Şimdi Ara

# DH Marka ANKET # Ekran Kartı Markaları # Sorun Yüzdesi #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
1
Favori
11.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konunun ciddi bir amacı yoktur, baştan belirteyim.Neden açtın bu konuyu gibi yorumlar duymayalım.
    Maksadım , Hangi markalar ile nasıl problemler yaşanmış , genel bilgi başlıgı olsun.

Forum kuralları çerçevesi içerisinde , Herkes hangi marka kart kullandıgını , Hangisinde sorun yaşadıgını yada hangisininde hiç sorun yaşamadıgını (sorun ile birlikte) kısaca belirtsin. Buraya ekleyelim toplamda kaç kişi hangisinde problem yaşamış , hangisinde yaşamamış.

Max. 5 kart yazalım ki , fazla abartmış olmayalım.( Son kullandıgımız Max. 5 kart )

Yeni kart alacak olanlarada faydalı olur hem ATi ın Ve Nvidia nın hangi iş ortakları ne kadar saglıklı kartlar üretmiş , bizde ögrenmiş oluruz.

Sonuçlar Hemen .

Buraya Anket ile ilgili yüzde sonuçları ve kullanıcı sayısı yazılacak.

Sorun Yaşayanlar

Zotac : 4 - Çift Pcb de Aşırı Isınma - Standart 8800GT aşırı ısınma.
    MSI : 6 - Oyundan Atma (9600GT) / G92 Aşırı ısınma
    Sparkle : 5 - Isınma sorunu - oyunda karelenme
    Asus : 2 - GTX275 Donma Sorunu
    Palit : 3 - GTX275 Değişim yapılmış ( exa ) / Eski seri ısınma
    Biostar : 1 - 8800GT lerde ısınınca oyundan atma problemi.
    XFX : 1 - Isınmadan dolayı restlenme (7600GT)
    Evga : 2 - Isınmadan dolayı oyundan atma - Meşhur yanan GTX260
    Axle : 2 - Isınmadan dolayı oyundan atma

Problemsiz Kullananlar

XFX : 16
    Leadtek : 33
    Palit : 40
    PNY : 5
    Zotac : 44
    MSI : 18
    Sparkle : 15
    Asus : 15
    inno3d : 2
    GainWard : 1
    Gigabyte : 13
    Axle : 2
    Evga : 3

Sorun Yaşayanlar

Sapphire : 25 - Genelde Eski serilerde ve Isı kaynaklı sorunlar- HD5770 Dikey çizgi - Recovery Hatası
    His : 8 - Gri ekran - Kilitlenme. - Renk karışması - Sürücü Problemi - recovery hatası
    Gigabyte : 1
    PowerColor : 1 - Recovery Hatası
    Asus : 4 - Ekranda çizgilenme Sonucu garanti değişimi.
    MSI : 2 - Recovery hatası
    Vtx3D : 1

Problemsiz Kullananlar

Sapphire : 106
    His : 34
    Vtx3D : 5
    Gecube : 4
    PowerColor : 18
    Asus : 17
    Palit : 8
    MSI : 6
    Gigabyte : 3
    Connect3D : 1
    Club3D : 2

Toplam Kullanılanılan Nvidia Kart Sayısı : 233
    Toplam Kullanılanılan Ati Kart Sayısı : 246

Ati pazarında Sapphire %55 lik dilime sahip. His Arkasından %16 ile takip ediyor. Tüm Sapphire kartlar içinde hata oranı , %26.5 . Tüm His kartlar içinde hata oranı , %26.

Nvidia Pazarında en büyük dilim , Zotac,Palit ve Leadtek de. Yeni serilerde Zotac ve Palit üstün oldugu için , 2si içinde tek degerlendirme yapıyorum. ZOtac+Palit toplam %42 lik dilime sahip. Hata payı ise %9 .

Forumda en çok kullanılan kart Sapphire marka . Arkasından zotac , palit ve his geliyor.

En Problemsiz Markalar ;

Nvidia Cephesinde : Leadtek / PNY / İnno3D / XFX
    Ati Cephesinde : Club3D / Connect3D / Palit / Gecube

Sonuçlar tamamen oransaldır .

Sonuçlar ara ara eklenmeye devam edecektir. Son durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 23 Haziran 2011; 20:02:41 >

• Leadtek GeForce 6600 GT - Sorunsuz.
    PNY GeForce 9800 GX2 - Sorunsuz.
    Zotac GeForce GTX 295 (Çift PCB) - Aşırı ısınma, ısınma sonucu oyunlarda donma.
    Zotac GeForce GTX 295 (Tek PCB) - Sorunsuz.
    Sapphire Radeon 5970 - Manuel fan ayarı yoktu bios güncelleme ile problem çözüldü.
  • Sanki sapphire ile ilgili açılan konulara istinaden açmışın gibi geldi bana konuyu.

Bu arada daha öncede buna benzer bir konu açıldığını hatırlıyorum. Ama olsun fazla konu göz yormazmış.

BEnde sayım bari;

Sapphire X1650 (8 ay sonra bozuldu -ekrana hiç görüntü vermiyordu-, çöpe atıldı)
    Sapphire X1900GT (3 ay sonra bozuldu -o zamanlar ısı lara fln bakmıyordum ama hep artifact veriyordu-, 2. el mlz. alım-satımı yapan bir yere ölü fiyatına verildi)
    MSI 9600GT (Tamir gördü -Oyundan atıp Masaüstüne dönüyordu ama masaüstündeki tüm renkler bembeyaz oluyordu-, kullanılıp satıldı)
    Leadtek GTS250 (Sorunsuz kullanılıp satıldı)
    Zotac GT240 AMP! (Hala kullandığım kart, sorunsuz)

(Sanırım arada unuttuklarımda var, hepsini hatırlayamadım)

Düzenleme: En fazla 5 taneye göre güncelledim. Özellikle sorunlu çıkanları bıraktım ki, konu amacına ulaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 1 Mart 2010; 12:20:49 >

• Hocam Saphire vallahi kastım yok , aslında ben marka ayrımı konusunda , hangi markaların daha problemsiz oldugunu mera ediyorum.
  • Sorunsuz modeli ve markası bilinmeyen karlar
    markası bılınmeyen FX5200 sorunsuz
    markası bilinmeyen FX5500 sorunsuz
    Sapphire X1600pro ara ara sıcaklık sorun yapardı ama büyütülcek bir şey değil
    XFX 8800gt sorunsuz (kulandığım en güzel kartı değiştirdiğime pişmanım oderece mutlu etti)
    Zotac GTX260 sorunsuz
    Asus GTX275 ekranın donması sorunu garantide bir sey yapmadı kart hala bozuk duruyor(en çok sinirimi bozan kart)

• Geforce mx400 - sorunsuz çalışıyor
    Sapphire x1600pro agp - 2yıl sonra bozuldu
    Powercolor 4770 PCS - Sorunsuz çalışıyor
  • ilk çıktığı günden-2007 ati Powercolor 9600xt sorunsuz.
    2007-2009 Asus x1550 sorunsuz.
    2009 4850 Sapphire sorunsuz (2 ay kullandım)
    2009 Sapphire 4830 (sorunsuz hala kullanıyorum)

işyerinde
    Sapphire 5770 sorunsuz.
    6200 sorunsuz (markasını bilmiuyorum)

Kardeşim zamanında 2900xt almıştı çok gürültü yapması haricinde onunda bir sorunu yoktu.

Çok eskilerde tnt ler voodoo lar kullandım ama bugüne kadar hiç bir ekran kartı sorun çıkarmadı bana.

Ekleme : Markalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman01 -- 1 Mart 2010; 12:10:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman01

ilk çıktığı günden-2007 ati 9600xt sorunsuz.
    2007-2009 x1550 sorunsuz.
    2009 4850 sorunsuz (2 ay kullandım)
    2009 4830 (sorunsuz hala kullanıyorum)

işyerinde
    5770 sorunsuz.
    6200 sorunsuz

Kardeşim zamanında 2900xt almıştı çok gürültü yapması haricinde onunda bir sorunu yoktu.

Çok eskilerde tnt ler voodoo lar kullandım ama bugüne kadar hiç bir ekran kartı sorun çıkarmadı bana.

Kardeş çipseti değil ekran kartının markasını yazacaksın sapphire palit vb....
  • S3 trio 2d. 6-7 sene kullandım. En son bıraktığımda çalısıyordu.2. el olaraksattım.

inno3d fx5200 sorunsuz.6 senedir duruyor ve ve download pc'si olarak hala çalısıyor

leadtek 6600gt. 3 sene kullandıktan sonra sorunsuz bir sekilde 2.el olarak satıldı. Muhtemelen hala çalısıyordur.

saphire x1950pro 1 sene içinde fazla ısınma ve kilitlenme sebebi ile garantiden 8800gt ile değistirildi.

sparkle 8800gt. 8-9 ay kullandıktan sonra ısı problemi çıktı. 90c'de fan %100 çalısıyordu ama problem yaratmadı. TT ekran kartı fanı ile sorun çözüldü.Su anda overlocklu olarak kullanıyorum.

saphire'lerin sorunlu olduğunu kanıtlamak için böyle bir konuya gerek yok açıkcası. Forumda bilinen birsey.(her kart sorun çıkartıyor ama saphire % olarak daha fazla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 1 Mart 2010; 12:12:14 >

• XFX 8800gtx = sorunsuz
    Sapphire 4850 = sorunsuz
    Sapphire 4870 = Brothers In Arms'daki ufak bir sorun bios update ile 5 dakikada düzeldi
    Sapphire 4870x2 = sorunsuz
    Sapphire 5850 = sorunsuz
  • Msi 6600gt süper.
    Gainward 7800gs++ süper.
    Sapphire hd4890oc süper.
    Vtx3d hd5770 süper.
  • Leadtek Fx5200 (Sorunsuz ve eski pcde hala kullanılıyor (İlk kartım))
    Asus 6600 LE (Sorunsuz ve kuzen kullanmakta)
    Sapphire Hd2600 pro(Sorunsuz ve kullanımda)
    Sapphire 9550 agp (Sorunsuz ve hala kullanımda (İkinci kartım))
    His HD4850(Sorunsuz ve hala kullanmaktayım (Üçüncü kartım))
  • ASUS FX5200 6 senedir sorunsuz (download pc)
    Sapphire HD 3870 1.5 senedir sorunsuz.
    Sapphire HD 3650 1.5 senedir sorunsuz.
    Power Color HD4770 6 aydır Sorunsuz.
    Zotac GTX260 Amp! 6 aydır Sorunsuz.
    HIS HD4870 4 aydır sorunsuz..
    sadece 2 tanesini kullanıyorum biri gtx260 amp! ve Fx5200 onun haricinde diğerlerini arkadaşlarıma ben aldırdım onlarda sorunsuz kullanıyorlar.
  • Lead Tek Fx5200 sorunsuz.
    Sapphire 9250 sorunsuz
    Leadtek 6600 Gt sorunsuz.
    Palit x550 sorunsuz.
    Palit x1650Xt 2 yıl sonra güç transistörü patladı.
    Palit 2600 Pro sorunsuz.
    Power Color 3850 sorunsuz.
    Ge Cube 3850 sorunsuz.
    Ge Cube 4850 sorunsuz.
  • Güncel olması açısından X1900'den önce kullandığım kartları (voodoo 2'ye kadar uzanıyor ) yazmıyorum. Ayrıca sadece bi iki hafta kullanıp sattığım yüz bin tane kartı da yazmıyorum.

SAPPHIRE X1900 (2 tane): Yeni driver'larla monitöre görüntü gelmiyordu, bilgisayarı her açışımda monitör kablosunu çıkartıp takmak zorunda kalıyordum.
    GIGABYTE 8800GTX: Sorunsuz
    XFX 8800 ULTRA XXX: Sorunsuz
    PALIT 8800GT: Sorunsuz
    SPARKLE 8800GT: Sorunsuz
    8800GT SLI: Biri yukarıdaki Palit'ti, diğeri başka bi Sparkle'dı. Sparkle özel soğutuculuydu fakat RAMleri soğutmuyordu. Ufacık bir OC yaptım ve görüntüde kırmızı noktalar çıkmaya başladı. Onun dışında genel SLI sorunları...
    POWERCOLOR HD4870: Sorunsuz
    HIS HD5870: Gri ekran sorunları, ender olarak. ATI'nin hotfix'ini kurdum, işe yaradı mı bilmyiorum.

• XFX GTX 285 XXX - Sorun yok.
    Gigabyte GTX 260 C216 OC - Sorun yok. Mükemmel o/c oluyordu.
    XFX 8800 ULTRA XXX - Sorun yok. Performansta rakipsizdi.
    Sapphire HD 4870X2 - Aşırı ısınma ve bazı oyunlarda 4870'den de düşük performans vermesi. (ilk sürücüler tabii.)
    Sapphire HD 4870 512MB - Manuel olarak %50 fan hızından sonra sorun yok, sıcaklık konusunda.
    GeCube HD 4850 1GB - Sorun yok.
    AXLE 9800GTX - 512mb bellek yüzünden saatlerce oyundan sonra kasılmalar başlıyor, alt tab'dan sonra bellek boşaldığı için hızlanıyordu.(tabii sorun olarak görülürse)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 1 Mart 2010; 13:14:04 >
  • Kullandıgım Kartları yazıyorum

Fx5200 Sorunsuz
    HİS ATİ Hd iceq 4 4870 1gb 256 bit ısınma ve kitlenme problemi teknik servis'e yollandı gelen cevap kart bozukmuş çogunda böyle bir problem varmış.. ve degiştirdiler
    Zotac GTS 250 herhangi bir problem yok
    Palit GTX260 hiçbir problem yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schneeflocke -- 2 Mart 2010; 12:50:25 >
  • 2. Mesaj da Konu ile ilgili ilk sonuçlar yayınlandı. Eklenmeye devam eidlecektir.

Konu bütünlügü ve kolaylıgı açısından lütfen 5 er tane kart yazın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 1 Mart 2010; 13:11:22 >
  • Dostum sende ilk 5 i al gerisini salla..
  • Ankete devam arkadaşlar , SOnuçlar canlanıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.