Şimdi Ara

Dizel mi? Benzin mi? Tüplü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba bakarken bu seçenekler çok düşündürüyor.

Tabiki azyakması önemli fakat
    dizel olunca arızaları yüksek olur diyenler var
    benzinde pahalı diyenler var
    tüpte motora zarar verir diyenler var
    napıcağımı şaşırdım valla :)

• sen araba alma kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık Akbil öneririm.
  • Benzinli olmasında
  • Almayı düşündüğünüz aracı nette lpg ile araştırınca çıkar. Mesela yeni hyundai gdi motorlar biraz lpg konusunda nazlı, 2014 model mazda3'ü bilmiyorum ama 2003-2013 arasında mazda 3lerde problem var, vw'de fsi veya tsi motorlar da öyle. Böyle bir kaç markanın euro5 normlarına uygun benzinli motorlarında lpg uyumsuzluğu var.

Ama lpg uyumu olup lpg'si kaliteli bir usta ve marka takılmışsa hiçbir problem yaşanmaz. Şahinler gibi lpg kokuta kokuta gitmez.
    Dizelin tork avantajı var, rampalarda vites değiştirmeden kurtarabiliyor. Benzinli motoru kullanmasını bilen biri de o kadar çok zorlanmaz. Rampada dizel daha ekonomik olabiliyor. 100km yolda birazcık rampa varsa lpg'de 2-3TL fazla yakar o kadar. Ara ara dizel kullanıyorum, rölantideki o titremesi, alt devirlerde bile motorun sesini duymak bana rahatsız edici geliyor.

Yılda çok aşırı km yapılıyorsa dizel ekonomik olabiliyor ama yılda 7-10bin km arası kullanılıyorsa lpg'li araç alımda ekonomik ve kullanımda ekonomik olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 14 Temmuz 2014; 3:17:35 >

• LPG uyumlu bir araç
  • Lpg bana da dizelden daha tasarruflu gibi geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel mi Benzin mi sizce?
    6 yıl önce açıldı
    Otomatik Dizel mi? Benzin mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3ü bir arada..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzin der geçerim ..
  • en iyisi benzin de, malum ülkede litre fiyatı çok pahalı.. dizel araçların da kendisi pahalı.. bu durumda en mantıklısı LPG.. haa yılda 5-6bin km yapacaksan en başa döner benzin derim
  • dizel
  • Tabiki dizel

• Dizelde lpg yayginlassa da bu dertten de kurtulsak , dizel al olmadı lpg takarsin deriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 10 Temmuz 2014; 15:43:39 >
  • En sonunda araba almaktan vazgeçicem :) araban mı var derdin var derler... daha araba almayı düşünürken bile dert sahibi oldum :D
  • Sadece şehir içinde işe git gel gibi az kilometre yapacaksan küçük motorlu benzin.
    İşin haricinde hafta sonları şehir dışı yaparım pikniğe giderim dersen LPG,
    her hafta sonu şehir dışı yaparım, köye babamlara giderim, yılda 10.000 km yi geçerim diyorsan 4x2 dizel,
    köye giderim, dağa taşa vurarım, ava giderim, sahil sahil dolaşırım, Antalyanın sıcağından Erzurumun karlı dağlarına çıkarım diyorsan 4x4 dizel.
  • sonuna kadar benzin benzinin keyfi hiçbirşeyde yok
  • Millet hic birini denemeden basina gelmeden agizi olan konusmus misali dizel az yakar demis 1998 223000 binde passat dizel ve 2005 107 binde admire. 1.5 crdi kullanan biri olarak dizel caniniza okur diyorum motor mu sifirlanmadi dersin egr valf mi dersin zart mi dersin zurtmu dersin turbomu dersin hersey bu dizel. Meziyetsizinde var yakitin sarfiyatini saymiyorum bile al lpg li benim gibi keyfine bak detaya girerim dizel konusunda ama kafa agiritmak istemiyom cunku yerince kafam agridi.

• Sıfır araç alacaksan çoğu motorlar lpg 100 uyumlu Turbo araçların da Kitleri pahalı. Dizel olarak güncel bütün Araçlar az yyakıyor. Aynı şekilde yeni benzinli motorlar da ekonomik ikinci el hdi tdci dışında motorları pek yönelmeyin belki multijet olabilir fakat onlarinda temizi zor çoğu şirket araci veya hor kullanilmis. Ama şuan en güzeli atmosferik lpgli araç almak şehir iiçi ve şehir dışı en ekonomik araç lpgli atmosferikler sorun cikartmazlar parçaları ucuz.
    Ha uzun yolda bir dizel rahatlığı vermeye bilir çok ufak motorlu atmosferik alırsanız. Ama 1.6 ve üzeri çoğu motor dizel keyfini aşağı yukarı verir.

• Dizel.
  • elbette benzin en iyisi ama çok pahalı

lpg biraz avantaj ama 6 ay kış ülkemde kısa mesafe şehir içi zaten benzin yakıyor.. yetmedi uzun vadede motora yakıt sistemine ve ateşlemeye verdiği zararla düşünülünce kar mı zarar mı tartışılır...

dizel alırken pahalı ancak 2. el olunca dizel candır.. şehir efsanesine gerek yok bakımı benzinle neredeyse aynı... örnek 1.6 hdı motor aracıma geçen hafta bakım yaptırdım mazot filtresi hava polen yağ filtresi yağı suyu 210tl neresi pahalı servistede 320 tl... derler ki turbosu arızalansa dünya para bende korkardım sordum ustaya sadece 800tl imiş.. tebi markaya modele göre değişebilir... ama ortalama 4.5-5 litre yakıtla binmek ve rampada ki hali paha biçilmez...

ah bide sessiz olsa ama o kadar da olsun...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.