Binbaşı
22 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 55 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Selamlar,

Yaklasik 2 hafta once baslayan yuksek jitter degerine çözüm bulamiyorum. Oncelikle haziranda kentsel donusumden cikmis tamamiyle yeni hat cekilen bir apartmandayim. Modemde temmuzda 0 takildi. Testlerde Sinyallerim normal vs deniyor. Eve ekipte gelip tabletten gosterdi hersey yesil vs. Ama ben hiz testi yaparsam (kablolu) ping degerlerinde ani degisiklikler ve 80den fazla jitter degeri cikiyor.

Fifa ultimate oynarken ekranin yukarsinda jitter uyarisi cikiyor vs.

Kablonetin verdigi cbw modeminde wifi kapali sadece kablo ile direkt baglanti kullaniyorum.
Wifi isini keenetic marka modem yapiyor.
Evet wifide de cikiyor jitter yuksekligi

50 mbs full sinirsiz paket sahibiyim. Jitter sorununa cozum bulan veya benim uydunet’e ne tur bir sikayet acmam gerekiyor destek olabilecek bir arkadas var mi?
Bilgilendirme amacli bu konuyu acmak istedim gereksiz gorunurse silinsin;

NOT: SORUN GİDERİLDİ.

Uydunet ile telefon gorusmesi yaptim ogleden beri gelen sikayetlerden haberdar olduklarini, ozellikle playstation kullanicilarinin dns sorunu yasadigini bildiklerini ve su an dns calismalari yaptiklarini kisa zaman icerisinde sorunu halledeceklerini soyledi temsilci. Bunun disinda bir kac platform ve internet sitelerinde ayni dns sorunu hatalarindan haberleride varmiş.

Simdilik google dns ile sorunu atlatabilirsiniz herhalde sabaha kadar dns sikintimiz cozulur.

Edit 1 : 15 nisan carsamba calisma yapildigi soylendi

Edit 2 : 16 nisan persembe saat 14.01 calisma hale devam etmekte ne zaman bitecegi hakkinda net bir sure veremiyorlarmis.

Edit 3: Sorun 17 nisan aksam 5 gibi duzeltildi.
Merhaba,

Dun hep birlikte ios 8.3 e gectik ve ilk nur topu gibi bug resmen dillendi.

Appstore satin alimlarinda touch id istemiyor.

Reddit ve apple forumlarinda simdiden konu ve cevaplar yogun sekilde yagmis durumda.

Kisa sure icinde ios 8.3.1 gelir.

NOT: evet 8.3 ile artik sifre istemesini kapatabiliyoruz bir sey istemeden uygulama indirebiliyoruz biliyorum, fakat sifre iste secenegi aciksa surekli sifre istiyor hic bir sekilde touch id kullanamiyorsunuz bug burada basliyor.
2.0.1 ile uyku modunda yaşanan sorun düzeltildi.

2.0 ile ilgili bir sorun bulunmakta Honanım Daber adlı arkadaş'ın uyarısı üzerine ekliyorum;

Mesajdaki Linkler;

http://www.gamefaqs.com/boards/691087-playstation-4/70436908
http://www.gamefaqs.com/boards/691087-playstation-4/70432108

SHAREPLAY ÖZELLİĞİ ÜLKEMİZ İNTERNET ALTYAPISININ REZALETİNDEN DOLAYI COGU KISIDE ÇALIŞMIYOR.

Shareplay;

Çeviri; Bunu tarif edecek en iyi örnek ''sanal kanepe'' playstation 4 birlikte aynı oyunu kopyası arkadaşınızda olmasa bile oynama imkanı sunacak.Mesela arkadaşınıza nba2k15 şampiyonluk maçında miami heat takımına karşı san antonio spurs takımında birlikte oynama imkanı sunacaksınız ya da towerfall oyununda görevi birlikte yapacaksınız ya da child of light oyununda igniculus karekterini arkadaşınız size heal vermek için kullanabilecek. SharePlay ile birlikte arkadaşınız'ın oyununa yardıma gidebileceksiniz. mesela oyunda bir bölüm var ve kendiniz yapamıyorsunuz arkadaşınızı çağıracaksınız ve kontolü ona devredebileceksiniz sanki aynı odada arkadaşınıza kontrolü vermek gibi.. ekranınız arkadaşınızın sisteminde paylaşılacak.

Ve sonunda tema :)

Playstation kısmına konu açmıştım fakat bu konumun problemi aslında internet sağlayıcığımıda ilgilendiriyor. belki internet dünyası ile haşır neşir olan biri mantıklı bir açıklama yapar diye buraya da taşımak istedim;

ps4 hakkında bilgisi olmayanlar içinde ufak bilgiler ekleyeceğim.

Playstation4 'e sistem güncellemesi 1.76 çıktıktan sonra yaklaşık 3 haftadan fazla süredir share özelliğini kullanamıyordum, (share özelliği ile oyun sırasında video ve fotoğraf çekerek tek tuşla facebook ya da twitter'a yüklemek mümkün) ne zaman kullanmak istesem NW-31456-9 veya CE-35439-4. "Cannot connect to the server within the time limit" hatası alıyordum. biraz araştırdım US forum da bu konu başlığını buldum elle sayılır kişiyiz bunu yaşayan. Sorun şu video ve fotoğraf çekebiliyorum fakat yüklemek için share tuşuyla fotoğraf ya da video seçeneğine geliyordum sonra hangisini seçersem seçeyim hata alıyordum.

http://community.us.pla...4485178/highlight/false

Sorunun asıl ilginç kısmı burada başlıyor hatta çözümü bu belli ki;

dün twitterdan aynı sorunu yaşayan gamer delisi birini buldum tweet attım yabancı bir arkadaş yurtdışından ama ülkesini bilmiyorum bana kablolu internet kullandığını onların bunu blockladığını öğrendiğini ve dsl'e geri dönüş yaparak çözdüğünü söyledi. bana bu saçma geldi... fakat android telefonumu wi-fi özelliği ile aktif ettim ps4'ü wi-fi ile bağladım ve gerçekten dediği gibi upload etme özelliğini geri kazandım.

böyle bir şey nasıl olabilir ? mantıklı fikri olan var mı ? Tüm portlarım açık şekilde ps4 kullanıyorum. kısacası dmz açık.

Uydunet neyi engellemiş olabilir ? Server'a gidiş yolunu mu tıkıyor ? yasak bir port'u mu kullanıyoruz anlam veremedim. port internet işlerinden pek anlamıyorum.3 hafta öncesine kadar izin verilen birşeyi şimdi neden kullanamıyorum. günde ne kadar kişi share tuşuna basıyor hangi gün ne kadar tıklanmış bunları da playstation görebiliyormuş sanırım ayrı bir server üzerinden bu yolu gerçekleştiriyoruz bu yoluda uydunet tıkamış olmalı diye düşünüyorum.
Share özelliğini kullanamamak bir yana pc den ya da herhangi bir cihazdanhttps://account.sonyentertainmentnetwork.com/ adresine bile giremiyordum.

Çözüm:

1- Öncelikle modem'i resetleyin. (Temiz bir sayfa icin oneririm yok ben resetlemem diyorsaniz direkt 4. Maddeden baslayin :) )
2- Resetleme işlemi için reset tuşuna 10-15 saniye basılı tutuyoruz.
3- Resetleme işleminden sonra modem ayarı yapmanıza gerek yok tek değişen modem wifi adı ve wifi şifreniz olacak onları verirsiniz.
4- Güvenlik Duvarını KALDIRIN. (Modem güvenlik duvarı)
5- Modemi kapatıp açıyoruz. Ve ta daa.

(Burdan sonrasi ps4 share ozelligi calismiyorsa okuyun)
6- Ps4 ağ ayarlarında ip otomatik al dns elle girdim ( modem içine girdiğinizde Temel sekmesinin orada IPv4 DNS Servers yazar o ikisini girdim kısacası) MTU otomatik proxy kullanma dedim.
7- Artık bu sorun ortadan kalkıyor. Dmz açmama gerek kalmadan hem 10mbs download hem de foto video upload özelliğini geri kazandım.
umarım çözüm olur.

Önceden konu açmıştım;

Evet 2.0 geldi sorun halen devam ediyor..

1.76 çıktıktan sonra yaklaşık 3 haftadan fazla süredir share özelliğini kullanamıyordum, ne zaman kullanmak istesem NW-31456-9 veya CE-35439-4. "Cannot connect to the server within the time limit" hatası alıyordum. biraz araştırdım US forum da bu konu başlığını buldum elle sayılır kişiyiz bunu yaşayan. Sorun şu video ve fotoğraf çekebiliyorum fakat yüklemek için share tuşuyla fotoğraf ya da video seçeneğine geliyordum sonra hangisini seçersem seçeyim hata alıyordum.

US forumunda sorunu yaşayan bir kaç kişi;
http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/PS4-Share-won-t-let-me-upload-anything/td-p/44485178/highlight/false

daha sonra dün twitterdan aynı sorunu yaşayan gamer delisi birini buldum tweet attım kendisi yabancı bir arkadaş bana kablolu internet kullandığını onların bunu blockladığını öğrendiğini ve dsl'e geri dönüş yaparak çözdüğünü söyledi. bana bu saçma geldi şimdi android telefonumu wi-fi özelliği ile aktif ettim ps4'ü wi-fi ile bağladım ve gerçekten dediği gibi upload etme özelliğini geri kazandım.

böyle bir şey nasıl olabilir ? Tüm portlarım açık şekilde ps4 kullanıyorum. kısacası dmz açık.

Amerika Playstation forumunda açtığım konu;
http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/Cable-company-blocking-PS4-share/td-p/44601094

Avrupa Playstation forumunda açtığım konu;
http://community.eu.playstation.com/t5/PS4-SHARE/Cable-Company-blocking-PS4-Share/td-p/22361841

fakat iki konunun toplam view'i yaklaşık 250 kişi fakat 0 dönüş oldu.. çünkü bu sorunu yaşayan sayılı insan var..

10.10.2014 itibari ile;

Bir arkadaşımızın şimdi bana mesaj atması ile ben ufak yaşadıklarımı anlatayım istedim bir kaç kişi daha bu sorunu yaşarsa şaşırmasın diye konuyu güncelliyorum

Dün uydunet ile görüştüm bilgisiz bir çalışan açtı telefonu olayı anlattım bizlik bir şey yok dedi klasik.. Sony Tr ile görüştüm herşeyin düzgün çalıştığını bu sorunu ilk kez aldıklarını söyledi bana dns verdi klasik google dns'i ilk denememizde oldu bir kaç kere upload etme olanağını sağladım fakat sonra yine aynı sorun baş gösterdi.modem firmasına dmz açtığımı ip atadağımı anlattım bana herşeyi yaptığımı uydunetle bu sorun başka bir firmayla değil denildi. uydunet'i tekrar aradım yine klasik bir sorun yok tüm portlar açık bir şey engellenmiyor denildi. bir 5 dakika beklettiler hatta sanırım kontrol sağladılar..

sonuç olarak geçiçi anlık çözümü dns değiştirmek..

Yeni bir güncelleme gelecek ps4 için onu bekliyorum öyle de olmaz ise tekrar uydunet & sony tr ile görüşeceğim.. tabi bir de proxy kurma işlemini deneyeceğim..

bir sorun olursa bana özel mesaj ile veya bu konudan ulaşabilirsiniz..
Merhaba arkadaşlar,

yaklaşık 2,5 hafta önce yaşamaya başladığım sorunu anlatacağım;

Turkcell hat sahibiyim, Telefonumun son yazılımları güncel, gereksiz uygulamaları devre dışı bırakılmış, gayet temiz içinde oyun ve abuk subuk programlar barındırmayan ve telefondan yeteri kadar anlayan biriyim.. Bunları niye açıkladım bana çok basit sorular sormayın diye

Şimdi sorun şöyle başladı eve geldiğim zaman H+ simgesi yani 3g internet bağlantı simgemde bilindiği gibi turuncu ve yeşil oklar var bunlardan sadece yeşil olan çalışmaya başlıyor bir süre sonra, yani evde mobil veri açınca 1 dakika filan internet bağlantım sorunsuz çalışıyor ama ondan sonra bağlantım donuyor sanki, sadece yeşil ok yanıp sönüyor, turuncu bir türlü yanmıyor yani facebooku mu açtım ya da twitterda son tweetler gözüksün diye anasayfada yenile mi yaptım işte o zaman sinyal yolluyorum (yeşil ok yanıp sönüyor) ama alamıyorum (turuncu ok işaretinde tık yok) diyebiliriz..

Aynı durum Edge bağlantısını açtığımda yaşanmıyor ama onuda kullanmak zulüm yavaş malüm.. Evde wi-fi kullanabilirim hayhay ama bazende wifi çekmiyor yatağıma yatınca keyif yapamıyorum kısacası sorun bence yani bir sıkıntı var

Ben evimden çıkıyorum 2-3 sokak geçiyorum kadıköye iniyorum kampüse gidiyorum internet akıyor çatır çatır ne donma var ne birşey.. bu olay 2,5 hafta önce başladı.. Turkcell ile konuştum baz istasyonuna baktırdım aklınıza gelebilecek herşeyi denedim, dün formatladım tertemiz hard format ama halen aynı sorun baş göstermekte yine aradım turkcell'i yine yok efendim birşey şu sinyallar normal o normal filan klasik cevaplar.. Baz istasyonuna baktıramıyorlar çünkü tek kişi ile hareket edemiyorlar.. Haklılar olabilir.. Hat sim kartını yeni alıyım dedim gerek yok dediler..

Telefon yere düşüp darbe kaynaklı sıkıntıdan bahsettiler olabilir aslında ama öyle her normal insan gibi yere düşürdüm bende, çatlak yok ekranda bir hasar yok.. telefonu alalı 1,5 yıl oldu.. Bilmiyorum ben mahallemden çıkınca sorun gidiyorsa baz istasyonuna bağlıyorum sorunu.

Bu sorunu daha önce yaşayan ya da bir çözüm sunabilecek varmı ?

Yoksa eğer zaten eylül'de s5 ya da başka bir telefon alacağım o zamana kadar sineye çekerim diyorum napalım.

Şimdiden teşekkürler
Konu Son Güncelleme Tarihi : 10.07.2016

Sipariş öncesi bakmak isterseniz işte Kablosuz kulaklığın Çalıştığı Platformlar;

HİÇ BİR TELEVİZYONDA ÇALIŞMIYOR !!!
PlayStation 4
PlayStation 3
PlayStation Vita
PC/MAC* ( PC Kablosuz kullanırken usb 2.0 çıkışında bazen ses dalgalanması yaşandığı söylenmektedir. 3.0 çıkışınız varsa sorunsuz çalışır.)
Mobil cihazlar* OTG kablo ile android cep telefonunda kablosuz çalışıyor.
Yani yaklaşık 10 tl fiyatla cep telefonculardan alacağınız OTG kabloya kulaklık adaptörünü taktığınızda kulaklığınızı cep telefonu üzerinden kablosuz olarak kullanabiliyor ve telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. fakat telefon çalarsa kulaklıktan zil sesi gelmiyor
*Tüm mobil cihazlar için desteği yoktur..
**7.1 Virtual Ses sistemi sadece Playstation 3 ve Playstation 4 için çalışmaktadır

OTG KABLO

Gümrük sınırı ülkemizde 75 euro 'dur yani 239 TL (kargo ücreti gümrük fiyatına tabii tutulmaz sadece ürün fiyatına bakılır)
(kur fiyatı 10.07.2016'e göre çevirerek yazdım)

GOLD WIRELESS (KABLOSUZ) (Amazon.com stok linki);

7.1 Virtual Surruond ses özelliğine sahip kulaklık, üzerinde görünmez bir mikrafon bulunmakta ayrıca mikrafon'un gürültü engelleyici özelliği bulunmakta yani sadece sizin sesinizi karşıya iletir filtresi var, Companion App(kulaklık uygulaması) marketten indirilip kendiniz ses profilleri yaratabilirsiniz, Konforlu yapısı hafifliği ile ağrı yaratmaz. Kablosuz olarak çalışan bu kulaklık yaklaşık 8 saate kadar çalışabilir. Full şarj olma süresi 3 ila 3,5 saat sürer. Çalıştığı platformlar; PC-PS3-PS4-PSVITA-Akıllı telefonlar. (7.1 ses desteği sadece ps3 ve ps4 için geçerlidir içerisinden 3,5mm jak kablosu çıkar telefon ve psvita bağlantısı için kulllanılır)

LİNK: http://www.amazon.com/Gold-Wireless-Stereo-Headset-playstation-4/dp/B00HVBPRUO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391945822&sr=8-1&keywords=gold+headset

Eğer fiyat dediğim gibi değilse ürünü başka bir satıcı satıyor amazon.com aracıdır o zaman;
Linki açınca sağ tarafta more buying choices seçeneği altında amazon.com yazanı add to cart yapacaksınız.

10.07.2016 fiyatı ; ( 76,79 $ Dolar )

9-16 gün içinde teslim Normal kargo (15.48 $ dolar ) Toplam: 92,97 $ Dolar = 268 TL [TAKIPLI: Yurt dışında i-parcel firması taşır.Eğer üyelik bilgilerine tc kimlik girmediyseniz size yola çıkınca mail gelir ve tc kimlik bilginizi girmenizi ister. Yurtiçinde PTS kargo taşıyor, genelde yurtiçi kargoya teslim eder]

2-4 gün içinde teslim Hızlı kargo ( 41.27 $ dolar ) Toplam: 118,06 $ Dolar = 341 TL [TAKIPLI:Yurt dışında ve yurt içinde DHL ya da UPS kargo taşır. Kapınızda TC kimlik numaranızı alarak teslim eder]

ÜRÜN TARAFINIZA BU ŞEKİLDE ULAŞACAKTIR;

Türkiye'de bulunan resmi sony satış linkleri;

Hepsisony.com (Sony yetkili ürün satıcısı) link;

http://www.hepsisony.com/?urun-7096-sony-ps4-wireless-headset

Btsony.com (Sony Yetkili Ürün satıcısı) link;

http://www.btsony.com/asp/product/3679/Sony-PS4-Wireless-Headset-Kablosuz-Kulaklik

AŞAĞIDA YAZILANLAR GOLD WIRELESS STEREO HEADSET İÇİNDİR;

KULAKLIK FORMATLAMAK;

1- Wireless adaptörünü ps4 sisteminize takın (ps4 çalışıyor olacak)
2- small pin (iğne ucu) ile adaptör üstündeki delikten 1-2 saniye basın
3- Kulaklık Kapalıyken Mute ve VSS tuşlarına basılı tutun
4- Mute ve VSS tuşlarına basılı tutarken kulaklığı 1 ya da 2 numaralı pozisyona getirerek açın.

içinden; Start Guide, 1 adet bez çıkıyor kıvırıp içine koyabilmek için, 1 adet usb kablo (şarj edebilmek için), 1 adet jak kablosu (telefon psvita ve pc'ye bağlamak için diyebiliriz) ve birde kablosuz çalışmasını sağlayan ps4 ve ps3'ün önüne takacağımız usb cihaz..

Cihaz üzerinde hangi tuş ne işe yarıyor ?

Açma kapama tuşu diye saydığımız 2 - 1 - off yazan tuş var, kulaklığın programını psn store'dan indirip 2 yazan kısma kendi ayarlarımızı entegre edebiliyoruz, kulaklığımızı içinden çıkan kablo ile ps4'e bağlayıp programa giriyoruz ve kendimize uygun bir ses profili yapıyoruz ya da hali hazır da profilleri kullanabiliriz, 2 numarayta atıyoruz böylece 2 yi seçince bizim istediğimiz ses profili çalışıyor, mesela bass'ı çok hafif bulanlar var oraya bass lı bir profil koyarlar :)

VSS yazan tuş Virtual Surround Sound kısaltması yani 7+1 ses olayını kapatıp açmaya yarıyor. ( her zaman açık kalması tabii ki çok iyi basılı tutarak açıp kapatabilirsiniz sağ üst köşede kulaklık çevresinde çember gibi bir simge gözükmesi açık olduğun anlamına gelir)

Ses açma kapama tuşu var + - simgeleri ile gösterilmiş,

Mute yazan tuş mikrafonu kapatıp açmaya yarıyor

Sound/chat yazan kısım hangi sesin yüksek olmasını istediğini ayarlıyor, yani chat'i fazla istiyorsan chat'i arttırıyorsun oyun sesi biraz daha arka plana düşüyor :)
Merak ediyorum herkesin tabi ki oynayış stili farklı fakat geçen sene 4-1-2-1-2 taktiği çok yaygındı bu sene ben şahsen daha ultimate team işine girmedim sadece pack açtım takım kurmadım henüz sermaye duruyor :)

Gözüme 4-3-3 (2) ve 4-3-1-2 taktiğini kestirdim :)

Sizin düşünceleriniz neler ?
Merhaba beyler

2 gündür ea forumlarında gezindim üstüne canlı destek ile konuştum üstüne plystation türkiye yi aradım geri dönüleceği söylendi yine de başka yaşayan ve ya çözümü bilen var mı konuyu buraya taşımak istedim'..

Fifa 14 ü ben psn den ön sipariş verdim 4 tane gold pack vereceği söyleniyordu fakat verilmedi, ea canlı desteği kod gelmesi gerektiğini söyledi maille bana fakat gelmedi zamanında 13 aldığımda da gelmemişti, ea forumun da da bir çok kişi kod gelmediğini bu packlerin ne olacağını sorup durmuş ama kimse bir şey bilmiyor..

Ayrıca ea canlı destekteki eleman tr playstation ı arayın bizlik bişey yok dedi aradım, onlarda bir haber zaten avrupayı aramamız gerekecek gibi biz sizi ararız 3 güne tarzı bir cevap verdiler...

Var mı bilen biri bu 4 pack olayını ???
Hakkında
Forum İmzası:
PSN:Bigadros
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Nissan
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
ISS
Uydunet
Oyun Platformu
PS5 Digital Edition
Takım
Beşiktaş
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.351
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 107.999 (Bu ay: 231)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 558 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.