Yarbay
15 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme
Toplam: 1412 (Bu ay: 3)
Gönderileri

Acer Predator XB271HU 27-inch WQHD (2560 x 1440) G-Sync & ULMB (Ultra Low Motion Blur) - IPS Monitör

Merhabalar

Bu başlık altında öncelikle Acer Predator XB271HU ile ilgili teknik bilgilere ve özelliklere yer vereceğim, akabinde kişisel tecrübelerim ile beraber blb ve uniformity testlerine ilişkin videolar paylaşıp ürünle ilgili oldukça sık gelen sorulara ve cevaplarına yer vereceğim.

...:Özellikler:...

Nvidia G-Sync

Nvidia G-Sync Gpu'nuz tarafından işlenen kareleri monitörünüzün yenileme hızına senkronize ederek akıcı bir oyun deneyimi sunar. Bu gelişmiş işlem ekran kırılmalarını tamamen ortadan kaldırır ve takılmayı en aza indirir.

ZeroFrame

Sizi oyunda tutan ZeroFrame çerçeveler ile etkileyici çoklu monitör kurulumlarının keyfini çıkarın.

Predator GameView

Predator GameView teknolojisi karanlık yükseltme seviyelerini ayarlamanızı, hassas renk ayarları yapmanızı ve kalça hizasından açılan ateşin isabetli olması için hedef noktaları ayarlamanızı sağlar. Özel ayarları her zaman geçiş yapabileceğiniz üç profile kaydedin.

Predator EyeProtect

Predator EyeProtect’in Titreşim Önleyicisi, Mavi Işık Filtresi, ComfyView ve Düşük Karartma Teknolojileri uzun oyun oturumlarında göz yorgunluğunu en aza indirir.

Kaynak:http://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/344z7f/nvidia_usersraise_your_fps_and_save_cpu_usage_by/

Dün Reddit'de yapılan paylaşımı buraya taşımak istedim.

Nvidia sürücüleriyle gelen Geforce Experience içindeki Nvidia Shield seçeneği kapalıyken bile belirli miktarda kaynak ve önceliği arka planda bu hizmet için ayırmakta. Bu çok büyük bir işlemci yükü değil lakin kullanıcılar servisin kapatılması sonrasında bir miktar fps kazanımı söz konusu olduğunu, daha akıcı oyun deneyimi elde ettiklerini öne sürmekte. Aslında esas sorun bu servisin bazı kullanıcılarda driver kurulumu sonrası tamamen kapalı olması bazılarındaysa açık olması.

Nvidia streaming service Geforce Experience üzerindeki Shield sekmesinden kapatılabilir lakin tam anlamıyla bu hizmeti devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

- Windows simgesine tıklayın
- Sol alt tarafta yer alan arama kutusuna Hizmetler yazın ve Hizmetler menüsünü açın. (Alternatif olarak CTRL ALT DEL üzerinden görev yöneticisini açıp Hizmetler sekmesinden de Hizmetler ana menüsünü açabilirsiniz.)
- Açılan hizmetler menüsünden Nvidia Streamer Service'i bulun
- Sağ tıklayıp hizmeti durdurun.
- Akabinde Nvidia Streaming Service üzerine çift tıklayıp başlangıç türünü Devre Dışı yapın.

Bu adımla beraber sisteminiz arka planda Nvidia Streamer Service için kaynak ayırmaya son verecek ve böylece boş yere bir cpu kullanımı yaşanmamış olacak.

Adım adım resimli anlatım;

Kullanıcılar olumlu geri dönüşler yaptı şuana kadar. Ufak miktarda da olsa fps kazanımı söz konusu olduğu söylenmekte.

Ben kendi sistemimde 3 bench alarak Shadow of Mordor'da 2,5 fpslik kazanım yaşandığını gördüm ki %3lük hata payı oranının altında kaldığı için net kazanım olarak adlandıramıyorum. Akşam tekrardan kontrol edip bir değerlendirme yapacağım kendi adıma.

Öncesi ve sonrası şeklinde benchmark sonuçları paylaşılmış onları da buraya ekliyorum.

BENCHMARKS GTX 960 2gb GDDR5, AMD FX 6100 3.3ghz, 8gb ddr3 ram

Bioshock Infinite 1920 * 1080 Ultra DX11_DDOF

Streamer ON:
Min: 9.06
Avg: 57.60
Max: 129.84

Streamer OFF:
Min: 11.34
Avg: 62.43
Max: 128.90

Metro LL

Streamer ON:
Min: 8.62
Avg: 27.37
Max: 46.26

Streamer OFF:
Min: 7.71
Avg: 29.42
Max: 52.13

Middle Earth: Shadow of Mordor 1920 * 1080, Very High preset

Streamer ON:
Min: 28.05
Avg: 59.44
Max: 216.17

Streamer OFF
Min: 23.10
Avg: 62.40
Max: 248.97

Denemek isteyenler öncesi ve sonrası şeklinde bench alarak durumu kontrol edebilir. Neticede kullanılmayan bir hizmeti devre dışı bırakmak ve tamamen pasif hale getirmenin size hiçbir olumsuz etkisi söz konusu olmayacak.
Merhabalar...

Bu başlıkta yeni kartım Evga Gtx 980 Classified'ın incelemesini, hava ve sıvı soğutma altında overclock potansiyeline bakıp günümüzün popüler oyunlarındaki performansını içeren testlerini yapacağım. İnceleme içeriği ilerideki günlerde adım adım güncellenecektir.

Karta ilk bakışımızı yapalım.

Kart başarılı bir soğutucuya sahip. Evga, 780 ti Classified Kingpin için revizyona gittiği soğutucunun bir benzerini ACX 2.0 fanlarıyla birlikte sunmuş, ortaya çıkan sonuçlar da hava soğutma için gayet muazzam.

...: Sistem Bileşenleri :...

İşlemci: Intel i7-5960X
Anakart: Asus X99 Deluxe
Ekran Kartı: Evga Gtx 980 Classified
Ram: Corsair Dominator Platinum Ddr4 3200Mhz 4x4 16GB
Kasa: Corsair Graphite 780T Black
Cpu Soğutucu: Corsair H100i
Fan: Corsair SP120 White Led
Ssd: Samsung 840 Pro 512GB
Güç Kaynağı: Corsair AX1500i

...: Sıvı Soğutma Bileşenleri :...

Radyatörler: Hardware Labs Nemesis GTX 360 x 2
Cpu bloğu: EK Supremacy Evo Elite - Full Nickel CSQ
Gpu bloğu: EK Evga Gtx 980 Classified bekleniyor.....
Rezervuar: Bitspower Water Tank Z-Multi 150ml Reservoir - Clear
Pompa: Swiftech Mcp655
Rakor: Bitspower G1/4 Thread 3/8" ID x 5/8" OD Compression Fitting - Matte Black
Hortum: PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing 3/8"ID x 5/8" OD - Onyx Black
Sıvı: Mayhems Ultra Pure H20
Sıvı destekleyicisi: Mayhem's XT-1

Max boost clock: 1430 Mhz - Gpu-Z ASIC Quality: %73

...: Benchmark Sonuçları :...

: 3DMark11 Performance :

Stock | Maximum Sıcaklık : 42 =>

| Overclock =>

: 3DMark11 Extreme :

Stock | Maximum Sıcaklık : 45 =>

| Overclock =>

: 3DMark 2013 | Fire Strike Performance :

| Overclock =>

: 3DMark 2013 | Fire Strike Extreme:

| Overclock =>

: 3DMark 2013 | Fire Strike Ultra:

Stock | Maximum Sıcaklık : 47 =>

| Overclock =>

...: Oyun Testleri :...

: Tomb Raider :

Stock | Ultimate Pre-set TressFX OFF | Maximum Sıcaklık : 46

: Thief :

Stock | Very High Pre-set | Maximum Sıcaklık : 45

: Batman: Arkham Origins :

Stock | Ultra Pre-set TXAA High - PhysX Disabled | Maximum Sıcaklık : 47

: Shadow of Mordor :

Stock | Ultra Pre-set | Maximum Sıcaklık : 44

: Guild Wars 2 :

Stock | Best Appearance Pre-Set | Maximum Sıcaklık :45

: Diablo III: Reaper of Souls :

Stock | High Pre-Set | Maximum Sıcaklık :50

: Bioshock Infinite :

Stock | High Pre-set FXAA Enabled | DDOD Enabled | Maximum Sıcaklık :

: Final Fantasy XIV: A Realm Reborn :

Stock | Maximum Pre-set | Maximum Sıcaklık :50

: Monster Hunter Online :

Stock | Ultra Pre-set & Ranking Pre-set | Maximum Sıcaklık :54

: Resident Evil 6 :

Stock | High Pre-set | Maximum Sıcaklık : 54

: World of Warcraft: Warlords of Draenor :

Stock | Ultra Pre-set | Maximum Sıcaklık :

Herkese Merhabalar

Bu başlıkta Corsair'in piyasaya yeni sürdüğü K70 RGB serisi klavyelerinin Red/Brown/Blue(*) switchlere sahip olan modellerinin kullanıcı incelemesini ve kullanım sonrası karşılaştırmasını yapacağım. İlk olarak gelen model Red switchlere sahip olan versiyonu, ilerleyen günlerde diğer iki farklı switche sahip modeller de ulaştığında onlarla ilgili farklılıkları içeren güncellemelere yer vereceğim. Corsair'e; yine bir başka ürünü daha ülkemizde satışa sunulmadan önce bana gönderdiği için teşekkür ediyorum.

Son derece şık duran fırçalanmış siyah alüminyum yüzeye sahip olan Corsair K70 RGB, MX Cherry RGB switchlerinin Red, Brown ve Blue seçenekleriyle satışa sunulmakta. Switchlere ve teknik detaylarına biraz göz atalım.

Switchlerin aktiflik için ihtiyaç duyduğu kuvveti açıklamak adına önce birimlerin değerini eşlik seviyesini özetleyelim..

1kg 9.81 Newton'a eşittir yani düz hesapla 10N
1 gram ise durumda 0.01 Newton yapar

1g = 1 centinewton (cN)
1 cN = 0.01N değerine eşittir.

Tabloyu özetleyecek olursak;
Red Switchler daha hafiftir, aktiflik noktasına ulaşmaları için en az kuvvete ihtiyaç duyarlar ve oldukça sessizdirler.
Brown Switchler ise Red Switchlere göre daha yüksek hissiyat verirler ve aktiflik noktalarına ulaşmaları için gereken kuvvet daha fazladır ses seviyesi olarak da bir kademe daha yukarıdadırlar.
Blue Switchler bu üç switch arasında en sert olanlarıdır. Oldukça yüksek hissiyat verirler ve aktiflik noktalarına ulaşmak için gereken kuvvet en fazladır. Ses seviyesi olarak da yukarıda yer alırlar.

Blue ve Brown switchler genellikle oyun için kullanılır. Red ise daha sessiz olduğu için sese karşı hassasiyeti olanlara hitap etmektedir. Daha light bir switch olmaları sebebiyle genelde RTS ve Mmorpg oyuncuları tarafından pek de beğenilmezler ancak işin içerisine duyu organlarımız girdiği için bunları kalıplaştırmamız imkansızdır. Herkes kendine en uygun switchi seçerek her amaca uygun şekilde elbette ki kullanabilir.

Switchlerle ilgili genel bilgilendirmeden sonra gelelim Corsair K70 RGB hakkında bilgi vermeye... Üzerinde ARM işlemci ve profillerinizi rahatça saklayabileceğiniz yeterlilikte hafıza kapasitesiyle gelen K70 RGB'nin özelleştirilebilen arka plan ışıklandırmasıyla 16.8 Milyon renk seçeneğinden dilediğiniz kombinasyonunu her tuş için ayrı ayrı yapılandırmanız mümkün. İsterseniz senkronize, isterseniz bağımsız ışıklandırma profilleriyle yapabileceklerinizin bir limiti yok.

%100 anti ghosting ile kontrolün daima sizde olacağı K70 RGB serisi isteğe bağlı olarak rahatça sökülüp takılabilen bilek desteği ile beraber gelmekte. Klavyenin sağ üst köşesinde yer alan multimedia tuşları temel ihtiyaçları karşılama noktasında yeterli olmakla kalmayıp aynı zamanda sade ve şık görünümü de beraberinde sunmuş. Sağ üst taraftaki ses seviyesini ayarlayabildiğimiz tuşların yanındaysa kilit seçeneği gelmekte. Kilit seçeneği oyunlarda Windows tuşunu, Alt-Tab seçeneğini ve Alt F4 seçeneğini kapatabilmenizi sağlıyor. İsterseniz tek tek seçebiliyorsunuz bunlardan size uygun olanını isterseniz hepsini aktif hale getirebiliyor ya da kapatabiliyorsunuz size sunulan seçenekler üzerinden... Onun hemen yanındaki tuş ise 3 farklı parlaklık seviyesi ve ışıkları kapatma seçeneği sunmakta.

Bu tuşların hemen arkasında gözükmeyecek şekilde yer alan bios tuşu yardımıyla 4 farklı bios arasından size en uygun olanını seçebiliyorsunuz. Klavyeniz üzerindeki bios size 4 farklı seçenekle 1ms 2ms 4ms ve 8ms tarama hızlarını sunmakta. Default olarak 1 ms şeklinde gelen tarama hızını kendinize göre bu seçenek sayesinde optimize edebiliyor olmanız güzel bir şey, Corsair hiçbir detayı es geçmemiş.

Gelelim kutuyu açmaya ve klavyemize merhaba demeye...

Cherry Mx Blue switchlerin kullanıldığı eski klavyem olan Razer Blackwidow Ultimate ile ses kıyaslamasını ve ışıklandırma efektleriyle yapabileceklerinize örnek olması için de gök kuşağı dalgalanmasını içeren iki adet kısa video hazırladım.

Cherry Mx RGB Red, Blue switchlere oranla tahmin edileceği üzere daha sessiz, daha hassas ve daha hafif bir kullanım vaat ediyor. Daha yumuşak olması ve daha az kuvvetle switchin aktif hale gelmesi sebebiyle hassasiyeti çok yüksek bir klavye ortaya çıkmış oluyor. Bu özelliğiyle MX RGB Red switchli klavye, sesli klavyelerden nefret eden fakat mekanik klavye kullanmak isteyenlerin imdadına yetişiyor.

Corsair RGB Switch Tester ile Cherry Mx RGB Red, Blue, Brown, Silent & Speed switchlerinin ses testi için 2 tane kısa video hazırladım. Bu noktada kararsız olanlara yardımcı olacağını düşünüyorum.

Şimdi de driverımız ve klavyeye dair bütün düzenlemeleri yaptığımız programımız olan Corsair Utility Engine'a biraz göz atalım.

Oldukça basit ve kullanışlı bir arayüz hazırlamış Corsair. Bütün tuşlara yeni görevler ve makrolar atayabilmekten, hepsini ayrı ayrı ya da senkronize şekilde ışıklandırmaya kadar her bir detay özenle düşünülmüş ve es geçilen en ufak bir detay olmamış. Bu işlem için pdf formatında hazırladıkları rehber tam 142 sayfa ve içerisinde her detay yer almakta. Bu denli özenilerek hazırlanmış bir rehber ve kullanma kılavuzuyla karşılaşmak gerçekten de çok nadir bir şey.

Corsair Utility Engine hala gelişme sürecinde olmasına rağmen oldukça stabil şekilde görevini yerine getirmesi güzel. İlerleyen zamanlarda daha da gelişerek farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik yeni özelliklere de yer verilecektir.

Uzun süredir Razer Blackwidow Ultimate kullanan biri olarak Corsair K70 RGB beni fazlasıyla memnun etti. Hem estetik anlamda, hem ürün kalitesi anlamında, hem de kullanım rahatlığı açısından ortaya muazzam bir iş çıkartmış Corsair. 170 dolarlık satış etiketiyle piyasaya sürülen Corsair K70 RGB serisi verilen parayı sonuna kadar hak ediyor.

Böylece incelememizin sonuna geldik. Corsair K70 RGB'nin diğer iki modeli olan Brown ve Blue switchlere sahip versiyonu da adresime ulaştığında onlara dair ufak eklemeler yapıp, seslerinin karşılaştırmasını içeren videoları yazıma dahil ederek incelemeyi güncelleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler.

Herkese Merhabalar

Bu başlık, yeni sistemim ve sıvı soğutma projem için adımların detaylıca sergileneceği bir build log olacak. Yaptığım adımlar belli aralıklarla güncellenerek paylaşılacak, kimi zaman çok ince detaylara girerek hem sistem kurulum günlüğü hem de rehber tadında bir konu ortaya çıkarmak amacındayım. Özellikle sıvı soğutma konusunda meraklı fakat kafasında soru işaretleri olan kullanıcılar için de güzel bir kaynak olacağını düşünüyorum. Her adım da gelişmeleri görmekle kalmayıp kafalarına takılan noktaları da rahatça dile getirip sorabilecekler

Gelelim detaylara...

Ülkemizde henüz satışa sunulmayan Corsair Graphite serisinin son üyesi 780T kurulumun yapılacağı kasamız olacak. Sistemin 3 ana bileşenini ise; işlemci olarak i7 5960X, anakart olarak Asus x99 Deluxe ve ekran kartı olarak da Evga Gtx 980 Classified çıkana kadar 780 ti Classified Kingpin Edition olarak belirledim. İki zıt renk olan siyah ve beyazın baskın şekilde kullanılacağı projemin adını; Dark Crusader olarak belirledim.

Sistemde sadece siyah ve beyaz renkler kullanılacak. Beyaz led şeritler, radyatör fanları da dahil olmak üzere beyaz led fanlar kullanılmasına karar verdim. Psu kabloları ve rakorlar için kararsızım şuanda ilk etapta siyah sleeveli kablolar ve rakor olarak da siyah rakorları kullanmayı planlıyorum fakat aklımdaki temaya göre kablolar beyaz rakorlar siyah, kablolar siyah rakorlar beyaz gibi alternatifleri de deneyebilirim. Bunun kararını ilerleyen günlerde vermiş olacağım.

Şimdilik bu kadar parçalar teslim edilip adımlar atıldıkça güncellemeler devam edecek

İşlemci: Intel i7-5960X- Teslim Edildi -
Anakart: Asus X99 Deluxe- Teslim Edildi -
Ekran Kartı: Evga Gtx 980 Classified- siparişi verildi, teslimatı bekleniyor -
Ram: Corsair Dominator Platinum Ddr4 3200Mhz 4x4 16GB- Teslim Edildi -
Kasa: Corsair Graphite 780T Black- teslim edildi -
Fan: Corsair SP120 White Led- Teslim Edildi -
Ssd: Samsung 840 Pro 256GB x2 - hazır -
Güç Kaynağı: Corsair AX1500i- Teslim Edildi -
Ses Kartı: Creative Sound Blaster ZxR - hazır -

...: Sıvı Soğutma Bileşenleri :...

Radyatörler: Hardware Labs Nemesis GTX 360 x 2- Teslim edildi -
Cpu bloğu: EK Supremacy Evo Elite - Full Nickel CSQ- Teslim Edildi -
Gpu bloğu: EK Evga Gtx 780Ti Classified - Nickel + Acetal - Hazır -
Rezervuar: Bitspower Water Tank Z-Multi 150ml Reservoir - Clear - Teslim edildi -
Pompa: Swiftech Mcp655 - Teslim edildi -
Rakor: Bitspower G1/4 Thread 3/8" ID x 5/8" OD Compression Fitting - Matte Black - Teslim edildi -
Rakor (Alternatif): Bitspower Rigid Fitting - Matte Black, Carbon Black - Teslim edildi -
Hortum: PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing 3/8"ID x 5/8" OD - Onyx Black - Teslim edildi -
Akrilik boru (Alternatif): EK 12mm OD / E22 12mm OD - Teslim edildi -
Sıvı: Mayhems Ultra Pure H20 - Teslim Edildi -
Sıvı destekleyicisi: Mayhem's X-1/XT-1 - Teslim Edildi -

Kasamız Corsair Graphite 780T Black

Kaynak:http://www.techpowerup.com/205218/radeon-r9-290x-sees-price-cuts.html

quote:

AMD is apparently working with its add-in board manufacturers and retailers to bring down prices of its flagship single-GPU graphics card, the Radeon R9 290X. The card can now be had for as low as $449, non-reference design, factory-overclocked cards starting at a $50 premium. Prices could settle down somewhere between $450 and $500. This closely follows AMD's move to bring down price of its dual-GPU flagship Radeon R9 295X by a whopping 34 percent, down to $999, offering performance competitive to the $2999 GeForce GTX TITAN-Z. NVIDIA is preparing two new graphics cards competitive in performance to the Radeon R9 290 series, the GeForce GTX 970 and GTX 980. The two are based on the company's new 28 nm "GM204" silicon, implementing the "Maxwell" GPU architecture.

50 dolarlık indirim sonrası 290x fiyatları yeniden şekillenmiş oldu ve 450 dolara kadar geriledi.http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131522

Kısa süre öncesine kadar AMD fiyatlarda güncellemeye gitmeyi düşünmedikleri yönünde açıklama yapmıştı şimdi bir anda fiyatlarda güncellemeye gidilmesinin iki sebebi olabilir. 980/970'in çıkmasına sayılı günler kala AMD'nin böyle bir hamle yapması performansı az çok tahmin edilmekte olan 980 ve 970'lerin daha farklı bir fiyatlandırmayla geleceğini işaret edebilir ya da ön görülen performans beklentisinden daha iyi bir 980 bizi bekliyor olabilir. O veya bu şekilde sızan bir bilgi sonucunda bu hamleyi yaptıkları ortada.

Rekabet güzel şey

Rivatuner'ın yaratıcısı Unwinder ve Afterburner ile birlikte MSI (Ouch!) tarafında yaşanan lisans ve hak anlaşmazlıkları sebebiyle güncelleme alamayan Evga PrecisionX bugün itibariyle kendi tarafından yürütülecek olan yeni sürümüne kavuştu.

Video

http://store.steampowered.com/video/268850

Download Linkleri

Evga.com

http://www.evga.com/precision/

Steam

http://store.steampowered.com/app/268850

System Requirements

Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista
GeForce GTX TITAN, 700, 600 series recommended

Key Features

GPU, Memory and Voltage Control
Power Target Control
Pixel Clock Overclocking – OC your refresh rate!
Integrated Steam Achievements (Steam Version)
Frame Rate Target Control
Custom Fan Control/Fan Curve
Profiling system allowing up to 10 profiles with hotkey
Robust monitoring including ingame OSD with 64 and 32bit support
In game screenshot hotkey supports BMP and JPG formats
Support for wireless Bluetooth overclocking via custom Android app

Evga Precision X Version History

Release: 07/16/2014

Version 5.0.0 is a major software rewrite, with new features and updates.

New GUI with improved voltage and pixel clock control
Support for both 64bit and 32bit OSD
Improved OSD compatibility
Built in Steam Achievements (Steam Version)
Improved K-Boost function
GPU vitals area on main GUI is now scrollable
GUI now shows clock and voltage adjustments in real time
+ more!
Herkese Merhabalar

Yeni sistemim ve sıvı soğutma projem için adımların detaylıca yer aldığı bir konu açmak ve paylaşımda bulunmak istedim. Yaptığım adımların belli aralıklarla güncellenerek paylaşılacağı bir konu olacak. Ülkemizde henüz satışa sunulmayan Corsair Obsidian serisinin son üyesi 450D'ye kurulacak olan ve siyah rengin baskın olacağı projemin adı; Night Fury. Bazı noktalarda beyaz renkle hareket ve canlılık kazandırmak dışında tasarıma siyah rengin hakim olacağını söyleyebiliriz. Şeffaf hortumlar, beyaz led şerit, beyaz led fanlar ile birlikte sade ama şık bir görünüm elde etmeyi umuyorum. Kasada yer alacak bütün kablolar (pompa hariç) siyah sleeveli olacak. Psu kabloları için Corsair Gen 2 Siyah Sleeve seti kullanacağım.

Daha önceki sistemimde tercihim ve favorim olan Alphacool radyatörler bu defa tahtını birkaç hafta önce çıkan Hardware Labs Black Ice Nemesis serisine bıraktı. Performansının yanı sıra, estetik yönden de çok başarılı bir seri üretmişler. Üretim ve malzeme kalitesi yönünden harika bir iş ortaya çıkmış, ömür boyu garantisi de cabası. Üst radyatör bölmesinde Nemesis GTS 240 (alan sıkıntısı yaşamazsam 360'a çevireceğim) ve ön bölmede ise Nemesis GTX 240 kullanacağım. Rezervuar olarak daha temiz ve boş alanın fazla olduğu görünümü elde etmek için Monsoon yeni seri Dual Bay rezervuarını kullanacağım. Eğer istediğim görünümü elde edemezsem Aquacomputer Aqualis 450ML rezervuarı tercih edeceğim.

Projenin Son Hali

Eksik parçaların da temini ile birlikte kurulum başlayacak

Kasa: Corsair 450D - teslim edildi -......... 750D ile değişti
Anakart: Asus Rampage IV Black Edition - teslim edildi -
İşlemci: Intel i7 4930K - teslim edildi -
Ekran Kartı: Evga GTX 780 Ti Classified K|NGP|N Edition x2 SLI - siparişi verildi, bekleniyor -
Fan: Corsair SP 120 Quiet Edition & AF120 Quiet Edition White Led - teslim edildi -
Ram: Corsair Dominator Platinum 2400Mhz 8x4 32GB - hazır -
Ssd: Samsung 840 Pro Ssd 256GB x3 - hazır -
Güç Kaynağı: Corsair AX1200i - siparişi verildi, bekleniyor -
Ses Kartı: Creative Sound Blaster ZxR - hazır -

...: Sıvı Soğutma Parçaları :...
Radyatörler: Hardware Labs Nemesis GTS 240 ve GTX 240 - teslim edildi -...... Nemesis Gtx 360 ve Nemesis Gtx 240 ile değişti...
Rezervuar: Monsoon Series Two Premium D5/MCP655 Dual Bay Res - teslim edildi -
Pompa: Swiftech MCP655, kabloları sleevelenecek - teslim edildi -
Rakor: Siyah renk Monsoon Free Center Compression - teslim edildi -
Hortum: Şeffaf renk PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT - teslim edildi -
Cpu bloğu: Koolance 380I - teslim edildi -
Gpu bloğu: Evga Classified 780 ti Hydro Copper - siparişi verildi, bekleniyor -
Vana: Bitspower G1/4" Mini Valve - Carbon Black - siparişi verildi, bekleniyor -

Parçalara yakından bakalım...

Şimdilik bu kadar.. Adımlar atıldıkça güncellemeler gelmeye devam edecek

Herkese Merhabalar...

Burada güzel bir haberi sizlerle uygulamaya girmeden önce paylaşmak istiyorum. Henüz açıklaması yapılmadığı için ilk benden duyacaksınız.

Evga Avrupa merkezinde yetkili olan arkadaşımla bir süre önce yaptığım konuşma esnasında ortaya çıkan fikri önce kendisi neden olmasın diyerek Amerika merkezine iletti sonra da yazışmaya konuyla ilgili olarak daha fazla bilgi almak isteyen Evga Product Manager Jacob da dahil olarak bir takım iyileştirmelerin önünü açmak için onay verdi. Değişiklikler kısa süre sonra Evga Avrupa sitesi üzerinden hayata geçecek.

Bildiğiniz üzere Türkiye'nin AB tam üyesi olmaması sebebiyle satışı yapılan ürünlerin serbest dolaşımı mümkün değil ve uygulanan vergilendirmeler sebebiyle kart fiyatları iyice yukarı çıkıyor. Bunun sonucunda ya insanlar çok daha fazla paralar ödeyerek kart almak zorunda kalıyor ya bu kartlardan mahrum kalıyorlar ya da bunu fırsat bilip vergisini ödemeden kartları 100 dolar altı etiket fiyatıyla ülkeye gönderen satıcılardan almak zorunda kalıyorlar.

Kartın ithalat belgelerine sahip olmak ve vergisinin ödenmesi önemli çünkü olası bir sorunda kart Evga'ya gönderilirken İthalat belgesi ve işlem numaralarını ürünün gönderiminin yapılacağı UPS kargoya sunamamanız ürünü ihraç ediyor gibi görünmenize yol açmaktadır.

Bu olumsuzlukların tümünün önüne geçmek için Evga Europe üzerinden yapılacak alışverişlerde uygulama tarihinden itibaren ödenen vergi Türkiye'deki kullanıcılar için sıfırlanacak. Böylece ürünlerin kendisine ait olan vergiyi ödemeksizin sadece Türkiye'ye giriş yaptığında gümrük ücreti ödeyeceğiz. Bu da verginin dahil edilerek listelendiği ürün fiyatı üzerinden %19luk indirim anlamına geliyor.

Bu ilk adım, oluşacak talep sonrasında farklı ve son kullanıcıyı rahatlatacak düzenlemelerin de gelmesi olası. Herkese hayırlı olsun

Güncelleme: 01/11/2018

Evga sitesine kayıt olma, ürün kaydetme, Support Ticket ve RMA işlemleri için rehber ve yönergeler başlığın ilk mesajına eklenip eski yazılar ve görseller güncellenmiştir.

Olası soru ya da sorunlarınızı her zaman olduğu gibi bu başlık altına mesaj atarak iletebilirsiniz.

Güncelleme: 08/03/2015

9 Mart 2015'den itibaren teknik destek ya da diğer konular amacıyla Evga EU müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek isteyen yabancı dil bilmeyen kullanıcılar mesajlarının Subject/Konu kısmına [Turkish] tagını ekleyerek tamamen Türkçe e-mail/mesaj atarak iletişime geçebilir ve destek alabilir. Türkçe olarak gönderilen emaillerin yanıtlanması İngilizce emaillere kıyasla biraz daha vakit alabilir. Bu sayede Evga yabancı dil bilmeyen kullanıcılara da ulaşmak ve olası sorunlarda onların da derdini rahatlıkla kendilerine anlatabilmesini hedefliyor. Özellikle ülkemizde distribütör ya da mağaza bazlı yaşanan teknik sorunlarda ve olası şikayetlerinizde kendileriyle iletişime geçerek durumdan detaylarıyla haberdar olmak istiyorlar.

İletişime geçerken http://www.evga.com/about/ContactUs/ destek sayfasını kullanarak ilgili departmanı DEPARTMENT sekmesinden EVGA EUROPE olarak belirleyip mesaj atabilirsiniz. Bunun dışında supportEU@evga.com e-mail adresine mail atarak da iletişime geçebilirsiniz.

Destek alırken ya da bildirim yaparken ürününüzün kayıtlı olmasına dikkat edin ve mesaj içeriğinde ürün seri numaranıza yer vermeyi ihmal etmeyin.

Herhangi bir çıkmaza düştüğünüzde veya aklınızda cevabına yer verilmemiş bir soru oluştuğunda bana pm atarak bunu yöneltebilirsiniz ya da bu başlık altında durumu dile getirerek konudan beni haberdar edebilirsiniz.

Güncelleme: 28/01/2015 itibariyle kargo ücreti 14 Euro'dan Ekran kartları için 111 euro Psu ve Anakartlar için 133 euro yapılmıştır. Bu tarih itibariyle EVGA EU en uygun fiyatlı satın alma yolu değildir. Artık amazon.com üzerinden ürün satın alımı en uygun fiyatı vermektedir. Konuyla ilgili detayları paylaştığım mesajıma aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz...
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=102282517

..: Evga Eu üzerinden ürün satın almak bana ne avantaj sağlar ? :..

Maalesef Türkiye fiyatları hemen hemen her donanım ürününde oldukça yüksektir. Evga üzerinden satın almanız en başta uygun fiyatla ürün sahibi olmanız anlamına gelir.

Yeni kartların çıktığı şu günlerde uygulamadan haberdar olmayanlar için konuyu yukarı taşımak ve de güncel kartlardan EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0'ın fiyatlandırmasıyla elde edeceğiniz avantajı örnekleyeceğim.

EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0

(Artan Kargo ücreti sebebiyle Evga EU fiyatı yukarı çıkmıştır ve artık aşağıdaki gibi uygun değildir. Lakin Amazon.com mevcut şartlarda en iyi fiyatı sunmaktadır. Fiyatlara ait gerekli detaylandırılma aşağıda yer almaktadır...)
eu.evga.com Fiyatı (Gümrük Vergisi ve Kargo Ücreti Dahil) => 1512 TL
http://eu.evga.com/Products/moreinfo.asp?pn=04G-P4-2983-KR

Fiyat Detaylandırması

Kart Ücreti €562,90 (Sepete eklendiğinde Almanya'da uygulanan %19'luk vergi ortadan kaldırılacak ve fiyat 455.95 Euro olacak)
Kargo Ücreti €14
Ara Toplam €469,95
Gümrük Masrafı €82.07 (Avrupa üzerinden gelen ürünlerde gümrük masrafı ürünün kargo masrafı hariç birim fiyatı üzerinden %18'i şeklinde hesaplanır.)

Toplam Ücret => 552.02 Euro => Günümüz Merkez Bankası Kuruyla (2.74) => 1512 TL

http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml

Vatanbilgisayar Fiyatı => 2266 TL
http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx980-superclock-acx-20-gddr5-4gb-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html?OM.zn=category_top_sellers&OM.zpc=04G-P4-2983-KR

İnventus Fiyatı => 2243 TL
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6763

EN UYGUN FİYAT =>
Amazon.com Fiyatı (Gümrük Vergisi ve Kargo Ücreti Dahil) => 1670 TL
http://www.amazon.com/gp/product/B00NT9UT3M

Fiyat Detaylandırması

Kart Fiyatı $554.99 | Kargo Ücreti $23.11 | Gümrük Masrafları $104.06
Toplam Fiyat $682.16 yani yaklaşık olarak 1670 TL

..: Ürün Satın Alma Rehberi :..

Yabancı sitelerden alışverişlere aşina olmayanlara fayda sağlayacağını düşünüyorum... İçeriği ilerleyen zamanlarda daha da artırmak mümkün olacaktır. Sizlerin soruları ile beraber içerik şekillenecektir.

Aşağıda sık sorulan sorular bölümündeki adımlarda Evga hesabının nasıl yaratılacağı yer almaktadır.

Bu link ile hesabınızı oluşturabilirsiniz.

https://secure.evga.com/EU/signup.asp

Hesabı yarattıktan sonra Profilinize giderek adres ve iletişim bilgilerinizi Türkçe karakterler kullanmaksızın ilgili bölümlere yazmış olduğunuzdan emin olun gerekirse hatalı ya da eksik bilgilerinizi güncelleyin.

http://eu.evga.com/community/myProfile.asp

Daha iyi fikir vermesi açısından aşağıdaki bilgileri kullanarak uygulamalı olarak gösterelim.

ÖRNEK

İsim Donanımhaber Donanımhaber
Adres Donanımhaber Mahallesi Örnek Apartmanı Kat 1 D 2
İstanbul Kadıköy
05320000000

ığüşçö gibi Türkçe karakterleri ve noktalama işaretlerini kullanmıyoruz profili doldururken.

Donanimhaber Donanimhaber
Donanimhaber Mahallesi Ornek Apartmani Kat 1 D 2
Istanbul Kadikoy
Telefon numarasının başına uluslararası kodumuz olan +90 ekleniyor ve numara +905320000000 şeklinde yazılıyor.

Gerekli bilgileri girdikten sonra Update Info tuşuna basarak bilgileri kaydedip profilinizi güncelleyebilirsiniz.

Eğer Türkçe karakter ya da noktalama işaretlerinden kullanırsanız satın alma sayfasında aşağıdaki hatayı alacaksınız.

Bu durumda tekrardan profilinize giderek hatalı karakteri düzeltmeniz gerekecek aksi takdirde satın alma işlemine sistem izin vermeyecektir.

Bu işlemin sonrasında nasıl satın alabileceğinizi uygulamalı olarak göstereceğim.

Örnek olarak birlikte Evga Gtx 980 SC satın alacağız.

Öncelikle ürünün listelendiği sayfaya gidelim.

http://eu.evga.com/products/prodlist.asp?family=GeForce+900+Series+Family

Ürünü Add to Cart butonu aracılığıyla sepetimize ekleyelim.

Sepete ekledikten sonra dikkat edeceğiniz üzere %19luk vergi muafiyeti otomatik olarak sepetteki fiyata yansıyor ve fiyat 562.90 Euro'dan 455.95 Euro'ya düşmüş oluyor.

Bilgilerimizi tekrardan kontrol ettikten sonra bir eksik ya da hata olmadığından emin olmamızın ardından Proceed to Paypal butonuna basarak devam ediyoruz.

Bu sayfada alacağımız ürün, fiyatı, kargo ücreti ve kargolanacağı isim ile adres bilgileri yer almaktadır. En altta yer alan Check Out with PayPal butonuna basarak paypal hesabınıza yönlendirileceksiniz.

Paypal hesap bilgilerinizi girdikten sonra ödemenizi eklediğiniz kart ya da kartlardan birini seçerek yapabilirsiniz. Ödeme ekranında ödeme tutarınız TL cinsinden gözükmekteyse bunu değiştirmenizde fayda var. Zira gerek paypal gerek amazon gibi siteler ödeme türü olarak farklı ülkelerin kurlarını hesaplarken kuru bir miktar yüksek alır.

Bu örnekte 469.95 Euro yani EU = 2.8306 TL şeklinde hesaplayacak olursak 1330 TL tutarındaki ödeme için paypal kendi kurunu kullandığında TL cinsinden 1388 TL talep eder. Bunu değiştirip kredi kartınızın ya da banka kartınızın anlık kurunu kullanmak için ödeme seçeneklerini değiştirip ödemeyi EURO cinsinden yapabilirsiniz.

Bunun için aşağıdaki adımları izleyin...

Ödeme ekranındaki OTHER CONVERSION OPTIONS linkine tıklayın.

Yeni açılan sayfadaki seçenekler arasından Paypal'ın kur çevirimini iptal etmek adına

Bill me in the currency listed on the seller's invoice seçeneğini işaretleyip alt taraftan Submit butonuna basın.

Tekrar ödeme sayfası güncellenerek karşınıza gelecek ve bu kez ödemeyi Euro cinsinden göreceksiniz. Bu şekilde kartınızın bağlı olduğu bankanın anlık kur seviyesi kullanılarak fazladan para ödemekten kurtulmuş olacaksınız.

Continue butonuna bastıktan bankadan herhangi bir onay alamamak ya da limit sorunu yaşamadığınız sürece ödemeniz gerçekleşecek ve Evga'in sayfasına tekrardan yönlendirileceksiniz.

Olası hata kodları ve diğer sorunlarınızı ya da sorularınızı başlık altında dile getirip yardım alabilirsiniz.

Dilerim yeterince açık ve faydalı olmuştur..

..: Sık Sorulan Sorular :..

1- Evga hesabı oluşturmak

Bu link ile Evga hesabınızı oluşturabilirsiniz.
https://secure.evga.com/EU/signup.asp

Hesabı yaratırken adres ve iletişim bilgilerinizde Türkçe karakter kullanmamaya dikkat edin. Daha iyi fikir vermesi açısından aşağıdaki bilgileri kullanarak uygulamalı olarak gösterelim.

ÖRNEK

İsim Donanımhaber Donanımhaber
Adres Donanımhaber Mahallesi Örnek Sokak Örnek Apartmanı Kat 1 D 2
İstanbul/Kadıköy
34744
05320000000

ığüşçö gibi Türkçe karakterleri ve noktalama işaretlerini kullanmıyoruz profili doldururken.

Donanimhaber Donanimhaber
Donanimhaber Mahallesi Ornek Sokak
Ornek Apartmani Kat 1 D 2
Istanbul Kadikoy
+905320000000

Telefon numarasının başına uluslararası kodumuz olan +90 ekleniyor ve numara +905320000000 şeklinde yazılıyor.

Gerekli bilgileri girdikten sonra Register butonuna basarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bu işlemin ardından e-mail adresinize gelecek olan onaylama mailinizdeki linke tıklayarak hesabınızı onaylayıp aktif hale getireceksiniz.

2- Ürün kaydının yapılması

Ürün kaydını yapabilmek adına öncelikle EVGA hesabınızı oluşturup aktif hale getirmeniz gerekiyor bu adımın sonrasında aşağıdaki linke tıklayarak ya da site üzerinden Service / Member sekmeleri altından Product Registration bölümüne tıklayarak ürün kaydı sayfasına ulaşabilirsiniz.
https://eu.evga.com/support/register.asp

* Kartınızın üzerinde ve kutusunda yer alan Seri Numarasını ilk kutucuğa yazarak bir sonraki adıma geçmek için Continue tuşuna basıp devam edin.

Bir sonraki sayfada sırayla aşağıdaki bilgiler istenmektedir.

Seri Numarası: (Seri numarasını bir önceki sayfada girdiğiniz için otomatik olarak bu bilgi işlenmiş olacaktır.)
Model Numarası: (Model numarası bir önceki sayfada girilen seri numarası üzerinden otomatik olarak tanımlanarak işlenecektir.)
Ürünün Satın Alındığı Yer:
Ürünün Satın Alındığı Ülke:
Ürünün Satın Alındığı Tarih:

Bunları uygun şekilde doldurduktan sonra Register Product butonuna basarak kayıt işlemini sonlandırın.

* Eski ürünlerin kaydı esnasında model numarası otomatik olarak tanımlanmayabilir. Böyle bir durumun oluşması halinde EVGA Support üzerinden destek alabileceğiniz gibi, ürünün ve kutunun üzerinde yer alan barkoddaki bilgileri kullanarak da model numarasına ulaşabilir ve kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

Örneğin;

EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 ELITE GAMING BLACK için ürün sayfası ve part no olan 11G-P4-6797-K2'ye aşağıdaki şekilde ulaşabiliriz.

Evga sitesi üzerinde herhangi bir sayfadayken sağ üst köşede yer alan arama kutusuna modelin adını eksiksiz şekilde yazın ve çıkan sonuçlar arasından sahip olduğunuz ürüne tıklayın. Açılan sayfada hem ürünün adında hem de sağ alt köşede Part Number bilgisi yer alacaktır.

https://www.evga.com/products/specs/gpu.aspx?pn=2025a5b5-32b5-4406-8064-8eb0a22db31a

3- Ürüne ait faturanın yüklenmesi

İlk 2 adımın tamamlanmasının akabinde faturayı yükleyerek son adımı yerine getireceğiz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için elinizdeki faturanın fotoğrafını çekmeniz ya da satın aldığınız platform üzerinden dijital kopyasını almanız gerekmektedir. Dijital kopyanız JPEG, PDF, XPS, DOC, DOCX ya da ZIP formatına sahip olabilir ve boyutu 2MB'ın altında olmalıdır.
https://secure.evga.com/Support/upload/eu/ChoosePartNumber.aspx

Bunun sonrasında Service sekmesi altında yer alan Invoice Upload menüsü üzerinden ilgili sayfaya ulaşın. Kayıt altına alınmış olan ürünleriniz arasından doğru olanı seri numaraları ve model numaralarını kontrol ederek seçin ve Continue butonuna basarak bir sonraki sayfaya geçin.

Bir sonraki sayfada faturasını yüklemek istediğiniz ürününüze ait model numarası ve seri numarası görüntülenecektir. Birden fazla ürüne sahip kullanıcılar için hata yapmamak adına son bir kez daha bu bilginin kontrol edilmesinde fayda vardır.

Select butonuna basarak faturanızın dijital kopyasını seçin ve save butonuna basarak faturanızı Evga veritabanına yükleyin. İşlemin tamamlanmasının ardından karşınıza onay ekranı çıkacak ve aynı zamanda ürüne ait faturanın başarıyla yüklendiğini belirten bir email alacaksınız.

Tebrikler, bu son adımla birlikte ürün kaydı ve fatura yükleme işleminiz eksiksiz bir şekilde tamamlanmış oluyor.

4- RMA talebinin oluşturulması ve RMA sürecine dair faydalı bilgiler

Service kategorisi altından Support Tickets seçeneğini kullanarak Support Ticket sayfasını açın.
https://eu.evga.com/support/question.asp

Destek almak istediğiniz ürünü seçin ve Continue butonuna basarak devam edin. Karşınıza gelecek olan yeni sayfada sizden istenen sistem bilgilerini girin Question bölümüne yaşadığınız sorunu detaylarıyla anlatarak sorununuzu aktarın. Eğer yabancı dil bilmiyorsanız bu bölümü Türkçe kullanarak da doldurabilirsiniz.

Yetkililer değerlendirip gerekli cevabı verdikten sonra RMA için yönlendirileceksiniz. Bu adımın ardından Service kategorisi altından EVGA RMA seçeneğini kullanarak RMA sayfasını açın.
https://eu.evga.com/support/rma.asp

RMA sayfasındaki kayıtlı ürün listesinden ürününüzü seçip Continue butonuna basarak bir sonraki sayfaya geçin. RMA sayfasında karşınıza çıkaran içeriği Support Ticket adımında olduğu gibi eksiksiz bir şekilde doldurup support ticket numarasını da forma ekleyerek (otomatik şekilde eklenmemişse) RMA talebinizi tamamlayın.

Sonrasında RMA talebiniz Evga yetkililerince onaylanıp tarafınıza RMA barkodu gönderilecek. RMA barkodunun çıktılarından bir tanesini paketin üzerine yapıştırın ve bir tanesini de kutunun içine ekleyerek gönderi paketinizi hazır hale getirin. Ürünün gönderisini yapmadan önce video kaydı ya da fotoğraf ile ürünün her yüzeyini detaylıca çekip RMA işlemi tamamlanıncaya kadar saklamanızda fayda var. Bu işlemi yaparken seri numarasının net bir şekilde gözükmesine dikkat edin. Bu, olası bir sorunda elinizdeki ürünün fiziksel durumunu kanıtlamanız hususunda fayda sağlar.

Kullanıcılar kendi kargo gönderilerini ödemekle yükümlüdür bu yüzden en az harcama yapmak adına ürünü PTT ile gönderebilirsiniz. Paketin ağırlığı ile beraber fiyat değişkenlik göstereceği için net bir rakam vermek mümkün olmasa da, 80-100 tl dolaylarında bir kargo ücreti ödemeniz söz konusu olacaktır.

* Gönderiyi PTT kargo ile yapıyorsanız paketin içerisine ve üzerine proforma fatura eklemeyi ihmal etmeyin. Bu, ürünü yurt dışındaki gümrük sürecinde hızlandıran bir etkendir. İlerideki adımlarda bu konuda detaylı bilgi verilecektir.

* Paket içerisinde sadece ürünün kendisi yer almalıdır. Evga, RMA için sizden sadece ürünü ister, ürünün kutusunu ve kutu içeriğini göndermenizi istemez.

Ürün RMA işlemi için Evga RMA departmanına ulaştığında eğer stoklarda mevcutsa RMA stoğundan bir kart ile 1-3 iş günü içerisinde değişimi sağlanarak tarafınıza express kargo ile gönderimi yapılacaktır. Eğer ürün RMA stoklarında ya da satış stoklarında mevcut değilse yeni nesilden eş değer ya da daha iyi performansa sahip başka bir ürün ile değişimi sağlanacaktır.

5- RMA onayı sonrasında gönderi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler ve faydalı bilgiler

Gönderilerini DHL ya da UPS kargo dışındaki firmalarla (PTT) yapanlar aşağıdaki proforma fatura örneğini kullanabilir.
https://docdro.id/UI6QBAU

Bu belgeyi doldurup proforma fatura olarak hazırlayabilirsiniz. Almanya, gümrük konusunda biraz hassas olduğu için PTT'nin kendi sistemi üzerinden bir proforma fatura sunmaması sebebiyle Almanya'daki gümrük süreci bazen 2-3 hafta kadar sürebiliyor. Proforma fatura istisnai durumlar dışında bu bekleme sürecini en az seviyeye indirecektir.

Belgeyi doldururken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

Reason for Export kısmına; Return Merchandise Authorization (RMA) yazılacak.

VAT kısımlarını her iki bölmede de boş bırakacaksınız. Adres, ürün bilgisi vs gibi bilgileri eksiksizce yazın. Buradaki adres ve ürün bilgileri, RMA onayı geldikten sonra e-mail yoluyla size iletilecek olan barkod üzerindeki verileri kullanarak doldurabilirsiniz.

Carrier kısmınaysa gönderinin yapılacağı firmanın adını yazacaksınız, yani PTT.

* Bu belgeyi doldurduktan sonra 3 adet kopya alın. 1 tanesini kutunun içerisine, diğerini kutunun dış yüzeyine, son belgeyi ise PTT barkoduyla beraber paketinizin üzerine yapıştırılacak olan şeffaf plastik cep bölmeye ekleyin.

* Yine aynı şekilde RMA onayı gelince çıktısını alacağınız gönderi belgesi ve barkodu da yukarıda belirttiğim şekilde paketin içerisine, üzerine ve şeffaf cep bölme olmak üzere 3 farklı şekilde eklemekte fayda var.

* Son olarak paketin üzerine streç film çekilmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Bu işlem; belgelerin düşüp kaybolmasının önüne geçeceği gibi hava şartları, taşınan başka paketlerden yaşanacak olan sızmalar gibi nadir sorunlarda ortadaki risk faktörünü elemine eder, belgelerinizi ve ürününüzü korur.

Yeni ürünün gönderim masrafları Evga tarafından karşılanarak UPS kargo ile express olarak gönderilecek ve ertesi gün Türkiye'ye girişi sağlanacaktır. Yeni ürünün gümrüğe takılması muhtemeldir. Bu durumda üzerinde belirtilen değerinin %18'ini gümrük vergisi olarak ödemeniz gerekir. Bunun dışında ek bir masraf söz konusu değildir.

Gönderi PTT kargo ile yapılırsa süreci belirleyen en büyük etken; ürünün Evga tarafına ulaşırken geçen zaman dilimi olacaktır. Bu süreç 2 hafta kadar sürebilir. Arızalı ürün EVGA RMA departmanına ulaştıktan sonra; 1-3 iş günü değişim, 1 iş günü kargo, 2 iş günü gümrük işlemleri için olmak üzere toplamda 4-6 iş günü içerisinde değişim ürününün teslimatı tarafınıza sağlanacaktır.

Merhabalar...

Bu başlıkta yeni kartım olan Evga Gtx 780 Classified incelemesini, hava soğutma altında overclock potansiyelini ve günümüzün popüler oyunlarındaki performansını içeren detaylı testlerini yapacağım.

: Sistem Bileşenleri :

Anakart: Asus Rampage IV Gene
Cpu: Intel Core i7-3930K
Cpu Cooler: Corsair Hydro Serisi H100i
Memory: Corsair Vengeance Pro DDR3-2133Mhz CL11 1.5V 32GB (8x4GB)
Ssd: Samsung 840 Pro 256 GB x 3
Ekran Kartı: Evga Gtx 780 Classified
Kasa: Corsair Obsidian 350D
Fanlar: Corsair SP120 Q.E
Psu: Corsair Ax860i 80+ Platinum
Sleeve Kablolar: Corsair Ax860i Gen. 2 Individually Sleeved Modular Cables

Max boost clock: 1150 Mhz - Gpu-Z ASIC Quality: %81

: Test Sonuçları :

: 3DMark11 Performance :

Stock => | Overclock 1346Mhz =>

: 3DMark11 Extreme :

: 3DMark 2013 | Fire Strike Performance :

Stock =>

: 3DMark 2013 | Fire Strike Extreme:

Stock =>

: Unigine Heaven 4.0 :

: Unigine Valley 1.0 :

: Oyun Testleri :

: Tomb Raider :

Stock | Ultimate Pre-set TressFX OFF | Maximum Sıcaklık : 63

Overclock 1320Mhz | Ultimate Pre-set TressFX OFF | Maximum Sıcaklık : 72

: Guild Wars 2 :

Stock | Best Appearance Pre-Set | Maximum Sıcaklık :64

: Bioshock Infinite :

Stock | High Pre-set FXAA Enabled | DDOD Enabled | Maximum Sıcaklık :67

: Witcher 2 :

Stock | Ultra Pre-set | Maximum Sıcaklık :68

: World of Warcraft: Mists of Pandaria :

Stock | Ultra Pre-set & 32bit | Maximum Sıcaklık :44

: World of Warcraft: Mists of Pandaria :

Stock | Ultra Pre-set & 64bit | Maximum Sıcaklık :49

: Metro 2033 :

Stock | Very High Pre-set 4xMSAA | Maximum Sıcaklık :57

: Metro: Last Light :

Stock | Very High Pre-set SSAA ON - Advanced PhsyX: Enabled | Maximum Sıcaklık :60

: Crysis 2 :

Stock | Ultra Pre-set | Maximum Sıcaklık : 62

: Far Cry 3 :

Stock | Ultra Pre-set 4xMSAA | Maximum Sıcaklık :65

: Diablo III :

Stock | High Pre-Set | Maximum Sıcaklık :67

: Batman: Arkham Origins :

Stock | Ultra Pre-set TXAA High - PhysX High | Maximum Sıcaklık : 61

Stock | Ultra Pre-set TXAA High - PhysX Disabled | Maximum Sıcaklık : 66

: The Elder Scrolls V: Skyrim :

Stock | High Pre-set | Maximum Sıcaklık :

Hakkında
Forum İmzası:
Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 & Custom Watercooling - Corsair 64GB DDR5 6000MHz CL36 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro & Mmx 300 2nd Gen

Forum İkinci El İmzası:
Intel i9 9980XE - Asus Rampage VI Extreme Omega - 2x Evga RTX 2080 Ti FTW3 Ultra - Acer Predator X27 & X34P - Caselabs SMA8 & Custom Watercooling - Corsair Dominator Platinum RGB 32GB 3600Mhz - Corsair Ax1600i - Samsung 970 Pro - Corsair K95 RGB Platinum - Razer DeathAdder Elite - Creative Sound Blaster ZxR - Beyerdynamic DT 1770 Pro & Mmx 300 2nd Gen

Hakkımda:
AMD Ryzen 9 3950X - Asus ROG Crosshair VIII Formula - 2x Evga RTX 2080 Ti K|NGP|N - Acer Predator X27 & X34P - Caselabs SMA8 & Custom Watercooling - Corsair Dominator Platinum RGB 32GB 3600Mhz - Corsair Ax1600i - Samsung 970 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 Blue - Logitech G502 Hero - Creative Sound Blaster ZxR - Beyerdynamic DT 1770 Pro & Mmx 300 2nd Gen

Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Volvo
Mobil cihaz
iPhone
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.993
İkinci El Bölümü Mesajları: 693
Konularının görüntülenme sayısı: 535.829 (Bu ay: 746)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.169 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.