Şimdi Ara

Crysis oynarken sistem çöküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yukarıdaki oyunları oynarken sistem donuyor, ekran kararıyor, kasa çalışmaya devam ediyor ama her hangi bir tepki vermiyor, resetlemek zorunda kalıyorum.
    Denediklerim;
    1-Ekran kartı ısınıyor olabilirdi, 3d Vantage, Furmak ile test edildi, testler sırasında ısı 60 dereceyi geçmedi (testleri sonuna kadar çalıştırdım), yani ekran kartı sorunsuz.
    2-İşlemci ısınıyor olaiblirdi, Prime95 ile saatlerce tes ettim 8 çekirdeğin tamamı %100 yükle çalıştı, ısı 70 dereceyi geçmedi, garanti olsun diye CoolerMaster Hyper212 Evo cpu cooler aldım, sıcaklık 60 dereceye indi ama sorun devam diyor.
    3-PSU yetersiz geliyor olabilir, 700W CM güç kaynağı var, tüm sertifikaları mevcut.
    4-Sistemsel, sürücüsel sorun olaiblirdi, Win7, Win8 ve Catalyst 12,5 ten 13,4'e kadar tüm sürücüler sırayla kuruldu, hepsinde aynı sonuç.
    Sisteme Prime95 ile Blend Test yapıldı (tüm bileşenlere en ağır yükü bindiren test) aynı anda Furemak ile FullHD gpu testi yapıldı, bu testler sistemi sonuna kadar zorluyor, sıcaklık tavan yapıyor, fanlar son hız dönüyor, gpu sistemden 350W, cpu 150 W yük çekiyor, testler sırasında en ufak bir yavaşlama görülmedi.
    Gelgelelim yukarıdaki oyunları açtıktan en fazla 5 dakika sonra biiiip; ekran kararıyor, hoparlörlerden cazırtı geliyor, fanlar dönüyor ama caps lock ışığı bile tepki vermiyor.
    Oyun esnasında sıcaklık yine 60 dereceyi geçmiyor, oysa bu işlemciler 90 derecede bile stabil çalışıyor.
    Ben çözmede yetersiz kaldım, çözebilen biri çıkarsa elini öpeceğim...
    Not; Diğer oyunlarda (Moh, CoD, TombRaider, NFS MW2) bir sorun yok, Crytek oyunlar playstoreden satın alındı.
    Sistem;
    GB UD3 970A Anakart
    FX8320
    PowerColor HD7870 Ghz Edition
    Zalman 700w PSU
    Coolermaster Kasa
    CM 120v cpu cooler
    S350B Monitör
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İnanıyorum ve biliyorum ki bu sorunu ancak DH kullanıcıları çözebilir.
    Sabırla bekliyorum vereceğiniz yanıtları.
  • Hep aklın donanımsal sorunlara ve ısınmaya gitmiş. Belkide yazılımsal bir sorundur. Daha önceden oynayabiliyormuydun. Yeni bir sorun mu. Eğer yeniyse sorundan önceki bir tarihe sistemi geri yüklemeni öneririm
  • Yazdığın oyunlar hangi sistem olursa olsun tüm parçalara tam yük bindirerek sistemi zorlar. Şimdi ufak bir hesaplama yapalım. Cooler Master en iyi markalardan biri. Güzel seçim. Ben markadan dolayı PSU'nun %100 700w verdiğini düşünerek şöyle bir hesaplama yapıyorum. 7870 stabil çalışması için 600w gün istiyor. Bir oyun açıp tam yük bindirdiğin içinde kafadan 600w 7870 için gerekli. İşlemcin ise aşağıdaki resimde görüldüğü gibi tam yükte(average) 185w güç ihtiyacı duyuyor. 600+185 =785w demek. Anakart, ram, hddler, fanlar, dvdrom gibi parçalarıda işin içine katınca zaten senin PSU hayli hayli düşük kalıyor. "DVD rom falan ne alaka ya" diye düşünürsende en kalitesis DVD rom 28w enerji çekiyor. Buda demektir ki ben işimi garantiye alayim bir daha uğraşmiyim diyorsan 1000w 80+ bir PSU alman gerek diye düşünüyorum. Bu PSU'da da orjinal 1000w olması için gene CM gibi kaliteli bir marka seçmen gerek. PC de yük binmesiyle ani donmalar yada kapanmalar kartlarda arıza yoksa %90 PSU yetersizliğinden olur. Ama dandik bir oyun aç saatlerce oyna bir sıkıntı vermez.

Sen yinede bir tekniker dahilinde iş yap, kimse müneccim değil, görmeden test etmeden iş yapma sakın ama benim kanaatim PSU gibi. Bence 600w PSU olduğundan dolayı 7870 almaktan vaz geçtim GTX560 aldım ve birebir aynı arıza banada oluyor. 600w psu ile gtx560 takılıyken oyunda 1-2 dakika sonra donuyor. Yarın garantiye vereceğim ve istersen açtığım konudan olayları takip edebilirsin.

Isı değerleri ile de şöyle bir bilgi vereyim. Kasalarda soğutma sistemleri büyük olduğundan ısı dereceleri CPU'da:60 GPU'da:70 derece görebilir, bu normaldir. Laptopta aynı şey geçerli değil***. Görülen bu dereceler thermal macun yenilemesi ve fan-petek temizlemesi ile yaklaşık 8-10 derece aşağıya indirilebilir. Haliyle her parça ısıdan etkilenerek yıpranır. Bende boşta duran yeni aldığım Gtx560 ekran kartı 30-34 derece arasında dolanıyor, oyunda ise 45-50 arası. Ama 2 sene sonra bu dereceyi çok arayacağım (:

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor88 -- 4 Haziran 2013; 15:19:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Heimerdinger

Hep aklın donanımsal sorunlara ve ısınmaya gitmiş. Belkide yazılımsal bir sorundur. Daha önceden oynayabiliyormuydun. Yeni bir sorun mu. Eğer yeniyse sorundan önceki bir tarihe sistemi geri yüklemeni öneririm

İlk kez oynadığımıda da, 6 ay sonra oynadığımda da aynı sonuç. Sistemi 3 kez formatladım, sonuç değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zagor88

Yazdığın oyunlar hangi sistem olursa olsun tüm parçalara tam yük bindirerek sistemi zorlar. Şimdi ufak bir hesaplama yapalım. Cooler Master en iyi markalardan biri. Güzel seçim. Ben markadan dolayı PSU'nun %100 700w verdiğini düşünerek şöyle bir hesaplama yapıyorum. 7870 stabil çalışması için 600w gün istiyor. Bir oyun açıp tam yük bindirdiğin içinde kafadan 600w 7870 için gerekli. İşlemcin ise aşağıdaki resimde görüldüğü gibi tam yükte(average) 185w güç ihtiyacı duyuyor. 600+185 =785w demek. Anakart, ram, hddler, fanlar, dvdrom gibi parçalarıda işin içine katınca zaten senin PSU hayli hayli düşük kalıyor. "DVD rom falan ne alaka ya" diye düşünürsende en kalitesis DVD rom 28w enerji çekiyor. Buda demektir ki ben işimi garantiye alayim bir daha uğraşmiyim diyorsan 1000w 80+ bir PSU alman gerek diye düşünüyorum. Bu PSU'da da orjinal 1000w olması için gene CM gibi kaliteli bir marka seçmen gerek. PC de yük binmesiyle ani donmalar yada kapanmalar kartlarda arıza yoksa %90 PSU yetersizliğinden olur. Ama dandik bir oyun aç saatlerce oyna bir sıkıntı vermez.

Sen yinede bir tekniker dahilinde iş yap, kimse müneccim değil, görmeden test etmeden iş yapma sakın ama benim kanaatim PSU gibi. Bence 600w PSU olduğundan dolayı 7870 almaktan vaz geçtim GTX560 aldım ve birebir aynı arıza banada oluyor. 600w psu ile gtx560 takılıyken oyunda 1-2 dakika sonra donuyor. Yarın garantiye vereceğim ve istersen açtığım konudan olayları takip edebilirsin.

Isı değerleri ile de şöyle bir bilgi vereyim. Kasalarda soğutma sistemleri büyük olduğundan ısı dereceleri CPU'da:60 GPU'da:70 derece görebilir, bu normaldir. Laptopta aynı şey geçerli değil***. Görülen bu dereceler thermal macun yenilemesi ve fan-petek temizlemesi ile yaklaşık 8-10 derece aşağıya indirilebilir. Haliyle her parça ısıdan etkilenerek yıpranır. Bende boşta duran yeni aldığım Gtx560 ekran kartı 30-34 derece arasında dolanıyor, oyunda ise 45-50 arası. Ama 2 sene sonra bu dereceyi çok arayacağım (:

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi günler dilerim...

Bunu düşünmedim işte, düşünmediğim bir PSU kalmıştı, bir de bunu değiştireyim, ilgin için çok teşekkür ederim.

• Kendine tabiri caiz hayvani bir sistem topladığın için PSU'da hayvani olmalı. AMD işlemciler çok performans sağlar ama çok can yakar. Dediğim gibi 1000w dan aşağı almazdım ben olsam. Eğer arıza PSU kaynaklıysa***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor88 -- 5 Haziran 2013; 9:20:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    15 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken laptop kapanıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi yazacaklarımı yap demiyomurum ama başımdan geçeni anlatayım bilindiği gibi cod black ops 2 kurulumu sorunlu oyun ve ben bu oyunu 3 farklı siteden indirip kurdum hep mavi ekrana düşüyordu makina. diğer hiç bir oyunda sorun yok crysis. farcry3, metro vs.

burda bi arkadaş aynen şöyle yazmış black ops2d de sorun yaşayanlar bios güncellesin diye olabilirmi ne alaka dedim ama denemeden duramazdım ve biosu güncelledim. sonuç olumlu pc mavi ekran vermedi. belki senin sorunun sebebi değildir ama anlatmak istedim. farklı bir oyunla dene birde ayarları low da dene
  • Bios güncellemesine gerek görmüyorum ama yapmanın bi zararı olmaz. Onu da deneyelim...
  • Psu yada yazılımsal kaynaklı olması muhtemel.Ayarları düşürüp deneyin birde.
  • işlemci 70 demi calışıyor anlamadım yazıyı pek okuyamadım cok uzun yazmışsınız kısa ve öz tutsanız daha iyidi..

işlemci 60 dan sonra kendini korumaya alır kapanır yani reset atar. amd işlemciler 60 dan sonra yanabilir dikkat edin bu konuya o.c varsa kaldırın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolcu

işlemci 70 demi calışıyor anlamadım yazıyı pek okuyamadım cok uzun yazmışsınız kısa ve öz tutsanız daha iyidi..

işlemci 60 dan sonra kendini korumaya alır kapanır yani reset atar. amd işlemciler 60 dan sonra yanabilir dikkat edin bu konuya o.c varsa kaldırın derim.

Ben çok 90 dereceyi görüp ısrarla çalışan işlemci gördüm çalıştığım yerlerde... Kasıyordu tabi donmalar yapıyordu bir zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zagor88

quote:

Orijinalden alıntı: senolcu

işlemci 70 demi calışıyor anlamadım yazıyı pek okuyamadım cok uzun yazmışsınız kısa ve öz tutsanız daha iyidi..

Ben çok 90 dereceyi görüp ısrarla çalışan işlemci gördüm çalıştığım yerlerde... Kasıyordu tabi donmalar yapıyordu bir zahmet.

İşlemci 50-60 derecede, o.c yok, üstelik CM V120 soğutucu taktım..
    Ayarları düşürüp denedim, sonuç aynı.
  • yazdıklarınızı okudum öncelikle grafik işlemci ısınız çok iyi ben far cry 3de süper soğutma sistemimle bile 67 68 derece oluyor 7850 asus directcuii

hyper 212 bendede var o varken zaten arkana yaslan korkma

hocam bide şu testi yapın bütün sistemi yakarak gidiyor daha çok arıza yada bir dengesizlik varsa belirtiyor 15dk sürecek.

http://www.passmark.com/products/bit.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 6 Haziran 2013; 11:23:10 >
  • Google'ye Can You Run It yazın, sistemi çökerten oyunlardan birini seçin, sonra CYRI o oyunu bilgisayarın çalıştırıp çalıştırmayacağını size gösterir. Ekran kararması,hoparlörlerden cazırtı gelmesi ve ekranın donması bu sorunun çoklu olduğunu söyler.
  • hocam yanlız arkadaşın sistemi benimkinden bile epey yüksek ben 7850le 16xmsaada 10fps bile alıp oynarken bile arkadaşın sistemi arızaya geçiyorsa bişeylik vardır diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

hocam yanlız arkadaşın sistemi benimkinden bile epey yüksek ben 7850le 16xmsaada 10fps bile alıp oynarken bile arkadaşın sistemi arızaya geçiyorsa bişeylik vardır diye düşünüyorum

O bilgisayarın ses veya video kartında sorun vardır. Ekran kararması ekran kartından oluşmuyorsa video kartından oluşuyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

yazdıklarınızı okudum öncelikle grafik işlemci ısınız çok iyi ben far cry 3de süper soğutma sistemimle bile 67 68 derece oluyor 7850 asus directcuii

hyper 212 bendede var o varken zaten arkana yaslan korkma

hocam bide şu testi yapın bütün sistemi yakarak gidiyor daha çok arıza yada bir dengesizlik varsa belirtiyor 15dk sürecek.

http://www.passmark.com/products/bit.htm

Passmark Burn in test i ben çalıştığım firmalarda onardığım laptoplarda kullanıyordum. %200 yük bindirerek 45 dakika test yapıyordum yinede etkisi yok. Hiçbir işe yarıyor o program. Hocam denedinmi bilmiyorum ama en kolay ve etkili yöntem PSU denemek. En azından arıza onda değilse için rahatlar başka yerler yönelirsin.

• PSU testini yanında farklı bir ramle veya ram slotunu değiştirirek bir dener misiniz?
  • belki ramlerin birisi arızalı olabilir sistemi sökün masa üstüne koyun tek tek cıkarıp her birini deneyin sorun nereden kaynalanıyor bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.