Şimdi Ara

Sahibinden Get ile satış da satıcılara dikkat edin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başıma gelen bir olayı anlatıyorum. Sahibinden üzerinden 01.10.2018 de Get ile harddisk aldım daha öncesi satıcıya sordum hocam ürün sağlam mı yurt içi kargo ile gönderebilir misin 5tl felan tutuyor dedim baya yazdım sonra satıcı sadece "ok" diye mesaj atmış neyse, daha sonra dedim hemen yargılamayayım ve ürününün ödemesini yapıp aldım, öbür gün ptt kargodan bana mesaj geldi kargonuz verildi diye. Bende sinirlendim satıcıyı aradım ben size 10 satır yazı yazdım sadece "ok" cevabı verdin hiç mi okumadın yazdıklarımı dedim, o da bana burada yurt içi yok cevabı verince iptal et dedim o da iptal edemem sen kargoyu kabul etmezsen bile para benim hesaba geçer dedi yüzüme kapattı. Aramalarımı meşgule attı mesaj yolladım mesajımı görmezden geldi. Sonra sahibinden.comu aradım onlarda kargoyu almanız gerek deyince mecbur aldım. Dedim nasılsa 14 gün içinde geri iade hakkım var.

Ürün elime geçti kontrol ettim harddisk çalışmıyor ve normalden fazla ses çıkartıyor ve satıcıya mesaj yolladım geri iade ediyorum diye herhangi bir cevap gelmedi sonra bana nasıl geldiyse öylece 04.10.2018 tarihinde kargoya verip yolladım. 09.10.2018 de ulaşmış ama satıcı kargoyu kabul etmemiş, 12.10.2018 tarihinde para benim hesabıma geri geldi, ama bu işten kıllandığım için kargoyu takip ettim 16.10.2018 de "İADE-Kabul Edilmedi" gördükten sonra dedim bu kargo geri gelecek hemen sahibinden sitesini aradım onlara durumu anlattım mesafeli sözleşmeniz var satıcı ürününe sahip çıkmak ve geri iade almak zorunda ve kargo gelirse kabul etme dediler, Bende internetten biraz araştırdım aynı böyle 1-2 olay gördüm, tekrar sahibinden sitesini aradım bakın böyle durumlarda geri gelen kargoda kargo firması yasal işlem başlatıyormuş ne yapmam gerek diye sordum, onlarda öyle bir şey olmaz ne olursa olsun kargoyu kabul etmeyin dediler.

Ben de sahibinden sitesindeki müşteri temsilcisini dinleyerek kargoyu kabul etmedim 2 saat sonra ptt kargodan aradılar kargo gelmiş kabul etmemişsiniz bunu almak zorundasınız dediler.Ben de ben ürünü sahibinden sitesi üzerinden Güvenli alışveriş ile aldım harddisk bozuk çıktı iade ettim mesafeli sözleşmeye göre satıcı almak zorunda dedim, arayan şahıs da sen kargoyu 20tl masraf ettirerek boşa meşgul etmişsin ve zarar ettirmişsin gibi bir söz söyledi tam hatırlamıyorum ayrıca bu sözleşme beni ilgilendirmez ödemek zorundasın ödemezsen yasal yollara başvuracağız dedi, bende madem öyle siz bilirsiniz ben bu parayı ödemem dedim ve telefonu yüzüme kapattı. Şimdi büyük ihtimal 20tl için bana dava yoluyla ya da normal bir fatura çıkartıp yollayacaklar bende tüketici hakem heyetine gideceğim bakalım neler olacak göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaster -- 18 Ekim 2018; 19:54:5 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sahibinden Get ile Satış Yaparken Satıcılara Dikkat Edin

Sahibinden Get, ikinci el ürünlerin alım satımı için kullanılan popüler bir platformdur. Ancak, platformu kullanırken satıcılara dikkat etmek önemlidir. Sahte ürünler, yanıltıcı açıklamalar ve güvenilmez satıcılarla karşılaşma riski vardır.

İşte Sahibinden Get üzerinden alışveriş yaparken dikkat etmen gereken bazı noktalar:

• Satıcı Profillerini İnceleyin: Satıcıların profillerini kontrol ederek geri bildirim puanlarına, satış geçmişlerine ve yorumlarına bakın. Olumsuz geri bildirimlere veya şüpheli faaliyetlere dikkat edin.

• Ürün Açıklamalarını Dikkatlice Okuyun: Ürün açıklamalarını dikkatlice okuyun ve ürünün durumunu, özelliklerini ve herhangi bir kusuru açıkça belirttiğinden emin olun. Fotoğraflara da dikkat edin ve ürünün gerçek durumunu doğru bir şekilde yansıttıklarını kontrol edin.

• Fiyatları Karşılaştırın: Benzer ürünleri farklı satıcılarda karşılaştırın. Çok düşük fiyatlar, sahte veya hatalı ürünlerin bir işareti olabilir.

• Sahibinden Kargo Ücretini Göz Önünde Bulundurun: Sahibinden Get, alıcılardan kargo ücreti alır. Ürünü satın almadan önce kargo maliyetlerini göz önünde bulundurun ve farklı satıcıların nakliye seçeneklerini karşılaştırın.

• Güvenli Ödeme Yöntemlerini Kullanın: Sahibinden Get üzerinden yapılan tüm ödemelerin Sahibinden ödeme sistemi üzerinden yapılmasını sağlayın. Bu, paranızı dolandırıcılardan korur.

• Ürünü Teslim Aldıktan Sonra İnceleyin: Ürünü teslim aldıktan sonra hemen inceleyin ve açıklanan duruma uygun olduğundan emin olun. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, derhal satıcıyla iletişime geçin.

Sahte ürünler veya dolandırıcılıkla karşılaşmaktan kaçınmak için Sahibinden Get üzerinden alışveriş yaparken her zaman dikkatli olun. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek güvenli ve başarılı bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • okumadım
  • Ben bilgisayarımın tüm parçalarını sahibinden üzerinden Get ile sattım hiçbir sorun yaşamadım ama lanet olsun alıcı olmak çok zormuş :)

Sonucu merak ediyorum bakalim ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SHADOW kullanıcısına yanıt
    Kargo 2. kez aradı dedi ücreti ödemek zorundasın bende durumu tekrar anlattım. Sonra iyi o zaman ürünü senin adına zimmetliyorum felan dedi, bende peki dedim. Bu gün tüketici hakem heyetine gittim durumu anlattım ürünün faturası yok hiç bir yasal dayanağın yok buraya gelip bu soruyu sormadın dedi. Bende bu ürünü sahibinden üzerinden mesafeli sözleşme ile aldım bunun yasal hükmü yok mu diye sordum tekrardan ürünün faturası yok ve hiç bir yasal hakkın yok kargo ücret isterse ödemek zorundasın dedi. Tüketici hakem heyetinin dediklerinin aynısını Sahibinden müşteri danışmanına söyledim anlattım bana cevap olarak kargoyu almayın dediler. Durum çok karışık bir hâl aldı. Ben işin ücretinden değilim kargo parasını öderim sorun değilde daha sonra parayı ödeyip ürünü aldığımda satıcı ürünümü vermiyor deyip dava felan açıp sıkıntıya kalırım diye kargoyu almak istemiyorum.

• umarim cözülür

arap saci dedikleri olay bu olsa gerek

yok o al dedi yok bu alma dedi yok almazsan al dedi o dedi bu dedi derken kafam yandi

sonuc: sorulariniza sadece "ok" gibi kisa cevap yazanlardan uzak durun muhtemel dolandiricidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak kargo firması fatura tarzı bir şey yollasa ödeyeceğim gibi görünüyor, çünkü tüketici hakem heyeti arkamda değil, sahibinden sözleşmesini umursayan yok. Bundan sonra önce ürünün faturasını soracağım sonra satıcının konuşma tavrına.
  • Güncel bilgi olarak ekliyorum. Sahibinden müşteri temsilcisini tekrardan aradım bana şu cevabı verdiler "tüketici hakem heyeti öyle diyorsa kargoyu almak zorundasın" :) şunu anladım faturasız ürün almamak gerekiyormuş.
  • Avukat ile görüştüm sahibinden üzerinden ürünü aldığın dekont bile fatura yerine geçer dedi kafam yanmak üzere :)
    Dükkanım varken sattığım bir ürün alınmamış ptt de ürünü geri getirmiş ama unutulmuş ve ptt'de kalmış kargo bir süre, sonra bir posta geldi şu kadar borcunuz var 7 gün içinde ürününüzü almazsanız yasal yollara başvuracağız diye. Ben de gittim aldım tabi ama yasal yollara başvurma gibi bir durumu var. Belki de satıcı bu olayı bildiği için ptt'ye gitti ve rahat davranıyor. Dikkatli olmak lazım. Ben artık ikinci el ürün alırken elden almaya gayret gösteriyorum, gerekirse daha pahalı alıyorum ama elden alıyorum, kargo konusu çok sorun olmaya başladı son zamanlarda.
    Geçmiş olsun, umarım çözülür sorun
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • Mesafeli sözleşmede iade satıcıya aittir diyor ama işte gel de anlatmaya çalış belki yazılı olarak olunca değişir, ayrıca satıcı tam bir sahtekar çıktı ilk başka ürün sorunsuz eğer bozuk çıkarsa geri yollarsın dedi şimdi diyor ürünümü sen bozdun kabul etmiyorum mahkemeye verecem dedi, bende ne yaparsan yap dedim vallahi komedi :)
    Abi o poku bende yedim 2 yıl evvel 200 tl ye ps3 aldım ilk alışverişim olduğu için adımları da bilmiyorum.Siparişi verdim karşı taraf kargoya verdi.Bende hemen onaya bastım.Ps3 geldi ve bozuk.Aradım abi bu bozuk dedim yok ya sen bozdun demi dedi.yok ben bozmadım daha yeni kurdum vs gibi tartışmalar yaptık bayağı ama adam yok diyor..Sahibindeni aradım onlarda ürüne onay vermişsiniz biz bi şey yapamayız geçmiş olsun dediler.200 tl+kargo 25 tl bana girdi.içindeki 500 gb yi alıp çöpe attım.bunu da 140 tlye letgodan okuttum hala da zarardayım.
    Bir daha da bulaşmadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gabuk kullanıcısına yanıt
    Herkes bu dünyayı düşünüyor hocam öbür dünya umrun da değil kimsenin. Umudunu kesme hakkımızı öbür dünyada alacağız elbet.
  • Konunu açılmışken bende bir sahibinden olayı anlatayım. Bundan sanırım yaklaşık 8-9 sene önce Ps3 alacaktım yaş da 14 15. Buldum birtane 400₺ ye kapıda ödemeli göndereceğini söyledi. O zamanlar GET vs. bilmiyorum, neyse ürün geldi ptt kargo ile ( Kablosuz Dualshock bile yollamamış ) kablolu joystick ile geldi. Taktım tv ye bir baktım açtıktan 5 dk sonra cihaz kapanıyor. Sıcak terler boşaldı. Neyse arıyorum adam inanmıyor yanlışlık olmuştur vs falan yollarsan değiştireyim dedi birde yolladım. Adam telefonları açmamaya başladı baya uğraştık falan 1 ay sonra adam gönderdi açtım kargoyu bi baktım üzerinde not var. Adam bu geçen sürede başkasına satmış bu ürünü sattığı adam da not yazıp göndermiş geri ( ürün bozuktur, haram etmiyorum vs. Falan ) satıcı buna bile bakmadan aynı cihazı bana geri göndermiş. Birdaha ulaşamadım adama ilana koydum cihazı 200 gibi bir rakama satmıştım. Şuan belki 400₺ pek dokunan olmaz ama o yıllarda o yaştaki bir insanın o parasının boşa gitmesi cidden kötü bir durumdu. Ben Allah'a havale ettim. Haram olsun boğazından geçmesin o para onun inşallah. Öbür tarafta görüşeceğiz

• Geçmiş olsun hocam böyle insanların nesli tükenmedi gitti
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.