Şimdi Ara

Dizel Araba neden alınmaz ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
3
Favori
7.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

MTV her araçta can sıkıyor, o yüzden dert etmeyin keyfini çıkarın.  

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

Sıfır km (dizel-benzin) olarak piyasadaki açık ara en mantıklı otomobil muhtemelen. Bir daha da böyle araçlar gelmeyecek artık, son geleneksel tipte üretilmiş, araba gibi araba. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim,

Bir devir sona eriyor, bu araç beni bir süre daha idare eder ama kaçınılmaz sona eninde sonunda yakalanacağız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
    Hayırlı olsun. Ben de dizele söven biri olarak 1 yıl gibi sürede dizel manuel araçla 27000km yol yapmışım.
    Bir süre daha değiştirmeyi düşünmüyorum. 4.bakımını yaptıracağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkürler, kazasız belasız kullanın sizde.

1.3 ile 10.000 km de bir bakıma giriyordum bende yani 4-5 ayda bir servise gidiyorduk, 1.6 karda bakım periyodu 20.000 de bir bu tarafı sevindirici 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
    Siz yine 20bini beklemeyin derim.
    Ben genelde uzun yol yapmama rağmen 7-9k arası bakıma giriyorum. ( hem de yetkili )

Dizel araç sıkıntı, gönlünü hoş tutmak lazım.

• bahsedilen 1.3 Multijet gibi rüştünü ispatlamış, taksicilerin milyon kilometre devirdiği bir motor söz konusu olduğunda tamamen geçerliliğini yitirir; çünkü dizel, sunduğu yüksek tork gücüyle sadece sürüş keyfi ve çekiş avantajı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda uzun yolda ve yılda 15-20 bin kilometre gibi mesafelerde benzinli ya da LPG'li alternatiflerin yanına bile yaklaşamayacağı bir yakıt ekonomisi sunar. DPF veya EGR gibi kurum odaklı endişeler, motoru devirli kullanmak ve kaliteli yakıt seçmek gibi basit, bilinçli bir bakımlarla kolayca bertaraf edilebilecek rutinlerden ibaretken, bu motorların yüksek basınç ve sıcaklığa dayanıklı blok yapısı sayesinde sunduğu o eşsiz uzun vadeli mekanik sağlamlık, aracı yıllarca sanayi yüzü görmeden kullanmanızı garanti eder. Kısacası dizel, doğru ellerde ve doğru kilometrede hâlâ cüzdan dostu, uzun ömürlü ve performanslı bir yol arkadaşıdır.

• JrFuKi J kullanıcısına yanıt

İlk zamanları için dediğin doğru ama artık ekonomikliği kalmadı, masraf, geçen bir sanayiye gittik her yer dizel araba.

Yakıt ekonomisi isteyen için bariz en mantıklısı elektrikli , nispeten daha sık uzun yol yapan için de benzinli hibrit.

Toyota Hybrid ile İstanbul Yozgat arasını 5.4 lt /100 ile tamamladık. Şehiriçinde de elektirikli kullanıyoruz, 2kw ile 30km yok gidiyor yani dışarda doldurunca 20TL evde doldurunca 10 TL. KM si 1tl ye bile gelmiyor. Ama şehirdışına çok çıkan, otobüs,yht,uçak kullanmayan için tek araç olması biraz zorlayabilir

Ağırlıklı olarak şehir içinde kullanıyorum ve Ankara'da yaşıyorum. İşe olan mesafem çok kısa olduğu için özellikle kış aylarında işe vardığımda motor hâlâ tam ısınmamış oluyor.

Aracı çalıştırdıktan sonra yaklaşık 2-3 dakika rölantide bekliyorum. Sonrasında yola çıkıyorum ama yol zaten ortalama 10 dakika sürüyor. Vardığımda sıcaklık ibresi ya çok az hareket etmiş oluyor ya da çoğu zaman hiç normal çalışma sıcaklığına ulaşmamış oluyor.

Bu yüzden dizelden benzinli bir araca geçmeyi düşünüyorum. Mevcut aracım 2018 model Peugeot 308 1.6 dizel otomatik.

Merak ettiğim şu: Acaba 2022-23 ve sonrası, daha yeni teknolojili dizel motorlarda bu durum belirgin şekilde değişti mi? Isınma süreleri eski dizellere göre daha kısa mı, yoksa kısa mesafede yine benzer bir durum mu yaşanıyor?

Yüksek model dizel araç kullanan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Not: DPF sorunu yaşamam, haftasonları şehir dışına bahçeye giderken yüksek devirde kullanıyorum.

• ismail_glgn İ kullanıcısına yanıt

Sizin için dizel araç uygun değil, yeni veya eski araçların ısınma süresi değişmez, Ankara'da Aralık ayında sabah 8'de hava 0 derecenin altına iniyor, 10km sürüşte bile %50 ancak motor ısınmış oluyor dizel araçlarda, hele ki bu dur kalk trafikse süreç daha da uzar ve mantıklı olmaz.

Bence hibrit CH-R falan alın daha mantıklı olur.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • ismail_glgn İ kullanıcısına yanıt
    arabanızı yenilemek istiyorsanız yenisini benzinli almak mantıklı ama sadece bu yüzden 2. el başka bir arabayla değiştirmeye gerek yok bence. dizel motoru soğukken biraz daha fazla yakar ama hesaplasanız sizin kullanım senaryonuzda bunun maliyeti yıllık 5-10 bini zor geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 3 Ağustos 2026; 7:31:13 >
  • uzun yolda benzinli ile 5 litreyi yakalıyorsun,

şehir içi kısa mesafe de ise dizelin masrafı çok oluyor,

ağrı vasıta kullanmıyorsan , fuzuli kalıyor.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.