Şimdi Ara

Devlette diş teli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
47.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 19 yaşındayım. Uzun bir süredir tel takma hevesi içindeyim ama bir şekilde sorunlar çıkınca daha taktıramadım. Şu aralar belli bir miktarda borcumuz var. Hani özele gidip de 3.500 lira verecek pek durumumuz da yok. Bir yandan da yaş gidiyor, içim elvermiyor. Şimdi devlette çok sıra felan beklendiği söyleniyor. Birkaç sene sıra bekleyeceğimi sanmıyorum. Malum üniversite hayatını tamamen tellerle geçirmek istemiyorum. Hani belki yeni bir yasa çıkmıştır, bir şeyler değişmiştir diye konu açmak istedim. SSK'dan yararlanıyorum. Hani devlette kısa süre içinde tel taktırma imkanım yok mu?

Teşekkürler.

• Ben 16 yaşındayım diye ozele sevk ettiler . Yaşım geçmiş. Ancak sevk ettikleri için tedavinin sonlarına doğru dişlerin düzelmiş ve telli bir şekilde tekrar devlete gidiyorsun , tedavi olmuştur raporu alıyorsun( bu arada senin discinin fatura kesmesi lazım) ardından 20 gün içinde kesilen fatiranin %70; 80 nini ödüyorlar.

Ama sizin yaş 18 i geçtiği için bu fatura kesme olayı olur mu bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş çok onemli bildiğim kadarıyla. Sen biraz geç kaldın gibi. Elini çabuk tut. Ve dişlerin yamukluğuna göre listeye alınıyor ve öncelik taniliyor diye biliyorum, bazen gerekli değil bile deniliyormuş... Git bir uzmana danış derim....

• Öncelikle bir dişçiye gidip, bu amaçla muayane oldun mu? Olduysan, dişçi bu konuda ne söyledi? Bunların haricinde yaş ilerledikçe telin dişte durma süresi uzamaktadır. SSK'dan yararlanma konusunda bilen/yaptıran kişiler bilgi verirse daha sağlıklı olur ki bu konuda geçenlerde muayene olduğum diş doktorunun bile bilgisi yoktu, hoş, şikayetçi olduğum diş problemi hakkında da bilgisi yokmuş. Bir kaç gün sonra diş hastanesinde başka bir doktora muayene olunca farkına vardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avanta -- 27 Ekim 2012; 2:49:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pris0nb

Yaş çok onemli bildiğim kadarıyla. Sen biraz geç kaldın gibi. Elini çabuk tut. Ve dişlerin yamukluğuna göre listeye alınıyor ve öncelik taniliyor diye biliyorum, bazen gerekli değil bile deniliyormuş... Git bir uzmana danış derim....

Hocam bana göz ucuyla bakmıştı bir ortodontist. Tahmini 1 1,5 sene civarı demişti. Hani bin türlü sorunu olan insanlar var. Eğer dediğin yamukluğa göreyse işimiz zor.
  • ulan 2 til takıyorlar 3000 lira alıyorlar

benim babam daha yıllardır ps3 almıyor ki tele 3000 lira versin alt diş ile üst diş arasında fark var ki alt dişler görünmezliğini ilan etmiş
  • Bolu'da okuyorum. İzzet Baysal ağız ve diş sağlığı merkezi, şu ana kadar gittiğim en güzel hastaneydi. Özel hastanelerde dahil buna. Tel konusunda tam bir bilgim yok; ama internetten ya da telefondan aldığın muayene randevusundan sonra doktor sana bir gün veriyor. (maximum 1 hafta) Hemen hemen her şeyi yapıyorlar. Kaplama, 20'lik dişimin çekilmesi ve kanal tedavimi bu şekilde bir kaç gün içinde yaptılar. İstanbul / Sancaktepe ağız ve diş sağlığı merkezinde sıradan bir dolgu için 2.5 ay öteye randevu vermişlerdi. Demem o ki: Anadolu'da bu işler daha rahat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Telimi? Diş yaptırmak mı?
    11 yıl önce açıldı
    Devlette diş teli hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahassür

Bolu'da okuyorum. İzzet Baysal ağız ve diş sağlığı merkezi, şu ana kadar gittiğim en güzel hastaneydi. Özel hastanelerde dahil buna. Tel konusunda tam bir bilgim yok; ama internetten ya da telefondan aldığın muayene randevusundan sonra doktor sana bir gün veriyor. (maximum 1 hafta) Hemen hemen her şeyi yapıyorlar. Kaplama, 20'lik dişimin çekilmesi ve kanal tedavimi bu şekilde bir kaç gün içinde yaptılar. İstanbul / Sancaktepe ağız ve diş sağlığı merkezinde sıradan bir dolgu için 2.5 ay öteye randevu vermişlerdi. Demem o ki: Anadolu'da bu işler daha rahat.

Hocam bende Boluluyum.Sıradan işlemleri çok kolay bir şekilde yaptırabilirsin.Ama Barış'ın sorunu ortodonstlik.Anadolu'da çok kolay ortodondist bulamazsın.Bolu'da bildiğim kadarıyla yok zamanında beni de Ankara'ya sevk etmişlerdi :D

• sgk lı isen yılbaşını bekle ocaktan itibaren duyduğuma göre özeller sgk ile anlaşmalı olacak çok ucuza işlerimizi yaptıracağız ara ara dişim ağrıyor ama ben ocakı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

sgk lı isen yılbaşını bekle ocaktan itibaren duyduğuma göre özeller sgk ile anlaşmalı olacak çok ucuza işlerimizi yaptıracağız ara ara dişim ağrıyor ama ben ocakı bekliyorum.

+1

Bunu ben de duydum beyler.
  • cok gec kaldin ben 1 ay once taktirdim 5 ay sonra 18 e girecegim sgk karsiliyor 18 yasindan kucukleri devletten sevk aldigin zaman ozelde 4500 e yapiliyor tedavim 14 ay sonra bitecekmis yani 19 a ben girdigim zaman devlet karsilamaz 18 in ortalarinda bitecegi icin karsiliyor 4500 tl nin %80 nide tedavin bittigi zaman dis dosyasi veriyorlar sende sgkya gidip %80 ni aliyosun bana boyle oldu

• ben 14 yaşında gittim izmir konak diş hastanesine dediler 13 yaşından büyükleri almıyoz aradan 2 sene geçti 16 yaşına yaşında gittim bu sefer halam orda çalışıyormuş öğrendik torpille yaptılar şuana kadar 300 lira verdik malzeme falan herşey dahil ama dişlerim resmen iğrenç ti o derece çirkin di şuan %80 falan düzeldi diş yapım yaşım 17.5 neredeyse 1.5 sene oldu diş teli takalı benim uzun sürdü tedavi biraz...

yani izmirde isen olma şansın yok 18 ide geçmişin ancak özelde
  • ergenlere bak 24 yaşımın son günlerindeyim emekli sandığına bağlıyım en yakınlarım öğretmen. 18 yaşında bunu dolduruyorum artık şuna bu kadar para vericem ben büyüdüm ama üzülüyorum tribinden çıkın. Hakkınız olanı alın zira ergensiniz. Şurda yapılan tüm yorumları okudum ciddi konu açandan yorum yazana kadar herkes hani yorum yazanlardan biri 31 yaşında olabilir ama ergen gibi geldi. Üzülmeyin hakkınız bitmiyor eğer ssk veya emekli sandığı gibi bağlantınız varsa 25 yaşına kadar hakkınız var. Ben büyüdüm artık kendi başıma kararlar verebilirim diye triplere girmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skrullrex

ergenlere bak 24 yaşımın son günlerindeyim emekli sandığına bağlıyım en yakınlarım öğretmen. 18 yaşında bunu dolduruyorum artık şuna bu kadar para vericem ben büyüdüm ama üzülüyorum tribinden çıkın. Hakkınız olanı alın zira ergensiniz. Şurda yapılan tüm yorumları okudum ciddi konu açandan yorum yazana kadar herkes hani yorum yazanlardan biri 31 yaşında olabilir ama ergen gibi geldi. Üzülmeyin hakkınız bitmiyor eğer ssk veya emekli sandığı gibi bağlantınız varsa 25 yaşına kadar hakkınız var. Ben büyüdüm artık kendi başıma kararlar verebilirim diye triplere girmeyin.

• yav beyler bende 5 yıldır tel takıyorum 5 yıl önce dişlerim nasılsa bugünde aynı hiçbir düzelme yok kısacası salakça dolandırdı kadın piyasada yok ne fatura aldık ne makbuz hiçbirşey para uçtu sanırım iyi seçin doktorunuzu makbuz alın fiş alın yapın birşeyler pişman olmayın sonra yaş geldi 19a benim dişler haala yamuk yumuk telli telli dolanıyorum
  • izmirde konak diş hastanesinde 1-2 yıl sıra veriyolar ve 17 yaşını geçmişsen almıyolar ortadontiye diye biliyorum
  • ben 2007 den beri bekliyorum yas oldu 16 bu yaz taktircam olmassa

• quote:

Orijinalden alıntı: skrullrex

ergenlere bak 24 yaşımın son günlerindeyim emekli sandığına bağlıyım en yakınlarım öğretmen. 18 yaşında bunu dolduruyorum artık şuna bu kadar para vericem ben büyüdüm ama üzülüyorum tribinden çıkın. Hakkınız olanı alın zira ergensiniz. Şurda yapılan tüm yorumları okudum ciddi konu açandan yorum yazana kadar herkes hani yorum yazanlardan biri 31 yaşında olabilir ama ergen gibi geldi. Üzülmeyin hakkınız bitmiyor eğer ssk veya emekli sandığı gibi bağlantınız varsa 25 yaşına kadar hakkınız var. Ben büyüdüm artık kendi başıma kararlar verebilirim diye triplere girmeyin.

Dostum kendinde misin sen? Hani şu yazdıklarını bir daha oku derim. Şu yaştayım, benden küçükler zaten ergen, çocuk şeklinde söylemişsin de 24 yaş seni çok mu olgun hissettiriyor anlamadım?

Ayrıca nasıl bir teselli yaptığını da anlamadım. Ne hakkı, neyden bahsediyorsun ki? Diş teli taktırmak istiyorum. Özele verecek durumum yok. Devlet için de şu kadar süre bekleyemem diyorum. Bu işin olurunu sordum sadece. Saçma sapan konuşmuşsun.

• Üniversiteye gitmeyi denedin mi? Benim bir kız arkadaşım üniversite de yaptırdı 1000 tl mi ne ama tedavi uzun sürüyor yaklaşık 6-7 aydır diş telleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan_Sultan

ben 14 yaşında gittim izmir konak diş hastanesine dediler 13 yaşından büyükleri almıyoz aradan 2 sene geçti 16 yaşına yaşında gittim bu sefer halam orda çalışıyormuş öğrendik torpille yaptılar şuana kadar 300 lira verdik malzeme falan herşey dahil ama dişlerim resmen iğrenç ti o derece çirkin di şuan %80 falan düzeldi diş yapım yaşım 17.5 neredeyse 1.5 sene oldu diş teli takalı benim uzun sürdü tedavi biraz...

yani izmirde isen olma şansın yok 18 ide geçmişin ancak özelde

11yaşında gittim. 4seneye yakın tedavı gordum . Sonuc cok iyi oldu. Doktorunuz kimdi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.