Bildirim
Dizel mi Benzin mi sizce?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
kişinin yıllık yaptığı kmye göre değişir. ben dizel alırım mesela. -
benzin + lpg -
Bak bu tarz bir konu ilk defa açılıyor cidden forumda büyük eksikti ! -
Fiyat farkı yoksa ben dizel alırım. Ancak ne yazıkki fiyat farkı var ve benim o farkı çıkarmam kendi açımdan zor o yüzden arada 5 bin lira fark bile olsa ben benzini tercih ederim. -
Dizel araç çevreye ve canlılara zarar verir. Sırf biraz ekonomi yapacaksınız diye dünyamıza, doğaya ihanet etmeyin! -
Arabaya ve hangi motor seçenekleri olduğuna bağlı.
Yeni Doblo da 1.4 atmosferik benzin var birde 1.6 turbo dizel. Açıkçası bu araçta dizeli tercih ederim.
Ancak aynı aracın ABD versiyonunda 2.4 TigerShark atm benzinlisi 9 ileri ZF şanzıman ile sunuluyor ve Bursada üretiliyor. Bunu alabilirsem tercihim benzin olur -
10 yıl içerisinde dizel arabalar artık tutulmuyor olacak. Bakın göreceksiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: mekatronikçi
kişinin yıllık yaptığı kmye göre değişir. ben dizel alırım mesela.
Bunu gözönüne alarak benzin aldım ben de. (11 ayda 5500 km yapmışım) -
-
Szide ASX vardı saırım. LPG uyumlu mu araç? -
Meraktan soruyorum.
5500 km icin ne kadar yakit ucreti odediniz? -
uyumlu. öyle özel sisteme de gerek yok atiker brc prins her türlüsünü takabiliyorsunuz. hatta brc'nin 3500 lira idi yanılmıyorsam son zamlardan sonra, sequent 32 isimli bir kiti var. bunu italya'da fabrika çıkışlı olarak takıyorlarmış asx'lere. ben henüz taktırmadım ama çok zam geldi benzine, pek az yakan araba kalmadı piyasada doğal olarak asx'te eskisi kadar az yakamıyor. tüp taktırmayı ciddi ciddi düşünüyorum.
bu arada, yine asx motorlu 1.6 lancer'lara da tüp uyumlu. atiker takan, prins takan tanıdıklar var bayağı memnunlar.
edit: eklemeyi unuttum. biraz da kullanıma bağlı olarak 100.000 km sonra subap eritme problemi oluyor sadece. bunun çözümü de çelik subap taktırmak. ama kullanıma bağlı, mesela bir arkadaşım 25 bin km'de prins taktırdı şu an arabası 170 bin'e geliyor henüz subap değiştirmedi araçta bir sorun yok. lpg'de çok yüksek devir çevirenlerin başına geliyor genellikle bu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 20 Şubat 2019; 12:47:45 >
-
Hesaplamadım, ama kaba bir hesapla ortalama 100 km / 9 lt desek yaklaşık 500 lt yapar. Ortalama 6 tl olsa 3.000,00 tl olur yaklaşık. Neden sordunuz?quote:
Orijinalden alıntı: Öner
Meraktan soruyorum.
5500 km icin ne kadar yakit ucreti odediniz? -
-
teşekkür ederim ASX düşünüyorum ben de o yüzden sordum. -
Sizin hesaba göre kendi aracimin tuketimini kiyas yapayim dedim. 3000 tl ye 9000 km yol yapmışım. 5500 km ye göre hesaplarsam 1900 tl harcamışım. Bu hesaba göre kaskoya ödediğim paradan fazlasi cebimde kalmis. Birde benim araç (1.6 cdti) cok ekonomik degil. 1.5 dci ya da hdi olsaydi sanirim daha da az yakar ve daha fazla tasarruf ederdim.quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Hesaplamadım, ama kaba bir hesapla ortalama 100 km / 9 lt desek yaklaşık 500 lt yapar. Ortalama 6 tl olsa 3.000,00 tl olur yaklaşık. Neden sordunuz?
Alıntıları Göster
Amac polemik olmamakla birlikte bu benzin mi dizelmi kiyasini soran arkadas icin bilgi amacli olmasi acisindan paylastim. Yoksa herkes kendi tercihinde ozgurdur ve yakit fiyatlari pahali maalesef. Gonul isterki 1-2 tl lere ltsini kullanalim.
-
@genckaptanquote:
Orijinalden alıntı: genckaptan
Sizin hesaba göre kendi aracimin tuketimini kiyas yapayim dedim. 3000 tl ye 9000 km yol yapmışım. 5500 km ye göre hesaplarsam 1900 tl harcamışım. Bu hesaba göre kaskoya ödediğim paradan fazlasi cebimde kalmis. Birde benim araç (1.6 cdti) cok ekonomik degil. 1.5 dci ya da hdi olsaydi sanirim daha da az yakar ve daha fazla tasarruf ederdim.
Amac polemik olmamakla birlikte bu benzin mi dizelmi kiyasini soran arkadas icin bilgi amacli olmasi acisindan paylastim. Yoksa herkes kendi tercihinde ozgurdur ve yakit fiyatlari pahali maalesef. Gonul isterki 1-2 tl lere ltsini kullanalim.
Alıntıları Göster
O konuda haklısınız, lakin aracı "0" olarak aldım ve aldığım tarihte aynı modelin dizeli benzinlisinden 18.000,00₺ daha pahalıydı. Aracı azami 5 sene kullanıp değiştireceğimi düşünürsek zaten her sene için 3.600,00₺ cepte kalıyor ki bu da benim o sene için kullanacağım yakıtı karşılıyor yukarıdaki hesaba göre. Dizel için ekstradan ödeyeceğim tüm yakıt parası cebime kalmış oluyor.
@Öner
Üstat benim kullanımımında yaklaşık yarısı uzun yol ve uzun yolda ortalama 6 lt yakıyor araç. Ş.içi de 12 lt olsa ortalama 9 lt olarak baz aldım. Uzun yolda benzin/dizel pek fark etmiyor sanırım. Kullandığınız uygulama nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 20 Şubat 2019; 13:27:32 >
-
Sıfır aldıysanız haklisiniz. O kadar fark vermeye kesinlikle gerek yok. Her iki aracta deger kaybina uğruyor neticede. Isletme giderleri dizelde daha düşük olmakla birlikte sifir satin alim maliyetleri yuksek oldugu için kendinizce dogru yolu bulmuşsunuz zaten. Sonucta herkes kesesine göre hareket ediyor ya da etmeye çalışıyor.
Bu aracimi sattiktan sonra belki bir kez daha dizel alırım ama sonra ki seçeneğim büyük ihtimal benzinli olur. Lpg secenegini dusunmedigim icin az yakan benzinli bir araç ileride iyi bir tercih sebebi olacaktir benim icin. -
Kullandığım uygulama fuelist
Raporu oldukça detayli veriyor.
Ben memnunum. Birkac uygulama kullandim ama bunu cok beğendim.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bak bu tarz bir konu ilk defa açılıyor cidden forumda büyük eksikti !
|
Dizel araç çevreye ve canlılara zarar verir. Sırf biraz ekonomi yapacaksınız diye dünyamıza, doğaya ihanet etmeyin!
|
benzin + lpg
|
Benzer içerikler
- opel insignia nasıl bir araba
- iems yakıt tasarruf cihazı
- turbo yağ yakar mı
- honda accord 2.0 alınır mı
- araç kalorifer peteği tıkalı olursa ne olur
- bmw x5 2024 fiyat
- mg hs phev 2024
- taigo bagaj hacmi
- peugeot e 308 fiyat
- dacia elektrikli fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X