Şimdi Ara

DİŞ TELİ VE ASKERLİK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
27.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pazartesi tedaviye başlıyacam askere gitmeme 1 sene falan kaldı tecilim bitiyor .. diyorumki diş telliyle askere alırlarmı yoksa tedavimin bitmesi için ek bi izin verirlermi acaba . .. yada diş teliyle askere gidersem kontrollere gönderirlermi beni ayda bir acaba ??



  • ??????????
  • Senin gibi durumu olanlar 1000 de 1 geliyordur heralde askerde,biraz geç kalmışsın tel için.Sorunun cevabını bilmiyorum ama umarım bir sorun çıkmaz.
  • net bi cevap bulamadım bu konuda bilen yokmu yaw
  • güncell ..
  • yakında popom'da sivilce cıktı askere alırlarmı diye konu acılırsa sasırmayın. Diş teli askerliğe nasıl engel olur ki. Bu nasıl mantıktır.
  • Freut Mich arkadaş derdini yazmış konuda bi abzürdlük yok herşeye bi kulp bulmayın artık.
    Aynı durum sanırım benimde başıma gelecek. Yaş 25 önümüzdeki ay tel taktırmayı düşünüyorum. askerlik ise daha yapmadım okul seneye bitiyor. Ama dert etme bence. Başla tedaviye. Askere gittiğinde kontrol için izin alıp gelirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rolll

    Freut Mich arkadaş derdini yazmış konuda bi abzürdlük yok herşeye bi kulp bulmayın artık.
    Aynı durum sanırım benimde başıma gelecek. Yaş 25 önümüzdeki ay tel taktırmayı düşünüyorum. askerlik ise daha yapmadım okul seneye bitiyor. Ama dert etme bence. Başla tedaviye. Askere gittiğinde kontrol için izin alıp gelirsin.


    izin verirlermiki ?
  • Askere alım konusunda sorun olacağını sanmıyorum ancak aylık kontrollere nasıl gideceksin.. Ben tedavimi diş hekimliği fakültesinde sürdürüyorum (Konya) eğer sende üniversite hastanelerinde tedavi olacaksan tedavini gördüğün şehre her ay gelmen pek kolay olmayacak gibime geiyor.

    )Eğer askerliğini yapacağın şehirde tevadivi ve kontrolleri yaptırma imkanın varsa izin (hastaneye gitmek için) vereceklerini düşünüyorum yoksa bir tedavi için şehirler arası izin vermezler.. Benim kendi düşüncelerim bunlar..
  • Ben 22 yasında mezun olurolmaz askere gıdıcektım..Tel taktırma kararı verdım.Askeri ortamda hoş olmaz düşüncesiyle 1 sene ertelettım fakat tel takma olayı 1 senelık ıs degıl en az 2 sene gıdıyo.Yanı 2 senen var ıse taktır.Ben oyle yaptım.Allaha sukur benım bu eylul gıbı bıtıyor..Cok cektım ama dıslerım inci gibi ortaya cıktı

    Sana tavsıyem askerlık sonrası yaptır.Alay konusu falan olabılırsın askerde cunku askerde kımlerle yatacagın bellı olmaz Hayatında hıc dıs telı gormemıslere enterasan ve komık gelebılır :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich
    yakında popom'da sivilce cıktı askere alırlarmı diye konu acılırsa sasırmayın. Diş teli askerliğe nasıl engel olur ki. Bu nasıl mantıktır.

    mantiga gel.. dis teli tedavisinde ayda bir kere mutlaka kontrol gerekir.. tedavi surecinde ince ve kalin tel degisimi, yeni lastiklerin takilmasi ve tedavinin gidisatina gore belirli yerlere yapilan mudahaleler olur yani bu kontroller icin askeriye izin vermezse dis teli askerlige engel teskil edebilir ya da tam tersi askerlik tedaviyi olumsuz etkileyebilir.. askerlikle ilgili bir konuya da bu tip sacma sapan asiri milliyetci yorumlar yapmasaniz..
  • başlayimmi tedaviye kararsız kaldım .sonra söktürmesinler telli falan ağzımdan o kadar emekte boşa gitmesinden korkuyorum .
  • ne yapiyim sizce sonra tedavim yarım kalmasın asıl bundan korkuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1216

    başlayimmi tedaviye kararsız kaldım .sonra söktürmesinler telli falan ağzımdan o kadar emekte boşa gitmesinden korkuyorum .


    Öyle bir şey yapamazlar
  • Şimdi Biz Doktor Diyiliz birşey Değiliz...
    Diş teliyle Bu yılın Ocak Ayında Tanışmış biri Olaraktan Başlarda Zevksiz Olduğunu Söyliyeyim...
    Bak Mesela Ön Dişlerimden Biri Diğerinin Üstüne Hafif Çıkmış.. Sağ Azı Dişimin Altında Bir Tane Normal Diş vardı Azı Dişim Yukarda Duruyordu...
    Şu Ana Kadar 3 Dişim Çekilde Azı Dişi Dahil...
    Bunları Neden Anlattın Diye Sorarsan Benm Ağız Yapım Daha 5 Ayda Toparlanma Tel Takıyorm Fakat Ağızın Düzene Girmesi İçin 2 Haftada bir Doktora Gitmem Gerek..
    Senin Ağızında Neler Olucak Biz Bilemeyiz ...
    Ama Bence 1 Sene Tak Adam zaten Ağzının Durumuna Göre Ayarlıcaktır Askerlik vs. dersin.. Adam Planını Ona göre yapar..
    Zaten 1 Sene bitiminde artık Ayda 1 sadece lastik vs. kontrolüne gidiyorsun..Bir Numarası Kalmıyor.. Geç Kalma Sonuçta tedavi istedikleri kadar dalga geçsinler..
  • @küçük
    dediğiniz gibi uzun sürüyor malesef .ben herşeyi göze aldım zaten ağrı sızıdan korkum yok Allaha şükür .Dediğiniz gibi planı ona göre yaparlarsa süper olur .

    @banner

    babam falan öyle diyince takıldım vaz geçer gibi oldum kararsız kaldım yarım kalırsa diyerekten
  • dostum bende taktırmayı düşünüyorum yaşım 21
    biraz bilgi verebilirmisin fiyatı hakkında

    bide takmadan önce hangi işlemleri yaptı diş çektimi yada başka bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkevil_26

    dostum bende taktırmayı düşünüyorum yaşım 21
    biraz bilgi verebilirmisin fiyatı hakkında

    bide takmadan önce hangi işlemleri yaptı diş çektimi yada başka bişey



    önceden çekilmişti benim dişlerim 3 tane üst üsteydi dengesiz di 6 lı köprü var . işte pazartesi gelirim demiştim ortodontiste başlatırız demiştim oda tamam demişti
    tedavii şeklim ise üst çene genişletilecek ön dişle alt dişlerimin düzeni düzeltilecek açık kalan aralarada kuron diş yapılacaktı . üst çenem de dar benim..aslında alt çene genilşletilmezmi onu sormayı unuttum alt çeneyide genişletirlerse türk malındaki abiye hanımın dişleri gibi olur çok beyeniyorum o kadının diş estetiğini birde hakan yılmazın diş estetiği çok güzel kafayı sıyırdım fiyat olaraksa 3 bin ile 5 bin arası değişiyor benim ki 3.500 dolar dı kuron lar hariç ..

    bu arada konuşmayı etkiliyor eğer üst damağınız dar ise dudak gerilmediği için dudakları kulanan kelimlerde pelteme takılma gibi durumlar söz konusu ..

    diş estetiği de bozuksa dil dönmemesi gibi ciddi sorunlar tıklarak konuşma gibi sorunlar ortaya çıkıyor ben bunları çok seneler sonra fark ettim ne yazıkkı ..
    gittiğim dişçi dişlerimi çekerek olayı çözmüştü seneler önce ama sorun dahada değişti seneler sonra..




  • Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak.

    Konfüçyus'un en sevdiğim lafıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.