Şimdi Ara

Dolandırıldım. Siz de mağdur olmayın. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
2
Favori
20.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    son durum! unutmaya çalışıyorum. aklıma geldikçe morelim bozuluyor. ama bana çok büyük ders oldu. bir anlık dalgınlığın bedeli ağır oldu benim için.... kamera kayıtlarını inceledik caddedeki ama sonuç çıkmadı kameralar dükkanların önünü gösteriyor. polis lojmanları var tam dükkanın önünü izliyor şansa 3 gündür kameraları çalışmıyormuş. olacağı varmış ne diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 15 Mart 2020; 12:46:30 >
  • İnsan bir defa baştan karşıdakine güvenmiş olunca, devamında da büyülenmiş gibi basamakları tırmanıyor. Önce emek verdirmiş dolandırıcı. Niyet ettirmiş eliyle teslim ettirmeye. Oraya kadar gidince hayır demesi zaten zorlaşıyor. Çok ustaca kurgulanmış.

Namaz saatine mi denk getirmişti bir de acaba özellikle diye aklımdan geçti.

Winter Is Coming
  • Ya çok güldürdün benibenden dajada safları varmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam sahibinden.com daki get olayida gittigidiyoedaki sistem de aciklar var bunun gibi bdnde internetten telefon pc satiyorum get yada bu tarz alisveris isteyenlere kusra bakma elden satiyorum diyorum varsa bulundigum sehirde tanidigin o kontrol etsin mali parami versin diyorum yoksa kusra bakmasin bu iki sistemde saticiya sikintili sistem

Öncelikle (kesinlikle ve kesinlikle) moraliniz bozukken psikolojik durumunuz kötü durumda iken ne mal satın ne mal alın. Çünkü bozuk bir psikoloji ile doğru düşünemez doğru karar veremez ve cakallara çok kolay yem olursunuz.

Satacaginiz malın fiyatını gerçekçi olusturun her sektörden gerçek esnaf arkadaşlar edinin ve maliniz esnafa kaça gider müşteriye kaça gider bunu ancak dostunuz olan bir esnaftan öğrenebilirsiniz. Yani ben bunu binliraya aldım illa bu paraya satacam derseniz karşınıza sadece dolandırıcı çıkar. Hiç kimseyi enayi gözüyle görmeyin her alicida alacağı ürünün sifiriyla fiyatını karşılaştırır ve ona göre almaya yanaşır. Aslında kendi maliniza kendiniz "yav ben bunu alacak olsam şu paradan fazlasını vermem" dediğiniz nokta gerçek fiyatıdır. Ama satacaginiz ürünü tanımıyor ve değerlendirme yapamiyorsaniz 3-5 düzgün esnafa sorarsanız fiyat ortaya cikar.

Aslında insanlarımızin dolandirildigi nokta ya panik halinde alım satım yapıyorlar yada illa malımı bu fiyata satacam yada illa bu dip fiyata alacam noktası. Bu yüksek fiyata satmak ve dip noktadan almak niyetinde olanlar sadece dolandırıcıların sularında yüzerler.

Son olarak derimki her sektörden dost esnaflar edinin sıkıştığında bırakın malınızı esnaf satsın. Korkulu rüya görmezsiniz. Bin yerine dokuzyuz alırsın ama para cebinde ve sinir sitres yaşamamış olursun.
    Naçizane tavsiyelerim böyledir.

Herkese huzurlu bir hayat dilerim.

• Yıl 2020 aynı olay başıma gelir.
    Ama bi yandan şansım var. Söylediği yer kadıköyde baya tanınan gelinlikci ve sağı solu hep banka. Ben gelinlikciye Emanet olarak x şahıs alacak diye not düşmem halinde gelinlikci birisi gelip aldı dedi. Olmadı onlardan da şikayetçi olacağım. Ki 1 ay olmadan yine bi gelinlikci olayı olmuş. Ve ne hikmetse 2-3 yıldır da o gelinlikcide ki kamera kayıtları şifresini bilmiyorlarmış.

Bu olayın peşini asla ve asla bırakmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 22 Ağustos 2020; 6:56:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1407F0A6B

Sayın forum üyeleri çalınan bilgisayarımın kasasını bugün itibari ile satışta gördüm. Sevinsem mi üzülsem mi ne yapacağımı bilemedim. Aradan geçmiş 3 sene :(

Geri almak için ne yapılabiliyormuş bu durumda?

Aradan üç sene de geçse, geri alabilmenizi dilerim.

Sayın forum üyeleri çalınan bilgisayarımın kasasını bugün itibari ile satışta gördüm. Sevinsem mi üzülsem mi ne yapacağımı bilemedim. Aradan geçmiş 3 sene :(

olum adam piyasayı bilmiyo demek 650 demiş fiyata hani 7k ediyodu falan al hemen pcni geri :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vay be para kazanmak bu kadar kolay mı? bi dıza 7k para! o çalana yazıklar olsun. size de geçmiş olsun aradan 3 sene geçmiş ama olsun.

Nokia C5-03 (2011 - 2014) &gt; LG G3 (2014 - 2018) &gt; OnePlus 5T (2018 - ?)
  • quote:

şimdi birkaç bişey yazıcam ama ırkçı vs diyecekler

benim babamın başına gelecek olaydı ama biz alıcı taraftık.

araba görmüş danimarka plakata passat (olay 3 sene önce oluyor) 2013 model. 5000 euro. birader havalara uçmuş o zamanlar 19 unda. bak ucuza araba buldum vs adama yazmış adam cevap vermiş vs. arabanın mobil.de deki ilan linkini attı.

baktım Danimarka plaka. 100.000 km bile yok. o şekilde arabanın değeri 8000 9000 euro. garip geldi. adamla yazışmış. adam 60 yaşındaymışta artık araba ile gezemiyormuşta rahat rahat. satacakmış vs.

birader uçuyor havalara. bana garip geldi. babamla konuşuyorum. dedim baba adam danimarkada neden almanya da satıyor? işte evladım danimarkada araçlar daha ucuz. danimarka sınırına yakın yerde yaşayan almanlar gidip alıorlar vs. he birde bu adam artık danimarkaya dönecekmiş geriye o yüzden de satıyorum vs yazmış biradere. beni kuşku aldı ama ses etmedim.

sonra tamam demiş gelip görelim aracı yazıyor bizimkiler. adam demiş ben şimdi danimarkadayım. önce kaporo yatırın western uniondan bana yatırdığınız kağıdı gösterin yanında kimlik veya pasaportun ilk sayfasının resmi olsun ama özel numarayı saklayın. siz buraya geldiğinizde arabayı beğenirseniz parayı çekersiniz (babam duisburgda yatırıp o kuzey sınırına yakın Almanya şehirinde çekecekmişler beraber gidip sözde). babam kaparo diye 2000 euro göndercek sözde.

ya dedim baba aptallık yapma. Adamdan banka hesabını iste parayı o hesaba geçelim ama askıda beklettrelim. işlem tamamlanınca hesabına aktarırırz en kötü. bunun üzerine banka hesabı istediler o satıcıdan. adam yanaşmadı. yok banka hesabımı kapattırdım o yüzden western dedim falan size ben yazmış. bir yandan da birader zıplıyor "arabayı kaçırıcaz siz beklerken" falan yazıyor. hatta onunla da atışıyorum arada.

sonra dedim ki "baba adama yaz. 5000 euro peşin alacak. siz gidin. onay geçtiğinizde ben parayı göndericem. böylece direkt eline sayarsınız. hemde paralı gitmezsiniz ki başınıza iş gelmesin" ...

bunu yazdık yine kabul görmedi. anladık ki herifler dolandırıcı. her aşamanın cevabını önceden düşünmüşler ki acele eden adamı taklaya getirip dolandıracaklar. neyse. biz anladık. bu sefer karşı taraf bize yazıyor falan.birader demiş ya çok pahalı geldi falan. bu sefer biz yemliyoruz. adam 4500 e düşerim size. sen genç çocuksun araban olsun falan gibi tam balkan çingenesi ağzı ile Almanca yazıyor. birader demiş tamam arayalım konuşalım falan ama benim almancam kötü biraz demiş ( o ara b2 yeni yeni almıştı ). neyse yemledik iti. aradı bu almanca hızlı konuşmaya çalışıyor ama babam sesinden anlamış çingene olduğunu.çingenelerin bağzılarında genetik olarak kambur burun olduğunda sanki genizlerinde et var gibi konuşurlar. ş harfini acayip söylerler. sırp çingenesi bulgar çingenesi slovak çingenesi olsun hepsi aynı.

adam çingene çıkıyor. babam sesinden anlıyor. yanında Almancı arkadaşı da telefondan dinliyorlar. Arkadaşı hatta almanca "senin ne bozuk ingilizcen var bizi mi öpücen lan" diyince telefonu kapatıyorlar. ilanı zaten kaldırıyor çakal ikinci günde. bizi aceleye sokacak ya...

1 ay sonra aynı araç resimleri aynı şekilde bu sefer başka kuzey şehrinde olacak şekilde yayında.

https://forum.donanimhaber.com/alemenya-ya-gidedcem-coh-para-gazanacjam-eski-almanya-bitiyor-muhendis-maaslari--145124777

şu konuyu açınca millet birden sanki ben "Türkiye süper güç " yazmışım gibi saldırdı. işte burada ben düşürülen maaşımla bu gibi çingenelerin de vergisini ödüyorum. ben buna isyan ediyorum millet hala siyaset kasma derdinde.

@RevengeRain  Dostum sende oku. bu sosyalist liberal ülkelerde bak kimlerin bedava yaşaması için vergi ödüyorum. gerçi bizim bazı insanımız anlayacak kapasitede değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 22 Ağustos 2020; 5:38:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ebavamqko

şimdi birkaç bişey yazıcam ama ırkçı vs diyecekler

benim babamın başına gelecek olaydı ama biz alıcı taraftık.

araba görmüş danimarka plakata passat (olay 3 sene önce oluyor) 2013 model. 5000 euro. birader havalara uçmuş o zamanlar 19 unda. bak ucuza araba buldum vs adama yazmış adam cevap vermiş vs. arabanın mobil.de deki ilan linkini attı.

baktım Danimarka plaka. 100.000 km bile yok. o şekilde arabanın değeri 8000 9000 euro. garip geldi. adamla yazışmış. adam 60 yaşındaymışta artık araba ile gezemiyormuşta rahat rahat. satacakmış vs.

birader uçuyor havalara. bana garip geldi. babamla konuşuyorum. dedim baba adam danimarkada neden almanya da satıyor? işte evladım danimarkada araçlar daha ucuz. danimarka sınırına yakın yerde yaşayan almanlar gidip alıorlar vs. he birde bu adam artık danimarkaya dönecekmiş geriye o yüzden de satıyorum vs yazmış biradere. beni kuşku aldı ama ses etmedim.

sonra tamam demiş gelip görelim aracı yazıyor bizimkiler. adam demiş ben şimdi danimarkadayım. önce kaporo yatırın western uniondan bana yatırdığınız kağıdı gösterin yanında kimlik veya pasaportun ilk sayfasının resmi olsun ama özel numarayı saklayın. siz buraya geldiğinizde arabayı beğenirseniz parayı çekersiniz (babam duisburgda yatırıp o kuzey sınırına yakın Almanya şehirinde çekecekmişler beraber gidip sözde). babam kaparo diye 2000 euro göndercek sözde.

ya dedim baba aptallık yapma. Adamdan banka hesabını iste parayı o hesaba geçelim ama askıda beklettrelim. işlem tamamlanınca hesabına aktarırırz en kötü. bunun üzerine banka hesabı istediler o satıcıdan. adam yanaşmadı. yok banka hesabımı kapattırdım o yüzden western dedim falan size ben yazmış. bir yandan da birader zıplıyor "arabayı kaçırıcaz siz beklerken" falan yazıyor. hatta onunla da atışıyorum arada.

sonra dedim ki "baba adama yaz. 5000 euro peşin alacak. siz gidin. onay geçtiğinizde ben parayı göndericem. böylece direkt eline sayarsınız. hemde paralı gitmezsiniz ki başınıza iş gelmesin" ...

bunu yazdık yine kabul görmedi. anladık ki herifler dolandırıcı. her aşamanın cevabını önceden düşünmüşler ki acele eden adamı taklaya getirip dolandıracaklar. neyse. biz anladık. bu sefer karşı taraf bize yazıyor falan.birader demiş ya çok pahalı geldi falan. bu sefer biz yemliyoruz. adam 4500 e düşerim size. sen genç çocuksun araban olsun falan gibi tam balkan çingenesi ağzı ile Almanca yazıyor. birader demiş tamam arayalım konuşalım falan ama benim almancam kötü biraz demiş ( o ara b2 yeni yeni almıştı ). neyse yemledik iti. aradı bu almanca hızlı konuşmaya çalışıyor ama babam sesinden anlamış çingene olduğunu.çingenelerin bağzılarında genetik olarak kambur burun olduğunda sanki genizlerinde et var gibi konuşurlar. ş harfini acayip söylerler. sırp çingenesi bulgar çingenesi slovak çingenesi olsun hepsi aynı.

adam çingene çıkıyor. babam sesinden anlıyor. yanında Almancı arkadaşı da telefondan dinliyorlar. Arkadaşı hatta almanca "senin ne bozuk ingilizcen var bizi mi öpücen lan" diyince telefonu kapatıyorlar. ilanı zaten kaldırıyor çakal ikinci günde. bizi aceleye sokacak ya...

1 ay sonra aynı araç resimleri aynı şekilde bu sefer başka kuzey şehrinde olacak şekilde yayında.

https://forum.donanimhaber.com/alemenya-ya-gidedcem-coh-para-gazanacjam-eski-almanya-bitiyor-muhendis-maaslari--145124777

şu konuyu açınca millet birden sanki ben "Türkiye süper güç " yazmışım gibi saldırdı. işte burada ben düşürülen maaşımla bu gibi çingenelerin de vergisini ödüyorum. ben buna isyan ediyorum millet hala siyaset kasma derdinde.

@RevengeRain  Dostum sende oku. bu sosyalist liberal ülkelerde bak kimlerin bedava yaşaması için vergi ödüyorum. gerçi bizim bazı insanımız anlayacak kapasitede değil.

Alıntıları Göster

Seni anlıyorum dostum, zaten TR'de de durum pek farklı değil artık, anlamamam mümkün değil yani.

O konuda çoğu kişi seni yanlış anladı, AKP'liler sürekli diğer ülkeleri kötüledikleri için AKP'li sandılar seni ondan öyle tepki verdi çoğunluğu. (Birkaç sol liberal hippi dışında)

Bir de bizim ülkede 1. Dünya savaşı döneminden beri garip bir Almanya hayranlığı var; Amerika'yı, İngiltere'yi eleştir pek tepki almazsın ama Almanya kırmızı çizgileri tuhaf şekilde.

• Bunun aynısı olayları çok okumuştum hala kanan varmış demek ki geçmiş olsun

Sonra polise var kimden aldığını öğrensinler.

Belki birşeyler koparırsın.

asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • ee şikayette bulunmadın mı savcılığa vs?

bulunduysan hâla nasıl sonuç alınamıyor 3 yıl içinde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 22 Ağustos 2020; 12:3:58 >
  • Lanet olsun bu ne pis bir olaydır başıma geldi. Bilgisarım çalındı adaleti sağlayan insanların ciddiyetsiz ve umursamaz tavırlarını siz de görseydiniz çılgına dönerdiniz. Malum olaydan 1 hafta sonra instagram da bir paylaşımın altına "bu ülkede adalet yok! 7k değerinde bilgisayarım çalınıyor polisi aradım 1 saat bekledim gelen giden yok yolda gördüğüm polis ekibine söyledim biz bişey yapamayız yukarıda karakol var git ifadeni oraya ver. Anasını S... Lerim." bir anlık öfke ve çaresizlik içinde bu şekilde yorum yaptım. Ve artık bundan dolayı da savcılıkta dosyam var. Bu ülkede insan öldürmek bedava olmuş.. Kim ne yapsın iki kuruşluk bilgisayarı. Adaletimiz mükemmel kimse laf etmesin.

Lanet olsun bu ne pis bir olaydır başıma geldi. Bilgisarım çalındı adaleti sağlayan insanların ciddiyetsiz ve umursamaz tavırlarını siz de görseydiniz çılgına dönerdiniz. Malum olaydan 1 hafta sonra instagram da bir paylaşımın altına "bu ülkede adalet yok! 7k değerinde bilgisayarım çalınıyor polisi aradım 1 saat bekledim gelen giden yok yolda gördüğüm polis ekibine söyledim biz bişey yapamayız yukarıda karakol var git ifadeni oraya ver. Anasını S... Lerim." bir anlık öfke ve çaresizlik içinde bu şekilde yorum yaptım. Ve artık bundan dolayı da savcılıkta dosyam var. Bu ülkede insan öldürmek bedava olmuş.. Kim ne yapsın iki kuruşluk bilgisayarı. Adaletimiz mükemmel kimse laf etmesin.

yorum attın diye dava açıldı yani?

ee senin laptobu çalan hırsızlara herhangi bir yaptırım hiçbir şey olmadı mı 3 yılda?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.