Şimdi Ara

(Dikkat) Sahibinden sitesinde ilginç olaylar oluyor!.. Kesinlikle dolandırıcı ilanı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-volkswagen-golf-1-6-2005-60187435/detay/

Piyasası 25-30 bin lira olan araca 17 yazmış ve açıklaması da ingilizce? Diğer ilginç tarafı galerici adı altında açılmış bir ilan? Bilirsiniz sahibinden sitesinde araç satanlara bu tür mesajlar atarlar. Yada bu tür ilan veren bazı uyanıklar ingilizce mail verirler size. Sonrada şu kadar kopara yatırın vs muhabbeti olur.

Galeri ilanı ama ne iş ise mailden iletişime geçin diyor. Acaba bu tipler bir çeşit hack yaparak başka kişilerin hesapları adı altındamı veriyordur ilanı? İlanın pis koktuğu kesin. Galericiyede telefon ederek teyit etmek lazım ama ne bileyim gece onaylanmış bir ilan sonuçta..

EK: İlgili kişiyi bu saatte rahatsız ederek aradım. Sonuçta mağdur olmasın, başı ağrımasın diye.

İlanı kendileri açmamış. Sahibinden sitesinde virüs varmış. Biz önlemini aldık dedi.. Şifremi vs değiştirdim dedi. Fakat ilan hala orada duruyor dedim. Biz önlemini aldık dedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 29 Eylül 2011; 3:20:17 >

• ingilizce yazıp ve ingilizce mail neden vermiş onu anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby2

ingilizce yazıp ve ingilizce mail neden vermiş onu anlamadım?

Yazdıklarımı okumadan direkt ilana baktınız sanırım
  • Dolandırıcı diyeceğim fakat galeri ismi ile ilan açmış garip.
  • İlgili kişiyi bu saatte rahatsız ederek aradım. Sonuçta mağdur olmasın, başı ağrımasın diye.

İlanı kendisi açmamış. Sahibinden sitesinde virüs varmış. Biz önlemini aldık dedi.. Şifremi vs değiştirdim dedi. Fakat ilan hala orada duruyor dedim. Biz önlemini aldık dedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

İlgili kişiyi bu saatte rahatsız ederek aradım. Sonuçta mağdur olmasın, başı ağrımasın diye.

İlanı kendisi açmamış. Sahibinden sitesinde virüs varmış. Biz önlemini aldık dedi.. Şifremi vs değiştirdim dedi. Fakat ilan hala orada duruyor dedim. Biz önlemini aldık dedi..

Alla alla ilk defa duydum böyle birşey.
  • quote:

quote:

yo yazdıklarınızı okudumda ''ingilizce mail neden vermiş'' sorusunu sormamalıymışımüç kağıt olduğu her halinden bellide,ingilizce yazmasına bir anlam veremedim onu dile getirmek istedim.sanki yabancıdan yabancıya arabamı satmak istiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Shibindendeki buna benzer her ilan için burada başlık açılsa forum çöplüğe döner. Döndü de zaten.
  • quote:

quote:

quote:

yo yazdıklarınızı okudumda ''ingilizce mail neden vermiş'' sorusunu sormamalıymışımüç kağıt olduğu her halinden bellide,ingilizce yazmasına bir anlam veremedim onu dile getirmek istedim.sanki yabancıdan yabancıya arabamı satmak istiyor

Hayır yeni moda değil bu. Çok önceden beri var. Ben eski aracımı satarkende ingilizce isim ile, "Aracınızı almak istiyorum, mailim şu, görüşelim." Diye ingilizce olarak yazanlar vardı.

İngilizce bilmiyorsanız size bulaşmaz. Bilenlere de kopara yatırın aracı size ayırayım vs diye yazı yazarlar.

Galerici arkadaşın, "Sahibinden sitesinde virüs var." Söylemi doğru gibi geliyor bana. Oysa hesabını hacklemiş olsa galericinin resmini kaldırırdı oradan diye düşünüyorum. En azından telefonları sansürlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 29 Eylül 2011; 3:26:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Shibindendeki buna benzer her ilan için burada başlık açılsa forum çöplüğe döner. Döndü de zaten.

Doğru siz tecrübeyi yaşamışsınız. Bilmeyen saf insanların canı yansın. Nasılsa galericiymiş diye, ucuz araç buldum diye zıplasın değil mi? Hayali değil gerçek dolandırıcı ilanıdır bu!!..

EK: Bu ilanın haberini veren bir arkadaşım. Bu ilanda bir gariplik yok mu diye bana bildirdi. Neredeyse atlayacak ucuz araç buldum diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 29 Eylül 2011; 3:28:05 >
  • quote:

quote:

Shibindendeki buna benzer her ilan için burada başlık açılsa forum çöplüğe döner. Döndü de zaten.

Doğru siz tecrübeyi yaşamışsınız. Bilmeyen saf insanların canı yansın. Nasılsa galericiymiş diye, ucuz araç buldum diye zıplasın değil mi? Hayali değil gerçek dolandırıcı ilanıdır bu!!..

EK: Bu ilanın haberini veren bir arkadaşım. Bu ilanda bir gariplik yok mu diye bana bildirdi. Neredeyse atlayacak ucuz araç buldum diye..

Evet, bilmeyen saf insanların canı yansın. Ucuz araç buldum diye zıplasın.

Ne alakaysa.
  • quote:

quote:

quote:

Evet, bilmeyen saf insanların canı yansın. Ucuz araç buldum diye zıplasın.

Ne alakaysa.

Yasak konu ise silinir. Yorum yazıp polemik çıkarmak yerine şikayet butonu kullanın madem. Forum gözünde kahraman görünmek için yazmayın en azından.. Sizinki ne alakaysa benimki de o alaka! Anlaşılmıştır umarım?

• quote:

Yasak konu ise silinir. Yorum yazıp polemik çıkarmak yerine şikayet butonu kullanın madem. Forum gözünde kahraman görünmek için yazmayın en azından.. Sizinki ne alakaysa benimki de o alaka! Anlaşılmıştır umarım?

Kolay gelsin.
  • quote:

İyi ya hiç değilse laf kalabalığı yerine; insanları dolandırılmanın eşiğinden kurtarır veya gözlerini açar.Bence sende böyle kalabalık yapmak yerine daha faydalı işler yapabilirsin.Forum"un çöplüğe döndüğü felan yok arkadaş iyi niyet ile durumu belirtmiş forum ahalisine.Sen uyarmasan o uyarmaasa dolandırıcılık daha çok tavan yapacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 29 Eylül 2011; 4:01:18 >
  • Bir sahibinden ilanları, bir de youtube konuları zaten. Forum artık tamamen bunlara döndü. Ne güzel değil mi.
  • geçen gün bende 25.000TL'ye 2006 C200 Kompressor gördüm.. aynı mail adresi vardı.. heralde yabancıdan yabancıya ya da TR'de ki yabancı uyruklu öğrenciler içindir diyerek pas geçtim, demek ki birileri siteyi hacklemiş..
  • Bu aynı kişinin ilanı;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-volkswagen-passat-2-0-tdi-2005-60181901/detay/

Bu da diğer bir kişinin;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-navigasyonlu-super-passat-58679151/detay/

Dikkat edin bu şahsın ilanları hep uygun.Yabancıdan yabancıya diyeceğim ama plaka Türk plakalı..

• ilanı veren kişinin dolandırıcı olup olmadığını anlamanın yolları:
    1- ilan emsal araçlara göre çok ucuzdur.
    2- ilan fazla detay içermez. bütünbakımları yapılmıştır hata boya yoktur vs den ibarettir.
    3-ilanı veren kişinin üyelik tarihi yenidir. (en önemli kriterlerden biri)
    4- telefon numarası yeni seri telefon numaralarındandır. kullanır atar.
    5-ilan genelde büyük şehirlere yakın küçük yerler adına verilir ki hemen aracı göremezsiniz.
    ben ilan verilen yerdeyim deseniz bile araç o an şehir dışındadır.
    6- ilan sahibinin aksanı bozuktur.(%90)
    7- ilandaki araba resmi büyük ihtimal başka sitelerden kopyalanmıştır o yüzden çözünürlük düşüktür.
    aklıma gelenler bunlar. umarım yardımı olur.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ozel-uretim-focus-26-bin-km-de-60438423/detay/?source=promotion_chva

özel üretimmmm gardaşşş ona göre fiyatıda nerdeyse sıfırı ile aynı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.