|
Arkadaşlar daha önce Fiat Albea dizel vardı. Senede 5000-6000 km ancak yapıyorduk. Dizel çok gürültüydü ve yoruyordu. Benzinin litre fiyatı 20 TL, mazon 22 TL, LPG ise 11 TL. Bu durumda benzin + LPG'li araç mı mantıklı olur yoksa dizel mi? Yani hangisi daha ekonomiktir? Bazı insanlar LPG fiyatları arttı diye sadece benzinli kullanıyormuş, fakat benzinli arabalar çok mu tüketiyor. Renault Symbol 100 km'de şehir içi 4.4 litre mazot yakıyor. Fiat Albea benzinli 1.4 motor 8,2 litre civarı benzin yakıyor. Accent Era benzinli 1.4 motor 8,3 litre civarı şehir içi benzin tüketiyor. Accent Era dizel 1.5 motor 5,6 litre mazot şehir içi tükekiyor. Araçların tüketim değerlerine sahibinden sitesi üzerinden baktım. Senede bir kere yada iki kere uzun yol, geriye kalan ayda bir kere şehir içi mesafe olarak arabayı kullanıyorduk. Symbol ile benzinli araçları kıyaslayınca sanırım smybol'ün 100 TL'ye gittiği mesafeyi benzinli arabalar 200 TL'ye yakın bir tutar ile gidecekler. Bu durumda LPG'li kullanmak şart gibi. Dizel Albea yokuşta çok rahat kalkıyordu fakat lpg'li araçlar stop etmeye meyilli diye duydum. Konu hakkında yorumlarınız nelerdir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 7 Mayıs 2022; 23:27:55 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt