Şimdi Ara

Diş Teli(Ortodonti) Doktoru Değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Aralık ayından beridir ani kararla diş teli tedavisi görmekteyim. Fakat araya korona falan girince 3 aydır doktora gidemiyorum. Şimdi şirketim de beni farklı bir ile görevlendirdi hiç hiç gidemiyorum. Bu durumda izin kullanıp gitmek yerine doktor değiştirmek daha mantıklı duruyor. Bu durumu yaşayan var mı? Diş hekimi değiştirmenin herhangi bir sıkıntısı olur mu? Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Teli Tedavisinde Doktor Değiştirmek: Bilmeniz Gerekenler

Ortodonti tedaviniz sırasında diş teli doktorunuzu değiştirmeyi düşünüyorsanız, bu önemli kararı vermeden önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Doktor Değiştirme Nedenleri: Diş teli tedavisinde doktor değiştirmek çeşitli nedenlerle gündeme gelebilir. Bunlar arasında tedavi planı ile ilgili anlaşmazlıklar, iletişim sorunları, mesafe değişiklikleri veya finansal kaygılar sayılabilir.

Doktor Değiştirme Süreci: Doktor değiştirme süreci karmaşık olabilir. Mevcut diş teli doktorunuzla açık bir şekilde iletişim kurarak niyetlerinizi belirtmeniz önemlidir. Mevcut tedavi planınızı gözden geçirin ve herhangi bir endişenizi dile getirin.

Yeni Doktor Seçimi: Yeni bir ortodontist seçerken, lisanslarını, deneyimlerini ve hasta yorumlarını göz önünde bulundurun. Ayrıca, iletişim tarzlarının kişiliğinize uyumlu olup olmadığını değerlendirin.

Tedavi Planı Devamlılığı: Yeni doktorunuz, mevcut tedavi planınızı gözden geçirecek ve gerekirse ayarlamalar yapacaktır. Bu, tedavi süresini veya maliyetini etkileyebilir.

Mali Hususlar: Doktor değiştirmenin maliyetlerini dikkate almak önemlidir. Yeni ortodontistiniz, teşhis ve tedavi için ek ücretler alabilir. Ayrıca, cihazların ve randevuların transfer masraflarını da göz önünde bulundurmalısınız.

Sonuç: Diş teli tedavisinde doktor değiştirmek düşünüyorsanız, dikkatli bir şekilde değerlendirme yapmanız önerilir. Mevcut doktorunuzla açıkça iletişim kurun, yeni bir ortodontist seçerken titiz olun ve tedavi planı devamlılığı ve mali hususları göz önünde bulundurun. Bilgili kararlar vererek, ortodonti tedavi yolculuğunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba
    Yaklaşık iki yıl önce tel tedavim tamamlandı. Şu an altı ayda bir kontrolüm gerçekleşiyor. İlk doktorumdan memnun olmadığım için tedavi sürecinde doktor değişikliğine karar verdim. Ben bu süreçte doktor değişikliği ile herhangi bir sorun yaşamadım. Bu dönem üniversite zamanıma denk geldiği için zamanımda çoktu dokturum şehir dışında olduğu için hızlı trenle aylık kontrole gidebildim. Eğer doktorunuzdan memnun ve şehir yakınsa ayda bir kere izin gününüzde gidilebilir tabi karar sizin. Bu durum sizi zorlayacaksa eğer doktor değiştirme durumunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Ben herhangi bir sorun yaşamadım ama sizde nasıl olur memnun veya memnuniyetsizlik olur mu doktor değişikliği ile bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan0650 -- 27 Haziran 2020; 22:5:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan0650

Merhaba
    Yaklaşık iki yıl önce tel tedavim tamamlandı. Şu an altı ayda bir kontrolüm gerçekleşiyor. İlk doktorumdan memnun olmadığım için tedavi sürecinde doktor değişikliğine karar verdim. Ben bu süreçte doktor değişikliği ile herhangi bir sorun yaşamadım. Bu dönem üniversite zamanıma denk geldiği için zamanımda çoktu dokturum şehir dışında olduğu için hızlı trenle aylık kontrole gidebildim. Eğer doktorunuzdan memnun ve şehir yakınsa ayda bir kere izin gününüzde gidilebilir tabi karar sizin. Bu durum sizi zorlayacaksa eğer doktor değiştirme durumunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Ben herhangi bir sorun yaşamadım ama sizde nasıl olur memnun veya memnuniyetsizlik olur mu doktor değişikliği ile bilemiyorum.

Peki doktor değiştirnce başta anlaşılan ücret ne oluyor ? Diğer doktor para almıyor mu ya da ilk doktor parayı geri mi veriyor ?

• 1 senedir bende tedavi görüyorum ortodonti doktorum kadın ve hamile geçen ay başka doktor ilgilendi benimle yani kendi doktorum olup onun ilgilenmesini isterdim benim için daha iyi olurdu, yaptığı işlemler farklı yani ben doktoruma alışmıştım benim ki geçici bir süre ki ben bu duruma çok üzülmüştüm, sizin ki farklı durum ki, tedaviyi aksatmadan bence biran önce karar verin, süreç yavaş ve uzun ilerliyor sonuçta doktor olduğunu karşındaki kişininde sana yardımcı olabilmek için herşeyi yapacağını dişlerinin için düşünebilirsin.

• beedrill364 kullanıcısına yanıt

Hocam benim durumum biraz farklıydı bu tedaviye başladığımda 18 yaşıma girmek üzereydim ve tedaviye devlet hastanesi'nde başladım. Eğer 18 yaşımı doldursaydım devlet hastanesi'nde tedavi olamıyordum. Doğal olarak sadece o zaman tedavide kullanılacak malzemelere para vermiştim ve aşağı yukarı 500-600 lira civarındaydı(yıl 2015). 1,1.5 yıl tedavim devlet hastanesi'ne devam etti ve ben doktorumdan memnun olmayınca özelde devam etme kararı aldım. Birkaç yılda burada tedavi gördüm. Özele geçince bir ücretle anlaşmıştık ve onu ödedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan tel fiyatları ne kadar var mı bilgisi olan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrosinAk

Şuan tel fiyatları ne kadar var mı bilgisi olan

disteli.istanbul üzerinden bilgi alabilirsin.

• furkan0650 F kullanıcısına yanıt

başlayan tedaviye hekimler devam etmek istemiyorlar genelde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.