Şimdi Ara

Dik durmak için... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
6.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Burakc-

Up

Sabah ortopediye çıktım.Film çektirdim doktor baktı ve omurganda düzleşme var kan tahlili yapıp sonuçlarını getir devamını sonra söylicem dedi.Ciddi birşey heralde

14:30 - 15:00 gibi gidicem doktora tahlil sonuçlarıyla.

Sonuçları merak ettim. Bende de var kamburluk. Doktorun neler söylediğini yazarsan bizde faydalanabiliriz. Bende doktora gitmeyi düşünüyorum. Ben pek rahatsız olmuyorum fakat etrafımda arkadaşlarım aşırı derecede yüzüme vuruyorlar kamburluğu sürekli dalga geçer derecede. Tabi arkadaşlar dalga geçtikten sonra zopa çekiyorum hepsine o başka. Ve ? demeye başladılar kambur var boynum eğri diye ?'ne benziyormuşum. Neyse dostum sonuçları bekliyoruz umarım büyük birşey değildir.

• Benim küçüklükten beri uyguladığım bi yöntem var. İşe yaradıgını düşünüyorum çünkü kambur degilim

Şimdi kanepeye veya yataga uzanıyosun sırtın dönük şekilde. Sırtının yarısına kadar olan bölüm tam kanepenin yan kısmının bitişine geliyo. Kafanı aşağıya sarkıtıyosun, tabi sırtının bir bölümüde aşağıya sarkıyo. Bu şekilde 1-2 dakika durduktan sonra mekik çekmeye başla. Günde 5 kere falan yap bunu.Hem karın kaslarınızıda çalıştırırsınız.. Paintle çizdim biraz daha iyi anlayın diye

Not: Paint Terk'im evet

Dik durmak için...

Dik durmak için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 15 Nisan 2011; 13:06:11 >

• Arkadaşlar 6-7 ay body yaparsanız isteseiz de kambur duramazsınız vucut yerine oturur ,tavsiyemdir
  • Beden öğretmenimiz 2 kolunu yani birini sağa birini sola, bir de yukarı aşağı doğru germeni söyledi bir yavaş bir hızlı tarzında 4-5 kez günde ayrıca kafanın üstünde defter var gibi düşün yani düşürmemeye çalış anlamında dik yürümeye başlarsın. Kolay gelsin.
  • recep hoca aklima geldi. her ogrencisine dik dur diyor. bilinc altimizq isledi artik. gorur gormez dik duruyoruz. :D
  • Bende kamburdum. Bütün sülale biliyordu babamda da kamburluk vardı. Benim boy kısa kalmıstı kardeşim benden cok uzun olmustu. Annem habire dik yürü derdi zor geliyordu.
    Hep dik yürümeye calıştım ve hep dik yürüdüm. Sonunda kamburlugum yok oldu. Bayagı da boy attım. Omuzlar genişledi. Vücut şekil aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FtnBttL

quote:

Up

Sabah ortopediye çıktım.Film çektirdim doktor baktı ve omurganda düzleşme var kan tahlili yapıp sonuçlarını getir devamını sonra söylicem dedi.Ciddi birşey heralde

14:30 - 15:00 gibi gidicem doktora tahlil sonuçlarıyla.

Sonuçları merak ettim. Bende de var kamburluk. Doktorun neler söylediğini yazarsan bizde faydalanabiliriz. Bende doktora gitmeyi düşünüyorum. Ben pek rahatsız olmuyorum fakat etrafımda arkadaşlarım aşırı derecede yüzüme vuruyorlar kamburluğu sürekli dalga geçer derecede. Tabi arkadaşlar dalga geçtikten sonra zopa çekiyorum hepsine o başka. Ve ? demeye başladılar kambur var boynum eğri diye ?'ne benziyormuşum. Neyse dostum sonuçları bekliyoruz umarım büyük birşey değildir.

Yemin ederim ilgilenmiyorlar.Oturduğu yerden para kazanıyorlar.Soruyorum adam gibi cevap vermiyor.Omurganda düzleşme var ama çok ciddi birşey değil diyor.Demekki biraz ciddi.Sırf belimin ağrısı için bir jel ve hap yazdı gönderdi.Bende senle aynı dertten muzdaribim yüzüme vuran veya dalga geçen yok ama sürekli gülenleri ve garip garip bakanların görüyorum.Birde bana düzleşme var dedi eğrilik var demedi o ne demek bende bilmiyorum.Hiç açıklamadıda.Normal sağlıklı omurga röntgenlerine bakıyorum böyle S şeklinde benimkisi dümdüz.İnsan bir söyler düz olmasının zararı ne ilerde ne olabilir.Tedavisi var mı.Arkadaşlarımda seninkisi psikolojik diyorlar.Ama arada bıyık altından güldüklerinide görmüyorum değil yani.Bende ne olduğunu kendimde anlamıyorum..Kafayı yiyorum zaten.

@Dark Terrority bunu denicem.Birde bisikletimi yaptırsam yarın öbürgün heryere bisikletle gidip gelcem belki spor niyetine işe yarar.Bisikletim biraz ağırdır biraz basınca adamın kalçasına kadar sızlatıyor.

Hastalık başa bela birkere yakalanmaya görün işte.Allah kahretsin.

• yastıksız yatın dediler yattık boynumuz tutuldu 1hafta aşagı ındıremedim 1 hafta dik durdum yanı.sonra yine eski hale dondu
  • Acaba şu korselerden birinin bana yararı olurmu.Madem bize yol gösteren yok kendi başıma takılcam artık.

http://www.cetinmedikal.com/12-A-Posturex-Sirt-Korsesi-S2-60-80cm,PR-1376.html

http://www.cetinmedikal.com/Universal-Lumbo-Sacral-Korse-Pedsiz-A-1-C,PR-869.html

Özellikle 1. linkteki benim için bana mantıklı geldi.

• quote:

Acaba şu korselerden birinin bana yararı olurmu.Madem bize yol gösteren yok kendi başıma takılcam artık.

http://www.cetinmedikal.com/12-A-Posturex-Sirt-Korsesi-S2-60-80cm,PR-1376.html

http://www.cetinmedikal.com/Universal-Lumbo-Sacral-Korse-Pedsiz-A-1-C,PR-869.html

Özellikle 1. linkteki benim için bana mantıklı geldi.

1 linktekini al bi dene hocam. 20 liraymış. bakarsın gerçekten işe yarar.

• sıkıntı yaratmasın sonrasında dik durcam diye baska sorunlar ortaya cıkar filan.

bendede var aynı sorun omuzlar asagıda biraz. işyeri müdürü gördükce dikdur diyor öle aklıma gelio cogu zaman dik durmak

Orijinalden alıntı: Alex dé Souza

mesajım bulunsun

• Doktorsitesi.com da soru sordum.Aynen başıma gelenleri aktardım.

Uzmanlardan birisi fizik tedavi uzmanlarından birine görünün dedi.

Sadece 1 gün iznim kaldı ondada 11 Mayısda EMG ye gircem.

Ne yapçam bilmiyorum ama bakıcam birşeyler artık.Heyet raporu ayarlamaya çalışıcam.

Olmazsa korseyi alcam.Gerçi tahminimce fizik tedavi uzmanıda korse önercek.
  • bende bel ağrısı var ya.ayakta fazla duramıyorum bu aralar.pc başında da ağrıyor sürekli.en son bodyi de bıraktım yine başlayam bari
  • Sırt kaslarını geliştirmen ve gerçekten istemen gerek. Sırt kaslarını geliştirmek için dewww.uzmantv.com ' dan yardım alabilirsin. Bende bu siteden yardım alıyorum. İşe yarıyor.
  • ters mekik
  • Evet beyler bana da lazım bu bilgiler. Ailem arkadaşlarım kambur değilsin diyolar ama. kızlara bakıyorum veya çevremdeki erkek arkadaşlara bakıyorum bazılarının sırtı dümdüz. otururken yürürken falan. bende öyle degil? kol arkasındaki çıkıntı görünmüyor onlarda
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.