Şimdi Ara

Dizel partikül filtresi uyarisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar uzun yoldan gelirken partikul filtresi uyarisi yakti araba.Zaten uzun yoldaydim uyariyi yaktiktan sonra bi 100 km devirli kullandim.Sonra aksam devri 3000e sabitleyip yarim saat daha surdum Sonra sabahi yani bugun de yine 350km uzun yol yaptim.Hala ayni uyariyi aliyorum ben nereye gitmeliyim ?Bu uyari bu kadar kmye ve devirli kullanmama ragmen kendiliginden silinmemelimiydi?Turbo arac cekisinde vs hicbir sey yasamiyorum gayet iyi

Aracim.mazda cx3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rejenerasyon sonrası uyarı kendiliğinden silinir genelde fakat aşırı doluluk varsa DPF boşalmamış olabilir.
    Egzozdan siyah duman atma var mı? Zengin yakıt karışımı filtreyi çabuk doldurur. Bir de aracın beynine bağlanarak DPF doluluk oranına bakmak iyi olur. Filtre boş ise hata kodunu silince sorun kalmayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah duman atma yok hocam direkt aracin beyine baglaninca partikul filtresinin yuzdesini verir mi ve ben bunu egzozcularda mi halletmeliyim nereye gitmeliyim?

• Egzozcu yapar da kasaba giderseniz filtrenin içini boşaltıp beyinden DPF'yi iptal eder. Düzgün bir yer bilgisayara bağlayarak aktif rejenerasyon yapabilir fakat uzun yolda 1750 RPM üstü devirde en az 20 dk giderek belki siz daha iyisini yapabilirsiniz. Belki basit bir hata kodu silinecektir. Belki başka bir sorun vardır. Siyah duman olmadan da sorun yaşanabilir. İyi bir servis araştırın, orada baktırın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içi dolmayan araba yok , ben en son söktürdüm attım

Arabanın performansını öldürüyor tam dolmasa bile %25-50 bile dolsa arabanın performansını törpüluyor

• uzun yolda katalizör dpf daha çabuk tıkanır sabit devirde gidildiğinden dolayı bu yüzden uzun süre 115-120 sabit hız gidip daha sonra 1-2 dakika yüksek devirlere tırmanmak ve tutmak faydalı olacaktır uzun yolda dpf tıkayan kullanıcıların sayısı oldukça fazla. ayrıca dpf'yi yüksek devirde ısıtmak tam temizlenmesine yardımcı olmaz, yüksek devirde ısıtıp ardından yükte, rampada tapa gaz basınç altında temizlenmesi gerekli o zaman tam sonuç alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 11 Temmuz 2022; 21:51:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun yolda rejenerasyon yetmemiş makinayla belki duzir sonunda yeni dpf alacaksın soyliyim ya da çevre katliamı yani kat iptali çünkü muhtemelen sıfır dpf deli butceler ister .Hulâsa dizel her zaman pismanliktir subliminal değil alenen açık mesajim 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DPF uyarısı belirli bir km' de mi çıkıyor?

1.5 dizel nadiren de olsa şehiriçi motor ısınmasına bile yetmeyen kısa mesafede kullanıyorum ve şu an 85 bin km' de. Henüz ikaz ışığı yakmadı ve yakmaması için yağı 0-30 kullanıp yakıti daima V-Power alıyorum...

• Yüksek devirde kullanmayla geçmediyse bilgisayara bağlanıp temizlik yapılıp rejenerasyon yapılması gerekiyor.

• Aracim otomatik vites ve dusuk devirde kullandiriyor arabayi bu sekilde dfp uyarisi alacaksam bu dizelin ne mantigi kaliyor ki.Gercekten dizel pismanlikmis.Dfpyi iptale kadar gider bunun sonu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.