Yarbay
15 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
25 üye
Görüntülenme
Toplam: 411 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Arkadaşlar çek satış bölümündeki arkadaşlar malum kod satışı yapıyorlar, bence iyi bir şeye de aracılık ediyorlar. Sayelerinde bir çok ürünü çok uygun fiyata aldım. Ancak bu kodların kaynaklarına inerek fırsatları daha da sıcak hâle getirebiliriz. Bilgisi olan hangi sitenin/bankanın vs. hangi indirimleri yaptığını yazarsa güzel bir konu olacağını düşünüyorum.

Ben başlayayım. Sizler devam ettirin konuyu güncel tutmaya çalışalım.

- Boyner 150/40: Türk Telekom aboneleri BOYNER boşluk TCNO yazıp 6262'ye gönderirse indirim kodu geliyor.

- Morhipo 100/10: Yeni üyelik açarsanız Morhipo kendi tanımlıyor. Ayrıca sepete ürün ekleyip 1-2 gün beklerseniz 5 hopi verebiliyor.

- Trendyol 100/30: Visa kartınızı kaydederseniz sonraki alışverişte 100/30 veriyor. Detaylar burada :https://www.trendyol.com/s/kampanyalar bu linkten
Arkadaşlar merhaba, neredeyse hangi konuya girsem birileri kart bilgilerinin çalındığını söylüyor. Konu altında aldığınız önlemleri, eğer kartınızın bilgileri çalındıysa, harcama yapılan miktarı ne kadar sürede ve nasıl kurtardığınızı yazarsanız mağdur arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz. Her banka için önemli olan bilgileri derleyip ilk mesajda yazarım bende.

Bana göre alabileceğimiz bazı önlemler şu şekilde:

1 - Kartınızı internet alışverişine kapatın. Sadece alışveriş yapacağınız zaman açın. Enpara'da bu işlem tek bir tuşla oluyor.(cep şube giriş > ayarlar) Aynı şekilde internetten aylık alışveriş limitinizi 100 tl yaparak da büyük harcamalar yapılmasını önleyebilirsiniz.

2 - Sanal kart kullanın veya ürünü alacağınız site kurumsal ise havale/eft seçeneğiyle alışverişinizi yapın.

3- Kartınızı hiçbir şekilde bir siteye kaydetmeyin.

4 - Her gün hesabınızı kontrol edin.

5 - Özellikle Android işletim sistemli telefonlarda yüklediğiniz uygulamalara dikkat edin. Çoluğun çocuğun oyunlar oynadığı tabletten, bilgisayardan online alışveriş yapmayın.
Öncelikle merhaba, forumda baktım ancak yeri neresidir konunun bilemedim. İlgili bölüm burası değilse admin arkadaşlar lütfen taşısınlar bir zahmet.

Sonrasında; 4 yıldır kullandığım MSI CX640DX 658XTR (i5 , 6GB Ram, 2GB GT540M) model laptop'ımı satmak istiyorum. Pc piyasasından epey uzağım, esnafa götürsem çok ölü fiyattan alacağına emin olduğum belki bilginiz vardır diye için sizlere danışmak istedim.

- Bilgisayarımın bazı tuşları kırık ve basmıyor ( X, Q, D, alt ve üst yön tuşları).

- HDD yok.

- Hoparlör çıkışında sorun var, hoparlörü açtıktan 1 dakika sonra ses gidiyor ancak kulaklıkla hiçbir problem yok.

- Isınma sorunu olabilir. Şöyle ki bilgisayarımda ısınma sorunu vardı. O yüzden GTA4'ü bir süre sonra oynayamadım, HD filmler izleyememiştim. Ama Ocak ayında pc'yi bakıma verdim, sonrasında HD filmleri ısınmadan izleyebildim. Oyunlarda durum ne olur bilmiyorum ama.

Özet olarak çok da iyi bir şey değil, tepe tepe kullandım yani. Multimedya için, belki çoluğa çocuğa vermek için veya basit işleri halledebilmek için alınabilir. Kozmetik olarak da 10 üzerinden 5-6 alır. Sizce ederi nedir bunun?

Tekrar ediyorum, aradım bulamadım, ilgili bölüm burası değilse admin arkadaşlar lütfen taşısınlar lütfen.
Arkadaşlar işten çıkacak biri için alınabilecek tazminatlar nedir? Aşağıda bir hesap yaptım, tecrübeli arkadaşlar kontrol edebilirse sevinirim. Malesef o kadar emeğe ve piyasa fiyatının altında çalışmamıza rağmen yüzümüze bakılmadan işten çıkartılıyoruz. Tek tavsiyem babanızın işiymiş gibi işe asılmayın, hakkı neyse onu yapın. Sigortasız çalışmayın. Kağıtları ne olduklarına bakmadan imzalamayın.

İşe Başlama Tarihi: 01.10.2013

Sigorta Başlama Tarihi: 01.02.2015

Tahmini İşten Çıkış Tarihi: 15.07.2016

Net Maaş: 1.500 TL (AGİ veya başka bir ücret yok)

Bankaya Yatan Maaş: 1.300 TL

1- Kıdem Tazminatı: 2350 TL

2- İhbar Tazminatı: 1300 TL

3- Yıllık Kullanılmayan İzin (14 gün): 750 TL

Toplam: 4400 TL

Sormak istediğim, bu hesaplarda bir hata var mı? Alabileceğimiz başka tazminatlar vs. var mıdır? Çalıştığım yerde insana değer verilmediği için tek tek hesaplayıp sormak durumunda kaldım.

Not: Konuyu bir tanıdığım adına açıyorum.
demin haberlerde gördüm. kayıt dışı satışı azaltmak için maliyenin çalışmasıymış. yapılan harcamanın %3'ü kadar puan verilecekmiş anladığım kadarıyla.

http://www.urfastar.com/ekonomi/kredi-karti-kullanana-devletten-mujde-h18278.html
Arkadaşlar merhaba, MSI bir laptopum var.

Hoparlörü bozuk.

Eksik tuşları var ( 2 tane ).

Isınma sorunu var.

Macun yenilenmesi, klavye, parça temizliği gerekli.

Mümkünse temiz format atılıp, tüm driverlarının yüklenmesini istiyorum.

Birde HDD bozuk dediler servisten, SSD alıp taktıracağım, parça takılacak yani.

Dün bilgisayarı bir yere bıraktım. Sadece hoparlör değişimi ve macun yenilenmesi, temizlik için 300 TL gibi saçma bir fiyat istediler. Bende sıcak fırsat'çı arkadaşlar uygun ve güvenilir bir yer tavsiye ederler diye sorayım dedim.
arkadaşlar merhaba,

başlıktaki gibi bir sorunumuz var. 2.el, bütçemize göre bir araç almıştık geçen sene ekim ayında. yaklaşık 6 ay araştırdık almadan önce. bir sürü araba kaçırdık, bir modelden başka modele geçtik sürekli ve sonunda karar kıldık, ustamıza gösterdik aldık. arabayı almamızın en büyük sebebi benim, çok istiyordum. ancak arabayı aldıktan 1 ay sonra ameliyat oldum ve neredeyse 1 sene olmasına rağmen henüz düzelmedim. daha kullanmak nasip olmadı yani benim açımdan.

neyse, asıl mesele aldığımızdan beri, hemen hemen her ay sorunlar çıkmaya başladı. öyle motor sorunları falan değil. park halindeyken sürekli birileri arabaya sürtüyordu. allah'tan hafif şeylerdi, pasta cila ile geçiyordu usta sağolsun.

şahsen ilk arabamız olduğu için (öncesinde babamın arabaları olmuştu ancak ben daha küçükken satmıştı, kullanma fırsatım olmamıştı, şuan yaşım 23 olmak üzere), epey üstüne düşüyordum, sürttüklerinde epey üzülüyordum. ancak 1-2 kez sürttüklerinden sonra bende olağan karşılamıştım, bir şey olmaz deyip geçiyordum kafam rahattı. hatta bu da nazarlık olsun diye artık yaptırmamaya başladık olanları. 1-2 yerinde izler vardı yani hep.

1-2 kere de çamurluğa sağlam sürtmüşlerdi, onu da usta sağolsun nasıl yaptı bilmiyorum ama pasta cila ile geçti onlar da. onun dışında dediğim gibi 6-7 kez park halinde çeşitli yerlerine sürttüler. araba 1 ay bile simsiyah hiç kalmadı. bu arada park ettiğimiz yerler hep düzgün yerler. köşede, ortada değil yani.

son olarak bugün akşam 6 gibi evde oturuyordum. çarpma sesi geldi balkona çıktım ne oluyor diye bakmaya. bizim araç siyah olduğu için yukarıdan belli olmuyor bir şey. balkondan bizim arabaya bakıyorum bir şey yok, etrafa bakıyorum bir şey yok ama 3-4 araba var etrafta. mahalledeki esnaf arkadaşlar bağırdı balkonda beni gördüklerinde "senin arabaya vurdular" diye. baktım şahin'in biri ileri geri bir yere gitmeye çalışıyor. ıslık çaldım iniyorum bekle dedim. o da çekti kenara. indim aşağı, sol ön çamurluktan arka kapıya kadar yer yer sürtmüş arabaya, ön kapı da biraz içeri göçmüş. duran arabaya nasıl çarptığını sordum, cevap veremedi. kolu kırıktı, biraz mahçup duruyordu çok yüklenmedim, muhattap da olmadım pek. daha önce başıma böyle bir şey gelmediği için babamı bekleyeyim dedim. babam gelince anladık ki elemanın ehliyeti yok ve sarhoş, ne olduğu belli olmayan 27-28 yaşlarında biri. arabasında da ne sigorta ne kasko vardı (araç başkasının üzerineydi zaten).

bu klasik "abi ben sizin arabanızı yaptıracağım merak etmeyin" gibi şeyler demeye başladı. önce sigortacıyı aradık, "ehliyetsizse polis çağırın" dedi. bu arada en az 35-40 kez "ben sizin arabanızı yaptıracağım" diyor bu. dinlemedik tabi onu. aklı selim, ehliyetli, alkolsüz biri olsa arardık ustayı ortalama ne kadar masraf gidecekse o an alırdık yoluna devam ederdi. ama "yarın sabah yaptıralım", "ben zaten şurada oturuyorum", "bende şu caddede esnafım", "niye böyle yapıyorsunuz" gibi klasik laflar söyleyince polisi aradım. 15-20 dakika bekledik ortalıkta polis yok. bu sarhoş da baktım yavaştan arabasına binip kaçıp gitme peşinde, "yakmayın abi beni" falan diyor. bir yarım saat daha bekledik yine polis yok. 4-5 kez daha aradım bu arada polisi. adam sorunlu olsa, 10 arkadaşını çağırıp bizi dayak manyağı yapsa kimsenin haberi olmayacak. her aradığımda da aynı memur çıkıyor "yönlendirdim hala gelmediler mi" diyor.

neyse polis gelmeyince baktım bu daha çok bekleyemiyor atlayıp arabasına gitme peşinde (babamı bekleme, polisi bekleme derken 2 saat olacak neredeyse). ruhsatını ve arabasının anahtarını aldım onun elinden koydum cebime. biraz arbede oldu ama sonuçta aldım. ancak 1-2 kez tutmaya çalışsak da yarı yürüye koşa kaçıp gitti malesef. peşinden koşup da uğraşmadım. araba, anahtar, ruhsat hatta cüzdanı, kredi kartları burada sonuçta. 1 saatten sonra polis geldi, çekici çağırdı, tutanak falan klasik şeyler oldu. polis bana "sizin kasko sizin arabayı yaptırır, adama dava açıp ondan alır parasını" dedi. üstüne bir de pişkin pişkin "keşke dövseydiniz" deyince dedim "biz bunu dövsek yarın 20 adamla gelse bizi öldürse sen yine 1 saatte geleceksin". "çok yoğunuz, çok kaza var, bir şey olmaz yav" vs dedikten sonra daha çok sarmadan çıktım eve, çekici de geldi adamın arabayı götürdü.

biraz uzun oldu arkadaşlar ancak sonuç olarak bıktık vallahi. her ay bir sorun çıkıyor. haram parayla da alınmadı bildiğim kadarıyla (faiz, loto vs). kısmetimiz mi değilmiş bilmiyorum ancak sonuç olarak satmaya karar verdik gibi. konuyu da biraz içimi dökeyim, dertleşelim diye açtım. bakalım yarın, öbür gün neler olacak...
Arkadaşlar merhaba, Sıcak Fırsatlar olarak yeni bir boyuta geçmenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Bir kaç gündür bir şeylerin farkına vardım. Hepimiz kombosuz ürün almıyoruz neredeyse artık. İndirim çeki, banka kampanyası, banka puanı, BKM puanı, Avantajiks vs. derken bir ürüne (telefon,pc,beyaz eşya,tv vb. hariç) hemen hemen %75 indirimle sahip olabiliyoruz. Ancak istisna durumlar hariç bir çoğumuz istediğimiz ürünü bedavaya getiremiyoruz. Bu konu altında bunun için araştıralım, geliştirelim istedim. Aynı zamanda satın alma yöntemlerimizi paylaşıp birbirimizden bu konularda faydalanıp gelişelim istedim ve Sıcak Fırsatlar AR-GE Birimi'ni kurmaya karar verdim.

Bir ürün bana göre yurt dışından alınarak bedavaya getirilebilir. Şöyle ki aynı üründen 2 adet alırsanız ve bu ürün bizim piyasada yeniyse kullanmayıp satacağımız 2. ürünle kendimiz için aldığımızı bedavaya getirebiliriz. Xiaomi ledler mesela, 2 dolar. 2 tane alınırsa 4 dolar 12 tl yapıyor. 2. led 15 tl'den satılıp kendi kullanacağımız bedavaya getirilebilir.

Sizce kimsenin (satıcı şirketler dahil) hakkını yemeden, dolandırmadan bir ürün nasıl bedavaya getirilebilir? En uygun satın alma yöntemleri nelerdir? Buyrun tartışalım, araştıralım, gelişelim.

*Henüz mezarcı olmayan arkadaşlar Mezarcının El Kitabı için lütfen tıklayın.
konu altında referanslı link verenler şikayet edilecektir.

merhaba arkadaşlar,

sıcak fırsatçı olarak, bütçelere girecek ufak kazançları önemsiyoruz. en azından ben öyleyim. öncelikle 2 site için de pc başında vakit geçiriyor olmanız gerekli. 2 site de oldukça güvenilir ve para kazanabileceğimiz siteler. kazanacağınız paralar çalışmanıza bağlı olarak aylık dürüm, çorba ve yol paranızı karşılayabilecek miktarlar. fazlasını beklemeyin.

cliksense'den ayda 10-15 dolar civarı kazanabiliyorum anketler sayesinde. task yapan biri ayda 50-100 dolar falan kazanır herhalde. genelde 2-3 günde bir anket yapıyorum. anketler ort. 10 dk kadar sürüyor ve genel olarak 1-1,5 dolar arası para veriyor. onun dışında reklamlara tıklarsanız günde 3-5 cent kazanabilirsiniz, ben reklam tıklamayı çok tavsiye etmiyorum ama zamanınız varsa tıklayın tabi, ay sonu 1 dolara yakın para yapar. sadece anket yapacaksanız, bu sitede aylık 10-15 dolar için günlük (hatta her gün değil, sadece anket geldiğinde yapacaksınız) harcamanız gereken süre 10 dk civarıdır.

toloka'dan sıkıldım ama yaptığım zamanlar ayda 50 dolar'ı buluyordum. yandeks toloka'da da görev yaparak para kazanıyorsunuz. atıyorum armut diye bir sorgu veriyor size. alttada 2 sitede armut kelimesi için aratılmış sorgu var. hangisi daha iyi diye size soruyor. bunlara cevaplar vererek para kazanıyorsunuz. bu sitede her görevin ücreti farklıdır. dakikada 5-10 cent kazanabilirsiniz hızınıza göre. cliksense'ye göre para kazanması daha kolay ancak biraz daha çaba gerektiriyor.

bu şekilde dediğim gibi ufak miktarlar kazanabiliyorsunuz. konuyu açma sebebim ise bu tip güvenilir, üç kağıtsız para kazandıracak başka siteler varsa paylaşmamız, birbirimize tanıtmamız.

konu altında referanslı link verenler şikayet edilecektir.
arkadaşlar merhaba, telefonla çok fazla işim olmuyor. her ay 20 tl yüklemek de sıkıntı oluyor. ay sonunda 150 mb internet ve en çok 150 dk konuşmuş oluyorum. acaba atıyorum 500 dk + 1 gb internet, 6 ay geçerli olmak üzere toplam 50 tl gibi bir tarife var mıdır?
Hakkında
Forum İmzası:
...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Hakkımda:

Sana emrettiğim halde seni secdeden alıkoyan nedir?
(Araf/12)
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Otomobil
Ford
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PC
Takım
Galatasaray
Klima
Mitsubishi Electric
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21.521
İkinci El Bölümü Mesajları: 175
Konularının görüntülenme sayısı: 72.815 (Bu ay: 1.661)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.021 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.