Şimdi Ara

Dizel Araba neden alınmaz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
3
Favori
7.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakabilirsin, işte benim dizel aracımda da bu rakamlar çıkıyordu yakıtta. Ayrıca görselini attığım araç daha iki gün önce bayiden sıfır alındı rodaj bile tamamlanmadı. Ona rağmen 4.8 lt harika bir değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Linea güncel olarak yok, 2015-2020 arası vardı. Pandemiden önce km yapmasın takıntım vardı ancak 2021'den sonra o huyum değişti.

Artık insanların çoğu yıllık 30.000km yapıyor zaten, eskisi gibi değil. Herkes biniyor, zaten trafik yoğunluğu bu yüzden artmaya başladı.

14-15 sene önce dağ bisikleti+kilitli amortisör+yarı slick yol lastiği eşliğinde bir yıl da bisiklet ile 10.000km yapmıştım. Hani şuan imkansız yapamam ama o dönem bir furya takılmıştım.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Bekarken sehirdisi çok dolasirdim. Arkadaşları doldururdum araca uzun yol yapardık. O zaman dizelde ucuzdu. Dizel araç mantikliydi.

Sonra evlendim. Çoluk çocuk oldu. Hafta sonları İstanbul şehiriçi kısa mesafe yolculuk yapıyorum. Gittiğim heryer düzlük. Dizel sık sık kurum bağlamaya başlıyordu. Satıp ev aldim. Şimdi atmosferik benzinli bir araç alsam bile bana uyar. ihtiyacımi karşılar.

İhtiyacq gore

yanlış anlama ben yakamazsın demedim, zaten bu hızlarda bunu yakarsın dedim. ayrıca ben artık rodaj diye bir konunun kaldığını düşünmüyorum. benim kendi düşüncem bu.

80 de var , 100 de var , 130 da var , 160 da var , 2km yolu 20dk da alma da var , 100m de 1 saat bekleme de var , tüm senaryoların olduğu ortalama
    Senin dediğin 100km yi 80 le gidersen belki ortaya çıkacak senaryo , 7 bin km ile kıyaslanamaz

Senin demek istediğin şu ;

Dizel Araba neden alınmaz ?

Benim attığım ise bu değil dikkat et , 7 bin km ortalaması olduğunu boşuna belirtmiyorum
    Tabloyu incelemeden 82 / 6,6 ya bakıp yorum yapıyorsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çok kısa mesafe gidip geliniyorsa, motor ısınmadan stop ediliyorsa alınmaz, yıllık en fazla 10 bin km yapılıyorsa alınmaz, bunlar harici her şartta alınabilir bana göre.

Yakıt fiyatları sebebiyle LPG her zaman maliyet olarak avantajlı ama menzil, çekiş gücü, litre bakımından az yakması ile dizel rakipsizdir.

Dün 1.3 dizel egea ile yaklaşık 400 km'lik gidiş-geliş rotam vardı, araçta 3 kişiydik, yakıt verisi aşağıdaki gibi, hızım 90-100 bandında idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 25 Ocak 2026; 16:30:55 >

• Suzuki S gros 1,4 hybrıd alındı ,19k km ortalama yakıt 5.5Lt ,

neredeyse dizel kadar yakmış, ama kullanılan güzergahta rampa yok ,

günlük 60 km yol yapıyor.

hocam gidilen kilometreyi de yazsaydınız,

bu rakamları 1,6 mjette bende gördüm ,fakat

50kmlik bir yoldu,istanbul Çekmeköy Gebse arası

E5 te ,daha sonra tüketim 5lt oldu

Araç Otomatik dizel Focus 4.5
    4 kişi + bagaj

Gidiş:
    Ankara-Konya-Alanya
    Ortalama yakıt: 4.5l/100km

Dönüş:
    Antalya-Burdur-Afyonkarahisar-Ankara
    Ortalama yakıt: 4.9l/100km

Ortalama hız hatırımda değil. Tüm seyahat süresince toleranslar kullanılarak hız limitlerine uyuldu.

• Taksiciler milyon km yapıyor ama o söylediğin sorunlu parçaları iptal ediyorlar. İptal ettiğinizde de duman atma, koku yapma gibi sorunlar peydah oluyor. Taksicinin umrunda mı arkadan gelen arabanın genzi yanmış yanmamış... Peh...

Selamlar hocam,

Yaklaşık 400 km'lik gidiş-geliş rotası.

1.3 dizel net daha tasarruflu 1.6 dizele göre(doğal olarak) ayrıca sessizlik ve titreşim olarak da daha iyi.

Performansı da oldukça yeterli geldi bana, sadece 5 ileri olması sıkıntı, uzun yolda hep yüksek devir çeviriyor dizele göre. 6.vites olsa hem daha az yakar hem daha sessiz olur, neden bunu yıllardır yapmıyorlar anlamış değilim. Corsada, puntoda 6 ilerisi vardı sonuçta.

• 10 dk şarjla 1500 km giden elektrikli araçlar gelene kadar alınabilir. Özellikle euro 5 adblue'suz düşük km alınıp bir 10 sene daha katı hal bataryalı elektrikliler gelene kadar iş görür. Bakımları 20.000 km'de 1 olanlar daha da güzel.

sıfır veya bir kaç yaşında dizel bakanlar için hayal kırıklığı resmen. dpf, adblue sorunları ile uğraşılmaz. hele ki garanti bittiyse uzak durun. yada bunları iptal edip çeşitli sensörlerin sorun çıkarma riskini alacaksınız.

çok yük taşımıyorsanız veya çok şehirlerarası yol yapmıyorsanız benzinli veya elektrikli araç en iyisi gibi gözüküyor.

artık çoğu marka binek araçlarda dizel motor seçeneği getirmiyor, üretmiyor.

ya arkadaş aslını astarını araştırmadan papağan gibi aynı şeyi söylüyorsunuz biz de papağan gibi aynı cevabı vermek zorunda kalıyoruz; avrupa'da dizelin bitmesinin sebebi gelen yüksek vergiler. başka bir sebep yok. bizde vergi mergi yok, yani sebep te yok. ben 7 seneyi doldurdum, mis gibi. benzinliden tasarruflu. bir de benimki gibi giriş seviyesinin üstü bir araçsa gürültü sorunu da yok (en azından aracın içindekilere yok, dışardan epeyce bir gürültülü hala), titreme de yok (titreyen dizel araçlar mahvediyor beni).

Başlığa ters düşecek ama Stellantis Türkiye ( #StellantisTR) makyajlı Peugeot 308 ile 408'i ve Opel Astra'yı dizel motorlu olarak getirmeye başlıyor!

tamam kardeşim en haklı sensin. diğer şeylere cevabın yok demek ki haklı görüyorsun

Her iki bakımda bir mazot filtresi değişiyor bu kadar. En kaliteli mazot filtresi olsun olsun 1.000 tl olsun.

EGR DPF denilmiş ama saçma yerlerden mazot alınmazsa kolay kolay ne enjektör bozulur, ne egr bozulur, ne de dpf dolar.

Benim aracım 88K da, DPF kül doluluk oranı daha %19 diyor. Kabaca oran orantı yaparsak 450k da dpf tam dolu hale gelecek.

Zaten foruma göre 100K km de araçlar hurda kategorisine girdiğinden, dpf daha dolmadan araç hurda zaten. Dizel Araba neden alınmaz ? 

Benzinli araçları da çok severim ama her aracın benzinlisi alınmaz.

Benim araç özelinde konuşursam(C5 Aircross), aracı alacağım zaman satış temsilcisi benzinli mi dizel mi istiyorsunuz diye sormuştu. Ne kadar fiyat farkı var deyince , benzinli 250.000 , dizel 252.000 TL demişti. Dün gibi hatılıyorum.( Şubat 2020)

Ben de bu araç nispeten yüksek, rüzgar direnci alır, ayrıca yağ içinde çalışan tork konvertörlü sanzumanı var, gücü bir miktar emer, araç ağır düşüncesiyle bu sebeple dizel almaya karar verdim.

Ben şehir içinde max 7 görürken, aynı aracın benzinlileri 10 civarı yakıyor şehir içinde. Şehir dışında yakıtlar hemen hemen aynı.

Ama ne bileyim, bir suv değilde sedan alacak olsaydım tercihim muhtemelen benzinliden yana olurdu.

Yani diyeceğim, araca göre yakıt tercihi yapılması bence daha uygun.

• ivenrec kullanıcısına yanıt

dedim ya 7 sene sıfır sorun. daha ne diyeyim?

yüzbini devirdim, dpf nedir bilmem. seninkinde fiyat farkı çok iyiymiş alırken. ben passat'ı alırken ciddi bir fiyat farkı vardı ama eski kur kampanyası diye bir şey gazlayıp nispeten çok uyguna vermişlerdi dizelini de.

• 6 sene önce 58 binde aldığım şuanda 169 binde olan dpf iptal ettirdiğim performans yazılımlı olan 2017 1.4 Corolla ile her gün gidiş 19 km dönüşte aynı şekilde. 19 km yi 35-40 dk da gidiyorum dönüşte aynı. bu durumda şehir için ortalama yakıtım 5.1 litre.

şehir dışı 450 km lik yolculukta 130 km ortalama hız ile 4 litre.

şehir dışı pedalı okşayarak gidersem 3.6 litre

Cooler Master: CM 690 III**Enermax NAXN ENM750AWT 750W**ASUS P8P67 PRO (B3 Rev.)**Intel® Core™ i5-2500K 3.30 GHz (4.30 GHz/1.20 V)**Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra**Gigabyte R9 290 3X Windforce OC
    Samsung SyncMaster 2343 (BWPlus / BWXPlus) Digital**SAMSUNG 840 Pro SATA III SSD 512 GB**OCZ Vertex 4 SATA III 2.5" SSD 128 GB**SAMSUNG HD103SJ F3 Spinpoint 1 TB**WD Caviar Green WD20EARS 2 TB
    Seagate Barracuda ST31500341AS 1.5 TB**SAMSUNG HD502HJ F3 Spinpoint 500 GB**WD My Book Home Edition 500 GB **Hitachi Deskstar 7k2000 2 TB**Seagate Expansion 1TB 2,5" USB 3.0**Plextor PX-820A
    G.Skill RIPJAWS-X 2x2 GB DDR3 1600 Mhz**G.Skill RIPJAWS-X 4 GB DDR3 1600 Mhz**TP-LINK TD-W8951ND 150 Mbps**SilverStone FM121B 12cm**AKASA "Viper" 12cm x3**AKASA "Viper" 14cm x2
    Thermalright X-Silent 14cm**Cooler Master Silent Fan 12cm**Cooler Master Megaflow 20cm**Aerocool Touch 2000 Dokunmatik Fan Kontrolcü**LOGITECH-Z5500**LG 47LA660S
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.