Şimdi Ara

Diyarbakır Nasıl Bir Yer? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
28.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her şehrin b.ktan semti vardır(istanbul-ankara-izmirde bile var) o taraflara gitmezsen arkdadaş gibi 20sene pkk bayrağı görmezsin gidersende kürdistan kurulmuş sanarsın(yanlış anlaşılmasın bura)

edit starbucks sormuşsunda onu görünce gülesim geldi tabiki yok insanlar olduğu gibi yaşadığı için starbucks tarzı diğer kişilere hava atmak kendini yüksek göstermeye dayalı yerler yaşadığım gaziantepte de yok ama param olsaydı 1 tane kurardım burdada o kezbanlar-kamiller toplanıyor hızlıca

bu arada diyarbakırı o kadar küçük görmeyin üyeler özel üniversite bile kuruluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 5 Eylül 2012; 3:53:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaulGilbertX

quote:

Orijinalden alıntı: rainisland

Allah kimseyi karar verirken zor duruma düşürmesin.Ben bu saate kadar uyuyamadım ve düşündüm ben oralara gidemeyeceğim.Benim yetiştirilme tarzıma ve kültürüme çok ters oralar en fazla 1 ay dayanırım ben oralarda.Herşey kısmet.Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Konu kapanabilir hatta silinebilir.

En kötü karar, kararsızlıktan iyidir demiş Çehov. Umarım hakkınızda en güzeli, en hayırlısı olur.

En doğru kararı vermişsin.

Herkesin şehri kendine güzel. Ama doğu iyi bir yer olsa bütün batılılar oraya giderdi.

Deniz gğrmeye alışan insan oralarda yapamaz, bir sürü masraf etmeye değmez yok ev kirala ,
    yok eşya al. Üniversite için gidecektin herhalde.

• 4 sene yaşadım ben de peder subay olduğu için. liseyi okudum orda direk çok iyi arkadaşlarım var bütün lise arkadaşlarım iyiydi. gerçi bi kaç tanesi içerde şimdi de neyse...
    şort falan giyme gayet de tip tip bakarlar.
    her yerde olduğu gibi iyi insanı da var kötüsü de var, ama genel olarak çok canayakın insanlar olduklarını söyleyebilirim, benim peder tam kafa adamdır her ortama uyum sağlar, asker bi de bu ona rağmen bi yığın sivil dost edinmiştir ordan hepsi de çok severdi gomtanım diye üstte bi arkadaş demiş sen önyargılı yaklaşmadığın sürece onlar da iyi olur diye aynen öyle.
    ben dışarıyı fazla bilmiyorum genelde lojmanda ofis civarları falan takılırdık zaten öss ye hazırlanıyodum lisede dersaneye giderdim paso, ev zaten ofisin içindeydi kurtoğlu lojmanları bilen bilir. ortasonu da orda okudum diken kolejinde paso ofiste internet kafeye giderdik.

ben dbakıra gitmeden önce sırasıyla ankara ve izmirde yaşadım sonra dbakıra tayin çıktı izmirden baya bi telaşlandık falan tabi terör olayları vs, sonuç olarak;
    ağlayarak gittik, ağlayarak döndük, o kadarını söyleyeyim sana her şeyi özetliyor bu.

*söylemeyeden geçmeyeyim 4 senenin sonunda aksanım hafiften bozulmuştu valla, "mi" soru ekini kullanmazlar orda pek, gittin? geldin? böyle diyorlardı ben de aynen öyle konuşmaya başlamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 5 Eylül 2012; 4:09:47 >

• Diyarbakırdaki herkes Diyarbakırlı değil zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayrak asılmış mış mış....

Sanki İstanbul'da yaşanmıyor bu olaylar!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d.bakırda 1.5 sene yaşadım.Şehir küçük istanbul gibi.Aynı koşuşturmaca ordada var.İnsanlar devamlı bir yere yetişmeye çalışıyor.Ayrıca hepsinin yüzünde garip bir ifade var,sanki insanlar mutsuz.
    evler çok güzel ama pahalı.Şuan 700-800 TL den aşağı ev bulabileceğini sanmıyorum.Ben şehrin 7km dışındaki tokide 300 tl ye ev tutmuştum.
    yeme içme olayları güzeldir istanbulda yiyemeyeceğin yemeği görmeyeceğin değeri gösteriyorlar.
    yazları çok sıcak kışları çok soğuktur.Şehirde tedirgin geziyorsun.Kapkaç hırsızlık inanılmaz boyutta.

ben olsam zorunluluk yoksa gitmem.Bende anadolu yakasında oturuyorum bizim buraları çok aradım oralarda çok üzüldüm.
  • 17 yaşıdanyım doğduğumdan beridir diyarbakırdayım

gelerim bağlardanda uzak duracan hantepe felan oralardan . Diclekent metropol oralarda ev tutarsın. giyinişini kimse yadılgamaz kızlar mini etekli zaten . gezip tozabileceğin yer çoktur ama gece gezmesen daha iyidir spor olarak yürülüş yapabilirsin kalabalık yerlerde. bazı günler vardır olayların olduğu kepenk kapatma felan o zamanlarda fazla dışarda dolaşma yeter. sortla felanda gezebilirsin zaten üniversitesi büyüktür öğrenciside çoktur. kira olarak lüks dairler 600-700 verilsin yok öle normal dailerede 300 felan verilsin. 2 milyon nufusu var her imkan vardır diyarbakırda korkmanada gerek yok adam yemiyorlar burada :) sadece bazı günlerde dikkat edecen

Ha bide usta seni sosyetik görülse bağlar çoçuğu donunu soyar dikkat edecen :) bide sive yapmaya çalış bizim gibi konuştuğunuz zaman tmmdır . diyarbakırlıya diyarbakılı karışmaz :) bide kavgadan uzak dur asla teke tek dalmazlar :) döner bıcağı felan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elixiron -- 6 Eylül 2012; 11:07:31 >

• Çoğu insan Terör yüzünden Güneydoğu'ya gelme konusunda endişe yaşıyorlar,bir nebze de haklılar fakat bu iş abartıldığı kadar da büyük değil.
    Terör olayları çoğu zaman kırsal kesimlerde olur,merkezde ise tek-tük olaylar oluyor;ki bu da bölgenin merkezi konumundaki bi şehir için normal bence…
    Sosyal Hayat
    Hali hazırda 5 tane büyük AVM’si var.

Aktif AVM'ler
    1- Ninova Park [AVM]
    2- Mega Center [AVM]
    3- NCity [AVM]
    4- Diyar Galeria [AVM]
    5- City Park AVM

Yapım Aşamasında Olan AVM'ler
    1- Ceylan Park [AVM]( Güneydoğunun en büyük AVM’si )
    2- Millenyum AVM

Proje Aşamasında Olan AVM'ler
    1- Forum Diyarbakır AVM
    2- Diyarbakır AVM

- Şehrin En işlek mekanlarında bile Tarihi Yeraltı Tünelleri(Çarşıları) mevcuttur.
    - 5 Tane Sineması vardır.
    - 1'i Devlet Tiyatrosu olmak üzere 3 Tiyatro salonu mevcuttur.
    - Tan Sağtürk'ün kurmuş olduğu Devlet Bale Okulu vardır.
    - Özellikle uç Diyarbakır'da( KAYAPINAR ) hemen hemen 100 Metrede bir yapılmış Modern Parklar ( Basketbol sahaları,Tenis Kortları )na ulaşmak mümkün.(PARKORMAN)
    - Trafiğe kapatılmış,restauranlarla süsletilmiş sokakları vardır. (Sanat Sokağı)
    - 1 Merkez Otogar bir de İlçe Otogarı vardır ikisi de oldukça lüks ve yenidir.
    - Çeşmeden rahatlıkla suyunu kana kana içebilirsin,tertemizdir.
    - Birçok özel ve devlet hastanesi mevcuttur,hastane sıkıntısı çekmezsin.
    - Nüfusu 1 Milyondan fazladır,yoğun ve kalabalık bir şehirdir.Ulaşım sıkıntısı mesai saatlerinde kendini gösterir...
    - Kurak bir iklime sahiptir.Yazları sıcaktır,kışları da soğuktur.Kışın kaloriferli bir evde durursanız soğuğun sizi etkileyeceğini sanmıyorum.Yazın ise Klimasız oturmak zordur.Bunu söylüyorum ki ilerde buralara geleceklere yol gösterelim,yanılmasınlar bazı şeylerde.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Adana,Mersin gibi de sıcak değildir.Saygılar...

Diyarbakır Nasıl Bir Yer?

• 4 sene diyarbakırda yaşadım, en sonda geçen sene akraba ziyaretine gittik, milletin atıp tutmasına bakmayın herkes herşey hakkında bilgi sahibidir ülkemizde görmesede yaşamasada. Biraz yavaş gelişen bir şehir, 2001 de ayrıldık 2011 de gittiğimde sadece köprülü kavşaklar gördüm 1-2 tanede alışverişi merkezi açılmıştı, gelişmemesinin sebebi tabiki malum belediyenin paraları iç etmesi. Diyarbakır insanı sıcaktır birçok doğu ilinde olduğu gibi. Belli bir kesim bazı yapıları destekliyor olabilir o yüzden kimseyle terör konusunda fikir alışverişi yapma ulu orta yerde bu konuları konuşmayın tepki çekebilirsiniz orada. Şort olayına fazla girmeyin, birşey demezler ama tuhaf bakabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

Her mahalleye girme. Diyarbakır diğer illerden göç aldığı için terör yanlıları çok. Böyle tipler maalesef çok. Dikkatli ol orada.

ahahah bosingwa da mı diyarbakırlıymış

• 3 renkli paçavra gördüğün yerde yak onu. Ardından linç edilmeni bekle. Kalbimizde yaşarsın şerefsizim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

quote:

Orijinalden alıntı: The MetalHead

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

quote:

Orijinalden alıntı: JUAFLAX

quote:

Bdp nin merkezi, kürdistan baskenti, ikinci hakkari. Allah orada yasayan masumlara sabir versin

Kürdistan başkenti?

Mesaj başarıyla şikayet edildi.

Edersen et. Bak bakayim bdp eylemlerini ilk nerelerde yapiyor

Oğlum sorunlumusun lan sen nerede yaşıyorsunda konuşuyorsun.

Boşuna gider yapmayın. Adam haklı. Doğuda Türk bayrağı asılı da ne oluyor, adamlar caddeye boy boy PKK bayrağı asıyorlar. Devlet memurları, kaymakamlar, valiler; evden işe işten eve polis eşliğinde gidip geliyorlar. Halk arasına karışma cesareti gösterenler ya yusuf yusuf, ya da dağa kaçırılıyor. Devlet mi kaldı doğuda...

19 yıldır doğuda yaşıyorum, Bir tane Pkk bayrağı görmedim. Şimdi git buradan.

Hakkari şehir merkezi, öğlen saatleri. Olayın yaşanmasının üstünden henüz 1 ay geçmedi.

"Şimdi sen git burdan" demeyeceğim çünkü bu forumdaki insanlar genelde gitmeleri gerektiği zamanı bilir ve giderler. Başkalarının "git buradan" demesine gerek kalmaz, zira saygısızlıktır...

gördüğüm en dakdik photoshop bir de kobra tipi araç geçiyo o araçla birlikte girer o eve asker.

son olarak herkes cimbomluymuş orada galatasaray forması giyersen sıkıntı olmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

Her mahalleye girme. Diyarbakır diğer illerden göç aldığı için terör yanlıları çok. Böyle tipler maalesef çok. Dikkatli ol orada.

Biri portekizli biri israilli

• takım olarak bursaspor'dan başka takım sıkıntı olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyleyebileceğim tek birşey var Doğunun PARİSİ Orda 13 ay kaldım gerçi Diyarbakırda kalmadım Askerlik Yaptım Ama çarşıya çıkınca çok şaşırdım. Modern bir yer yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: bystander1907

Çoğu insan Terör yüzünden Güneydoğu'ya gelme konusunda endişe yaşıyorlar,bir nebze de haklılar fakat bu iş abartıldığı kadar da büyük değil.
    Terör olayları çoğu zaman kırsal kesimlerde olur,merkezde ise tek-tük olaylar oluyor;ki bu da bölgenin merkezi konumundaki bi şehir için normal bence…
    Sosyal Hayat
    Hali hazırda 5 tane büyük AVM’si var.

Aktif AVM'ler
    1- Ninova Park [AVM]
    2- Mega Center [AVM]
    3- NCity [AVM]
    4- Diyar Galeria [AVM]
    5- City Park AVM

Yapım Aşamasında Olan AVM'ler
    1- Ceylan Park [AVM]( Güneydoğunun en büyük AVM’si )
    2- Millenyum AVM

Proje Aşamasında Olan AVM'ler
    1- Forum Diyarbakır AVM
    2- Diyarbakır AVM

- Şehrin En işlek mekanlarında bile Tarihi Yeraltı Tünelleri(Çarşıları) mevcuttur.
    - 5 Tane Sineması vardır.
    - 1'i Devlet Tiyatrosu olmak üzere 3 Tiyatro salonu mevcuttur.
    - Tan Sağtürk'ün kurmuş olduğu Devlet Bale Okulu vardır.
    - Özellikle uç Diyarbakır'da( KAYAPINAR ) hemen hemen 100 Metrede bir yapılmış Modern Parklar ( Basketbol sahaları,Tenis Kortları )na ulaşmak mümkün.(PARKORMAN)
    - Trafiğe kapatılmış,restauranlarla süsletilmiş sokakları vardır. (Sanat Sokağı)
    - 1 Merkez Otogar bir de İlçe Otogarı vardır ikisi de oldukça lüks ve yenidir.
    - Çeşmeden rahatlıkla suyunu kana kana içebilirsin,tertemizdir.
    - Birçok özel ve devlet hastanesi mevcuttur,hastane sıkıntısı çekmezsin.
    - Nüfusu 1 Milyondan fazladır,yoğun ve kalabalık bir şehirdir.Ulaşım sıkıntısı mesai saatlerinde kendini gösterir...
    - Kurak bir iklime sahiptir.Yazları sıcaktır,kışları da soğuktur.Kışın kaloriferli bir evde durursanız soğuğun sizi etkileyeceğini sanmıyorum.Yazın ise Klimasız oturmak zordur.Bunu söylüyorum ki ilerde buralara geleceklere yol gösterelim,yanılmasınlar bazı şeylerde.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Adana,Mersin gibi de sıcak değildir.Saygılar...

http://hizliresimyukle.com/showoriginal-318913/romedi666_img_3988.jpg

http://hizliresimyukle.com/showoriginal-318916/romedi666_img_4108.jpg

La ohaa avm lere bak Adana'da bukadar yok 3 tane var sadece,biri Carreforusa tam avm sayılmaz biraz küçük...

• quote:

Orijinalden alıntı: hangar18a

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JUAFLAX

quote:

Bdp nin merkezi, kürdistan baskenti, ikinci hakkari. Allah orada yasayan masumlara sabir versin

Kürdistan başkenti?

Mesaj başarıyla şikayet edildi.

Edersen et. Bak bakayim bdp eylemlerini ilk nerelerde yapiyor

Oğlum sorunlumusun lan sen nerede yaşıyorsunda konuşuyorsun.

Boşuna gider yapmayın. Adam haklı. Doğuda Türk bayrağı asılı da ne oluyor, adamlar caddeye boy boy PKK bayrağı asıyorlar. Devlet memurları, kaymakamlar, valiler; evden işe işten eve polis eşliğinde gidip geliyorlar. Halk arasına karışma cesareti gösterenler ya yusuf yusuf, ya da dağa kaçırılıyor. Devlet mi kaldı doğuda...

19 yıldır doğuda yaşıyorum, Bir tane Pkk bayrağı görmedim. Şimdi git buradan.

Hakkari şehir merkezi, öğlen saatleri. Olayın yaşanmasının üstünden henüz 1 ay geçmedi.

"Şimdi sen git burdan" demeyeceğim çünkü bu forumdaki insanlar genelde gitmeleri gerektiği zamanı bilir ve giderler. Başkalarının "git buradan" demesine gerek kalmaz, zira saygısızlıktır...

gördüğüm en dakdik photoshop bir de kobra tipi araç geçiyo o araçla birlikte girer o eve asker.

son olarak herkes cimbomluymuş orada galatasaray forması giyersen sıkıntı olmaz :)

İndirildikten sonra o photoshop (!) olan resmin altındaki zırhlı araca koyulurken...

• hakkari-şırnak haricinde merkezlerde terör,kürt baskısı vs. olmaz. doğu insanı iyidir.sert durur ama batılıdan çok daha mert ve yardımseverdir. birde müslüman mahallesinde salyangoz satmamak lazım, pkk şöyle böyle,devlet bize bakmiyir muhabbetine girme.

birde kadıköyden geldim diye fanfinfon takılacaksan,istanbul-ankara haricinde(onun da belli semtleri) dışlanırsın,köyde yaşıyor gibi hissedersin.orası istanbul değil,istanbul şartı aramayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

Benim merak ettigim mesela Türk bayrağı desenli bir tişört ile sokağa çıksak bu birilerini rahatsız eder mi?

seni orda yerler
  • diyarbakırın ismini değiştirecen şu olsun:TÜRKDİYARI gıcıklık değilmi..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.