Şimdi Ara

ÇÖZDÜM! Uydunet account.sony ve PS4 Share Özelliğini blocklamış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
6
Favori
3.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roverman

    çok iyi olur teşekkürler :)



    roverman kardeşim ben sorunu çözdüm nasılmı benim uydunetin verdiği modemle salon arasında köprü modem vardı direk köprü modeme gelen kabloyu ps4 taktım düzeldi onun öncesinde dns hatası alıyordum ama kabloyu modemden direk ps4 e takınca sorun düzeldi seninde arada öyle bir köprü vazifesi gören elemanın varsa eğer dediğim gibi dene belki bir yararı olur umarım. eğer olmazsa modemin değişmesini talep et uydunetin modemlerin de bazen sıkıntı oluyor.
  • darkrobe kullanıcısına yanıt
    aynen köprü modem bende de var fakat ps4'ü wi fi ile bağlasamda sanki o olayı gerçekleştirmiş gibi olmazmıyım wi-fi ile deneyince de düzelmiyor :) sanırım modem de sıkıntı var. ya ayarlarımız farklı ya da modem 2.senesini doldurmak üzere olduğu için biraz aptallaştı.
  • köprü modemin ayarlarını iyi yapmak gerekiyor aslında bende bu konuda uzman değilim aslında sadece cd yükle ve kur mantığı ile kurdum köprü modemi dediğim gibi ana modemden gelen kabloyu köprü modeme değilde ps4 takınca upload yapıyor bilgin olsun yada araya splitter alacaksın adaptörlü bende oda var ama takılı değil. ana modemden gelen kabloyu splittera oradan ps4 ve köprü modeme çıkıcaksın kullanmaya devam edeceksin aslında ben deneme yapıp sana haber vereyemmi?
  • darkrobe kullanıcısına yanıt
    şöyle bir olay var işte zaten bende köprü modem 1 yıldan süredir vardı ps4'ten upload olayını 1.76 güncellemesine kadar yapabiliyordum hiç bir şey değişmedi internet ayarlarımla ilgili kısaca dmz açık ip atalı idi her zaman başından beri. bir anda başladı bu olay.

    köprü modem olayına hiç girişmeden zaten ps4'ü kablosuz olarakta modeme bağlasam yine upload edemiyorum olay o da değil yani benim açımdan.

    konudaki bir kaç arkadaşda da sorun bu değildir sonuçta köprü modem herkes kullanmıyordur bir problem var ama nedir bilemiyorum :) demek ki asıl sorun uydunette değil engellemiyor yani ? modem'e birşey olmuş olma olasılığı geldi o zaman ilk sıraya değil mi ? :)
  • roverman kardeşim sorunu daha farklı çözdüm oradamısın?
  • darkrobe kullanıcısına yanıt
    son dediğimi okudun mu ? :) dinliyorum.
  • Bak şimdi roverman kardeşim ben sorunu başka türlüde çözdüm bunu da bir denemelisin bence. ilk önce uydu netin yani ana modeme bağlı bir cihazdan wireless yada kablolu fark etmez bağlan sonra ağ ve iletişim merkezinden (ben kablosuz bağlandım oradan anlatıcağım) kablosuz ağ bağlantısına tıklıyoruz açılan pencereden ayrıntılar kısmından IPv4 DNS Sunucuları yanında yazan iki dns yi not et daha sonra PS4 ayarlar ağ kısmı orayı biliyorsun zaten internet bağlantısını ayarla kısmını gel lan ağ kablosundan>özel seç >ip kısmını otomatik seç sonra >DHPC ana bilgisayar adını belirleme seç > DNS ayarlarıda manuel seç buraya ana bilgisayardaki başta söylediğim yerdeki ama dns leri yaz ve geç > MTU ayarları otomatik seç > Proxy sunucusu kullanma seç > sonra testini yap herşey normal ise uploadı dene bakalım olacakmı :) bende olduda sendede umarım olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roverman

    hangi modeme sahipsin ? modemden ya da ayarlarımdan mı kaynaklı acaba diye düşünmeden edemedim. ben google dns denesemde olmadı :) bu verdiklerini denemedim ama benimkide 62.248.80.163 pek fark olmaz diye düşünüyorum :) modem içi ayarlarında yaptığın başka özel birşey var mı ? uydunet sahibi olup bu sorunu yaşamayan tek seni duydum forumda çünkü.

    Benim modem netmaster
    Modem ayarlarımdan dmz etkinleştirdim
    Ps4'e sabit ip verdim (192.168.0.10)
    Ve yazdığım dnsleri ps4'e verdim
    İnternetim 10 mbit upload 1 mbit
    Ps4'ten test yaptığımda ortama 9mbit ve 900 upload veriyor (uydunette sorun olmadığı günlerde)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen bu arada şunuda söylemeden geçemeyeceğim son 3 gündür uydu netin portlarında sıkıntı vardı şu an onada denk geliyor olabilirsin çünkü dün akşam aramıştım türkiye genelinde sıkıntı varmışı bunuda dipnot olarak söyleyeyim.
  • Ben şuan psn'e giremiyorum nedendir bilinmez sizde öyle bir sıkıntı varmı? :) psn mi çöktü modemmi ayvayı yedi bilmiyorum ama diğer cihazlarda hatta ps4 ün web browserinda nete girebiliyorum. Psn bakımdamı yoksa saldırımı var?
  • darkrobe 'un dediği gibi yapınca sorun çözüldü gerçekten çok komik bir olay..

    ben kendim ps4'e ip atamıştım 192.168.0.70 dmz açmıştım aylardır böyle kullanıyordum bir anda hata vermeye başlamıştı... denediğim tüm yollarıda ip sabit olarak denemiştim hiç ip otomatik al olarak denemedim ama ip otomatik al diyince hata vermiyor aklım almıyor neden diyorum şu an sebep ne olabilir.. ya da yine geçici mi oldu bilemedim..

    yarın olsun bir kurcalıycam yine..
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm konu başına yazdığım gibi yaptım ve herşey düzeldi..

    hattahttps://account.sonyentertainmentnetwork.com/ sitesine bile giremiyordum hiç bir cihazdan. eğer sizde giremiyorsanız dediğimi yapın @x76 @Araneida @resh_aykut @resh_aykut @Kraven
  • roverman,

    Sorunu çözdüğüne sevindim kardeşim, bende sana yazdığım zaman sıkıntı yaşadım psnde meğersem 2.0 güncellemesinden kaynaklıymış.

    şimdi paylaşımın tadını çıkar güzel bir özellik :)
  • roverman kullanıcısına yanıt
    iyi oldu bu kanka sağolasın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araneida kullanıcısına yanıt
    sende de halloldumu :)
  • gece yapıcam işteyim şu an ama muhtemelen olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • roverman kullanıcısına yanıt
    Bu çözüm işe yaradı hocam sağolasın fakat güvenlik duvarını kapatmak ilerde sorun yapmasın o aklıma takıldı
  • x76 kullanıcısına yanıt
    yok bir sıkıntı olmaz giriş çıkış trafiğini kontrol eden bir olay zaten bilgisayalarımızın ya da kullandığımız antivirüslerin güvenlik duvarları var :)

    https://account.sonyentertainmentnetwork.com/ sitesi bile açılmıyordu o yüzden. sorunun tamamen modemle alakalı olduğunu anlamış olduk. uydunet bundan bir haber zaten..


    DMZ açmakta ps4 için sorun olur fikri vardı o da tüm portları açmak gibi bir anlam taşıyor o da bir sıkıntı yaratmıyordu playstation açısından, bu da yaratmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverman -- 29 Ekim 2014; 18:04:51 >
  • Dün bana da olmuştu .. süperonline
  • roverman kullanıcısına yanıt
    Ben bir defaya mahsus yaşadım, şu anda sorunsuzca çalışmakta. Çözmüş olmana sevindim Tekrar başıma gelirse bu yöntemi denerim. Ama gerçekten çok anlamsız bir sorun ve çözüm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.