Bir ay kadar önce kendime sistem topladım. Xıgmatek asgard 600w kasa içerisine Gigabyte B75M-D3H anakart, 8gb ram, i3-3225 CPU yerleştirdim. Daha sonra LoL oynadığım için i3 işlemcinin üzerindeki HD2500 gpu yetersiz kaldı ve bende arkadaşımdan 8800gtx-512 ekran kartı aldım(idareten yeni ekran kartı alana kadar). Arkadaşda 8800 de uzun müddet 500-600 fps de Gunz oynamış ve bana dedi ki "pc donabilir ekran kartı arızalı şimdilik idare et". 1 aydır bu şekilde idare ettim ve bu gün Gigabyte Gtx 560 satın aldım. Sevinçli bir şekilde oyuna girdim tüm grafikleri sona aldım fps 100 olmasına rağmen pc 10 sn sonra dondu. Pcyi komple exa bilgisayardan topladım ve laptop teknikeriyim. 4,5 senedir bu işlerle uğraşıyorum acer ve dell yetkili serviste çalıştım ama kendi söküğümü dikemiyorum. Kafama takılan aldığım Gigabyte Gtx 560 ekran kartı mı arızalı çıktı yoksa 600w psu bu sistemi mi desteklemiyor. Tüm parçaların garantisi var ama bana lütfen git garantiye ver demeyin çünkü exa'nın teknikerlerinin pek sağlıklı bilgileri olduklarını sanmıyorum, günlerce bekletebilirler.
(Not: Gtx560 Ti modeli değildir).
Bu donanıma 600 watt gayet yeterli gelmeli,psu yük altında kalmıştır desem o sistemle zor. İmkanınız varsa başka psu veya başka bir sistem ile ekran kartını deneyin
Yarın ekran kartının birebir değişimini isteyeceğim. Yeni kartlada denedikten sonra eli mahkum beton gibi kasayı exaya teslim edip sorunu çözmelerini bekleyeceğim. Laptop olsa 10 dakikalık inceleme ile sorunu çözerdim fakat kasa olduğu için insanı uğraştırıyor... İşin kötüsü psu kasa ile birleşik, psu yetmiyorsa kasayı komple değiştirmem gerekecek buda *ıçtım demektir...
Benim sorunum da benzer dostum, 8320 ve HD 7870 ile benzer sorunu yaşıyorum, ben cpu soğutucuyu değiştirdim, benim psu 700W, siz çözüm bulun, ben de aynı yolu izlerim.
Evet servise verdim sabah 9:00 da şimdi gidip geldim denemek için parçam yoktu emin olamamıştım ama tahmin ettiğim gibi PSU arızalı çıktı. Zaten oyunla RAM'in %98 alakası yok. CPU'da arıza olsa pc sıkıntı çıkarır normal işlemlerde de kapanırdı. Ekran kartınıda EXA teknikerleri test etti. 7870 tam yükte yaklaşık 500-600w güç tüketiyor. Sizede oluyorsa sağlam ürünleri olan bir bilgisayarcıda 1000w PSU ile denemeniz. Normalde basit PC tamircileri PSU denemesini 200-300w PSU ile yaptıkları için işin içinden çıkamıyorlar. Cuma günü PSU distribütör firmaya yollanacak, 10-15 gün bekleme sürem var. Düz hesap 20 gün bekleyip iş bittiğinde her ayar %100 de tüm oyunları GTX560 ile test edeceğim. Vaktim olursa foruma sonuçları yazarım (:
7870 nasil 500-600w guc ceker? 7990 anca cekebiliyor 7870 in eti ne budu ne de gitsin o kadar gucu ceksin. Sisteminizde baska bir ariza cikacak gibi . anakart yada ram olabilir..
Bir kart %100 yükte 400w çekiyorsa ben üstüne yarısını daha eklerim işimi garantiye almak için. 400+200=600 yaparım. Çünkü ben bir oyunu low da 10 fps de de oynayabilirim very highde 500-600 fps de de oynarım. Ekran kartı %100 yüke gelince tüm gücü PSU ya bindirir. Bu yüzden hesaplamalar böyle. 7990 için sistemdeki diğer parçalarla beraber hesaplarsak ben 1000w dan aşağı PSU kullanmam.
Da senin kart 200w gucu gecemez. overclock yaptigin zaman anca 200 civari gelir. normalde kartin tasarimi 175w olarak vermis amd... Sizin hesaplariniz %100 uzerinden birde %50 koydugunuza gore %200 uzerinden herhalde. Başka parçalarıda test etmeden kesin karar vermeyin.
Ben kesin sonuçlardan ziyade garantili sonuçları söyledim kimseyi üzmeyecek sonuçlar (: Diğer parçalarında hayvani olması durumunda sıkıntı çıkmayacak sonuçlar. Yoksa dediklerin doğru (:
Sizdeki parcalara gore benim 675 thermaltake in patlamasi lazim. 1 tane disk baglamadim tek bir tane yada 2 tane ram kullanmadim... 1055T yani 125w islemci 560ti ekran karti 8 tane disk + 1 ssd + 2 wireless kart 6 tane usb takili. 2 tane de optik medya okuyucu var. Tik demedi daha.
Sizin yasadiginiz sorunu ben baska makinelerde genelde ram anakart sıkıntılarında gordum. Ozellikle ram uyumsuzlugu ki kullandiginiz ram Hi-level, gigabyte in ozellikle kullanmayin diye mail attigi bir ram. Çok sıkıntılı ayni a-data gibi. Oncelikle bunlari test edin bosuna yollarsiniz karti.
Bir sistem neden tüm zorlu testlerde sıkıntı çıkarmaz da crysis2, crysis3 ve frcry3'te soreun çıkartır? Cod, MW2-3, Tombraider, Metro gibi daha zorlu oyunlarda 1920-1080 high dtail, 4XAA, 16XAF sorun çıkarmaz ama yukarıdaki Crytek temelli oyunalrda sorun çıkarır, sorun dediğim oyun açıldıktan sonra 3-10 dakika arası sistem çöküyor, monitör kararıyor, fanlar çalışıyor ama tepki vermiyor, resetle kurtuluyorum. Neden acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme