Şimdi Ara

Darty'den kesinlikle alışveriş yapmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam Arkadaşlar;

Fişimin Resmi :http://f1212.hizliresim.com/14/t/h8dn1.jpg

Darty'den alışveriş yapanlara,yapmayı düşünenlere yaşadığım olayı anlatacağım.

21 Aralık 2012 Tarihinde Saat 14:27 'de Trust Marka Universal ( Laptopların %99'una uyumlu şarj aleti) aldım. Bundan önce başka bir marka kullanıyordum fakat sürekli bozuluyordu, bu yüzden Trust markasını denemeye karar verdim, Ürünün üzerinde packard bell, asus gibi bir çok markaya uyumlu olduğu yazıyordu, Bende packard bell olan laptopumda kullanmak üzere ürünü satın aldım. Darty Magazasının karşısında olan ofisime gelip ürünü denediğim de şarj etmediğini , benim Packard Bell sürümüme uygun olmadığını farkettim ve ürün iade/değişimi için satın aldıktan 15 dakika sonra Darty Mağazasına gittim.

Ürünü almadan önce - Aldıktan sonra Darty Personel yorumlarım

Universal Sarj Aletlerinin olduğu bölümdeki Darty Çalışanına "Trust'dan başka marka universal sarj aleti varmı?" gibi bir soru sordum.

Çalışan öylesine cahil,bırakın konu ile alakasını, kenar mahalleden alınıp buraya konulmuş eğitimsiz biri, cevap bomba..

Bilmiyorum, yok yok tek marka bu, başka marka yok

Biraz daha dikkatli baktığımda hemen 20 cm yanda diğer markaların olduğunu gördüm(biraz da benim dikkatsizliğim daha önce farketmedim) , ancak oranın belki 1 yıllık personeli sattığı üründen/markadan habersiz bir şekilde çalışıyor.

Ürünü seçme aşamasında dikkatimi çeken şey, en üstte (ürünlerin geçirildiği bir zımbırtı var metal, orada en öne takılmış) olan 2 ürün önceden açılmış ve resmen koli bandı ile tekrar paketlenmiş, normalde bu tarz iade ürünler fabrikaya tekrar gönderilip kontrollerden sonra paketlenip tekrar satışa sunulmalıdır. Bu yaptıkları resmen 2. el ürün satmaktan farksızdır.Zaten Darty 2. el ürün sattı! Tarzında bir çok şikayette mevcut firma hakkında.

Herneyse, iade için kasaya gittiğimde müşteri hizmetlerine gitmem gerektiğini söyledi, o bölüme gittim (hemen kasanın 20 metre yanında. Ancak bölümde kimse yok, sorduğumda "bekleyin,gelirler " dendi.
    15 dakıka boyunca beklememe rağmen gelmeyince tekrar sordum ve gelecekleri biraz daha beklememiz gerektiği söylendi, 5 dakika daha bekledim ancak ne gelen var,ne de giden.Tekrar görevli personele durumu sorduğumda şöyle bir cevap aldım "Abi nerden bileyim ben müşteri temsilcisimiyim, bekle gelirler" gibi saygısız bir cevap aldım ve akabinde " kime soracağım burada çalışan sensin " diye çalışan yetkiliye tepki gösterdim, hemen birisini müşteri hizmetlerine yönlendirdi. 1 dakika sürmedi birisinin gelmesi. Ürünü iade alamayacaklarını, tüketici haklarında böyle birşey olmadığını belirtti, Aynı ürün,farklı marka için mediamarket 'de de aynı problemi yaşadığımı sebep bile sormadan para iadesi yaptıklarını belirttiğimde ise resmen beni cahil/aptal yerine koyarak, " orasının tüketici hakları farklı demekki" gibi bir cevap aldım.

Bir üst yetkili ile görüşmek istediğimi söylediğimde , bir bayan ile görüşmem sağlandı mağazanın ortasında , ayakta.. Ürün vakumlu olduğu ve paketi açtığım için ürünü alamayacakları saçmalığını zırvaladılar, vakumlu üründe değişim/iade yokmuş. ( ki evet bu sitelerinde de açıkca belirtiliyor, sanırım bizden açmadığımız üründen memnun kalmamız , açtığımız taktirde memnun kalmamamızın önemsiz olduğu söyleniyor.)

Bana problem ile alakalı sunulan seçenek : ürünü verin teknik servise gönderelim, bir problem varsa 20 iş günü içerisinde başka bir ürün ile değiştirelim.

Kısacası baştan savmaya çalışıyor, sunduğu seçenek bozuk ürünlerde yapılması gereken bir uygulama ki ürün bozuk bile olsa, bu ürüne 15 dakika önce para vermişim, neden paramı 20 iş günü boyunca Darty kasasında tutayım ki? Ürünü almış olsam, 2 ay sonra bozulsa gelsem garantiye versem söylediği şey mantıklı, iade almak söz konusu bile değil zaten böyle bir durumda. Resmen parayı gasp ediyorlar.

Daha sonra şikayetimvar.com ' a şikayet'de bulundum. 2 gün sonra aradılar, değişim olmayacağını, mağazaya gidip teknik servise göndersinler, laptop markanızı ve laptopunuzun ürün kodunu da belirtin çalışmıyorsa gerekeni yaparlar ancak ürün üzerinde herhangi bir şekilde ufacık bile olsa o üründe çalışmayacağı yazıyorsa yine iade/değişim alamayacaklarını söylediler. Tüm bu işlemler/açıklamalar satın almam üzerinden 4 gün geçmesi üzerine yapılıyor, Bu yazıyı yazdığım şu 25 Aralık 2012 Tarihinde bile satın almamın üzerinden 4 gün geçmiş ve hiç bir şekilde geri iade almıyorlar.
    www.sikayetvar.com adresindeki konuma buradan ulaşabilirsiniz:
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1527609/darty-degisim-yapilmiyor

Konu hakkında bilgili birinin (Dartyden değil) açıklaması;
    Merhaba, eğer faturanız duruyorsa ürünü Tüketici Hakları Kanunu gereği 7 gün içerisinde sebep dahi belirtmeksizin iade etme hakkına sahipsiniz.

Teknik servismiş şuymuş buymuş sizi bariz oyalamaya çalışmışlar.

Darty eğer 7 günü geçirmedi iseniz iadeyi kabul etmek ZORUNDA.

Fişte bile 30 gün içinde değişim yapılacağı yazıyor.

Darty resmen tüketici haklarını kendi koyduğu kurallar ile yiyor, ingiliz markası olan darty bu tutumunu ingiltere'de kesinlikle yapamaz,cesaret bile edemez, ancak bizim gibi 3. dünya ülkelerinde karşı çıkmadığımız taktirde bu şekilde hakkımız yenecek..

Takdir edersiniz ki bu konuya açtığım blog, şikayetler, forumlara bilgilendirici açıklamalar , Sosyal medya paylaşımları kesinlikle bana yapılan bu 80 TL lik kazıkla alakası yoktur, darty'nin biz müşterilerine karşı saygısız ve hak yiyici tutumu ile alakalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakamwar -- 25 Aralık 2012; 14:17:51 >

• kara listeme darty i de aldım. GOLD dan da alışveriş yapmayın sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bradley Cooper

kara listeme darty i de aldım. GOLD dan da alışveriş yapmayın sakın
    Yuh be kardeşim rezillikten başka bir şey değil ya. Geçmiş olsun size.
  • quote:

Darty fiyat konusunda da alışveriş yapılmaması gereken firmalardan birisi. Örneğin 8gb kingston g3 flash diski dışarıda ortalama 14 liraya bulabilirken darty'de bu ürünün fiyatı 22 lirayı buluyor. Başka ürünlerde de bu şekilde.

Benzer bir fiyat politikasını vatan computer da uyguluyor. Her hafta yaptığı %20, %30'luk indirimlerle ürünlerin fiyatları piyasa fiyatlarına düşüyor. İndirimi görenlerde büyük kazanca giriyoruz deyip direk alışverişe başlıyorlar.

Alışveriş yaparken önce sıkı bir araştırma yapmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Yuh be kardeşim rezillikten başka bir şey değil ya. Geçmiş olsun size.

Alıntıları Göster
    yazdım kara listeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

yazdım kara listeye

Alıntıları Göster
    bi daha darty e gitmem zaten sevmiyordum .
  • quote:

bimeks darty ve goldun bazı mağazaları cidden tehlikeli özellikle bimeks teşhir ürününü paketleyip müşteriye satıyor(0 mal gibi) ayrıca bu mallar genelde eskimiş bozuk çıkıyor diğer firmalar bu ürünleri outletlerde satıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

bimeks darty ve goldun bazı mağazaları cidden tehlikeli özellikle bimeks teşhir ürününü paketleyip müşteriye satıyor(0 mal gibi) ayrıca bu mallar genelde eskimiş bozuk çıkıyor diğer firmalar bu ürünleri outletlerde satıyor

Emin ol hepsi yapıyor onu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Added to blacklist
  • quote:

Alıntıları Göster
    bende tekonosadan sony mp3 almıştım ortadaki stand ta ürün yoktu sordum yok kalmadı dedi dediği yer kasa arka duvara dikkali baktım ürün orda asılı şurdaki nedir diye sordum baktı '' aaa burda varmış '' aldım sonra birşey demeden çıktım.

• quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

bende tekonosadan sony mp3 almıştım ortadaki stand ta ürün yoktu sordum yok kalmadı dedi dediği yer kasa arka duvara dikkali baktım ürün orda asılı şurdaki nedir diye sordum baktı '' aaa burda varmış '' aldım sonra birşey demeden çıktım.

Alıntıları Göster
    Aldım bende kara listeye zaten ömrümde hiç girmedim Darty'e daha da girmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

quote:

bozuk olmasa yine neyse sub u patlak ses sistemini kozmetik temizliğini yapıp 1 e 1 paketleyip 0 gibi satmayı başka hiçbir firmanın yapacağını sanmıyorum özellikle vatandan kaç senedir alışveriş yapıyorum 1 kere yamuk yapmadılar

electroworld keza öyle
  • quote:

quote:

quote:

bozuk olmasa yine neyse sub u patlak ses sistemini kozmetik temizliğini yapıp 1 e 1 paketleyip 0 gibi satmayı başka hiçbir firmanın yapacağını sanmıyorum özellikle vatandan kaç senedir alışveriş yapıyorum 1 kere yamuk yapmadılar

electroworld keza öyle

Alıntıları Göster
    İade etmek sözde kanun ama ben daha iade alan bir firma görmedim. Vatan aldığım ama sonradan eksik özellikte olduğunu farkettiğim bir anakartı 1 gün sonra iade almadı.
    Teknik servisde inceleme yapılıp size dönüş yapılacaktır falan filan. O kadar kavga da ettik ama bir sonuç çıkmadı. Koşulsuz iade hakkı nerede o zaman ? Hepsi yalan dolan inanmayın arkadaşlar.
    Hiçbir teknoloji mağazası iadede kolaylık yapmıyor dolayısıyla alacağınız ürünü çok çok iyi araştırarak satın alın, sonradan birşey eksik olursa iade şansınız yok çünkü.
    Sadece ayıplı mal çıkarsa iade edebilme şansınız var ama o da çok büyük kavgalar sonucu...

• quote:

quote:

quote:

electroworld keza öyle

3 hafta kullanıp ölü pixel oluştuğu için iade ettiğim monitörü gözümün önünde temizleyip paketleyip aynı model monitörlerin arasına satılmak üzere yerleştirdi.Yani merak etme vatan da kusurlu iade malı denk getirdiğine geçiriyor.Ben de müş. Hizmetlerinden memnunum ama yapıyorlar sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

İade etmek sözde kanun ama ben daha iade alan bir firma görmedim. Vatan aldığım ama sonradan eksik özellikte olduğunu farkettiğim bir anakartı 1 gün sonra iade almadı.
    Teknik servisde inceleme yapılıp size dönüş yapılacaktır falan filan. O kadar kavga da ettik ama bir sonuç çıkmadı. Koşulsuz iade hakkı nerede o zaman ? Hepsi yalan dolan inanmayın arkadaşlar.
    Hiçbir teknoloji mağazası iadede kolaylık yapmıyor dolayısıyla alacağınız ürünü çok çok iyi araştırarak satın alın, sonradan birşey eksik olursa iade şansınız yok çünkü.
    Sadece ayıplı mal çıkarsa iade edebilme şansınız var ama o da çok büyük kavgalar sonucu...

Hocam Aynı problemi media market'de yaşadım 8 ay önce, iadeyi , ürünü aldıktan 10 gün sonra istedim ve iade yapma işlemi yaklaşık 4 dakika sürdü , param 1 hafta sonra hesabıma yattı.

• quote:

3 hafta kullanıp ölü pixel oluştuğu için iade ettiğim monitörü gözümün önünde temizleyip paketleyip aynı model monitörlerin arasına satılmak üzere yerleştirdi.Yani merak etme vatan da kusurlu iade malı denk getirdiğine geçiriyor.Ben de müş. Hizmetlerinden memnunum ama yapıyorlar sonuçta.

Bunu bütün mağazalar yapıyor dikkatli olmak lazım. Bilgili kullanıcıların satın almadığı ölü pikselli monitörleri anlamayan müşterilere iteliyorlar sonra. Ölü piksel çıktı diye çöpe atmıyorlar tabiki..
    Satış elemanı bakıyor adam bilgisizse elinde kalan ölü pikselli sorunlu cihazları kakalıyor.
  • oğlum moralimi bozmayın ya, bi kere alışveriş
    yaptım onda da en önemli şeyi aldım pc, bi sorun çıksa iptallerdeyim yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Cal Lightman

oğlum moralimi bozmayın ya, bi kere alışveriş
    yaptım onda da en önemli şeyi aldım pc, bi sorun çıksa iptallerdeyim yani
    Müşteriye değer vermeyen mağazalardan kesinlikle alışveriş yapmayın.
    En sinir olduğum şeyde bilgisiz insanları oraya dikmeleri.Teknoloji özürlü adamı koyuyorlar oraya en son teknoloji ürünleri satsın diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

Benzer bir fiyat politikasını vatan computer da uyguluyor. Her hafta yaptığı %20, %30'luk indirimlerle ürünlerin fiyatları piyasa fiyatlarına düşüyor. İndirimi görenlerde büyük kazanca giriyoruz deyip direk alışverişe başlıyorlar.

elemanın biri forumda vatan a küfreden bi konu açmıştı, olay da şu:

TV alacakmış arkadaş, bi bakıyo vatan da %25 indirim var (haberi yok vatan'ın indirimlerinin fason olduğundan ) neyse hemen sazanlama atlayıp gidip tv yi alıyo, bide kendi akrabasına haber verip ona da aldırıyo bitane.

sonuç: ertesi gün bi bakıyo kampanya bittiği halde tv nin fiyatı sadece 50TL yukarı çıkmış ve o tv nin diğer yerlerdeki fiyatlarına bi bakıyo hepsi aynı o anki kazıklanmış olduğunu anlamanın delirmişliğiyle gelip burda vatan a küfreden bi konu açtı

elemana verilen cevaplar sabit: neden almadan önce tv nin gerçek fiyatını araşltırmadın da indirimi görünce sazan gibi atladın???

sonuçta konu kapandı.

vatan her hafta çooook sazan avlıyodur böyle çok
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Aralık 2012; 11:23:28 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.