıma girdim olay dün oluyor. dünden beridir uyuyamadım. lütfen benim gibi mağdur olmamanız için yazdım bu yazıyı. adamın ismini bile sormadım gerçi sorsam da kedi ismini bile söylemez. aşağıya bilgisyarın resmini ve adamın numarasını koyuyorum. eğer 2. el pazarlarda internette gören duyan olursa burda bilgi verirse çok mutlu olurum. hepinize huzurlu günler.

numarası: 05317147961

Dolandırıldım. Siz de mağdur olmayın.
    Dolandırıldım. Siz de mağdur olmayın.

Hocam format atmadıysanız ne bileyim gmail adresiniz açıksa bilgisayarda ne bileyim mac adresi falan değişmemiştir format atmadıysanız konumdan bulmaya çalışalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• pc harbi erik gibi kütür kütürmüş içim gitti valla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun nasıl dolandırıldığınızı anlattınığınız link var mı? anlatmadıysanız anlatır mısınız bize de ders olsun ki ileride aynı ya da benzer yöntemle biz de dolandırılmayalım.ev satmayı düşünüyoruz da

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

geçmiş olsun nasıl dolandırıldığınızı anlattınığınız link var mı? anlatmadıysanız anlatır mısınız bize de ders olsun ki ileride aynı ya da benzer yöntemle biz de dolandırılmayalım.ev satmayı düşünüyoruz da

Tesekurler Link yokta biraz uzun hikaye sana şöyle soyliyim siz siz olun evinizi hipotek,borc para verme ve evi satarken parayi almadan tapuyu vermeye kalkismayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISCOVERY SCIENCE -- 10 Eylül 2017; 0:52:34 >

teşekkürler... keşke forumda konu açsan hem çok kişi bilgi sahibi olur hem sen de çok sevaba girersin.insanları aydınlattığın için.

Rica ederim hocam forumda dalga gecen cok velet var o yuzden acmiyorum.

Temiz mi ?

Özellikleri nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

o veletlere hiç kafayı takma.ben de dolandırıldım ve bunu paylaştım.

https://forum.donanimhaber.com/sahibinden-com-sitesindeki-ilan-ile-dolandirilmam-ve-mahkeme-sonucu--127824375#127824375

Gecmis olsun bu zamanda şunu anladim babana bile güvenmiyeceksin acikcasi hocam.

• Kötü de olsa tecrübeni bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Ülkede bu tarz hayvanların sayısı gitgide artıyor. Dikkatli değil, çok çok dikkatli olmak gerekiyor. Biz de ilk aracımızı aldığımızda araç sahibi ayağımıza kadar getirmişti. Nadir de olsa yapan var bunu ama gelin görün ki bu tarz satıcılar dolandırıcıların en sevdiklerinden. İnsanı en çok üzen de dolandırılmaktan çok polisin ilgilenmemesi. Konu üzerine bayağı geçmiş ancak verilen birkaç tavsiye çok güzel.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.