Şimdi Ara

Dev iddia! Turkcell, Türksat KabloNet’i satın alıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    altyapı ve hizmetler birleşecek işte yoksa dediğin doğru

• DreamSs kullanıcısına yanıt
    Benim de ilk aklıma gelen bu oldu. Artık türknete geçeceğiz demek ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bırakın da temiz bir yer kalsın. Rekabet olsun, kalite artsın

• Dev iddia! Turkcell, Türksat KabloNet’i satın alıyor
  • Yeni göçtüğüm evde saatlerce araştırma yaptım özellikle Turkcell’den kaçmak için Türksat kablo fiber tercih ettim şu an sorunsuz kullanıyorum bu haber bana gerçekten çok kötü geldi umarım böyle bir şey asılsız çıkar buna kesinlikle izin verilmemeli bu sansür pislikleri ile uğraşamayız. Umarım tez zamanda batarsın Turkcell

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turkcell'in müşteri hizmeleri ile Türksat'ın müşteri hizmetleri arasında da dağlar kadar fark var. Turkcell'dekiler konuşmayı bilmiyor daha. Biri burnu tıkalı uzata uzata tikican modunda konuşur, biri sesini kalınlaştırarak konuşmaya çalışır, biri atarlı atarlı konuşur. Bir tane normal operatör olmadığı gibi bağlanmak için de 3 saat bekliyorsunuz. Turksat'ta gayet anlaşılır tane tane konuşuyorlar ve maks 2 dk'da bir muhattap buluyorsunuz. İkisinin de aktif müşterisi olarak söylüyorum, aradaki kalite farkı inanılmaz. Burada yanan Türksat ve müşterileri olacak maalesef.

• Bir cepten diğer cebe.

• Eğer doğruysa geçmiş olsun, sansürlü boktan internete artık servet ödemeye başlayabilir Kablonet kullanıcıları. Devlet tekelleşmeyi engelleyeceğine seyirci kalıyor, teşvik ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekel gibi Tekel.

• Besirovsky kullanıcısına yanıt
    Maalesef büyük ihtimalle doğru. Turkcell türksat'ın internet altyapısını kullanacak bunun karşılığında da mobil altyapısını türksat'a kiralayacak sanırım

• Keşke fiber gelse benim mahalleye de 15mbit yetmiyor:(

• Ucuz internet bir o kalmıştı.... AYIP T.C. VATANDAŞININ ucuz internet ne haddine....

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Bunu ciddi olarak yazmış olamazsınız.

Buz gibi ciddiyim saat kaçta girdim haberi???

Kasım ayından beri işleyen bir süreç envanter devri vs ile Türksat GM değişimi sırasında duraksadı süreç hatta Türksat a ait TT de mevcut imtiyazlar vs de pastanın çileği detay biliyoruz ama paylaşmaya değmez bu platformda insanı aptal yerine koymak yapılan eylem

• Kablonet kullanıcılarına geçmiş olsun.

Görece bir tık daha kaliteli uygun fiyatlı hizmetleri vardı kablonetin bu durum rahatsız etmiş olmalı turkcell’i ve hemen el atmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Mayıs 2025; 14:53:31 >
  • Türksat, hizmet kalitesi olarak aslında TT ve SOL'a göre çok çok daha iyi görünüyor, müşteri hizmetleri, teknik destek, teknik ekip anlamında falan..

En azından oturduğum çevrede böyle idi.

İlk oturduğum evde SOL fiber vardı ama SOL'un haberi yoktu mesela. Uzun süre mal gibi ADSL kullandırdı bana salaklar. 5-6 ay sonra bloğun birinde fiber faturası görünce cinlerim tepeme çıkmıştı. Apartman görevlisini alıp tüm blokların ortak olduğu zeminaltı mekana indiğimizde öküz gibi fiber dolabını falan görünce bir daha sövmüştüm. Direkt olarak SOL mh ile iletişime geçtim ve inatla burada fiber var dememe rağmen onlar sistemde göremiyordu. En son, faturalardan birinden hizmet no alıp söyleme şeklinde çözüm buldular. Söyledik, meğer adresin başında bir sokak ismi mi ne yazıyormuş, onu ekleyince bulabilmişlerdi.. Bu dediğim 10 sene önce falandı tabi.

Ancak bağlantı vb anlamında neredeyse hiç sorun yaşamamıştım.

Sonraki taşındığım ve şu an halen oturduğum evde de 8 senedir Türksat kullanıyorum.

Onda da neredeyse hiç sorun olmadı diyebilirim. Yaşadığım ufak tefek modem, tv kutusu, adaptör işlerini falan çatır çatır çözdü saha elemanları sağolsunlar. Örneğin arıza kaydını açtım, açtıktan yarım saat sonra saha elemanı arayıp "2 saate sizin oralarda olacağım, müsaitseniz gelip bakayım" diye geldiler hep.

Bu anlamda SOL'a geçerse işler karışır mı bilemedim.

TT ile SOL ortak altyapı vb şeklinde paslaşmalar yaşıyor zaten halihazırda. SOL da Türksat ile ufak tefek bazı yerlerde işbirliği yapıp birbirlerine abone paslıyordu, ismi SOL oluyor ama aslında Türksat hizmeti alıyordunuz.

Ancak burada iş komple değişiyor tabi eğer gerçekten bir satınalma durumu varsa.

Hizmet kalitesi, daha doğrusu müşteri hizmetleri, teknik ekip vb anlamında SOL kısmına geçilirse işler karışabilir gibi geliyor, şansa yani. Konuştuğunuz kişi ne dediğinizi anlarsa iyi...

Bunun haricinde SOL tarafında olmanın avantajı ise şu olabilir;

Türksat uzundur TTnet ve SOL ile rekabet edemez hale geldi. Özellikle 100 mbit üzeri hızlar konu olduğunda...

Çünkü altyapısı koaksiyel kablo vb ile eski kaldı. Aslında onda da deniliyor ki, DOCSIS altyapısı ve modemleri güncelleseler, koaksiyel kablo da fiber gibi, güzel bağlantı verebilir deniliyor ancak Türksat o yatırımı yapamadı bi türlü.

Anca yeni inşaatlar, yeni bölgelere kapıya kadar fiber götürüp yeni altyapı verebildi.

Bu anlamda SOL'un altyapı gücünü kullanıp, yatırım yapıp sistemi geliştirebilir veya dönüştürebilirlerse iyi... Bu şartlarla SOL'a geçmeyi düşünebilirim.

Çünkü oturduğum yerde 100mbit üzerini istesem de alamıyorum mesela. Apartman yönetimi ek kablo da çektirmiyor.

Fiyat diyor birçok kişi, 400-500 küsür TL veriyorum TV, 100 mbit internet vb pakete..

Evimdeki koaksiyel altyapıyı çevirsin, 1.000 mbit'i 1.000 TL'ye versin, yarın geçerim, umurumda olmaz, öyle diyeyim...

• Sansürlerin kapsama alanı artıyor diye yorumladım.

• binamızda türksat fiber var (gpon olmayan) diyelim trcell aldı binamıza sol gelme ihtimali doğuyor mu?

• Çok çok kötü olur eğer gerçekleşirse... Turkcell aşırı politik, korkunç bir firma ve bu kadar güçlenmesi hiç iyi değil...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.