Şimdi Ara

DOA (Hem e-cüzdan hem geri dönüşüm) | Resmi Kurum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
15
Favori
5.870
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8/9 ay once videosunu cektim 25 krs veriyordu 1
    Tl artmis hali bos beles is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Referanslar Mevcuttur. Güncel devam eden 10 dan fazla netflix grubum zaten var, urun satışı, dijital oyun ve cek satis vs ref. göndermek ugrastirdigi için sürekli referans gondermiyorum tanıyan 2006 dan beri zaten biliyor.
  • Vip Üye kullanıcısına yanıt

neden boş beleş olsun dostum. 24 lü maden suyunu 120 liraya al. şişelerin hepsini depozitoya ver 24 lira kazanç sagla. yüzde 20 indirimli maden suyu içmiş oluyorsun. hemde geri dönüşüm yani. bide böyle düşün.

Oraya siselerle gidip qr kodu okut sonra tek tek at hee birde makina calismiyorsa copcu gibi hepsini geri getir rezillik. 1 kere gittim arizaliydi yapana kadar bekledim 0.25krs verdi ve coguda koskoca 1,5 lt attim megersem en dandik kucukle bile ayni fiyati verme sacmaligi varmis.

Benim zamanim bunlarla ugrasacak kadar degersiz degil. Geri donusumse gavurda geri donusum yapiyor ama emege saygi olarak para veriyor. Tr deki gibi kufur eder gibi ucret degil.

Ekmek 20tl zaten o kadar ugrasacam 1 tane ekmek verecek yok oyle yagma

Referanslar Mevcuttur. Güncel devam eden 10 dan fazla netflix grubum zaten var, urun satışı, dijital oyun ve cek satis vs ref. göndermek ugrastirdigi için sürekli referans gondermiyorum tanıyan 2006 dan beri zaten biliyor.
  • demekki neymiş

önce konulan market evine yakın mı

yakınsa o makina orada faal mi

şişe kutu naylon hangisini almada naz etmiyor

makina boş mu

elinde en küçük soda maden suyu kutu kola ile gitmeli ama sabah erkenden kimseler yokkene

yoksa millet napıyo bu ya bakışları altında soğuk terler akıtma ve elindekileri çöpe atma veya geri götürme siniri stresi var. herşey doğada en azında soda şişesi ve aluminyum kutu en aza indirgemek için ama 1 tl de para değil yaw yolda 10 tl bulsak eğilip almaya kalkmıyoruz ama çevreci zihniyet desekte kampanya iştiraki için

yaparmıyız bakacağız

yine chatgpt'ye göre plastiğin ederi 1 cent falanmış. amaç doğaya zararı azaltmak.
    bi dakka, hükümet zararına iş mi yapıyor şimdi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

zararına iş yapmaz win winci bunlar, bizden 1 tl.ye plastik şişeleri alıp Almanyaya 14 tlden satacak gibi

ayrıca Almanya'da o fiyat olmasının nedeni insana değer verip bizi gısgandıkları için.

plastik de petrol gibi, fiyatı evrensel sanırsam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana kalırsa bu paralı poşet, pet şişe geri dönüşümü vs faaliyetlerinin tek faydası yaşadığımız yerlerde ortalığın temizliğine biraz fayda sağlayabilir. poşetler rüzgarda uçmaz ya da şişeler sağa sola atılmayabilir. onun dışında genel manada çevreye ekosisteme bir fayda olduğuna inanmıyorum. adamlar özel jetle gezip milyar insanın poşeti kadar zarar veriyor. şişe konusundaki düşüncem de, bence bu tür noktaların sayısı artmalı 1 tl de fena değil ama 2 tl olsa bence çok ilgi olur. kalabalık yerlerde elindekini atmaya yarayacak yani sadece 1 veya 2 adet atılmasına izin veren haliyle sıra oluşmasına engel olacak ekspres makineler olmalı (avm ler gibi yerler), ama makine kullanımı ve uygulama da pratikleşmeli, QR'ı okut şişeyi at hemen gibi.

avrupada 0,25 cente (14 tl) ama su da en az yarım euro, 1 euro hatta. benim aldığım su 6lı 50 tl, tanesi 10 tl desek %10 şişe iadesi eh işte. özetle amacım şişeden gelir değil de ortalık biraz temiz düzenli olsun.

• abi daha 25 kuruşken bile sistem kaldırmıyor gibi, ben migroslardaki makinaların çoğuna bakıyorum dolu veya hata yazıyor

veya mesela plastik şişe kabul etmiyor, cam alıyor vb.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Özellikle büyükşehirlerde insanlar toplu konutlarda yaşıyorlar. En azından belli sayının üzerindeki konutlarda, sitelerde bu cihazlardan konumlandırılarak yaygınlaştırılabilir. Yine 1 TL'lik iade bedeli insanları teşvik edecek şekilde artırılabilir. Öteki türlü aldığımız üründe depozito sistemi olmadığı sürece, insanımız geri dönüşüm konusunda kılını kıpırdatmaz.

En basitinden market arabasına 1 TL takınca, o 1 TL'yi geri almak için tıpış tıpış aracı geri yerine götürülüyor. Diğer türlü sağda sola kalıp görevlilerin toplaması gerekiyor.

avrupada su malesef 1 euro değil 15 cent. ayrıca şu an Türkiyede olan sistem ile almanyadaki pfand sistemi farklı. almanyada aldığın 15 centlik su için 25 cent de depozito ödüyorsun, kasada sana suyun maliyeti 40 cent oluyor. bu sayede almanyada sokaklarda sağa sola pet şişe ya da alüminyum kutular atılmıyor ama Türkiyede yerlerde her tarafta atık şişeler var.

DOA (Hem e-cüzdan hem geri dönüşüm)  | Resmi Kurum

• Vip Üye kullanıcısına yanıt
    Hepsini niye geri getiriyorsunuz hocam, bırakın oraya ya market alsın ya da çalışınca başkası atar. Maksat plastikler çevreye atılmasın ve geri dönüşüme gitsin zaten, para kısmı işin teşviği.

Markete bir çantayla gidip boş şişeleri makinaya atmak ya da uğraşmak istemiyorsanız kenara koyup başkasına vermek, sonrasında da alışverişinizi getirdiğiniz çantaya koymak bu kadar zor olmamalı.

Eve sipariş veriyorsanızda çöplerinizi atarken plastikleri bir tane farklı çöp poşetine koyup öyle atın çöpün kenarından zaten plastik toplayanlar onu alıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

ben zaten 9 ay once 1 defa gittim 25 kurus verdigini bilmeden hepside neredeyse 1,5 lt oldugundan koskoca posetti ve arizaliydi makina yaptirttim ben o kadar sise biriktirmisim artik o saatten sonra oraya giderken yolda copcu gorsem almaya calissan copcuyu bicaklarim o derece emek vermisim ona ve gittim sonuc o kadar ugrasa birde gelirken yagmur yagdi sonuc 6,5 tl saka gibi. Ben en azindan gelirken kahve parasi cikar sanmistim ve o 6,5 tl 9 aydir hala iceride. Amazon gift kart alayim bare dedim o da olmamisti sonra ugrasmadim.

demek istedigim eger maksat geri donusumse gavurun yaptigida geri donusum. Biri hakkini veriyor tr de enayi yerine koyuyor -nasil olsa fakir cok 25 krs ta versek bos insan cok bunlarla ugrasacak deyip limit bu sekilde. Normalde İnsan hayati / zamani bu kadar degersiz degil. Tr de insan zamanini birak hayati degersiz hale getirildi artik. İnsan normalde 1 tl veriyor demeye utanacakken bunlar icat yapmistim gibi birde iban gonderilebilir vs gibi insanlari hala enayi yerine koymaya devam ediyor. Buyuk Plastikleri copun kenarina koyuyorum ama sise falan copten ayirip copun kenarina koyma isiyle ugrasmam. Mesela Bayramda calismadigim halde sadece 1 tane cocuga veridigim 400tl ve bir suru kuzen var. 400 tane sise atsam 1 tane cocuga verdigim para cikiyor. Bunlarla ugrasmam ben yaa. Kucukten 1 tl , kutudan baska, 1lt ,2,5 lt e 3 tl vs gibi fiyatlandirma olursa ancak bakarim o da yakina makina koyulursa eskiden gittigim yer olursa onada gitmem

• fuk-ara kullanıcısına yanıt

Şuan benim yakınımda cihaz yok daha gelmedi. Sistemden müsait atılabilir gördüğüm bir yerden geçerken durdum uğradım ama dolu gösterdi almadı. Bu da sağlıklı çalışmıyor. Haznelerin çok çok dolacağını düşünüyorum. Birde almasada anlık denerken cihazın çok yavaş çalıştığı farkettim. Biraz biriktirip gelirsen eziyet olacaktır.

DOA (Hem e-cüzdan hem geri dönüşüm)  | Resmi Kurum
    DOA (Hem e-cüzdan hem geri dönüşüm)  | Resmi Kurumx (formerly twitter)
    3 world wars☢️ (@brs2643) on X
    https://x.com/i/status/2073489161663692854

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NURİbeyy -- 5 Temmuz 2026; 18:1:23 >
  • sınıfta kalmıs bir proje olarak basladı. uygulama da cihaz çalışıyor gösteriyor gidiyorsun arızalı. müsteri hizmetlerini arayıp soylüyorsun talep oluşturuyorlar arıza giderilince dönüş yaparız diyorlar geri dönüş yok. 

cihazları marketlerin içerisine koymuslar alışveris yapmaya gelenlere engel oluyor koy marketin bahcesine yer altına da yap kocaman haznesini tamam 

bireysel biriktirenler için günlük 200 tane atma limti iyi olmus. diğer türlü adam sokaktan toplamıs cuval cuval saatlerce onun atmasını bekliyorsun toplu iade yerlerine versin

tüm ambalajlara 1tl veriyorlar. kucuk şiselere 1tl ver tamam ama 2,5 ve üstü şişelere de niye 1 tl 2,5 lük şişeye 2,5 lira 1,5 lük 1,5 tl verki bir mantığı olsun

avrupadan ornek bir şey baktılar mı bilmiyorum ama suan sistem çalışmıyor.

bakmadıkları belli isvicre de makinaya karısık atıyorsun ambalajı ve tek tek değil topluca tek hamlede kendi ayrıştırıyor. ilerleyen zamanlarda ne olur bilmiyorum. 

• drowze kullanıcısına yanıt

maalesef doğru uygulama başka yerlerde varken biz gıdım gıdım ilerliyoruz. 25 krş iken zar zor çalışan makine 1 temmuzdan beri hiç çalışmadı ya da bana boş denk gelmedi. birikeni çöp toplayanlara devredip kurtuldum, arabanın arkası hurdacı gibi olmuştu gide gele yaktığım yakıt ve zaman cabası.

makine migrosun içinde ama migrosa bi hayrı olmadığından ve migrosa muhtemelen yetki vermediklerinden ne boşaltması ne de arızası ile ilgilenmiyor. halbuki olması gereken paranın yer sağlayan istekli marketle paylaşılması, yani makine nerdeyse o marketin (migros için money, çağdaş kart vs) hesabına kredi olarak yansıtılması, nakit iade olursa işin içnden çıkılmaz. tamam anlıyorum bu işten az da olsa gelir elde etmek isteyen garibanlar var toplayıp getiriyor, onlar için nakit daha iyi ama onu da koyarsın, böyle market içi değil de büyükçe bir kamyonla falan şehrin belli yerlerinde, isteyen nakit alır isteyen market hesabına atar böylece makineler zart diye dolmaz.

• Bizim buradaki a101 dekiler bosaltıveriyor yetkileri vat yani diger magazalardakilerinde yetkisi var bence

• Uygulamada konumları gösterdiği yerde makinenin çalışıp çalışmadığı, 3 atıktan hangisi dolu hangisi hala daha müsait bunu görsel olarak gösteriyor. Mesela cam şişe doluysa kırmızı çarpı işareti çıkıyor. Böylece makinenin ayağına gitmeden durumunu görebilirsiniz.

Makineler arızalı değil, ( evet içlerinde gerçekten de arızal olanlar hariç) sadece çok çabuk doluyor. Dolu makinenin " ben doluyum" şeklinde ekranında yazı çıkması lazım ama çıkmadığı için herkeş arızalı sanıyor. Mesela bizim ordaki makine en kısa 1 günde, normalde 1,5 günde doluyor. Market görevlileri arızalı dedi, aradım sordum arıza kaydı açıldı ve geri dönüş yapıldı: "arızalı değil, makine dolu idi"

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.