Şimdi Ara

Dizel Araba neden alınmaz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
3
Favori
7.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de isterim turno benzin ama bu bütçede bu kadar modelli az kmli turbo benzin alalım desek zor kötek manuel joy 1.0 tce cliodan başka şansımız kalmıyor. Haliyle 1.3 multijet bizim tek turbolu araba binebilme şansımız şu durumda. Lpg benimiçşn de seçenek dışı. Ha paramız olaydı da keşke 1.5 impreşın golfümüzü çekseydik geçen ay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dizelin bence en büyük problemi emisyon değerlerini tutturabilmek için araba üzerindeki baskının arttırılması.

-Adblue bitince motor çalıştıramazsın adblue kendisi masraf.

-Adblue sistemi arıza yaptı 50-100bin TL masraf

-DPF - EGR başlı başına sorun - İptal ettirip düzen tutturamayan da çok fazla sonuçta motora bağlı mühendislik detayları var sensörlerde.

- Enjektörlerin bozuldugunda çok yüksek maliyet

- Benzinliye ek bakımlarında yakıt filtresinin daha önem arz etmesi gibi

Ucuzdan pahalıya bu örnekler çoğaltılabilir.

Ama 1.3 multijet kullanan birisinin uzun yolda yaktığı 3.5 - 4 litre yakıtı görünce bu yakıt maliyeti benzinli bir araca karşı dizelin bu kadar sıkıntısını gögüslemeye değer mi hala karar verebilmiş değilim.Eğer 1.3 Multijet ya da 1.5 DCİ gibi kendini ispatlamış motorlarda dizelin kullanımına dikkat edilerek alınmalı mı dersek alınabilir gibi duruyor hala.

NOT: Yılda 15bin km üstü uzun yol aracı olarak düşünülmüştür.

• Yazın 5 gün fiorino 1.3 multijet ve 5 gün Egea 1.3 multijet kiralamış 1500 - 1500 km dağ bayır gezmiş biri olarak.

Fiorino araç filan değildir.

Egea 1.3 multijet ise, f/p arabası neden?

O paraya, o iç hacim, bagaj ve az yakan bir araç yok.

O paraya zaten hep b sınıfı ufak arabalar var. B sınıfında kullanmadığım araç yok. Egea nın süspansiyonları daha konforlu gelmiştir.

1.3 multijet motor sevdiğim bir dizel değil, adamı sürerken yoran bir motor.

Ama kendini kanıtlamış sorun açma ya da yüksek maliyet çıkartacak bir motor değil. Parçası ustası bol, bakım fiyatları en uygun araç. En kötü usta bile bir yerinden anlar eder yapar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Diğer aracım 1.3 edc Megane, onu hanıma bırakıyorum trafikte daha rahat etmesi için. o yüzden otomatik konforuna yabancı değilim.

Sessizlik konusuna gelince, hareket halindeki ses çok önemli değil benim için, 3 desibel eksik 5 desibel fazla benim bütçem her araba devrine göre içeriye ses alıyor zaten. müzikle, sohbetle göz ardı edebiliyorum.

Kapalı otoparkta herhangi benzinli veya herhangi dizel çalıştığında alandaki sesten bahsediyorum. Rolantide benzinli araçta araba çalışmıyor gibi duruyorsun, dizelde beni uyuz eden o hır hır ses.

1 ay önce sıfır araç aldım,1 ay sonra sattım dizel otomatikti. Bu kadar detaylı araştırmamıştım, daha doğrusu hep benzinli kullandığım için yeni nesil dizel araçların ıvır zıvırlarına çok odaklanmamıştım. İlgili aracımın facebook gruplarında özellikle bu kış aylarında sürekli arıza ışığı, partkül, adblue gönderileri görünce kalbim sıkıştı resmen ve arabayı ilana koydum 3 günde sattım daha 2500 km'de.

Gittim benzinli araç aldım.

Çok sesli çalışıyor

Alt devirleri ölü eşşek

140 ve üzeri hızlarda rahatsız ediyor

Kışın çok geç ısınıyor araca eldiven mont atkı bere ile binmeniz lazım

Sattığınız dizel araç hangi marka ve modeldi?

Aynen ayneeennnnnn  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtazagil -- 22 Ocak 2026; 21:11:19 >

evet 2500 km de sattığınız araç ?

• Belli bir model için diyorsan olabilir ama genel olarak dizeller için diyorsan çok yanlış,çok eksik.Buna şaşırmıyorumda çünkü memlekete reva görülen dizeller ağırlıklı 1.3,1.4,1.6 motorlu,sınırlı donanım seçeneği olan dizeller.

Alt devirler ölü eşşek demişsiniz.Bu büyük bir yanlış.Alt devirlerde canlılık isteniyorsa buna en iyi karşılığı ancak dizel motorlu herhangi bir model verebilir çünkü dizeller en yüksek torklarını 1500-2500 devir aralığında verirler.

Çok sesli çalışma konusu motordan motora değişmekle birlikte soğuk çalıştırmadan sonraki birkaç dakika için söylenebilir,bunun dışında saçma abartılı bir iddiadır.

140 üzeri hızlarda rahatsızlık benzin-dizel farketmeksizin düşük hacimli ve zayıf yalıtımlı tüm modeller için geçerlidir.

Geç ısınma durumu doğru olsa da çok abartılan ve karşı argüman olarak çok fazla kullanılan bir konudur.Oysa özellikle premium olmak üzere çoğu model bunun çaresiyle birlikte gelir yada çaresi seçenek olarak sunulur.Kendi aracımdan örnek verirsem (3.0 bir dizeldir) standart donanım olan ek ısıtıcı sayesinde kaloriferleri araç çalıştıktan sonraki ilk 1 dakika içinde sıcak hava üflemeye başlar.Önceki 2.0 aracım ek bir donanımı olmadan ,bunu 3 dakika içinde yapardı.Bunu abartılı söylemler için yazdım.Yine başka bir aracım yakıtla çalışan ısıtıcı sayesinde ısınma olayını daha araç çalışmadan çözerdi.Yani bunlar deneyimlenmeyince abartılı söylem,yanlış inanış yada olmadık saçmalıklar çok çabuk yayılıyor,

• ama var ya dizelin o ani ok gibi fırlaması bayıra gelince sanki düz gibi gitmesi uzun yol sakin kullanımda 3-4 litre leri görmesi de başka bir şey. son 5 yıldır kullandığım 1.4 tdi polo aracımı sattım şimdi onun atikliğini yeni aracımda tam göremiyorum turbo benzinli olmasına rağmen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • At arabası dururken dizel neymiş alüminyum.

biraz sıkıntı yaratıyor,DPF tıkanmaları,E6 üstünde olanlar

adblue depo sorunları v.s ,temiz E4 motorlu dizel alınır,

ya da tüm bu euro 6+ zımbırtılarını (adblue ,Dpf)iptal ettimek

çözüm olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelbs -- 23 Ocak 2026; 10:27:11 >

Fiat Egea Cross 1.6 mjet otomatik vites urban paket.

facebook ve sikayetvar hyundai tucson ve c5 aircross dizel araçların adblue ve dpf sorunları ile kaynıyor..

Addblue Türkiye sıcaklıklarında kullanılabilecek birşey değil.Tedbirli olunmazsa 40-45 derecelere addblue mu dayanır.Artı azımsanmayacak çoklukta kullandığı malın özelliklerini,nasıl kullanılacağını bilmeyen,merak edip araştırmayan bir kullanıcı kitlesi var.Yine,herşeyin sahtesinin yapıldığı yerde satılan Addblue’nun kalitesinden de insan şüphe duyar ki kalitesi,içeriğindeki karışım oranı çok önemlidir.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.