Şimdi Ara

Doktor Dövmekle Övünen Canım Ülkemde Yine Doktoru Dövdüler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
2
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haber Report (@HaberReport) on Xtwitter
    Henüz yurtdışına göç etmemiş bir hekim daha vahşice darp edildi! Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde saldırgan Volkan K., annesinin ölüm haberini veren kadın doktoru yumrukladı.
    https://twitter.com/haberreport/status/1755230180195369406?s=46&t=XexaCncoufSO-3zeZ08I-w

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşte bunlar hep cezasızlıktan.
    Alıcan içeri. Çıkana kadar herşeyi yapıcan.

Cehennem tasvirleri olur ya.
    İşte hapishaneşeri öyle yerlere çevireceksin.

Ama hümanist ne yapıyor.
    Cezaevi şartlarını iyilşetiriyor

Hangi devirdeymişiz.
    Böyle ceza mı oluröuş.
    İnsanlık dışıymış.

Peki böyleleri insan mı

Alıntı

metni:
    Başınıza gelmedikten sonra o piskolojiyi çözmeniz zor tabiki uzaktan size lay lay lom ölüm haberi ne var dimi sonuçta herkes ölücek, ananı,babanı yanlış tedaviyle öldürsünler görürüz sizi de ,doktora şiddeti haklı göstermez ama o an suçu karşı tarafta buluyorsan kafa kayıyor insanda şuur gidiyor.

Kolay suçlayanlar ya görgüsüzlerdir, veya cahil.

Çünkü aileden görgüsü, veya aileden şanssız ama okuyabilmiş, bilgisi olan kişi, hastalıkların ne kadar karmaşık olduğunun farkındadır. Suçu öyle kolay kolay karşıda bulamaz. O doktora gelinceye kadar o hastlaık, veya kaza, veya olay, her ne ise, kaç yerden, kaç doktordan geçmiştir. Bunları ayırt veya akıl edemeyenler ancak ilkel insanlardır. Psikoloji veya duygu dünyası dediğimiz şeyler bilgi veya cahilliklten, görgü veya ilkellikten tamamen bağımsız şeyler değiller.

Bunun duygusal olmakla ilgisi yoktur. Dövmeyi başlatan şey duygu değil, dürtüdür. Sadece en ilkel varlıklar dürtülerini kontrol edemezler. Hayvanlar bile tecrübe kazanıp bir kaç yaşına geldiklerinde saldırganlıkları azalır, dürtülerini kontrol etmeyi, veya nesnelere yansıtmayı öğrenirler. Mesela saldırmadan önce korkunç sesler çıkarırlar, dişlerini gösterir, hırlar, toz kaldırırlar. Birinin böyle davranması içinse ya moron, veya aklını hiç kullanmasının gerekmediği bir günlük hayat sayesinde körelmiş olması gerekir. İkncisi daha büyük olan ihtimaldir ve şehirde insan için sağlanmış konfor bazen, bazı kişiler için bu ortamı verir. Önce hayvanlaşır sonra daha da aşağı düşer, nesneleşirler. Başlarını kaldırmadan oyun oynayanlar, mekanik işlerde haddinden fazla mesai geçirenler böyle körelebilirler.

Normalde teselli edimesi gereken biri hakkında bunları yazıyoruz ama bu vahşete ve sefilliğe düşmesi herhalde zaman almıştır. Başka birisine saldırmak yerine bir nesneye zarar vermeyi akıl edebilmiş olsa yine dürtüleriyle hareket eden ilkel birisiydi ama haline acınabilirdi. Şu verdiği görüntüyle en kötü zamanında bile aklında poz vermek olan, dürtüleriyle hareket eden, hem zihin hem de duygu derinliği gelişmemiş, şımarık, vahşi bir varlık ihtimallerinden biri veya birkaçı.

Sonuçta bu cahillikten olur veya görgüsüzlükten olur. Başka bir şeyden olmaz.

Siyasi edebiyat kesmeyi kendiniz yapıyorsunuz. Yazıları takip ederseniz bütün siyasi kategoriler, parti ve organizsayon isimleri sizden geldi.

ADD üyesi, İTÜ mezunu... ve hastane dağıtıyor. Almanya ve gelirinin ise konuyla hiç bir ilgisi yok. Alman densizler de tanıdım, gelire ulaşmak başka onu refaha çevirmek ise başka bir yetenek, görgü ister. Sizin seçtiğiniz kelimeler çevrenizin ihtimalleri hakkında fikir veriyor. Başka gerçek hayatlar da var ne var ki çevre çevreyi getirir, bu nedenle belki de başka dünyalara ancak internetten ulaşabilirsiniz. Bu yüzden şaşırmamanız lazım.

Densiz, görgüsüz doktorlar da var... biliyoruz. Bahane değil. Kalkmış burada hastane dağıtmaya, dayağa, vahşiliğe makul sebepler arıyorsuuz. Hastaneyi Almanya'da dağıytsaydı, ADD üyesi İTÜ mezunu tanıdığınızı polisler kafesli arabanın içinde hapishaneye götürecekti. İster büyük acıları olsun, ister sarhoş... bunlar karakterin cevrehini değiştiren şeyler değil. Öyle olsa her yakınını kaybeden en yakınındakine saldırırdı. Gelişmek için böylesine imkanlar her adımla ulaşılablirken, böyle bilimler, böyle bir dünya medeniyeti, toplum kurmuşken doktor dövüp hastane dağıtacak kadar zayıf olmaya kimsenin hakkı yok.

Sizce doktorların eve geldiği dönemi bilen birisi bunlardan en az birini yaşamamış olabilr mi... o kadar süre içinde mümkün mü. Tabii ki günün birinde öleceğiz, güzel günler gibi hastalıklarımız olacak. Hastanede ölmek kötü bir şey değil ki. İmkan varmış, hastanede ölmüşüz, kurtarmaya çalışmışlar. Dağ başında ambulans beklerken, enkaz altında, kaza mahalinde ölmek de var. Gün gelecek, kurtaramayacaklar. Herkesin başına gelecek. İş mi yani doktor dövmek, hastane dağıtmak. Neyi savunuyorsunuz?

Başıma geldiği için biliyorum zaten. Nemrut doktorla bile tartışmadım, bana yaramayan doktor başkasına yarayabilir. Doktora saygımdan değil o hastanedeki başka hastaları da düşündüğümden. Dışarda tartışırım, tartışmaktan beter olur. Hele, gücü olanlara, yol yordam öğrenmişlere hiç yakıştıramıyorum. Kendi mesleki çevresinde rezil etmek varken, belki başka hastaları kurtarmak varken, hukuk varken, bilgin varken elini kolunu kontrol edemeyenlere, dürtüleriyle hareket edenlere anlayışım yok. Bugüne kadar anlamadıysam, bundan sonra da anlayacak halim yok. Ben vahşileri anlamıyorum, onlar beni anlasınlar.

Yıllarınız hastanede geçip densiz doktorları da görünce dürtü sahibi olmazsınız. Benim de yıllarım hastanede geçti, doktorların yüksek ateş için eve geldiği zamanları da biliyorum, densiz doktorlara da denk geldim, doktor değiştirmek hasta hakkın ve bu hakkı TC büyük şehirlerinde Avrupa'dan bile daha güzel şekilde kullandırabiliyor.

Yani, polemik yapıyorsunuz hayatım.

Geçmiş olsun.

Siz de dövmediniz işte... en büyük kızgınlıktan daha derin şeyler var ki yaptırmıyor. Normal olan bu zaten. Bağırmak çağırmakla burun kırmak, kan dökmek, göz morartmak arasında çok büyük mesafe var. Fizik şiddet başka bir şeydir. Bunu savunamayız. Böyle zamanda ne yapılacağını, nasıl sakin kalınacağını biraz da birbirimize göstermemiz gerek. Yukarda, videodaki gibi insanlar başka insanlar.

• Doktor dövmek değilde hastanede şiddet desek daha doğru olur. Doktorluğun bi özelliği falan yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşte bunlar hep cezasızlıktan.
    Alıcan içeri. Çıkana kadar herşeyi yapıcan.

Cehennem tasvirleri olur ya.
    İşte hapishaneşeri öyle yerlere çevireceksin.

Ama hümanist ne yapıyor.
    Cezaevi şartlarını iyilşetiriyor

Hangi devirdeymişiz.
    Böyle ceza mı oluröuş.
    İnsanlık dışıymış.

Peki böyleleri insan mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 7 Şubat 2024; 22:33:10 >
  • türkiyede ceza hukuk kanun gibi şeyler yok ondandır

• Cehalet çok fena bir şey, maalesef bizim insanımız cahil ve aşırı duygusal. Ceza da olmayınca isteyen istediğine şiddet uyguluyor, gücü gücü yetene.

• ev hapsi hayırlı olsun.

• Orda olsaydim o adami hastanelik eder, o doktorin tedavi etmesini saglardim. Acita acita!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir iş arkadaşımın başına geldi babası yanlış tedaviyle acı çeke çeke öldü hemide daha 53 yaşındaydı davalar açıldı ne oldu bilmiyorum doktorun üstüne yürümüş oda zor ayırmışlar filan.

Başınıza gelmedikten sonra o piskolojiyi çözmeniz zor tabiki uzaktan size lay lay lom ölüm haberi ne var dimi sonuçta herkes ölücek, ananı,babanı yanlış tedaviyle öldürsünler görürüz sizi de ,doktora şiddeti haklı göstermez ama o an suçu karşı tarafta buluyorsan kafa kayıyor insanda şuur gidiyor.

Bende bir çok defa çileden çıktım benimde annem ölümden döndü hemde kaç defa yanlış tedaviyle ,bizim doktolarada ben zerre kadar güvenmiyorum insanları kobay yapıyorlar bazen allah hastanelere düşürmesin.

Anneannemi de sakat bıraktılar kolundan yanlış iğne vurumuyla engelli oldu kadının kolu,sanki donarak yanmış gibi oldu kolu,eğtimde sorun var bizde, fazla çaylak çıkıyorlar okullardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2024; 0:31:54 >

• Türkiye'deki reizilliği sadece alt gelir grubu yaşamamali üst tabaka yaşamadan bu düzen değişmez ... Güvenli sitelerde yaşa hastane adliyede polis kontrolünde yaşa bu deli adamlarla sistemin psikopat ettiği adamlarla sadece biz karşılasalım denk gelelim... Tabii ki kötü bir olay ama çok da şaşırmıyorum milleti cinnet haline soktu bu kamu düzeni . Kamudan hiç hizmet alamasanda vergi ödüyorsun . Yığmışlar bütün bölümleri koca binaya zaten insan gitmek istemiyor hizmet göremeyeceğini de biliyor. Kamu çalışanlarına puanlama sistemi olsa belki biraz düzelir

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Yapılan şikayetlerin %99'u hasta ya da hasta yakınının bilgisizliğinden kaynaklandığından artık bu tarz şikayetlerde doktorla muhattap bile olmuyorsun, cogu zaman şikayetten doktorun bilgisi bile olmuyor

"hemde kaç defa yanlış tedaviyle" yazmışsın

Yazında 4 defa yanlış tedavi geçiyor, tam olarak kim karar verdi, kim dedi size tedavinin yanlış olduğunu, yanlıs tedavi dediğin direk malpraktis milyonluk davalar, bugüne kadar kac milyon aldın

Dogru tedavi olsa da %100 işe yarayacak diye bir şey de yok ne ilaçlar Allah yapımı ne de uygulayanlar Allah

• BabyYoda B kullanıcısına yanıt

Bikeresinde 500-600 şekerle kadının iç organları patlıyordu nerdeyse başka doktora attık hemen bu ilcaçları veren hangi beyin özürlü demeye getirdi,bikeresinde en ufak apandisti bulamadılar eve yolladılar birşeyi yok taştır diye kadın zehrilendi gecesine ameliyata aldılar apar topar biraz daha götürmesek ölüyordu, ha bana hiç bana gelme benim hayatım acillerde hastanelerde geçti masal anlatma yani okey en son doktor övülcek kişiyim. 

+aa bitmedi daha ilk giren doktorda tam temizleyememiş iltahabı yine doktor hatasından ikinci kere girdi haftalar sonra kadın büyük ızdıraplarla çığlıklar ata ata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2024; 2:14:39 >
  • Doven kisinin alkollu oldugu yer aliyor haberlerde. Coklu organ yetmezliginden yogun bakimda olen bir hasta. Dovdugu insan da gencecik, ve belli ki karsi koyabilecek fiziksel guce sahip olmayan bir kadin doktor.

190'lik cam yarmasi, bu islerde tecrubeli bir erkek doktor olsa "eline saglik abim, Allah sizi basimizdan eksik etmesin" derdi bu arkadas. Ama ne doktorun hatasi kalmis, ne egitimli kesimin egitimsizlere haksizligi.

Ama size katiliyorum, kac kurus para icin yapiyorsa bu isi, kendisi hakkinda bu niyetlere sahip insanlara bir sekilde faydali olmaya calistigi icin bence biraz hak etmis gibi. Olmasaymis. Umarim gider, sizin gibilerden uzak bir yerde faydali olmaya calisir birilerine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Alıntı

metni:

Kolay suçlayanlar ya görgüsüzlerdir, veya cahil.

Çünkü aileden görgüsü, veya aileden şanssız ama okuyabilmiş, bilgisi olan kişi, hastalıkların ne kadar karmaşık olduğunun farkındadır. Suçu öyle kolay kolay karşıda bulamaz. O doktora gelinceye kadar o hastlaık, veya kaza, veya olay, her ne ise, kaç yerden, kaç doktordan geçmiştir. Bunları ayırt veya akıl edemeyenler ancak ilkel insanlardır. Psikoloji veya duygu dünyası dediğimiz şeyler bilgi veya cahilliklten, görgü veya ilkellikten tamamen bağımsız şeyler değiller.

Bunun duygusal olmakla ilgisi yoktur. Dövmeyi başlatan şey duygu değil, dürtüdür. Sadece en ilkel varlıklar dürtülerini kontrol edemezler. Hayvanlar bile tecrübe kazanıp bir kaç yaşına geldiklerinde saldırganlıkları azalır, dürtülerini kontrol etmeyi, veya nesnelere yansıtmayı öğrenirler. Mesela saldırmadan önce korkunç sesler çıkarırlar, dişlerini gösterir, hırlar, toz kaldırırlar. Birinin böyle davranması içinse ya moron, veya aklını hiç kullanmasının gerekmediği bir günlük hayat sayesinde körelmiş olması gerekir. İkncisi daha büyük olan ihtimaldir ve şehirde insan için sağlanmış konfor bazen, bazı kişiler için bu ortamı verir. Önce hayvanlaşır sonra daha da aşağı düşer, nesneleşirler. Başlarını kaldırmadan oyun oynayanlar, mekanik işlerde haddinden fazla mesai geçirenler böyle körelebilirler.

Normalde teselli edimesi gereken biri hakkında bunları yazıyoruz ama bu vahşete ve sefilliğe düşmesi herhalde zaman almıştır. Başka birisine saldırmak yerine bir nesneye zarar vermeyi akıl edebilmiş olsa yine dürtüleriyle hareket eden ilkel birisiydi ama haline acınabilirdi. Şu verdiği görüntüyle en kötü zamanında bile aklında poz vermek olan, dürtüleriyle hareket eden, hem zihin hem de duygu derinliği gelişmemiş, şımarık, vahşi bir varlık ihtimallerinden biri veya birkaçı.

Sonuçta bu cahillikten olur veya görgüsüzlükten olur. Başka bir şeyden olmaz.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Tamam hayatım anneni doktor yanlış tedavi veya tanıyla öldürür en medeni okumuş halinle doktora annenin cenaze çelengeni yollarsın hediye olarak en medeni şeklinle saygım sonsuz 

Ha elbette cahillikten,ayılıktan,kıroluktan saldıran insanlarda var bu belkide onlardan biridir bilemem ama aylarım yıllarım hastanede geçtiği için olayı çok iyi biliyorum insanı çileden çıkaran doktor dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2024; 2:55:52 >

Yıllarınız hastanede geçip densiz doktorları da görünce dürtü sahibi olmazsınız. Benim de yıllarım hastanede geçti, doktorların yüksek ateş için eve geldiği zamanları da biliyorum, densiz doktorlara da denk geldim, doktor değiştirmek hasta hakkın ve bu hakkı TC büyük şehirlerinde Avrupa'dan bile daha güzel şekilde kullandırabiliyor.

Yani, polemik yapıyorsunuz hayatım.

Griple ölümcül hastalıkların yanlış tedavisini,sakat engelli bırakmaları bir koydun ya tebrikler.

Bir yakınımda daha 34 yaşında basit topuk dikeninden lazer kırmaya gitti son derece pahalı lüks özel hastanaeye ayağına zarar vermiş kalıcı kadın kaç yıl üstüne basamadı tedavi gördü ayağına basabilmek için, kocası hastaneyi bastı karımı sakat bıraktınız diye hiçte fakir varoş eğitimsiz akp li cahil değillerdi kaç yerden diplomalı masterlı ab de çalışma hayatı olan makine mühendisi adamdı sizin öyle pempiş hayallerinizle, real hayat çok farklı.

Kötelek sakat kal doktor hatasıyla biraz empati yaparsın siyasi siyasi, doktara seni sakat bıraktığı için takdir belgesi yollarsın ,ikimizde üst akıl ,çok okumuş kültürlü,entel chp iyiz olur öyle hatalar dersin 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2024; 12:50:40 >

Benim yaşantım en az sizin görgüsüz tanıdığınızınki kadar real. Makine mühendisi olmak görgüsüz veya cahil olmaya engel değil. İlk yazımda bunun mekanizmasından basitçe bahsettim. Ama siz tekraren polemik yapıyorsunuz. Ateşli hastalıkla ameliyatları bir koymadığımın gayet farkındasınız.

Madem tanıdığınız kişi bir mühendis, yani bilimlere vakıf, o halde zavallı karısını doktorlarla beraber sakat bıraktığnı söylemekte hiç sakınca yok. İkinci, üçüncü fikri alacaktı, operasyondan önce riskleri araştıracak, operasyonunn teknik evrimini öğrenecek, hastaneyi dağıtacak kadar sevdiği eşi için konuya kendisi de vakıf olacaktı. Kaç yerden diplomalı, masterlı bir mühendis bunu yapıp doktorlarla konuştuğunda operasyon yeteneğini ve niyetini anlar. Karmaşık konularda bir şey saklamak, numara yapmak mümkün değildir. Doktor konuşmak istemiyorsa zaten anlarsınız. Mesela, daha geçen sene aysını yaptım, bir kaç sorunun en kibar bir şekilde bile sorulmasına sinirlenince doktorun yetersizliğini fark ettim, bir şey söylemeden çıktım, kapıyı da çarpmadım, gerek yok. Real hayatta en basit operasyonda, bir apadist ameliyatında bile %1-2 risk var, bu az bir risk değil, ölüm riski. Bu insan faktörü riskidir, yüksek sayılı üretimde de aynısıdır, bir makine mühendisinin herkesten önce, doktorlardan da önce, daha iyi şekilde bunu bilmesi gerekir. Çünkü makinacıların önünde daha iyi örnekleme vardır, bunları anlayabilmek için doktorlardan daha şanslılar.

Daha da ileri gidelim, tıbbi gelişmeler, doktorların son zamanlardaki yeni yetenekleri büyük oranda teknik, görüntüleme ve makina mühendisliği sayesinde. O tanıdığınız önce kendisini dağıtmalıydı.

Boşuna yeni polemikler çıkarmayın. Cahillik saklanamaz.

Begenmiyosan goturme doktora o zaman. İsin dusunce doktor doktor diye yalvarırsın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Add üyesi,itü mezunu,almanya çalışma hayatı,200.000+ geliri olan adama,karısıda bankada üst düzey çalışandı ailye cahil dedin ya tekrar tebrik konduruyorum sana.

Ailenden biri yada kendin sakat,engelli kalda doktor hatasıyla görürüm o tipini suratını ben senin boş boş siyasi edebiyat kes anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2024; 13:2:10 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.