Şimdi Ara

Diyarbakır Nasıl Bir Yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
29.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizden ricam Diyarbakırlı olanlar ya da Diyarbakır'ı görenler bana Diyarbakır'ı,insanlarını anlatabilir mi?Bir süre Diyarbakır'da yaşamak zorundayım.
    Merak ettiğim konular:
    Diyarbakır'da ev tutmak için en güvenilir ve en nezih semtler nerelerdir?Buralarda kiralar ne kadardır?
    Akşam rahat bir şekilde çıkıp yürüyüş yapabileceğimiz spor yapabileceğimiz güvenli,olaysız semtler var mıdır?
    Akşam pasta yemek,kahve içmek gibi açık mekanlar bulunur mu?
    Starbucks var mı?
    Şortla dolaşırsak sıkıntı olur mu?
    Sosyal imkanlar olarak neler var?
    Modern giyim tarzı olan insanlar çok mu dikkat çekiyor?
    Yıllarca İstanbul'da Kadıköy'de yaşamış birisi çok zorluk çeker mi?
    İstanbul takımlarının birisinin forması ile dolaşırsak sıkıntı olur mu?

Bazı sitelerde insanların çok yardımsever ve sıcakkanlı olduğu yazıyor bazı sitelerden Kürtçe bilmeyen aksanı o yörenin aksanı olmayan Türkçe ile konuşan insanlarla dalga geçildiği yazıyor?Hangisi doğru?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diyarbakır Nasıl Bir Yer?

Diyarbakır, Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan ve zengin bir tarihe ve kültüre sahip bir şehirdir. Mezopotamya bölgesinin kalbinde yer alan Diyarbakır, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Şehir, görkemli Hevsel Bahçeleri ile ünlüdür. Dicle Nehri kıyısında yer alan bu yemyeşil bahçeler, dinlenmek ve doğayla iç içe zaman geçirmek için ideal bir yerdir.

Diyarbakır'ın tarihi surları, şehrin en önemli simge yapılarından biridir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan surlar, yüzyıllar boyunca şehri korumuştur. İç Kale ve Dört Ayaklı Minare gibi tarihi yapılar, şehrin zengin geçmişine tanıklık eder.

Diyarbakır, lezzetli mutfağı ile de bilinir. Şehrin geleneksel yemekleri arasında kaburga dolması, mumbar dolması ve içli köfte sayılabilir.

şehir, modern alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatrolar ile gelişen bir kültür ve sanat merkezidir. Diyarbakır Uluslararası Film Festivali, her yıl düzenlenen önemli bir etkinliktir.

Sonuç olarak, Diyarbakır, zengin tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve canlı şehir hayatıyla keşfedilmeyi bekleyen büyüleyici bir şehirdir. Şehir, ister tarihi meraklıları, ister doğa tutkunları, ister lezzet avcıları olsun, herkese hitap eden bir şeyler sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4 SENE DİYARBAKIRDA YAŞADIM(ÇALIŞTIM)

OFİS-GEVRAN CADDESİ -BATIKENT EV TUTMAK İÇİN İDEAL

ofiste ve sanat sokağında gezebilirsin akşamları sanat sokağı Ankaranın YÜKSEL caddesine benziyor üniversiteli gençler cafeler falan gayet güzel

pasta yemek ortam hepsi mevcut 2 bütyük alışveriş merkezi var BATIDA bir çok şehirde yok

sosyal imkanları fena sayılmaz ne aradığına bağlı

modern giyim tarzı demişsin oradakiler ne giyiyor sanıyorsun?

Yıllarca İstanbul'da Kadıköy'de yaşamışsan bilelemem ama dediğim gibi Anadolunun bir çok kentinden daha gelişmiş ve büyük bir şehir hatta metropol

takım formasına gelince 6 sene önce g.saray şampiyon olduğunda ana baba günüydü sokaklar btıdaki kutlamaların aynısı oradada vardı

sadece şuna dikkat et derim DAĞKAPI ve BAĞLAR semtinin ara sokaklarına fazla grme KOŞUYOLU parkına gitme (hep aileler gider o parka ama sen yinede gitme)

not:ASTSUBAY OLARAK 4 SENE ORADA GÖREV YAPTIM

• quote:

Orijinalden alıntı: rainisland

Arkadaşlar Merhaba,

Sizden ricam Diyarbakırlı olanlar ya da Diyarbakır'ı görenler bana Diyarbakır'ı,insanlarını anlatabilir mi?Bir süre Diyarbakır'da yaşamak zorundayım.
    Merak ettiğim konular:
    Diyarbakır'da ev tutmak için en güvenilir ve en nezih semtler nerelerdir?Buralarda kiralar ne kadardır?
    Akşam rahat bir şekilde çıkıp yürüyüş yapabileceğimiz spor yapabileceğimiz güvenli,olaysız semtler var mıdır?
    Akşam pasta yemek,kahve içmek gibi açık mekanlar bulunur mu?
    Starbucks var mı?
    Şortla dolaşırsak sıkıntı olur mu?
    Sosyal imkanlar olarak neler var?
    Modern giyim tarzı olan insanlar çok mu dikkat çekiyor?
    Yıllarca İstanbul'da Kadıköy'de yaşamış birisi çok zorluk çeker mi?
    İstanbul takımlarının birisinin forması ile dolaşırsak sıkıntı olur mu?

Bazı sitelerde insanların çok yardımsever ve sıcakkanlı olduğu yazıyor bazı sitelerden Kürtçe bilmeyen aksanı o yörenin aksanı olmayan Türkçe ile konuşan insanlarla dalga geçildiği yazıyor?Hangisi doğru?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Hocam merhaba;
    Ben; doğma büyüme == (10 yaşına kadar) ve aslen de Diyarbakırlıyım, uzun bir süredir (18 yıl) İstanbul'da yaşıyorum. Ama neredeyse her yaz kış en az 1 haftalığına da olsa gittiğimden ve akrabalarımın hala büyük bir kısmı orada yaşadığından yardımcı olabilirim. Şimdi sırayla gidelim;
    1- Kayapınar semti gelişmekte ve modern kentleşmenin Diyarbakır'da ki gerçek ilk temeli diyebileceğim bir yer, bence en ideal bölge orasıdır. Tabi Ofis bölgeside düşünülebilir. Daha bir çok semt vardır tabi diğer hemşehrilerim yardımcı olurlar sanırım.
    2- Spor salonu kısmını bilmemekle beraber akşamları rahat dolaşabileceğiniz bir çok yer semt mevcut tabi her büyük şehirin olduğu gibi, Diyarbakır'ın da pek tekin olmayan semtleri mevcuttur.
    3- Bahsettiğiniz gibi bir çok mekan gece geç saatlere hatta sabaha kadar açık olan yerler var.
    4- Bildiğim kadarıyla yok- yanlışsa düzeltilebilir.
    5- Neden sorun olsun hocam bende şortla dolaşıyorum gidince :)
    6-Modern giyimden kastınız ne bilmiyorum, ama Türkiye genelinde hoş gözle bakılan herhangi bir şeyi orada da giyebilirsiniz.
    7- Bir İstanbul değil elbet, standartlarınıza ve beklentilerinize bağlı aslında zorluk çekip çekmeyeceğiniz.
    8-Sorun olmaz tabiki :) Galatasaray favoridir orası ayrı tabi.

Yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi sıcakkanlı sevecen insanlar olabildiği gibi tam tersi olan insanlarda mevcut ama genele bakarsanız, sıcakkanlı, samimi ve sevecen olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Aksan konusuna gelirsek ben çocukken, düzgün aksanla konuşanlarla tabi dalga geçilirdi (nazik nazik konuşuyor diye :)) ama dediğim neredeyse 20 sene önce olduğu için ve bu muhabbetin çocuklar arasında geçtiği için, ve Diyarbakır artık üniversite öğrencilerinin olduğu bir şehir olduğu için kesinlikle içiniz rahat olabilir.

• Teşekkür ederim improver.açıkçası diyarbakır'a gitmeye biraz korkuyorum.malum terör olayları var ve ben kürt değilim.o yöreye çok yabancıyım.
    modern giyim tarzı derken mesela onların yöresel giyimleri dışındaki giysileri kastettim.Orada deniz olmadığı için sabahları şortla spor ayakkabı kulağımda mp3 varken yeşillik alanı varsa park gibi koşup spor yapabileceğim güvenli yerler var mı?ve bu halim çok dikkat çeker mi?koskoca şehirde sadece 2 tane mi alışveriş merkezi var gerçi hiç yoktan iyidir.mesela istanbul,izmir,ankara gibi olmasını asla beklemem zaten de antalya,adana,eskişehir,bursa gibi modern,temiz ve güvenli bir yer mi?
  • quote:

Teşekkür ederim improver.açıkçası diyarbakır'a gitmeye biraz korkuyorum.malum terör olayları var ve ben kürt değilim.o yöreye çok yabancıyım.
    modern giyim tarzı derken mesela onların yöresel giyimleri dışındaki giysileri kastettim.Orada deniz olmadığı için sabahları şortla spor ayakkabı kulağımda mp3 varken yeşillik alanı varsa park gibi koşup spor yapabileceğim güvenli yerler var mı?ve bu halim çok dikkat çeker mi?koskoca şehirde sadece 2 tane mi alışveriş merkezi var gerçi hiç yoktan iyidir.mesela istanbul,izmir,ankara gibi olmasını asla beklemem zaten de antalya,adana,eskişehir,bursa gibi modern,temiz ve güvenli bir yer mi?

Dostum apaçi kaynıyor parklar. Kimse senin koşmana birşey demez (parkta), giyim tarzınada, havadan molotof da gelmez (belki gelir) ama güzel yerler var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• çok teşekkürler achmed.anladığım kadarıyla ofis,gevran,batıkent ve kayapınar semtlerinden ev tutmam lazım.içime biraz su serptiniz arkadaşlar.çok sağolun ama tedirginliğim ve korkum devam ediyor sanırım oraya gitmeden korkum gitmeyecek ama yine de içim biraz rahatladı.koşuyolu,bağlar ve dağkapı'ya gitmezsem,insanlarla seviyeli ilişki kurarsam ve siyasi konular konuşmazsam sanırım rahat ederim.
  • quote:

Teşekkür ederim improver.açıkçası diyarbakır'a gitmeye biraz korkuyorum.malum terör olayları var ve ben kürt değilim.o yöreye çok yabancıyım.

2 TANE BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ VAR bunların yanında 1-2 tane küöük avm de var

şort olayına şöyle yorum yapayım sen o şekilde ANKARA da ulusta samanpazarında hatta kızılayda gezebilirsen oarada gezrsin şimdi sorun modernlerşmek falan değil sende belirtmişsin zaten orada deniz yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sancaktepe nasıl bir yer?
    4 yıl önce açıldı
    Tuzla nasıl bir yer?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

Bdp nin merkezi, kürdistan baskenti, ikinci hakkari. Allah orada yasayan masumlara sabir versin

Mardin'de yaşıyorum. Medyadan duyduklarınızla bir şey bildiğinizi zannetmeyin. Buralar kürdistan değil, buralar parti merkezi değil.

NOT: Kürdüm, vatanım Türkiye.

• themetalhead işte bende bundan korkuyorum yolda yürürken molotof atarlarsa,bomba patlatırlarsa diye.gerçi bu lanet terör her yerde olabiliyor.istanbulda bile yapıyorlar ama doğu tabi daha riskli.where is my mind sadece orada yaşayanlara değil tüm masum insanlara,suçu günahı olmayan insanlara dünyanın hiçbirinde birşey olmaz inşallah.
  • quote:

themetalhead işte bende bundan korkuyorum yolda yürürken molotof atarlarsa,bomba patlatırlarsa diye.gerçi bu lanet terör her yerde olabiliyor.istanbulda bile yapıyorlar ama doğu tabi daha riskli.where is my mind sadece orada yaşayanlara değil tüm masum insanlara,suçu günahı olmayan insanlara dünyanın hiçbirinde birşey olmaz inşallah.

Şakaydı öyle tak diye molotof gelmez. Korkma kimse karışmaz.

• beyler lütfen siyaset yapmayın.hepimiz kardeşiz.ben sadece hiç gitmediğim bir bölge hakkında bilgi almak istiyorum elbette her yerin iyisi de olur kötüsü de olur.tartışma yapmayalım.bilgisi olan paylaşsın o kadar.belki de orayı çok beğeneceğim belki de oradan gitmek için gün sayacağım.bana yardımcı olmak istiyorsanız iyisiyle kötüsüyle hakaret etmeden tartışmaya girmeden oranın insanlarını ve şehri anlatın yeter.türk kürt kardeştir.hepimizin vatanı bayrağı bir.
  • 17 yıl Diyarbakırda yaşadım, aslen Diyarbakırlıyım. 5 senedir İzmirdeyim. Şöyle söyliyim, burda kimse inanmaz Diyarbakırlı olduğuma, Diyarbakırda da kimse inanmazdı oralı olduğuma. Şivem düzgün, giyinişim modern, yaşamım normal. Hiç bir sıkıntı yaşamadım.
    İstanbul takımlarının formalarıyla hiç bir sıkıntı yaşamazsın öncelikle bunu söyleyeyim. Arkadaşın bahsettiği 6 sene önce Galatasaray'ın şampiyonluğunda ki kutlamalara bende katılmıştım, gayet renkli bir kutlamaydı.
    Ev tutman için, kiraları her ne kadar bilmesem de, Kayapınar tarafında ev tutabilirsin. Tutacağın ev muhtemelen asansörlü, çok katlı, 200 mt2 falan olacaktır ve kiraları 5 sene evvel 400-500 civarındaydı.
    Gezmek için bir çok alışveriş merkezi var, Sanat Sokağı iyidir, cafeleri düzgündür. Eskiden Fiskaya, alipaşa, kore mahallesi gibi yerlere girmeyin derlerdi. Geçen yaz gittiğimde, Fiskaya ve Alipaşa'nın böyle bir durumunun kalmadığını gördüm. Tavsiyem, kore mahallesine girmemenden yana

En önemlisi şu, sen oraya gittiğinde orada ki insanlara ön yargıyla yaklaşmadığın sürece, aslında çoğu yerden daha güzel bir memleket olduğunu, orda ki insanların cana yakın, sıcak kanlı insanlar olduğunu göreceksin.

• Konuyu siyasete taşımayınız bence.

Bir çok diyarbakırlı arkadaşım var, diyarbakırdan doğunun parisi şeklinde söz edilir hep. yemekleri çok güzeldir, insanları misafirperverdir, yani sokakta kalsan gelip seni evlerine buyur edecek insanlardır. giyim konusuna gelince bence abartılı bir ön yargın mevcut, diyarbakırdada insanlar normal giyinir, açık giyinende var, başı kapalı olanda var. şu doğu şehirlerine batıda yaşayanlar neden "öcü" gibi yaklaşır anlamam arkadaş.
  • Diyarbakır'lı 2 arkadaşım var üniversitede. Sen ben gibi bildiğin insanlar, giyimleri gayet modern, kendileride öyle. Facebook resimlerinde gördüğüm kadarıyla güzel mekanlarıda mevcut Diyarbakır'ın. Ayrıca Sultan dizisinde de gördüm cidden güzel bir şehre benziyor. Şu Türk - Kürt çatışması, eylemler vesayre olayları hakkında hiç bilgim yok. Elbet oluyordur, Bdp'nin büyük oy aldığı bir şehir. Ama modern hayata ayak uydurmuş hiç kimse Hakkari ve Şırnak'ta ki gibi olmaz merak etme. Ayrıca Kürdistan'ın başkenti gibi saçma sapan bir yorum yapan arkadaş, Hakkari ve Şırnak için bu laflar söylenebilir, oradaki halkın çoğu sempatizan ve sosyal imkanlar çok az. Kandırılıp dağa çıkmaları çok basit. Ama Diyarbakır'da o kadar büyük bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Kürdistan diye bir ülkede yoktur, her Kürt'te pkk sempatizanı değildir. ( Şırnak ve Hakkari'li Kürtlerin hepsi benim gözümde pkklıdır o ayrı mesele. )

• Sana bir büyük tavsiyesi iki üç kelime Kürtçe öğren :) Ayrıca bir polis olmadığını bi şekilde oturduğun muhitte kanıtla çünkü polisler hiiiiiç sevilmez ve yabancıysan polis sanıyorlar seni tip tip bakıyorlar kafana da ağır bir saksı düşme ihtimali yükseliyor.
    Bunların haricinde iyi niyetli ve misafirperverdirler istanbul kadiköydeki insanlara oranla on kat daha cana yakındırlar. şort atlet mesele olmaz çünkü onlar 24 saat öyle acayip sıcak bir memleket bu yönden istanbulu çoook arayacaksın klimasız bir mekanda kilodun akadar ter içinde kalacaksın.
  • Arkadaşlar zaten ihtiyacın olan cevapları vermişler. Hiçbir önyargı olmadan gidersen oranın ne kadar güzel bir yer olduğunu göreceksindir. Büyük bir şehir Diyarbakır, her türlü ihtiyacını giderebilirsin. Starbucks benim bildiğim kadarıyla da yok.

Not: 8 sene orada bulundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarjaleti -- 5 Eylül 2012; 2:18:49 >
  • İstanbuldan , ustelik Kadikoyden gidiyorsun.Uzgunum ama hayatinin hatalarindan olur.Ben bisey demem git gor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske Diyarbakır'da yasasam dedim yorumları okuyunca.
    Sorun sanırım provakator teröristlerde. Aslında memleketimin her yeri ayrı güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

Benim merak ettigim mesela Türk bayrağı desenli bir tişört ile sokağa çıksak bu birilerini rahatsız eder mi?

Diyarbakırda sadece Kürtler yaşamaz. Türk,Kürt,Zaza halklarını bir arada barındıran şehirlerden biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdevrim

quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

Benim merak ettigim mesela Türk bayrağı desenli bir tişört ile sokağa çıksak bu birilerini rahatsız eder mi?

Diyarbakırda sadece Kürtler yaşamaz. Türk,Kürt,Zaza halklarını bir arada barındıran şehirlerden biridir.

Ermeni'si ve garip gelecek ama Laz'ı da vardır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.