Şimdi Ara

Dev iddia! Turkcell, Türksat KabloNet’i satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
7.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dev iddia! Turkcell, Türksat KabloNet’i satın alıyor
    Türkiye telekomünikasyon sektöründe büyük yankı uyandıran bir gelişme daha gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin en büyük mobil operatörü Turkcell, Türksat’a ait KabloNet altyapısını satın alma sürecinde önemli bir aşamayı geride bıraktı. Ankara'da konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türksat Kablo’nun Turkcell’e devri için gerekli onaylar alındı.



    Turkcell, KabloNet’i alabilir



    Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, her iki şirketin de Türkiye Varlık Fonu çatısı altında faaliyet göstermesi, sürecin arka planda hızlı bir şekilde ilerlemesine olanak tanımış gibi görünüyor. Bu gelişme, sektördeki rekabet dengelerini ve genişbant internet hizmetlerinin geleceğini kökten değiştirebilir.



    Ayrıca Bkz.Bomba iddia: Türksat mobil operatör sektörüne giriyor!



    Kemalettin Bulamacı’nın haberine göre Turkcell ve Türksat cephesine yöneltilen sorulara yönelik ne yalanlama ne de doğrulama yapılmış. Aslında bu iddialar, Türksat’ın eski genel müdürü Hasan Hüseyin Ertok döneminde de sıkça gündeme gelmiş, ancak sonrasında göreve gelen Ahmet Hamdi Atalay döneminde gündemden düşmüştü. Bugün gelinen noktada, iddiaların yeniden su yüzüne çıkmış durumda.



    Turkcell büyük fayda sağlayabilir



    Türksat, 2024 sonu itibarıyla Türkiye genelinde 43.898 kilometrelik fiber altyapıya sahip. Bu uzunluk, Türk Telekom’un ardından ülkemizdeki en büyük ikinci fiber altyapıyı temsil ediyor. Her ne kadar Turkcell’in SuperOnline markası üzerinden sunduğu fiber altyapı uzunluğu 60 bin kilometreyi aşmış olsa da, bunun yaklaşık 37 bin kilometresi 15 yıllığına BOTAŞ’tan kiralanmış.



    Öte yandan mevcut durumda Türksat Kablo sadece 24 ilde hizmet verirken, Turkcell SuperOnline 28 ilde faaliyet gösteriyor. Olası bir birleşmeyle bu sayı 35 ile yükselecek. Böylece Bolu, Erzincan, Erzurum, Karaman, Konya, Yalova ve Zonguldak gibi iller de Turkcell’in fiber kapsama alanına dahil olacak.



    Türksat, 2024 yılı sonunda toplam 5,5 milyona yakın haneye erişim sağlarken bu hanelerin yaklaşık yüzde 17’sine fiber internet hizmeti sunabiliyor. 965 binden fazla haneye fiber erişim sağlanırken, toplam KabloNet abone sayısı 1 milyon 412 bin 290’a ulaştı. Bu abonelerin 169 bini fiber altyapı üzerinden hizmet alıyor. Öte yandan, Turkcell’in SuperOnline markasıyla 28 ilde sunduğu fiber hizmetleri, 6 milyon haneye ulaşırken, Mart 2025 itibarıyla 2 milyon 484 bin fiber aboneye sahip.




    Kaynak:https://btdunyasi.net/ankaradan-muthis-iddia-turkcell-turksatin-kablo-bolumunu-satin-aliyor/







  • Turkcell zaten devletin şu an için.

    Bir cepten diğer cebe olmuyor mu ?

  • türksat mobil operatör işine giriyo dediler meğer mobil operatör türksat'a girmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmuraY -- 22 Mayıs 2025; 17:8:26 >
  • Kablonet müşterileri düşünsün :D

  • Kablonet müşterisi olarak asla diyorum. Hizmet aldığım şirketin -her ne kadar varlık fonunda da olsa- Turkcell olmasını kesinlikle istemem. Turksat Kablo olduğu yerde kalmalı.

  • Benim evim önüne gelen ilk fiber kazanır 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sansürkablonet geliyor

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İki firmadan da hizmet alıyorum. İkisinden de mennunum ancak birleşmesi durumu kötüleştirir mi bilemedim.

  • Türksat fiber internet veremiyordu ki yazıda bu var 1,5 milyon abonenin sadece 169 bini fiber. Yani beceremedikleri bir iş. TV ve interneti verip çıksın ne bütçeleri var, ne yeterli altyapıları ne de bir vizyonu olan bir kurum. Yokluğu biran bile hissedilmeyecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turksat devletin yalnız nasıl alacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eyvahlar olsun ya, oturduğum yerde bi düzgün çalışan kablonet vardı oda bozmaz kendini umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugia -- 22 Mayıs 2025; 17:06:05 >
  • Sansüronline yetmiyormuş gibi bir de başımıza sansürkablonet çıkacak anlaşılan
    Satın alsın almasın birleşsin birleşmesin artık bu firmayı kimseye önermem kullanmam aynı zihniyet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 22 Mayıs 2025; 17:11:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıcık44 G kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmaya gelmiştim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdi TürkCell herkesi öpecek. Türk Telekomdan ve türkcellden kaçanlar kablonet e geçiyordu. Şimdi evire çevire öpecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dandalyus -- 22 Mayıs 2025; 17:24:08 >
  • İyi ki yeni 2 yıllık kablonet Taahhüt yapmıştım. Fiyatlar uçar kesin. Ayrıca şu modemleri de bir yenileyin gözünüzü seveyim.

  • Hayır yaaaa
    Nispeten Ucuza internet alabildiğimiz bir yer vardı o da gidiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Heh, yaprağı yedik awk..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır ya bari Turksat ucuz kaldın!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mecbur kalirsak cikacaz o zaman, Turkcell'den hayir gelmez. Fiyatlar ucar, burasi kesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turksat i bitirme çabası. Hem mobil de hem dsl de tr tekel olacak fiyati gomecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.