Şimdi Ara

Cowon vs Sony vs Creative (hangisinde ses kalitesi daha iyi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle müzik çalar seçimi, yorumları okuma ile olacak iş değil ama elim mahkum çünkü test amaçlı cowon bulamıyorum bu yüzden yardımınız lazım arkadaşlar.

Senfonik metal dinleyicisiyim Yani klasik müzik ile metali karıştırın öyle birşey. Bir hayli kalabalık olan bir müzik çeşidi. Elektro ve baterinin baslarını da seviyorum, keman ve çellonun tınısını da seviyorum.

En başta beklentim; enstrumanlar birbirine karışmasın, ses temiz ve berrak olsun, yüksek seslerde cızırdama olmasın, özellikle müziğin kalabalıklaştığı yerlerde cızırdama yapmasın, enstrumanların sesi gerçekçi gelsin ve baslar kaliteli olsun.

Mobil video izleme gibi liseli işi şeylerle zaten hiç işim olmaz çünkü 720p mkv den aşağı izlemiyorum. Şimdi o mobil aygıta özel dandik divxin inmesini bekleyecez de onu convert edecez de altyazısıyla uğraşacaz da ohoo ölme eşeğim ölme bunlarla uğraşana kadar bilgisayarda veya tv de 2-3 tekrar izlerim ben onu video olayına hiç mi hiç gerek yok zira ultra gereksiz bir olay.

Ipod Touch'ın ilk sahiplerindedim. Sonraki nesilleri bilmiyorum ama 1. nesilde müzik dışında herşey dinleniyordu Yapaylık, gürültü, cızırtı vs.. Aletten kurtulana kadar canım çıkmıştı. Bu yüzden Apple ürünlerini önermeyin arkadaşlar felaket soğuğum bu markaya.

Geçenlerde media markt'te birçok modeli denedim. Bu konu hakkında yorumlarımı yazayım.

Sansa fuze ve creative x-fi2 mükemmeldi. Sesler gerçekten berraktı ve enstrumanlar birbirine karışmıyordu. Hele x-fi2 nin x-fi efektleri ile ultra berrak ve canlı bir ses aldım. Ammavelakin iki alette de baslar çok zayıftı.

Sony'nin baslarını beğendim. Ben media markt'te E serisi dinledim. Baslar güzeldi fakat ses rengi çok karanlıktı. Bir arkadaşım vasıtasıyla X serisi dinleme imkanım oldu ve gerçekten etkilendim. Baslar mükemmeldi. Aynı şekilde enstruman sesleri mükemmeldi. Hele gitarların tınısı için söyleyecek kelime bulamıyorum. Hani gitar çalarken gövdenin titreşimini bedeninizde hissedersiniz ya, aynı şekilde Sony bunu verdi fakat beynime doğru Sony aradığım mükemmellikte bir alet.

Cowon maalesef hiç deneyemedim fakat nette ve özellikle "anythingbutipod.com" forumlarında okuduğum kadarıyla S9 için yazılan yorumlarda Sony X serisi ile başedebilecek kadar iyi olduğu söyleniyordu. Ben sesin yapaylığından ve enstrumanları tane tane verememesinden endişe ediyorum.

Cowon kullananlar cevaplayabilir mi: Basları Sony kadar iyi mi? Enstrumanları karıştırmadan (gürültü haline getirmeden), kalabalık müziklerde cızırdama yapmadan dinlenebiliyor mu? Enstruman sesleri yeterince doğal mı?

Sony X serisi maalesef çok pahalı. Alırım almasına da maalesef 1-2 ay hatta belki daha uzun beklemem gerekecek. Cowon J3 ise hemen alabilirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Yazdığım aletleri super.fi 5 pro kulaklık ile test ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonneillon -- 13 Temmuz 2010; 23:44:37 >

• Tek bir yere not düşeceğim, Cowon S9 kullanıcısıyım. Baslar herhalde daha ötesi olamaz, bence gayet yeterli. Sony hiç dinlemedim ama aşağı kalacağını kesinlikle zannetmiyorum.

Yüksek seslerde cızırtı falan da yapmaz, zaten bu kaliteye ulaşmış aletlerden böyle bir şey beklemek hata olur. Gel gör ki, enstrüman ayrımı-tiz başarımı Sony kadar iyi değil. Benim edindiğim "inceleme-yorum" izlenimi bu şekilde.

Ha bu arada madem pahalı geliyor X serisi, A845'e de bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 14 Temmuz 2010; 0:28:09 >
  • s9,'u bende kullandım ve iriver'a geçene kadar bassların yapay olduğunu anlayamamıştım.dediğin tarza gidecek player bence kesinlikle iriver spinn'dir...cowon'da bass frekansları 80 khz olduğundan bana pek tatlı gelmiyordu ve mach3bass tamam bass'ı artırıyor ama basslar boğuluyor ve yapaylaşıyor...ancak iriver'da bass frekansı 50 khz ve basslar o kadar hoş ve derinden ki cowon'da olduğu gibi başımı ağrıtmıyordu ve metal şarkılarda harika bir bass performansı var.ben de metal dinliyorum ve bass davul hastasıyım...bass davulu hissettiren iriver spinn oldu.bir de spinn'de tiz frekansı 14 khz olduğundan tizler de cowon'a nazaran kulak tırmalamıyor ve gerçekçi...dediğin bass gitar sesini ve tadını ancak spinn'de alırsın(özellikle rammstein dinlemesi harika oluyor) ben s9'u da spinn'i de kullandım bana göre aradığın tarza en uygunu spinn.ayrıca fiyatı da sony x serisine uygun...

bir de şu aralar elimde kardeşimin meizu m6-sl model playeri var.cowon d2 ile aynı ses çipini kullanıyor.fiyatı da çok uygun ve gerçekten cok ince ve kibar bir alet.ses konusunda ise iriver'a yakın hatta bana göre daha iyi bir performansı var.basslar 60 khz ve tizler 20 khz.10 bant eq da cabası şuan soundmagic pl30 ile kullanıyorum ve okadar tatlı ve harıka bır sesi var ki hayran oldum, açıkçası beni spinn'den daha fazla etkiledi.ve dediğin ses karışması ve enstrüman karışması hiç yok ve butun seslerı ayrı ayrı alabiliyorsun ben çok beğendim şahsen ve rahatlıkla tavsiye ederim...

• Evet benim de en çok endişelendiğim bu yapaylık meselesi fakat son mesajı okumadan J3 siparişi vermiş bulundum. Kulağım baya hassas ve kesinlikle yapay seslere tahammül edemiyorum. Alet gelince yorumlarımı yazarım. Artık beğenmezsem de cowon a tövbe edip satarım heralde :( Yine de umutlarım yüksek :)
  • herkes tabiki en doğalıyla kendi kullandığını savunacaktır
    şahsen ben x-fi2 öneririrm daha kaliteli ses verenini duymadım(cowon da sony de kullandım) her markanın kendine göre ses geliştirme algoritmaları var yani tamamen sana bağlı x-fi2 hakikaten güzeldir kullandığın kulaklığın bassları çok iyi değil ondan bassları beğenmemiş olabilirsin, zaten hem bassların hemde tizlerin süper olduğu bir alet bulamazsın ikisi bir arada hiçbir zaman olmaz, sansa yı hiç denemedim ama küçük mucize olduğunu biliyorum bu arada şimdiden uyandırayım, x-fi2 nin dokunmatiği deli edebilir ama o ses için dayanıyorum ne yalan söyleyeyim
    s9 pek tavsiye etmem bi ara yıldızı parladı onun artık onun devri bitti bence x-fi2 yi westone 3 ve ue triple fi10 ile kullandım westone 3 te basslar doyurucuydu, ue de okadar iyi değildi dediğim gibi basslara kulaklığın çok büyük etkisi oluyor, birde x-fi2 yi denediğinde bass boost u açtınmı bilmiyorum smart volume de kapalıysa basslar kulağa zarar verici derecede bile olabiliyor.
    sonuç olarak iş tamamen sende bitiyor bassmı, tizmi sen karar vereceksin
    video olayına bende senin gibi bakıyorum işim gücüm yok ondamı izleyecem:D
    ama x-fi2 nin ekranı 480*272 çözünürlükte onuda biliyorsundur zaten sevdiğin enstrümanlara bakarak bassların çok önemli olmadığını düşünüyorum, bateride tıss sesini hissetmek istiyorsan, kemanın bütün tellerini içinde hissetmek istiyorsan x-fi2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 14 Temmuz 2010; 22:47:10 >

• cowon buradaki diğer 2 marka ile kıyaslanamaz bile bana göre dünyanın en iyi mp3 player üreticisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: marine-gear

cowon buradaki diğer 2 marka ile kıyaslanamaz bile bana göre dünyanın en iyi mp3 player üreticisi

ben de oyle sanıyordumhocam kesinlikle başka markaları da deneyin...

@sultanomar: hocam dediğin bateri zillerini ve keman sesini bence en güzel meizu m6-sl'de alır...ben cowon'un ve iriver'ın birçok modelini kullandıktan sonra meizu'ya hayran kaldım harika ve doğal bir sesi var ve 10 bant eq ile bence daha ince ayar yapıp istediğiniz sesi yakalayabiliyorsunuz...

@sonneillon: bence j3 gelince kutusunu hiç açmadan satın iriver veya meizu'ya dönün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim kendi şahsi fikrim şu ki, bu kalite olayı kişiden kişiye ve dinlenen müzik tarzına göre değişir (her marka ive model için söylemiyorum). Benim kulağımın algısı ile bir başkasının ki asla aynı olamaz. Kimisi metal müzik sever, doğallık içersinde ki gümbür gümbür basları arar, kimisi klasik müzik dinler kemanın sesini arar, kimisi gitar solosu dinler ve sizinde dediğiniz gibi tele her vuruşta çıkan o titreşimi ister.

Cowon S9 sahibiyim ve cx400 den başka bir kulaklıkla aleti kullanma şansım olmadı. Kulaklıktan mı yoksa cihazdan mı bilmiyorum bana aldığım günden beri bassları hep yavan geldi. Bass ı arttırabilmek için kendi özel ayarları mevcut lakin ne kadar arttırırsanız arttırın basslar bir türlü derinden gelmiyor. Yavan, tokmak sesini andıran bir bass ı var aletin. Tizler konusunda ise kesinlikle şikayetçi değilim. Özellikle flac tarzı parçaları dinlediğizde tizlerinin başarılı olduğunu siz de göreceksinizdir. Tabi ki kulağınız benimkinden daha hassastır, o tizlerde sizi tatmin etmez, orasını bilemiyorum işte

Video olayına da değinecek olursak, gerçi işim olmaz demişsiniz ama, gerçekten ekran kalitesi olarak ultra güzel görüntü sağlan bir alet. Amoled teknolojisi sayesinde ekrana hangi açıdan bakarsanız bakın kesinlikle görüntü kaybı yaşamıyorsunuz ve renklerde inanılmaz canlı. Ayrıca divx formatındaki filmleri de hiç convert etmeden direk cihaza atıp izleyebiliyorsunuz

Bence yine de bir deneyin derim, ya da ayhancansu arkadaşın dediği gibi direk açmadan satın, sonra da meysu mu neyse onu alın

• Yavan bas konusuna dipnot:

Cks90 veya hiç olmazsa Cks70 ile dinleyin. Derinden gelen sarsıcı basları o zaman bir görün işte! Bence pek aletle ilgili olan bir durum değil bu...

Cowon S9'un en iyi olduğunu iddia etmiyorum ama baslarının yavan olduğu meselesine hiç mi hiç katılmıyorum. Zira diğer pek çok kulaklık ile dinlerken de bu söz konusu.
  • Hocam kac zamandir o kulaklik olayi aklimda zaten ama bir turlu diger ihtiyaclardan oma sura gelmiyor. Hatta cks ile birlikte bir de kafa ustku kulaklik istiyorum ama kismet...
  • zaten ses kalitesi bana göre %35 playere, %65 kulaklığa bağlı bu nedenle @freedom arkadaşımıza katılıyorum..o bassların tok olmayışı cx400'dendir...ben cks70 ile iriver spinn ve cowon s9 kullandım ve cok guzel bir performans aldım...ama spinn bass ve tiz konusunda daha doğrusu doğallık konusunda s9'a fark attı(bana göre tabi).
    birde ben şöyle birşey düşünüyorum: iriver metal müzik dinlemek için, cowon ise flat sesinden dolayı rap ya da caz dinlemek için uygundur...bunun yanında eğer doygun bass istersen ath'nin cks serisine, ayrıntı istersen daha dengeli kulaklıklara yönelmen lazım...
    ama ben gene de ısrarla tavsiye ediyorum iriver spinn'i...eğer pahalı gelirse meizu...(son olarak birşey de derseniz ben cowon'un ve iriver'ın birçok modelini kullanmış biri olarak ve daha birçok model mp3 kullanan biri olarak meizu m6-sl(meysu değilll) kullanın derim...iriver bana cowon'u bıraktırdı,meizu hepsini bıraktırdıbiraz gıcık kullanımı var orası ayrı konu...)
    bir de dinlediğin parçalar en az 320 kbp/sn veya flac değilse pek bir ayrıntı ve zewk alcağınızı zannetmiyorum...

• Hocam o cihazın kullanımı ile ilgili amazon.com da iki tane yorum okudum gülmekten koptum. Adamlar resmen çılgına dönmüşler cihazı kullanırken. Birisi cihazı kullanamı "gerçek bir macera" diye bi tanımlama da bulunmuş

Yalnız bu meizuda da, iriverda da hafıza olayı çok düşük. Yani bence 4 veya 8 gb son derece yetersiz bir hafıza. Bendeki cowon 16 gb ve şu anda keşke 32 sini alsaydım diyorum. Flac uzantılı dosyaları kullandığınız zaman bir şarkı malum 30mb ı buluyor, haliyle de yer sıkıntısı oluşmaya başlıyor bir süre sonra. Şu an benim kullandığım cihazda parçaların %85 i mp3 formatında olmasına rağmen 10 gb gibi bir yer kaplıyorlar.

• Evet hafıza konusunda ben de hassasım hele dosyalar flac olunca 4 ya da 8 gb ile zor seçimler yapmak gerekiyor Gün geliyor romantik damarım tutuyor şöyle slow birşeyler dinleyecekken müzik çalara bakıyorum paso gotik metal, brutal metal atmışım hayda şimdi gel de şarkı seçimiyle uğraş.. Gün geliyor klasik birşeyler ya da jazz dinlemek istiyorum yine ayrı bir macera... Şunları sileyim de yer açılsın diyorum, bu sefer ertesi gün sildiğim şarkıları özlüyorum.

Bu yüzden biraz da arttırılabilir hafızası var diye cowon j3 aldım. 16gb micro sd 25 dolar ebay'de. Sıkıntı çekmeye başlayınca 16 daha eklerim 32 olur

Müzik çalar ile dizi ya da film izlemek şahsen gereksiz geliyor fakat şöyle yatağa uzanıp da rahat rahat ingilizce eğitim videoları çalışmak ya da video klip izlemek de hoş olabilir.

Buarada huseceti arkadaşımızdan geniş market aracılığıyla aldım. Gerçekten yardımsever ve iyi bir satıcı.

Baslar konusunda baya endişeleniyorum. Ben yorumlar için "http://www.anythingbutipod.com/forum/index.php" buraya baktım fakat heryerde ayrı bir yorum var. Sony X serisinin baslarından eminim fakat Cowon deneyemediğim için j3 alarak ve bol bol dua ederek şansımı denemek istedim.

Kulaklığın etkisi çok büyük fakat elde olanı arttırmıyor. Tam tersine kulaklık müzik çaların verdiği sesi bozar. Önemli olan müzik çaların verdiği sesi en az hangi kulaklık bozar Süper iletken malzemeler ve yeni teknolojiler kullanılana kadar şu ses konusunda böyle kıvranıp durucaz anlaşılan Bu yüzden kaynağın ses kalitesine kulaklıktan daha çok önem veriyorum.

Ben ultimate ears super.fi 5 pro kullandım bir süre fakat konforundan hiç memnun kalmadım. Ses kalitesi de açıkçası öyle ahım şahım iyi değildi. Şimdi bir de kulaklık seçim macerası başlayacak. Valla arkadaşlar şaka maka servet ödüyoruz yav. Bir de benim baba parası da değil, alın terimi ödüyorum çok fena koyuyor, hala cowon j3'e ödediğim para boğazımda düğümlenmiş halde duruyor

Öyle çok bas da istemiyorum. Bım bım kız gibi vurmasın abi. Güm güm whuu whuu şeklinde de olmasın. Şöyle kaliteli, kararında, olması gereken gibi olsun. İnsanın başını ağrıtmasın fakat bateri ve elektroda insanı coştursun.

Tüm mesele bas da değil. Sesi ayrıntılı ve tertemiz versin. Frekanslar birbiri içinde karışmasın. Ben bu alete kaliteli bir kulaklık taktığımda, o kulaklığın hakkını verebilsin.

Şimdi bu aletten sonra super.fi yi değiştirip kaliteli bir kulaklık alacağım. Aradığım mutluluğu bulamazsam da iriver spinn de alacağım anasını satim çok fena kaşınıyorum ya neyse. Artık beğenmediğimi satarım. Bu satış işleriyle de hiç uğraşmak istemiyorum çünkü tam gün çalıştığım için bir sorun olsa direk baş ağrısı...

Alet gelince detaylı bir inceleme yapacağım

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonneillon -- 16 Temmuz 2010; 21:07:21 >

• Hocam cihaz gelince haber verin, size Eagles ın Hotel california parçasını yollayım, flac uzantılı, cihazı güzel bi kulaklıkla o parçayla test edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeanne dArc

Benim kendi şahsi fikrim şu ki, bu kalite olayı kişiden kişiye ve dinlenen müzik tarzına göre değişir (her marka ive model için söylemiyorum). Benim kulağımın algısı ile bir başkasının ki asla aynı olamaz. Kimisi metal müzik sever, doğallık içersinde ki gümbür gümbür basları arar, kimisi klasik müzik dinler kemanın sesini arar, kimisi gitar solosu dinler ve sizinde dediğiniz gibi tele her vuruşta çıkan o titreşimi ister.

Cowon S9 sahibiyim ve cx400 den başka bir kulaklıkla aleti kullanma şansım olmadı. Kulaklıktan mı yoksa cihazdan mı bilmiyorum bana aldığım günden beri bassları hep yavan geldi. Bass ı arttırabilmek için kendi özel ayarları mevcut lakin ne kadar arttırırsanız arttırın basslar bir türlü derinden gelmiyor. Yavan, tokmak sesini andıran bir bass ı var aletin. Tizler konusunda ise kesinlikle şikayetçi değilim. Özellikle flac tarzı parçaları dinlediğizde tizlerinin başarılı olduğunu siz de göreceksinizdir. Tabi ki kulağınız benimkinden daha hassastır, o tizlerde sizi tatmin etmez, orasını bilemiyorum işte

Video olayına da değinecek olursak, gerçi işim olmaz demişsiniz ama, gerçekten ekran kalitesi olarak ultra güzel görüntü sağlan bir alet. Amoled teknolojisi sayesinde ekrana hangi açıdan bakarsanız bakın kesinlikle görüntü kaybı yaşamıyorsunuz ve renklerde inanılmaz canlı. Ayrıca divx formatındaki filmleri de hiç convert etmeden direk cihaza atıp izleyebiliyorsunuz

Bence yine de bir deneyin derim, ya da ayhancansu arkadaşın dediği gibi direk açmadan satın, sonra da meysu mu neyse onu alın

e hocam zaten o formattaki videoları hemen hemen son çıkan bütün playerlar oynatabiliyor

• ben bı ara sony almısdımda ses kısıtlaması varmıs makınada sesı fazla cıkmıyordu sonra cowon d2 almısdım olay budur demısdım forover d2 derım ben ha yanına cx300 unutma sakın akıyor
  • Yanına cx300 olmazsa, d2 olmaz....

fakir çocuk kulakların çınlaya emi, hareketi de yapayım
  • Az önce cowon j3 geldi. Liseli apaçiler gibi şenlendim

Boyutunu daha büyük sanıyordum halbuki gayet makul boyutlarda hatta baya hafif bir aletmiş ona da sevindim. Cepte rahatlıkla taşınabilir. Dokunmatik ekran tepkisi gayet iyi. Yanlardaki tuşlar çok güzel olmuş.

Direk açtım yeterli şarjı varmış. İçinde örnek bir şarkı vardı. Şarkıyı dinlerken gülümsemem daha da arttı. Gayet temiz ve net bir sesi var. Sonra sesi sona yaklaştırdım, gülümsemem aniden silindi. Match3bass'ı açtım nötr olan yüz ifadem sinirli ve somurtkan bir hale geldi.

Baslar kötü ve cızırdıyor. Basın rengi çok yapay. Kendimi tecavüze uğramış hissediyorum Mach3bass'ı kapattım diğer efektleri denedim fakat yok hem baslar kötü hem de yüksek seste cızırdama yapıyor.

Ultimate ears super.fi 5 pro ile iki dakka dinledim sonrasına tahammül edemedim. Belki kulaklıkta birşey vardır diye cx300 taktım yok abi yine aynı.

Şimdi ilk şarjı yapıyorum. Batarya dolunca firmware güncelleyip kaliteli flac dinleyeceğim. İnşallah iyi bir sonuç alırım ama pek sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sonneillon

Az önce cowon j3 geldi. Liseli apaçiler gibi şenlendim

Boyutunu daha büyük sanıyordum halbuki gayet makul boyutlarda hatta baya hafif bir aletmiş ona da sevindim. Cepte rahatlıkla taşınabilir. Dokunmatik ekran tepkisi gayet iyi. Yanlardaki tuşlar çok güzel olmuş.

Direk açtım yeterli şarjı varmış. İçinde örnek bir şarkı vardı. Şarkıyı dinlerken gülümsemem daha da arttı. Gayet temiz ve net bir sesi var. Sonra sesi sona yaklaştırdım, gülümsemem aniden silindi. Match3bass'ı açtım nötr olan yüz ifadem sinirli ve somurtkan bir hale geldi.

Baslar kötü ve cızırdıyor. Basın rengi çok yapay. Kendimi tecavüze uğramış hissediyorum Mach3bass'ı kapattım diğer efektleri denedim fakat yok hem baslar kötü hem de yüksek seste cızırdama yapıyor.

Ultimate ears super.fi 5 pro ile iki dakka dinledim sonrasına tahammül edemedim. Belki kulaklıkta birşey vardır diye cx300 taktım yok abi yine aynı.

Şimdi ilk şarjı yapıyorum. Batarya dolunca firmware güncelleyip kaliteli flac dinleyeceğim. İnşallah iyi bir sonuç alırım ama pek sanmıyorum

Öncelikle hayırlı olsun.Ben de j3 almak istiyorum da hocam nereden nasıl aldınız bir bilgilendirebilir misiniz?
    EDIT:Üst mesajda yazmışsınız gördümFiyat ne kadardı?Bir de daha ayrıntılı inceleme yaparsanız iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyBlitz -- 19 Temmuz 2010; 17:04:08 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.