Şimdi Ara

Daha İyi Fren Performansı İçin Diskleri Çizmenin Bir Zararı Olur mu? Resimli... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
14.663
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diskler üretilirken zaten sürtünmeden dolayı yüzeylerinin bozulacağı hesaplanarak üretiliyor. Siz yüzeyi daha fazla bozarak fren ve balata arasındaki sürtünmeyi arttırıyor ve tutunmayı yükseltiyorsunuz. İlk frene basışlarınızda normalden daha fazla tutar bu doğru. Ama birkaç basıştan sonra normalin üzerinde bir sürtünme olduğundan diskler aşırı ısınacak ve tutunma normalin altına düşecektir. Özellikle yokuş aşağı virajlı bir iniş yaptığınızda birkaç kilometre sonra fren pedalında sertlik, his kaybı ve frende ciddi performans kaybı olacaktır.

Bu yüzden yüksek ısı altında tutunmayı daha uzun süre sağlayabilen fren sistemleri üretiliyor. Bir malzeme üretilirken anlık değil totaldeki fayda optimizayonu yapılmalıdır. Sizin yaptığınız anlık fayda sağlar.

• para bol galiba kısa zamanda balata ve disk değiştirmek istiyorsan
    ya da
    o çizgiler orantısız aşındıkça fren performansımı etkilesin bi yere arabayla tepilip ölmessem kaskodan para alırım diyorsanız
    yaptırın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır yoktun bunu yapmayı mı planladın onca zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Mantığınız doğru fakat eksik.

Diskler üretilirken zaten sürtünmeden dolayı yüzeylerinin bozulacağı hesaplanarak üretiliyor. Siz yüzeyi daha fazla bozarak fren ve balata arasındaki sürtünmeyi arttırıyor ve tutunmayı yükseltiyorsunuz. İlk frene basışlarınızda normalden daha fazla tutar bu doğru. Ama birkaç basıştan sonra normalin üzerinde bir sürtünme olduğundan diskler aşırı ısınacak ve tutunma normalin altına düşecektir. Özellikle yokuş aşağı virajlı bir iniş yaptığınızda birkaç kilometre sonra fren pedalında sertlik, his kaybı ve frende ciddi performans kaybı olacaktır.

Bu yüzden yüksek ısı altında tutunmayı daha uzun süre sağlayabilen fren sistemleri üretiliyor. Bir malzeme üretilirken anlık değil totaldeki fayda optimizayonu yapılmalıdır. Sizin yaptığınız anlık fayda sağlar.

Eğer ki disklerin sertliğiyle balataların sertliği ayni olsaydi, mesela her ikisi de ayni metal olsaydi size aynen katılacaktım. O zaman birkaç sert frenden sonra iki yüzey birbirine uyum sağlayacak ve düzlesecekti.

Ancak burada disk balataya göre çok çok daha sert bir yüzeye sahip, bu yüzden disk üzerindeki çiziklerin kaybolup fren performansının düşmesinin oldukça uzun bir zaman alacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayaştakalmazsana

para bol galiba kısa zamanda balata ve disk değiştirmek istiyorsan
    ya da
    o çizgiler orantısız aşındıkça fren performansımı etkilesin bi yere arabayla tepilip ölmessem kaskodan para alırım diyorsanız
    yaptırın

Keşke araya biraz nokta, virgül, büyük harf filan serpiştirseydiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Uzun zamandır yoktun bunu yapmayı mı planladın onca zaman

Yogunluktan giremiyordum hocam. Ama bu ben buraya girmeyince bu tür çalışmalarım hiç olmuyor anlamına gelmesin :).

• Combalac Bey %80 ticaretle uğraşıyor.Bu tür zihni sinir projeleri ancak sermayesi olan adam kalkışır.Debriyaja basmadan uygun devirde vites değiştirmeyi denemeyi düşünüyorum da,şanzımanı elime alırım korkusundan cesaret edemiyorum
  • Combalac kullanıcısına yanıt
    Sen benim yazdığım mesajı hiç anlamamışsın ki?
  • quote:

Mesela bütün bir ekmeği alip yerdeki asfalta sürtsek, ısınmadan veya sürtünmeden dolayı asfalt aşınır mı?

• Demir ile Demir veya seramik ile Demir'in sürtünmesinden bahsediliyor örnek olarak ancak bir taşı asfalta sürtmeyi karşılaştırabiliriz bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

Demir ile Demir veya seramik ile Demir'in sürtünmesinden bahsediliyor örnek olarak ancak bir taşı asfalta sürtmeyi karşılaştırabiliriz bence.

Benim kullandiğım standart balata, demir veya seramik değil.

• Aslında mantıklı.Ama o diskler daha çabuk ısınır heralde.Uzun yola çıkılmaz onlarla.
  • Patlıcanlı disk salatası olmuş bu konu da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Mesela bütün bir ekmeği alip yerdeki asfalta sürtsek, ısınmadan veya sürtünmeden dolayı asfalt aşınır mı?

Ben aşınmadan değil ısınmadan bahsediyorum bunu anlamanın nesi zor? ekmekle asvalt ne alaka? aşınmayı zaten sineme çekerim demişsin orda sorun yok. Ama normalden daha erken ısınacak ve ısınınca normalden daha az tutacak bunu anlatmaya çalışıyorum. Frenleri sürekli soğuk tutabilecek bir teknoloji geliştirdiysen o zaman tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Combalac Bey %80 ticaretle uğraşıyor.Bu tür zihni sinir projeleri ancak sermayesi olan adam kalkışır.Debriyaja basmadan uygun devirde vites değiştirmeyi denemeyi düşünüyorum da,şanzımanı elime alırım korkusundan cesaret edemiyorum

Tahmininizi paylaştığınız için teşekkür ederim ama yaptığım işler çok da maliyetli şeyler değil. :)

• quote:

quote:

quote:

Ben aşınmadan değil ısınmadan bahsediyorum bunu anlamanın nesi zor? ekmekle asvalt ne alaka? aşınmayı zaten sineme çekerim demişsin orda sorun yok. Ama normalden daha erken ısınacak ve ısınınca normalden daha az tutacak bunu anlatmaya çalışıyorum. Frenleri sürekli soğuk tutabilecek bir teknoloji geliştirdiysen o zaman tamam.

Diskler haba soğutmali, ayrica jantlar da özel, yani diskleri soğutmaya odakli, buna ilaveten ön tampon icine monte edilmiş nerdeyse soba borusu kalinliginda plastik borularla disklere hava basiliyor. Pompayla değil tabiki ama arabanin hizina göre önden aldığı rüzgar disklere gönderiliyor. Yine de sorun olur mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 21 Ağustos 2014; 7:31:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Diskler haba soğutmali, ayrica jantlar da özel, yani diskleri soğutmaya odakli, buna ilaveten ön tampon icine monte edilmiş nerdeyse soba borusu kalinliginda plastik borularla disklere hava basiliyor. Pompayla değil tabiki ama arabanin hizina göre önden aldığı rüzgar disklere gönderiliyor. Yine de sorun olur mu bilmiyorum.

Tüm diskler hava soğutmalı zaten, kelimeleri süslemek fren performansını arttırmıyor :)

Orjinal fren sistemi değil mi abicim? ısınır ve tutmaz bir süre sonra, sen bunu kabullenmesen de tutmaz yani :) sen aksini idda ettikçe bizi "evet tutar" diye ikna etsen yine tutmaz ısınınca

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tüm diskler hava soğutmalı zaten, kelimeleri süslemek fren performansını arttırmıyor :)

Orjinal fren sistemi değil mi abicim? ısınır ve tutmaz bir süre sonra, sen bunu kabullenmesen de tutmaz yani :) sen aksini idda ettikçe bizi "evet tutar" diye ikna etsen yine tutmaz ısınınca

1- Yazdıklarımdan hiçbiri süslü ifade değil, hepsi teknik terimler.
    2- Hava soğutmali olmayan diskler de var. Araştırirsanız görürsünüz.
    3- Balata ve diske zarar vermeyecekse ısındıkca daha iyi tutuşa sahip olur fren sistemleri. Bu sadece balata için değil, neredeyse tüm maddeler ısındıkça daha iyi tutar birbirini.

Malesef ayri dünyalarda yaşıyoruz, o yüzden tartışmayi devam ettirmiyorum, tekrar cevap vermiycem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1- Yazdıklarımdan hiçbiri süslü ifade değil, hepsi teknik terimler.
    2- Hava soğutmali olmayan diskler de var. Araştırirsanız görürsünüz.
    3- Balata ve diske zarar vermeyecekse ısındıkca daha iyi tutuşa sahip olur fren sistemleri. Bu sadece balata için değil, neredeyse tüm maddeler ısındıkça daha iyi tutar birbirini.

Malesef ayri dünyalarda yaşıyoruz, o yüzden tartışmayi devam ettirmiyorum, tekrar cevap vermiycem.

Ayrı dünyalarda yaşadığımız konusunda hem fikirim. Bu yüzden disklerimi çizmek yerine 2500 lira verip aracıma Wilwood Dynapro 6 Big Brake Kit alıp taktım

İlk mesajında ne demişsin? zararı var mı diye soru sormuşsun ve cevap istenmişsin. Biz de cevapladık.

Ama senin amacın soru sormak değil kendince doğru olduğunu düşündüğün şeyi bize empoze etmeye çalışmakmış anlaşılan. Isınan parça birbirini nasıl daha iyi tutar? neden ısınan debriyaj kaçırmaya başlar o zaman? eğer öyleyse neden fren ekipmanları soğuyacak şekilde tasarlanır? neden günümüzde karbon disk kullanımına başlıyor fren üreticileri?

Malesef teknik konusundan çok uzaksın. Arabanla bilinçsiz şekilde oynayarak hayatını ve başka insanların hayatını riske atıyorsun. Bu yaptığın kanun ve yönetmeliklere göre suçtur.

Eğer bir gün bir kazaya karışırsan ve tesadüfen kazaya karıştığın karşı araç sürücüleri bu konuyu okumuş birisi olursa. Sana bir dava açar, başına gelecekleri tahmin bile edemezsin.

Sana kolay gelsin.

• F1 ve cadde araçları o kadar farklı ki, maddenin temel kanunları bile işlemez. Mesela onlarda disk ısınınca iyi tutar, bizde soğüyunca. Onlarda lastikler ısındırılır yol tutması için, biz ise buz koyarız lastiklere. Onlarda hız arttıça rüzgar direnci artar, bizde hızlandikça azalir. Onlar hızlı gittikçe çok yakar bizimkiler az yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 21 Ağustos 2014; 19:52:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.