Şimdi Ara

# DH Marka ANKET # Ekran Kartı Markaları # Sorun Yüzdesi # (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
1
Favori
11.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında anket oldugu için , çok mantıklı sonuçlara ulaşacagımızı , 2 günde bin kart üzerinden saglıklı degerlendirme yapabilecegimizi düşündüm ama pek mantıklı sonuçlara ulaşamayacaz anlaşılan.
  • Dostum bu istatistikleri, grafik şeklinde yapsan sanki daha hoş olacak. Hem kullanım, hem sorunlu kartların grafiği.
  • Trident
    S3 Virge
    Voodoo 3-4 sorunsuz
    Voodoo Banshee sorunsuz
    marka hatirlanmiyor FX5500 sorunsuz
    Sapphire 9600xt sorunsuz
    Sapphire 9700pro sorunsuz
    Asus 1600xt sorunsuz
    Sapphire 2600xt sorunsuz
    Sapphire 3850 sorunsuz
    Sapphire 4850 1gb sorunsuz (bunun Crossfire'i da sorunsuz)
    Sapphire 5770 1gb sorunsuz (bunun Crossfire'i da sorunsuz)

Sapphire hep bana gonderiyor en guzel kartlarini... ueheuehe....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 2 Mart 2010; 9:50:15 >
  • BIOSTAR 8800GT 10dk geçmeden oyundan atıyordu....

BUGUNE KADAR 6 ADET SAPPHIRE,4 ADET ASUS,2 ADET LEADTEK,2 ADET PCOLOR,2 ADET ZOTAC,1 ADET PALIT,1 ADET MSI

1 ADET SPARKLE,1 ADET XFX,1 ADET EVGA,BİKAÇ TANE OEM VGA KULLANDIM....TEK SORUN BIOSTARDA YAŞADIM....
  • matrox millenium g200 --> sorunsuz (mükemmel 2d performansı!)
    asus 9550 (9600xt bios modlu) --> kullandığım en harika kartlardan biri idi...
    powercolor ati 3450 -> sorunsuz olarak işyerinde kullanıyorum....
    leadtek winfast nvidia 7600gs -> (forumdan 2.el aldım, halen sorunsuz bir şekilde kullanıyorum)
  • Sapphire 3870 = aşırı ısınma
  • ısınma bir takım sorunlara yol açıyorsa dikkate alınabilir ama sadece ısınmayı sorun olarak kabul etmek bence doğru değil.
    ısınma sonucu normal çalışmaya devam ediyorsa o kart sorunsuzdur bence.

%10 ve %20 çok uçuk rakamlar. "satılan her 5 karttan biri sorunlu" yok daha neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Mart 2010; 11:55:48 >
  • Ayrıca kartlarına aşırı derece de OC yapıp pert edenler sanki sorun karttaymışçasına yazmışlar.
    Örneğin, LEON-X HD4830'unuzu 700/1200 hızlarında bir fiil kullanıyordunuz değil mi?Halbuki kartın fabrika çıkış hızları 575/900.
    Kullanıcı hatasından meydana gelen arızaları buraya yazdığınızda konu oldukça yanıltıcı olacaktır.
  • Sapphire 9250 ( sorunsuzca kullanıldı)

Sapphire 9550 ( sorunsuzca kullanıldı)

Sapphire X550 ( Arada sırada windows açıkken görüntüyü kesiyordu ancak sistem çalışmaya devam ediyordu)

Sapphire X800GTO (sorunsuzca kullanıldı)

Sapphire X1550 (sorunsuzca kullanıldı)

Sapphire HD4670 (sorunsuzca kullanmaya devam ediyorum)
  • Leadtek Fx5200-Sorunsuz
    Sapphire HD5850 Sorunsuz (hatta kart diğer 5850lerden daha performanslı daha serin ve sessiz)
  • Leadtek 6800GT aşırı ısınmadan Bozuldu garantiden değişti
    Leadtek 7800GT sorunsuz
    MSI 8800GTS Tamamen bozuldu garantiden değişti
    Şu anda Zotac 250GTS sorunsuz(şimdilik)
  • Yanlız bazılarımızı atlıyorsunuz. Ben de MSI 9600GT için sorunlu dedim ama MSI için halen tek sorun görünüyor.

Bir de markaların kullanım payına göre hata olasılığının yüksek olup olmama durumu da var. Örneğin rakamsal olarak 1000 kullanıcısı olan bir markanın sorunlu kartlarına rastlama olasılığı 10 kart satan firmadan daha fazla olacaktır. Bunun da yüzdelerini hesaplarsanız gerçekten bir sonuca varılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 2 Mart 2010; 12:57:12 >
  • Towarscke: Sapphire'i ipten alan adam

Chris Brown: Bana kalırsa voodoo 2 zamanlarından kalma sonuçları listeye ekleme. Sana tavsiyem, sadece ATI X1000 ve Nvidia 7000 serisi ve sonrasını ekle. Hatta istersen bi jenerasyon sonrası da olabilir. Günümüzde halen kullanılan en son seri bunlar çünkü.
  • Konuda son kullandığınız 5 ekran kartı istenmiş ama herkes kullandıkları tüm kartları eklemişler
  • elektronikte anket yapmanın birşey ifade edeceğini sanmıyorum.Bir mağazada satılan 50 tane ekran kartının 1 tanesi sorunludur o da çıkar sana denk gelir sonra burada yaygara koparırsın.(lafım konuyu açan kişiye değil) Ati kartların en büyün problemi yazılım. 1,5 senedir tık demeyen his iceq 4850 kartım 10.1 sürücüsüyle vpu hatası vermeye başlamıştı.Sürücüyü kaldırınca tekrar düzeldi. Nvidia cephesinde ise en son 320mb 8800gts kullandım ve hiçbir sorunum olmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

Chris Brown: Bana kalırsa voodoo 2 zamanlarından kalma sonuçları listeye ekleme. Sana tavsiyem, sadece ATI X1000 ve Nvidia 7000 serisi ve sonrasını ekle. Hatta istersen bi jenerasyon sonrası da olabilir. Günümüzde halen kullanılan en son seri bunlar çünkü.

Katılıyorum, belli bir seri sonrası için oluşturulan database daha verimli olacaktır.
  • Leadtek FX5500>>>>Sorunsuz...
    ASUS X550>>>>>>>>Sorunsuz...
    Sapphire X1650 >>>>Sorunsuz...
    Gecube HD3650>>>>Sorunsuz...
    Sapphire HD5770>>>Sorunsuz...
  • Sapphire 5970 sorunsuz
    Sapphire 4870 X2 sorunsuz
    Sapphire 1900 xtx sorunsuz
    Sapphire 2900 xt sorunsuz
    Nvidia 8800 gt sorunsuz
  • HIS HD2600XT ICeq turbo ---> en ufak bir problemi çıkmadı hala sorunsuz kullanıyorum
    ASUS 3870 ---> ekranda garip çizgiler çıkıyordu biraz çalışınca. 3 kere garantiye gitti hiçbirinde çözülmeyince kart değişimi oldu.
    ASUS 4870 ---> 3870 deki sorun nedeniyle değişimden alınmıştı. Sorunsuz çalışıyor
    Saphire HD2600 pro agp ---> sorunsuz
  • Birçok kart yazanlar için son kullanılan 5 kartı ekledim.
    En eski serileri eklemedim. En eskilerden ekeldigim Fx5200 ve muadil bir kaç kart oldu onun dışında söylendigi gibi zaten günümüze daha yakın kartlar ekliyorum listeye.

% ( Yüzde ) , hesaplarında , Aynı markadan kullanılan toplam kartın hata oranını hesaplayıp yazdım. Zaten yukarıda da belirttim , şu andaki yüzdesel hesaplar tamamen dogru ama , gerçekçiligi ankete katılan üye ve kart sayısı düşük oldugu için oldukça altlarda.

Benim amacım toplam 1000 kart filan oluştugunda ( bunun max. bir haftada rahat oluşacagını düşünmüştüm ) , genel degerlendirme yapmak idi. Ama şans eseri Nvidia ve Ati kart sayıları eşitlenince küçük bir mukayese yaptım.

Öneri , destek ve hatırlatma yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ekleme : Birde bazı arkadaşlar sadece sorunlu yazıyorlar , ben oyundan atma gibi problem yaratan ısınmaları problem olarak görmüyorum , bu yüzden problem olarak eklemiyorum. Yada sadece sorunlu yazıldıgı zaman , sorunun ne oldugunu bilmedigim için eklemiyorum.. Bu konuda da önerilere açıgım. Oyundan atma - Restart - recovery vs. hata vermeyen kartları yada Oc konusunda problem çıkaran kartları eklemiyorum. Umarım yanlış yapmıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 2 Mart 2010; 17:36:27 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.