Şimdi Ara

Doğan SLX benzinde gaz yemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 98 model benzinde gaz yemiyor duman atıyor. Aracı aldığımda herşeyini a dan z ye baktırdım en son aracın beynini değiştirdim yine aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tofaş Doğan SLX Benzinde Gaz Yememe Sorunu

Tofaş Doğan SLX sahipleri, araçlarının benzinde gaz yememe sorunuyla karşılaşabilirler. Bu sorun, hem enjeksiyonlu hem de karbüratörlü araçlarda görülebilir.

Sorunun Nedenleri

Benzinde gaz yememe sorununun birkaç olası nedeni vardır:

• Tıkalı yakıt filtresi: Tıkanmış bir yakıt filtresi, yakıtın motora düzgün bir şekilde akmasını engelleyebilir.
    • Arızalı yakıt pompası: Arızalı bir yakıt pompası, motora yeterli yakıt sağlayamayabilir.
    • Kirli hava filtresi: Kirli bir hava filtresi, motorun yeterli hava almasını engelleyebilir, bu da yakıt-hava karışımını etkileyerek gaza basıldığında boğulmaya neden olabilir.
    • Buji veya ateşleme kablosu sorunları: Bujiler veya ateşleme kabloları arızalıysa, motor düzgün bir şekilde ateşleme yapamaz ve gaza basıldığında gaz yememe sorununa yol açabilir.
    • Karbüratör ayarı sorunları: Karbüratörlü araçlarda, karbüratörün yanlış ayarlanması, yakıt-hava karışımının dengesiz olmasına neden olabilir ve gaza basıldığında boğulmaya yol açabilir.

Tofaş Doğan SLX'inde benzinde gaz yememe sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Yakıt filtresini değiştir: Tıkalı bir yakıt filtresini yenisiyle değiştirmek, yakıt akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Yakıt pompasını kontrol ettir: Arızalı bir yakıt pompası, profesyonel bir tamirci tarafından kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir.
    • Hava filtresini değiştir: Kirli bir hava filtresini yenisiyle değiştirmek, motorun yeterli hava almasına yardımcı olur.
    • Bujileri ve ateşleme kablolarını kontrol et: Bujiler veya ateşleme kabloları arızalıysa, yenileriyle değiştirilmeleri gerekir.
    • Karbüratörü ayarlat: Karbüratörlü araçlarda, karbüratörün yanlış ayarlanması durumunda, bir tamirci tarafından ayarlanması gerekir.

Sorunu çözmek için bu adımları izledikten sonra Tofaş Doğan SLX aracın yine benzinde gaz yemiyorsa, daha kapsamlı bir teşhis için yetkili bir servise başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Umutum burada pek teknik konuya hakim adam kalmadı bıraktılar forumu. Genelde passatcı bmw ci burjuva kesimler işgal etti 300-500 bin tl lik arabalarıyla artistlik yapan. Senin sorununa gelirsek aracın boğuluyor ya ateşleme bobinin,bujiler ya da karbüratörden yapar.

Büyük ihtimal karbüratörden yapıyor, sürekli LPG de kullanıldığından benzin ayarı bozuluyor. Senin sağlam bir karbüratörcü bulup ayar ve temizlik yaptırman gerekiyor. Avans ayarı falan oluyor onun ince ayar yapılıyor.

• Karbüratörcüye git contalarını yenilesin ayarını yapsın düzelir. Ayarın kaymış bayağı bir de benzinde çalıştır bak karburatorun sağına soluna damlama var mı contalar yiprandiginda kaçırıyor ben ilk aldığımda şans eseri fark ettim karburator benzin damlatiyormuş direk egzoz manifoldunun üzerine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim gördüğüm çoğu tofaş kullanmaya kullanmaya benzinde çalışmaz hale gelmiş.

• piyasada ki kus serılerının cogu benzini unutmuştur. cok uzun sure lpg kullanınca araba benzını gorunce "bune" dıye tepkı verıyor. benim eskı aracımda boyle yapıyordu benzın pompası dendı. yaptırmak yerıne sattık artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.