Şimdi Ara

ÇÖZDÜM! Uydunet account.sony ve PS4 Share Özelliğini blocklamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
6
Favori
3.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Share özelliğini kullanamamak bir yana pc den ya da herhangi bir cihazdanhttps://account.sonyentertainmentnetwork.com/ adresine bile giremiyordum.

    Çözüm:

    1- Öncelikle modem'i resetleyin. (Temiz bir sayfa icin oneririm yok ben resetlemem diyorsaniz direkt 4. Maddeden baslayin :) )
    2- Resetleme işlemi için reset tuşuna 10-15 saniye basılı tutuyoruz.
    3- Resetleme işleminden sonra modem ayarı yapmanıza gerek yok tek değişen modem wifi adı ve wifi şifreniz olacak onları verirsiniz.
    4- Güvenlik Duvarını KALDIRIN. (Modem güvenlik duvarı)
    5- Modemi kapatıp açıyoruz. Ve ta daa.

    (Burdan sonrasi ps4 share ozelligi calismiyorsa okuyun)
    6- Ps4 ağ ayarlarında ip otomatik al dns elle girdim ( modem içine girdiğinizde Temel sekmesinin orada IPv4 DNS Servers yazar o ikisini girdim kısacası) MTU otomatik proxy kullanma dedim.
    7- Artık bu sorun ortadan kalkıyor. Dmz açmama gerek kalmadan hem 10mbs download hem de foto video upload özelliğini geri kazandım.
    umarım çözüm olur.



    Önceden konu açmıştım;

    Evet 2.0 geldi sorun halen devam ediyor..

    1.76 çıktıktan sonra yaklaşık 3 haftadan fazla süredir share özelliğini kullanamıyordum, ne zaman kullanmak istesem NW-31456-9 veya CE-35439-4. "Cannot connect to the server within the time limit" hatası alıyordum. biraz araştırdım US forum da bu konu başlığını buldum elle sayılır kişiyiz bunu yaşayan. Sorun şu video ve fotoğraf çekebiliyorum fakat yüklemek için share tuşuyla fotoğraf ya da video seçeneğine geliyordum sonra hangisini seçersem seçeyim hata alıyordum.


    US forumunda sorunu yaşayan bir kaç kişi;
    http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/PS4-Share-won-t-let-me-upload-anything/td-p/44485178/highlight/false

    daha sonra dün twitterdan aynı sorunu yaşayan gamer delisi birini buldum tweet attım kendisi yabancı bir arkadaş bana kablolu internet kullandığını onların bunu blockladığını öğrendiğini ve dsl'e geri dönüş yaparak çözdüğünü söyledi. bana bu saçma geldi şimdi android telefonumu wi-fi özelliği ile aktif ettim ps4'ü wi-fi ile bağladım ve gerçekten dediği gibi upload etme özelliğini geri kazandım.

    böyle bir şey nasıl olabilir ? Tüm portlarım açık şekilde ps4 kullanıyorum. kısacası dmz açık.

    Amerika Playstation forumunda açtığım konu;
    http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/Cable-company-blocking-PS4-share/td-p/44601094

    Avrupa Playstation forumunda açtığım konu;
    http://community.eu.playstation.com/t5/PS4-SHARE/Cable-Company-blocking-PS4-Share/td-p/22361841

    fakat iki konunun toplam view'i yaklaşık 250 kişi fakat 0 dönüş oldu.. çünkü bu sorunu yaşayan sayılı insan var..

    10.10.2014 itibari ile;

    Bir arkadaşımızın şimdi bana mesaj atması ile ben ufak yaşadıklarımı anlatayım istedim bir kaç kişi daha bu sorunu yaşarsa şaşırmasın diye konuyu güncelliyorum

    Dün uydunet ile görüştüm bilgisiz bir çalışan açtı telefonu olayı anlattım bizlik bir şey yok dedi klasik.. Sony Tr ile görüştüm herşeyin düzgün çalıştığını bu sorunu ilk kez aldıklarını söyledi bana dns verdi klasik google dns'i ilk denememizde oldu bir kaç kere upload etme olanağını sağladım fakat sonra yine aynı sorun baş gösterdi.modem firmasına dmz açtığımı ip atadağımı anlattım bana herşeyi yaptığımı uydunetle bu sorun başka bir firmayla değil denildi. uydunet'i tekrar aradım yine klasik bir sorun yok tüm portlar açık bir şey engellenmiyor denildi. bir 5 dakika beklettiler hatta sanırım kontrol sağladılar..

    sonuç olarak geçiçi anlık çözümü dns değiştirmek..

    Yeni bir güncelleme gelecek ps4 için onu bekliyorum öyle de olmaz ise tekrar uydunet & sony tr ile görüşeceğim.. tabi bir de proxy kurma işlemini deneyeceğim..

    bir sorun olursa bana özel mesaj ile veya bu konudan ulaşabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverman -- 5 Aralık 2014; 2:41:06 >







  • bu sorunu yaşayan tek ben mi varım türkiye de ? gerçi dünya da bile elle tutulur.. internette araştırınca..
  • Dns değiştirerek bu sorunu aşabilirsiniz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4 den değilde(cihaz yorulmasın) modem üzerinden proxy kurun. Cyberghost öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek bilgi sahibi olmadığım konular ttnette dns flan değiştirirdim ama uydunet'e geçtiğimden beri işim hiç bunlara düşmemişti :) Dns değiştirmek & proxy kurma işi hızda düşme yaşatmaz mı ? ayrıca bu iki işlemi tek ip için yapabilirim değil mi ? ps4'e tek ip atadım dmz açık şekilde. diğer bağlanan pc ler için de değişmesini istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roverman

    Pek bilgi sahibi olmadığım konular ttnette dns flan değiştirirdim ama uydunet'e geçtiğimden beri işim hiç bunlara düşmemişti :) Dns değiştirmek & proxy kurma işi hızda düşme yaşatmaz mı ? ayrıca bu iki işlemi tek ip için yapabilirim değil mi ? ps4'e tek ip atadım dmz açık şekilde. diğer bağlanan pc ler için de değişmesini istemiyorum.

    Modame kurunca bütün cihazlar proxy arkasına geçer. Sadece ps4 olsun diyorsanız internet bağlantısı kur kısmında soruyor ordan yapabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Honanım Daber -- 6 Ekim 2014; 0:08:42 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Superonline fiber kullanıyorum ve dün aynı sorunu ben de yaşadım. Bugün hiç denemedim, devam ediyor mu bilmiyorum.
  • Honanım Daber kullanıcısına yanıt
    peki dediğiniz gibi bakacağım :) salı 2.0 güncellemesi gelebilir filan tarzı haberler okudum bir de onu bekliyim belki bir yol bulunur öyle.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    inşallah yaşamazsınız, sinir bozucu :/ 3 haftadır yapmadığım şey kalmadı en sonunda dediğim gibi internet değiştirince düzelmesi iyice deli etti, halen yeni yazılım ile düzelir düşüncesine hakimim. işin kötüsü internette gezince iki elin parmakları kadar insanın bu sorunu yaşıyor olması.
  • konuyu güncelledim.. bu sorunu yaşayan kişi sayısı artmaya başladı bilgilensin arkadaşlarımız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roverman

    konuyu güncelledim.. bu sorunu yaşayan kişi sayısı artmaya başladı bilgilensin arkadaşlarımız..

    Valla hocam bende Uydunet kullanıyorum ve video resim paylaşımı yapamıyorum. Adsl hattı hala aktif ama denemedim hiç. Bununla ilgili mutlaka bi port vs ayarı olması lazım ya böyle saçmalık olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    bende dmz açık böyle olmuyorsa portlukta birşey yok ne yazık ki. proxy denemedim daha güncellemeyi bekliyorum.
  • Ne alakaysa son zamanlarda sıkça bu hatayı alıyorum . İnternetim de uydu net . 20mbt e kadar net kullanıyorum fakat kotayı geçince 3 e düşüyor. Bu sorunun bir çözümü yok mu acaba ? Yoksa topluca uydu neti basalım mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resh_aykut -- 12 Ekim 2014; 23:57:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bendede vardı ttnet kullanıyorum kablo ile bağlanıyordum ps4'e.Share yapıyordum upload yaparken hata oluşuyordu.Wifi ile bağlanmayı denedim bu sefer olmuştu.Kablo ile olmazkem wifi ile sorun düzeliyordu.Modem değiştirdim şuanlık bu sorunı yaşamıyorum Allah'a şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resh_aykut kullanıcısına yanıt
    Kimi arasam bizde sikinti yok diyor yeni guncellemeyi beklemeye koyuldum onlada duzelmezse uyduneti aramamiz lazim :/. Isin garip tarafi sony turkiye ve uydunete sorunumu anlatinca iki tarafta ilk kez duyduk dedi. Bir kac telefon almadan arastirmaya kalkmaz bunlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysn61 kullanıcısına yanıt
    Ilk kez duydum dsl sahibi birinin bu hatayi aldigini o zaman yeni guncelleme ile duzelme umudu iyice yesericek gibi :) bende wifi ile baglanmistim fark etmemisti tek cozum baska internet saglayicisina baglaninca oluyordu. Ya da bir iki dakikaligina dns degistirme sorunu cozuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son güncelleme ile mi ortaya çıktı acaba ? Dns değiştirdim şimdilik düzeldi fakat otomatik dns kullanamamak saçmalık. Sonraki güncellemele ile düzeltirler umarım . O zamana kadar biraz araştırayım ben de .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resh_aykut kullanıcısına yanıt
    ben son güncellemeden sonra bunu farkettim.. bugün 7 saatlik bir psn bakımı olacak güncelleme gelmesi ihtimali çok yüksek.. hangi dns'i kullandın ? bende google dns kullanmıştım bir kaç sefer denemeden sonra yine bozuluyordu :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverman -- 13 Ekim 2014; 13:20:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roverman

    ben son güncellemeden sonra bunu farkettim.. bugün 7 saatlik bir psn bakımı olacak güncelleme gelmesi ihtimali çok yüksek.. hangi dns'i kullandın ? bende google dns kullanmıştım bir kaç sefer denemeden sonra yine bozuluyordu :/

    156.154.70.1
    156.154.71.1

    Bunu kullandım ama dediğin gibi sonradan bozulabiliyor . DNS ile ilgili hata veriyor ilerleyen zamanlarda .
    Galiba bir çözümü yok Sonraki güncellemeyi beklemekten başka yapacak bir şey de yok gibi gözüküyor. Ben yine de uydu net e bu konuyu arayıp söyleyeceğim.
  • resh_aykut kullanıcısına yanıt
    öyle birşey yok diyecekler %99 :) inanmıyorlar.. dur hatta onu bile demeyecek bilgisiz biri çıkacak onu bile demez. 2.0 geldikten sonra düzelir diye umut ediyorum.. olmazsa hep birlikte sony tr ve uydunet'i ararız, şikayet arttıkça ilgilenir diye düşünüyorum, iki firmayıda aradğımda ikiside ilk kez duyduğunu dile getirmişti çünkü :/
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.