Şimdi Ara

Oyun oynarken pc kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • (Boşta işlem yaparken pc de herhangi bir sıkıntı yok çok hızlı çok akıcı ancak oyuna girdiğimde ortalama 30 40 dk içinde yük altında kendini kapatıyor. Son yaptığım işlemler: bir önceki gün ramlerden biri oturmamış 8gb görünüyordu ram ona rağmen kapanma olmadı onu oturttum 16 gb görünüyor şuan, birde valorant oynayabilmek için biosta secure boot açtım tpm 2.0 ı açtım csm den uefi ye aldım falan filan dün de oynadım valorant kapanma olmadı. Kapanma sadece bugün başladı. Ekstra verebileceğim bilgi bir de "raw accel" kullanıyorum mouse ivme kazandırması için onu kurdum bugün kullandım. Lütfen yardımcı olabilir misiniz power 550 watt o mu yetmiyor ramlerle ilgili bir sorun mu var yoksa başka bir sorun mu var?)


    Böyle bir sorunum vardı power değiştirdim fsp 650 watt %90 ve üzeri altın sertifikalı power aldım, sorun bir süredir yoktu çoğu zaman pc kapanmıyor saatlerce oyun oynuyorum genelde gündüz vakti arada bir yine oyundayken pc kapanıyor arada ışıklarında gidip geldiğini görüyorum voltaj düşüklüğünden şüpheleniyorum başka ne sebep oluyor olabilir.



    Oyun oynarken pc kapanıyor.


    Oyun oynarken pc kapanıyor.

    Anakart ısı değerleri normal midir?

    Oyun oynarken pc kapanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocankenobi -- 1 Ağustos 2023; 18:38:32 >







  • Termal macun kontrolü yaptınız mı hocam? Isındığı için kapanıyor olabilir mi?

  • ısınma yok pc de değerler normal yeni topladım.

  • Bu gibi sorunlar yeni topladım ısınma yok dediğiniz için genelde power supply hataları yüzünden oluyor. Power supply bozuk da olabilir yani yeni olmasına rağmen. Ama eğer ki evde voltaj dalgalanması var ise, anlık elektrik kesilir gibi olup geri geliyorsa ışıkla rda bu durum hafif kararır gibi olur ve normale döner ama bilgisayarınız yük altında iken bu durum olursa pat diye kapanır. Voltaj dalgalanması yüzünden yeni psu'lar bir süre sonra bozuluyor. O yüzden bu gibi durumlarda evlerde ups kullanılması gerekiyor. Ups elektrik git gelmesine voltaj dalgalanmasına karşı bilgisayarı koruyor. Sürekli sabit olarak belli bir değerde elektriği bilgisayarınıza veriyor.


    Bilgisayarınızı başka bir yerde kullanma imkanınız var ise 2-3 gün farklı bir evde kullanıp test edin. Sorun yoksa evdeki voltaj dalgalanması sorunun kaynağı olabilir pekala. Ama sorun devam ediyorsa power supply baş şüpheli gözümde. Disk'lerinizin durumunu da bir kontrol edin hard disk sentinel ile. Kötü ve zayıf sektörlerde oyun sırasında okuma yazma hataları yüzünden anlık kapanmalara neden olabilir.


    Kolay gelsin.





  • Teşekkür ederim. Şöyle söyleyeyim ışıkların anlık gidip geldiğini(saniyelik tamamen ışığın sönüp yeniden geldiğini) gözlemleyebiliyorum yada hafif kararıp yeniden aydınlandığını genelde gündüz vakitlerinde meydana geliyor bu voltaj düşüklüğü diye tahmin ettiğim olay. Önceki power im 550watt idi yük altında 40 dk sonra kapanıyordu pc şimdi ki powerim 650watt ama gold sertifikalı korumaları mevcut. 650 watt powerinde yeterli gelmediğini düşünmüyorum rtx 4060 için 550 watt öneriliyor. Hard disk sentinel herhangi bir sorun bulamadı.

  • Birde anakart ısılarını paylaştım sizce normal midir?

  • apocankenobi kullanıcısına yanıt

    Hangi program ile baktınız bilmiyorum ama 115 ve 107 derece görünen sıcaklıklar anakartın hangi bölümlerini denk geliyor anlaşılmıyor. Speccy programı ile genel anakart sıcaklığı ne gösteriyor o programı çekip ana ekranın görüntüsünü paylaşırsanız daha güzel olur.


    Bir de dediğim gibi imkanınız var ise bilgisayarınızı başka bir evde test edin. 2-3 gün. O sisteme 650 watt yetmesi lazım. Öyle ahım şahım bir sistem değil elektrik tüketimi açısından.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Böyle bir ekran geldi Speccy ile

    Oyun oynarken pc kapanıyor.
  • apocankenobi kullanıcısına yanıt

    Anakart sıcaklığı normal gözüküyor bir sıkıntı yok.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    bugün sadece 3 kez kapandı düzensiz aralıklarla şuan sadece voltaj meselesinden kaynaklı diye tahmin ediyorum

  • apocankenobi kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi. İmkanınız var ise başka bir evde yada bir ups'ye bağlayıp o şekilde kullanıp test edin. Voltaj dalgalanmaları power supply'nizi de bozmuş olabilir.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir sorum var sıvı soğutmayı yanlış bağlamış olsam bir şekilde çalışıp yük bindiğinde kendini kapatma olasılığı var mı? Dün art arda kendini 4 kez kapadı üstelik düşük ayarlara çektiğim halde Valorant gibi bir oyunda bir şeyler yanlış geliyor.

    Şöyle ileteyim; Sıvı soğutma pompa kablosunu cpu fan a taktım, bir adet sata kablosu vardı ona da sata taktım, radyatör fan kablosunu kasanın arka kısmında bulunan bir kart var led ve fanların takılı olduğu oraya fan kısmına taktım, o arka kısımda ki karta sata kablosu taktım, o karttan bir pvm kablosu sarkıyordu onu ilk başta kasanın chasis fan pinlerine taktım bilgisayarı çalıştırdım ekran kartı ve soğutucu fanları dönmüyordu korktum Oyun oynarken pc kapanıyor.  tekrar çıkardım ve boşta duruyor. Şu şekilde resimlerle göstereyim

    Oyun oynarken pc kapanıyor.


    Oyun oynarken pc kapanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocankenobi -- 15 Ağustos 2023; 19:3:17 >




  • apocankenobi kullanıcısına yanıt

    Uzaktan kablomaların doğru mu yanlış mı yapıldığını kestirmek zor. Pompanın fan güç bağlantısı yanlış takılsa bilgisayar soğumayacağı için bir süre sonra bilgisayarın sıcaklık yüzünden kendini kapatması lazım. Oyuna girilmesine gerek yok. Sıcaklık tablosunda işlemci ve anakart sıcaklıkları normal gözüküyor.


    Pompa fanını bilmem ama ekran kartınız 60 dereceye kadar çıkmadan fanı dönmez. Yeni ekran kartlarının hemen hemen hepsi aynıdır. Pompa'nızda da benzer bir özellik olabilir. Oyuna girdiğinizde dönüp dönmediğini kontrol edin fanların.


    Uzaktan inceleyip yardım etmeninde bir sınırı var ne yazık ki. İlk elden bakıp kontrol etmek gerekiyor bir noktadan sonra.


    Kolay gelsin.

  • aynı sorundan muzdariptim sorun psudan kaynaklanıyordu voltaj düşüşlerini absorbe edebilmesi için düşüş süresini geçik holdup time'a sahip bir psu almak gerekiyor. 2 psu fayda etmedi 3.ye araştırıp Evga Supernova 650 GT aldım ancak o çözebildi şimdi voltaj hala düşüyor bölgenin trafo kalitesizliğinden kaynaklı pırpır ediyor ampuller fakat pcde tık yok. bu arada akım korumalı prizde kullanmanızı tavsiye ederim.

  • Benim PSU bozulmuştu, pc kapanıp kendi kendine geri açılıyordu. İstenilen gücü psu veremeyince kapanıyormuş. 650w bronze vardı 1070 besleyemiyordu komedi. Ömrü dolmuş aslında. Ayrıca bazı sıvı soğutucularda w_pump+ yazan girişe takmak gerekiyor anakartta bazılarında cpu_fan yazan yere ona dikkat et Manuel reader dan. Valorant işlemci yormayı seven oyun, yanlış girişe taktıysan yeterli devir daim'e ulaşamadığından işlemci de anlık ısınma olmasından kendini korumaya da alabilir. Kendim yaptım aynı hatayı ondan biliyorum. Düşük ihtimal anakartta sorun varsa köprüleri aşırı ısınmasında da olabiliyormuş onu da söylemişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkhes -- 19 Ağustos 2023; 8:38:6 >
  • Turkhes kullanıcısına yanıt

    Şöyle programla stres testi denedim 12 saniye sonra kapandı görünen değerler bunlar.

    Oyun oynarken pc kapanıyor.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Radyatör Fanını chasis fan a taktım pompa zaten cpu fan a takılı şuanda kasadan gelen reset sw kablosunu yine pompadan gelen reset sw kablosuyla birleştirdim, aşağıdaki resimden biraz yardım aldım pompadan gelen hub dan çıkan 3 pin pump connector var onu kasanın arkasındaki 3 pinli yere taktım ondan 2 taneydi ikisinide taktım o arkadaki kartta fanlar takılı kasanın o karttan gelen pwm kablosu hala boşta hiç bir yere takmadım. Sanırım sadece voltaj ile alakalı değil


    Oyun oynarken pc kapanıyor.
  • Prizden ve güç kablosundan olma ihtimali de var bu arada, voltaj dengesizliği yansıtmayan prizler var. İşlemci çalışmak için güç istiyor ama psu güç veremiyor, ya psu bendeki gibi olmuş yada prizde sorun var. Kasayı başka yere bağlayıp deneyerek bunu çözebilirsin. Arkadaşının evine götürüp denedin mi
  • apocankenobi kullanıcısına yanıt

    Yukarıda Occt programı ile test ederken sistemin 12 saniye sonra kapandığını söylemişsiniz. İşlemci ekran kartı ram disk vs... bunlar ile bir sıkıntı olsa sistem genelde kapanmaz.


    -Mavi ekran hatası verir ve bu hatada disk ekran kartı yada yeni değiştirilen bir donanım yüzünden yada sürücü hatası gibi uyarılardan bahseder.

    -Sistem donar ve öylece kalır.

    -Sistem donar kapanır ve bir süre sonra yeniden başlar.


    Gibi yukarıdaki durumlar ile karşılaşabilirsiniz.


    Ama özellikle test sırasında sistem direkt kapanıp kalıyorsa yada direkt kapanıp yeniden başlıyorsa power supply hatası olma olasılığı artıyor.


    Yukarıdaki kablolamalar ile sorununuz arasında bir bağlantı yok diye düşünüyorum. Kablolamayı yanlış yaparsanız rgb yazılım üzerinden yada rbg kontrolcüsü üzerinden kontrol edilemez en fazla.


    Velhasıl farklı bir psu takıp stres testi ve oyun oynayarak bilgisayarını denemeniz gerekiyor. Psu'nun bozuk olma ihtimali yüksek. Ama önceki mesajlarımda da demiştim. Voltaj dalgalanması yüzünden mevcut psunuz bozulmuş olabilir. Yani yeni bir psu'yu aynı evde denerken onunda bozulma ihtimali var. Pc'si kendi evinde çalışmıyor ama başka evde çalışıyor diye forumda konu açmış insanlar var. Sizinde durumunuz benzer şekilde evinizden kaynaklı olabilir.


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 24 Ağustos 2023; 22:19:33 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.