Şimdi Ara

Devlette diş teli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
47.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: skrullrex

ergenlere bak 24 yaşımın son günlerindeyim emekli sandığına bağlıyım en yakınlarım öğretmen. 18 yaşında bunu dolduruyorum artık şuna bu kadar para vericem ben büyüdüm ama üzülüyorum tribinden çıkın. Hakkınız olanı alın zira ergensiniz. Şurda yapılan tüm yorumları okudum ciddi konu açandan yorum yazana kadar herkes hani yorum yazanlardan biri 31 yaşında olabilir ama ergen gibi geldi. Üzülmeyin hakkınız bitmiyor eğer ssk veya emekli sandığı gibi bağlantınız varsa 25 yaşına kadar hakkınız var. Ben büyüdüm artık kendi başıma kararlar verebilirim diye triplere girmeyin.

işte bu kafayı yakalamak istiyorum.
  • iyi günler yaşım 24 SGK dan nasıl yararlanabilirim diş teli konusunda?
  • quote:

ergenlere bak 24 yaşımın son günlerindeyim emekli sandığına bağlıyım en yakınlarım öğretmen. 18 yaşında bunu dolduruyorum artık şuna bu kadar para vericem ben büyüdüm ama üzülüyorum tribinden çıkın. Hakkınız olanı alın zira ergensiniz. Şurda yapılan tüm yorumları okudum ciddi konu açandan yorum yazana kadar herkes hani yorum yazanlardan biri 31 yaşında olabilir ama ergen gibi geldi. Üzülmeyin hakkınız bitmiyor eğer ssk veya emekli sandığı gibi bağlantınız varsa 25 yaşına kadar hakkınız var. Ben büyüdüm artık kendi başıma kararlar verebilirim diye triplere girmeyin.

herhalde uyuyamamış.

bu arada telden sonra damaklık falan gerekirse bunlar büyük zorluklar. benim alt dişlerimde biraz yamukluk var, tanıdığımız bi diş doktoruna gittik. bi arkadaşına da sordu gerek yok takmayalım dedi. bazı özel hastaneler sırf para almak için takabiliyorlar.

• Ha ayrıca bendeki bozukluktan da bahsedeyim. Sadece üst kısımda sağ tarafta köpek dişi geriye doğru gelmiş, yankesici olan dişi öne çıkarmış. Gülünce haliyle sırıtıyor. Onun dışında da herkeste olduğu gibi ufak yamukluklar var; ama sorun edilecek şeyler değil. Yalnız bu bahsettiğim bölüm gerçekten sıkıntı. Görüntü kirliliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 27 Ekim 2012; 12:21:50 >
  • Ben de düşünüyorum. Bakalım.
  • quote:

ben 24 yaşındayım nasıl yararlanabilirim bu durumdan lütfen pm atabilirmisiniz?
  • agiz ve dis hastanesine gitmeme gerek varmi dis teli taktirmak icin ? yoksa direk bi ortodontist bulup orayami gideyim ?? subatta 18e girecem devlet bi kismini karsilarmi karsilarsa katsilamasi icin neler yapmam gerek ? biri detaylica anlatirsa super olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

Orijinalden alıntı: Kaan_Sultan

ben 14 yaşında gittim izmir konak diş hastanesine dediler 13 yaşından büyükleri almıyoz aradan 2 sene geçti 16 yaşına yaşında gittim bu sefer halam orda çalışıyormuş öğrendik torpille yaptılar şuana kadar 300 lira verdik malzeme falan herşey dahil ama dişlerim resmen iğrenç ti o derece çirkin di şuan %80 falan düzeldi diş yapım yaşım 17.5 neredeyse 1.5 sene oldu diş teli takalı benim uzun sürdü tedavi biraz...

yani izmirde isen olma şansın yok 18 ide geçmişin ancak özelde

11yaşında gittim. 4seneye yakın tedavı gordum . Sonuc cok iyi oldu. Doktorunuz kimdi?

doktorum muhterem arıkan kızıl saçlı bir bayan oranın en iyi doktoru diyorlar :)

soğukkanlı ama ilgili bir insan 40 45 li yaşlarda olgun bir bayan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

ben 14 yaşında gittim izmir konak diş hastanesine dediler 13 yaşından büyükleri almıyoz aradan 2 sene geçti 16 yaşına yaşında gittim bu sefer halam orda çalışıyormuş öğrendik torpille yaptılar şuana kadar 300 lira verdik malzeme falan herşey dahil ama dişlerim resmen iğrenç ti o derece çirkin di şuan %80 falan düzeldi diş yapım yaşım 17.5 neredeyse 1.5 sene oldu diş teli takalı benim uzun sürdü tedavi biraz...

yani izmirde isen olma şansın yok 18 ide geçmişin ancak özelde

11yaşında gittim. 4seneye yakın tedavı gordum . Sonuc cok iyi oldu. Doktorunuz kimdi?

doktorum muhterem arıkan kızıl saçlı bir bayan oranın en iyi doktoru diyorlar :)

soğukkanlı ama ilgili bir insan 40 45 li yaşlarda olgun bir bayan

benim doktorun komşusu
    Pınar saatci

• Benimde önden sağ 2 dişim geriye kaçmış birazcık yandan gülünce kötü görünüyor..Bunun telsiz çözümü var mıdır?
  • benim diş kırıldı devlet hastenesine gitsem kaplama ya parlarmı oraya sgk karşıkarmı yani

• quote:

Orijinalden alıntı: CMKNTR

ben 2007 den beri bekliyorum yas oldu 16 bu yaz taktircam olmassa

hocam hort oldu gibi ama öyle karşılaşım işte diş teli konusu açmıştım
  • Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin “4.5.1. Diş Tedavileri” maddesinin 4. Fıkrasında (Değişik: RG-1 /8/2013-28725) yer alan,konuyla ilgili hüküm: “18 yaşını doldurmuş kişilerin ortodontik diş tedavilerine ilişkin giderler Kurumca ödenmez. Ancak 18 yaşını doldurmuş kişinin ortodontik diş tedavisi 5510 sayılı Kanunun genel sağlık sigortasına ilişkin hükümlerinin yürürlük tarihi öncesinde başlamış ve devam ediyor ise söz konusu tedavi bedelleri karşılanır. Sınıf I, II, III ve ortognatik cerrahide uygulanan ortodontik tedaviler; SUT eki EK-2/Ç Listesindeki “7.1 Tanıya dayalı ortodontik tedavi işlemleri” bölümünde yer alan işlem kodları üzerinden Kurumca karşılanır…” Şeklindedir.
  • 11 yaşında iken gitmiştim Ege Üniversitesi'ne bana 18 gibi gel demişlerdi Ertesi gün özele gittim 4 sene sürdü baya işlem yapıldı sadece tel değildi. Sonuç ? Hollywood'tan farkım kalmadı her gün 32 diş gülümsüyorum Devlete kalsak ohoooo....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

Benimde önden sağ 2 dişim geriye kaçmış birazcık yandan gülünce kötü görünüyor..Bunun telsiz çözümü var mıdır?

2012 de yazmışım bu konuya hey gidi günler lan kim hortladı bu konuyu :))
  • benim gözümde geçmişin en büyük işsizisin kardeşim her konuda seni görüyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.