Şimdi Ara

Tek Hat Üzerinden 2 ADSL abonesi olmak mümkünmü? Birisi Superonline Diğeri TT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ttnet adsl abonesiyim. Ayrıca Superonline adsl abonesi olsam ( aynı hat üzerinden) bir sorun çıkar mı?
    iki aboneliği tek hat üzerinden kullanılması gibi bir şey sözkonusumu? Eğer böyle bir şey varsa boşu boşuna ikinci bir telefon hattı almak zorunda kalmayacağım. bilgisi olan arkadaşlar varsa arzetsin..



  • Gerçekten ilginç bir soru.. Böyle birşey düşünmeme rağmen ben de merak ettim cevabını.. Ama aynı hat için ikinci bir adsl portu almaya neden ihtiyaç duyulabileceği de bir o kadar merak konusu..
  • böyle birşey olacağını sanmıyorum zaten pekte mantıklı gelmiyor
  • DSL 'in kullandığı bir frekans kanalı var. O kanalı sadece biri kullanabilir. Yani ikisine birden abone olabilmen belki mümkün olabilir fakat aynı anda kullanamayacağın için boşuna para vermiş olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 12 Mayıs 2005, 21:27:38 >
  • İyi de ADSL zaten sınırsız değil mi? Diğerine abone olmanın mantığı ne onu anlamadı benim eşşek kafa.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: leopars

    DSL 'in kullandığı bir frekans kanalı var. O kanalı sadece biri kullanabilir. Yani ikisine birden abone olabilmen belki mümkün olabilir fakat aynı anda kullanamayacağın için boşuna para vermiş olursun.


    +1 +1

    Bizim "port" dediğimiz DSLAM'lar Telekom'un santrallerinde, ADSL'in irtibatlandırıldığı telefon numarasıyla bağlantılıdır. Yani Telekom Santralinde var olan bir Telekom abonesinin numarasına teknik olarak sadece bir port tahsis edilebilir. Bu nedenle, o numaraya Superonline istese bile ADSL irtibatı gerçekleştiremez. Ayrıca Superonline ve diğer ISP'lerin pazarladığı portlar da esasen Telekom'un "malıdır".

    Bu arada aynı (Telekom/Telefon) numarasına niye 2. bir ASDSL aboneliği istendiğini bendeniz de pek çözemedim... Sanki o hattan 2 ayrı kişi Internete ayrı ayrı çıkış yapacaklar gibi. Öyle olsa da, 2. (yeni) abonenin niye aylık daha çok para verip aynı ADSL hizmetini Superonline'dan almak arzusunu da pek anlayamadım (SOL'un vereceği E-Mail adresleri desm, G-Mail ne güne duruyor ki??? Ama neme lazım, "fazla merak kediyi öldürdü" diye bir İngiliz atasözünü hatırlayıverdim...) Ayrıca, küçük istisnalar hariç Telekom ülkenin hemen her yerinde (en azından büyük yerleşim merkezlerinde) telefon başvurularını kısa sürede bağlıyor. Haa, o 2. telefon hattıyla hiç sesli görüşme yapılmasa bile sabit ücreti aynen alıyor, ama o başka mevzuu...




  • niye böyle bişey yapacaksın ki
  • 512 ye geç
  • Aynı hattan ikinci telefon numarası alabiliyorsan bunuda başarırsın ne diyim sana...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.