Şimdi Ara

Cowon vs Sony vs Creative (hangisinde ses kalitesi daha iyi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "hımmm" şeklindeki dip sesi sorunu için ne diyorsunuz? gerçekten rahatsız edici mi? ve bunun sebebi dijital amfi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met2505

    "hımmm" şeklindeki dip sesi sorunu için ne diyorsunuz? gerçekten rahatsız edici mi? ve bunun sebebi dijital amfi mi?


    o ses sadece cihazın sorunu değildir. müzik dosyalarından da kaynaklanıyor.kimilerinde dip sesi çok belirgin oluyor,kimilerinde yok denecek kadar az oluyor.sony lerde dip sesi hissedilemeyecek kadar azdır normalde.
  • Evet arkadaşlar dün itibariyle tatilden döndüm. Dere, tepe dolaşırken bol bol dinledim. Şahsen gayet memnunum fakat bazı önemli eksiklikler de yok değil.

    Önce hisss sesi hakkında yazayım. Az önce aynı şarkıları bilgisayara kulaklığımı takıp x-fi extreme music ses kartımla dinledim. Evet bu dip sesi şarkılardan kaynaklanıyor fakat sony'de zaten şarkıda olan bu dip sesi bir miktar daha hacim kazanıyor fakat abartılacak kadar değil. Yabancı forumlarda bu konuyu abartmışlar.

    Ses kalitesi daha önce yazdığım gibi gayet kaliteli. Frekanslarda en ufak bozulma, distorşın yok. Yalnız bir boğukluk var onu da benim kulaklığa veriyorum. Tizler, basların rengi gayet güzel.

    Dokunmatik ekran süper ötesi. Şarkılar arasında dolaşmak ve zapping gayet kolay ve eğlenceli.

    Gelelim rahatsız olduğum özelliklere. Arayüzün geliştirilmeye ihtiyacı var fakat yeni firmware çıkarmayacaklarından adım gibi eminim. Mesela playlist oluşturamıyoruz, bu kötü. Henüz keşfedemediğim şarkıları keşfetmek için diskografi atıyorum ama beğenmediklerimi silmek istiyorum, dosya silme özelliği de yok. Yıldız da veremiyoruz ki daha sonra bilgisayardan silebilelim. Yani kalem kağıt kullanmaktan başka seçenek kalmıyor. Arayüz olarak cowon j3 ile gerçekten kimse yarışamaz. Cowon'da büyük kullanım kolaylığı vardı dosya yönetme açısından.

    Şarj konusunda şunu söyleyim. Alet bana geldikten sonra bir kez full şarj ettim ve tatile çıktım. Günde ortalama 3 saat kullandım ve şarkılar arasında sık sık zap yaptım yani ekran bir miktar açılıp kapandı. İkinci günde şarj çizgisi yarıya düştü yani 5-6 saatlik kullanım sonrası. Bu çok canımı sıktı. Sonra daha az dinlemeye başladım. 5. günde ise ortalama 10 saatlik kullanım sonrası şarj bitti. Bilgisayar olmadığı için şarj edemedim. Fakat bu yorum yanlış anlaşılmasın, ilk şarjdan sonrası için yorum yapıyorum. Birkaç şarjdan sonra alet kendine gelir inşallah.

    freedom36; eğer a845 almaya niyetlenirsen bence Türkiye'den alman daha uygun olur. Çünkü düğmelerde ya da bataryada bir problem olsa, yurtdışından aldığım için yurtdışına servisle uğraşmam gerekecek. Fiyatlar da Türkiye'de gayet uygun. Yani kargo masrafı da eklenince neredeyse ülkemiz ile yurtdışı arasında pek bir fark kalmıyor. Buarada x1051'de ses limiti "avls" ye getirdiğim zaman ses seviyesi en fazla 14/30 oluyor ki şahsen bana hiç yeterli gelmedi. Eğer yeni A serisinde böyleyse ses seviyesi yeterli gelmeyebilir.

    Bir haftalık kullanım sonrası özetle ses kalitesinden gayet memnunum fakat keşke dosya yönetimi biraz daha iyi olsaymış...




  • Şu bir haftalık süreçte ben bir tane ikinci el iPod video edindim ve diğer başlıkta tartıştığımız üzere MuttFTS. ile birlikte "mod"layacağız.

    Şimdiden yorum yapmak için erken belki ama Cowon'un flat seste en iyi olmadığı aşikar. Sony'leri bilemeyeceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 15 Ağustos 2010; 13:52:24 >
  • Ben profesyonel olarak müzikle uğraşan, bu işlerin erbabı birisi değil sadece sıradan bir vatandaşım ama şahsi kanaatim şudur ki, cowon s9 a verdiğim paraya gerçekten acıyorum. Uzun süre cx400 II precision kulaklık ile kullandım bu cihazı ama sesi beni bir türlü tatmin etmedi. Kulaklıktandır deyip çok aldırış etmedim. Yaklaşık iki hafta önce forumdan bir arkadaştan Klipsch Custom 2 aldım. Cİhazı bu kulaklıkla kullanmaya başlayınca seste değişikliğe uğradı haliyle ama yine tam istediğim gibi olmadı ve artık adım gibi eminim ki hangi kulaklık olursa olsun ses beni tatmin etmeyecek. Ya ben özürlüyüm ya da bu cihaz, başka alternatif kalmadı çünkü. Bassları istedğim ayara getirmeye çalıştığımda tizler boğuluyor, tizleri öne çıkartayım dediğimde hem basslardan kaybediyorum hem de insanın kulağını tırmalayan, doğallıktan uzak iğrenç tiz sesler ortaya çıkıyor. Basslarda aslında istediğim etkiyi cx400 le denediğmde yakaldım ancak tizler resmen geberdi bu seferde.

    Birisinin çıkıp bana, senin kulakların sıkıntılı cihazda ya da kulaklıklarda bi sıkıntı yok demesini ne çok isterdim Onca verdiğim paranın acısı ancak bu sözlerle hafifler çünkü




  • Evet haklısın, cowon ses kalitesi olarak beni de hiç tatmin etmemişti. Bir de artık bu işin piri olmuş yabancı forumlardaki yorumlara bakıyorum, adamlar öve öve bitiremiyor. En sonunda benim kulaklarda bir problem olduğunu düşünmeye başlamıştım Gerçi bu benim bir günlük maceram idi fakat nasıl paniklediğim tarihi kayıt gibi ilk mesajlarda duruyor

    Şarjı uzun giden aletten korkmak lazım çünkü müzik işi ne kadar dijitalleşirse o kadar kötü oluyor. Müzik teknolojisinde ses kalitesi nedense yıldan yıla iyiden kötüye doğru gidiyor. Transistör icat oldu olalı bu böyle.

    Şarjı kısa giden aletler müzik konusunda daha başarılı çünkü analog sistemlere daha yakın. Mesela s:flo2 ; 5 saat batarya ömrü var ama ses kalitesi adım gibi eminim hi-fi kalitesindedir. Bir de onu denemek lazım.

    Sony yeni nesil dijital amfisiyle güzel bir adım attı, inşallah devamı gelir. Şuan gerçekten çok memnunum üstelik orta halli bile sayılamayacak super fi 5 pro kulaklığıma rağmen. Daha iyi bir kulaklıkla nasıl olur düşünemiyorum bile

    Buarada ben aleti 2. defa şarj edip, şarj bitene kadar açık bıraktım. Kendi halinde şarkı çalıp durdu. 320kbit cbr mp3, matrix, ekolayzer, ekran parlaklığı 3 olmak üzere şarjı tam 22 saatte bitti. Ekrana da aklıma geldikçe dokundum toplamda ekran 1 saat açık kalmıştır. 22 saat yine iyi bir süre. İnşallah şarj ettikçe daha da açıklacak alet. Burn in, burn in



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonneillon -- 16 Ağustos 2010; 21:07:45 >




  • Valla yeri gelmişken bir itirafta bulunayım. S9'un çok da kötü olmadığını söyleyip duruyordum, hele ki BBE açıkken; ama yanıldığımı iPod video'yu dinlerken apaçık gördüm. Üstelik üst taraftaki çıkışından - MuttFTS. alt taraftaki line-out çıkışının çok daha kaliteli olduğunu söylüyor, mod'ladığımızda ses kalitesinin ne olacağını ise çok daha fazla merak ediyorum.

    Velhasıl şunu diyeceğim; Cowon dinlemesi keyifli bir alet, ama doğallıktan oldukça uzak.
  • @sonneillon, bence 22 saat gayet tatminkar bir süre. Hele ki 50 saat batarya ömrü sunan cihaz size keyif vermiyorsa

    @freedom36, vallahi açıkta olsa kapalda olsa ben cowon un sesini gerçekten beğenmiyorum.

    Cihazı ilk aldığımda sessiz bir ortamda radyosunu dinlemiştim ve radyo yayınındaki o basslar gerçekten çok hoşuma gitmişti. Kendi kendime, ulen radyoda bu böyleyse müzik çalarda uçuyodur dedim ama nerdeeee, yerden 2 metre yükseldi kaldı

    Aleti satıp yeni bir şey almak istiyorum ama verdiğim paraya acıdığımdan satamıyorum bir türlü




  • Jeanne dArc; benim aklıma takılan konuyu yazmışsın daha önce biryerde de bahsetmiştim. Cowon j3'te radyonun ses kalitesi, frekanslar, baslar, tizler muhteşemdi ama aletin içinden flac açsam bile uyduruk, sönük bir ses kalitesi başlıyordu. Benim en anlam veremediğim konu bu oldu, gerçekten garip. Radyolar zaten parçalara bir miktar ekolayzer da katıyorlar ama cowon bu frekansları hiç bozmuyordu, doğallık aynen kalıyordu. Hele ki cowonun dahili ekolayzerini de kullanınca radyo inanılmaz zevk veriyordu. Fakat ki işte maalesef aynı olay alet içinden mp3, flac çalınca olmuyordu. Benim en tuhaf karşıladığım konu bu oldu. Neyse..
  • Adamlar akıllı, demek ki olayı keşfetmişler. Bu cihazları alan birisi ilk olarak radyoyu açar, o sesi de duyunca hop atlar cihaza, aynı bizim gibi, diye düşünmüşler demekki. Ben bu cowon un mühendislerini öldürmek istiyorum
  • Cowon'un sesini beğenenlerle çok farklı kulaklara sahibiz sanırım. Ben böyle yapay, kalitesiz ses duymamıştım cowon d2+ kullanana kadar. Övülecek bi tarafını da göremedim cihazın ses kalitesi açısından. Doğallık ve kalitede Sony a845 çok çok üstündür öteki markalardan. Kentpark'ta deneme şansım oldu, eq kapalı olarak birkaç şarkı dinledim gerçekten büyüleyiciydi. Enstrüman ayrımı, seslerin netliği ve berraklığı çok etkiledi beni. Yanımda portapro vardı onla denedim cihazı. 8gblığı satışa sunulunca almayı düşünüyorum.
  • arzu eden arkadaşlarımız için.
    ürün temin edebilirim...

    stokta creative zen ve sansa clip+ var
    diğerleri için PM !
  • elimden cowon sony ve riverde geçti dostlar hatta creativede epey kullandım . ilk aldıgım cowonA2 di ve o zamanlar sesi inanılmaz geliyordu .yalnız hiç unutadıgım sesi 32-40 arası arkadaşların dedikleri gibi cızırdamaya başladı . yani sesi yüksek vermesiyle ünlü bu marka sizleri yanıltmasın hakikaten dinlenmiyordu ya ben 1 sene boyunca 32 birimden yukarı açtıgımı hatırlamıyorum. sony nin ise eski bu sesi kısıtlanmış bir modeli vardı hatırlamıyorum onu kulandım ve kalite olarak çok dogal güzeldi ama hakikaten sesi yetmiyordu ve sonra yeni modelleride denedim ve bu işinde üstesinden gelmişler ve sony şu an ciddi manada en üst sıralarda bir marka. creativi hiç söylemiyorum digerleri yanında bir alt basamakta kalıyor buna emin olun. en son ise iriveri arkadaşım vasıtasıyla test etme imkanım olduki ilk dinledigimde dahi 'abi bunun rakibi yok' dedigimi hatırlıyorum. genelde trance müzik dinlerim. sesin netligi dogallıgı basın kalitesi ve bogulmaması ön planda gibi duruyor . galiba bu işi en iyi beceren hakkını vermek gerekirki iriver olsa gerek. ha bu arada şu an nemi kullanıyorum paraları çarçur ettigimden dolayı zamanında nt den 512 mblik trekstor i.beat organix 30 liraya almıştım. onla idare etmeye çalışıyoruz . sesinide yabana atmayın ha baba gibi sesi var şerefsizim..




  • ya 1.si mp3 playerdan önce kulaklıktır en önemlisi. cowon u dünya kabullenmiş ,siz kabullemiorsanız, sizde sorun vardır. cnet gibi sitelerde profesyone anlamda mükemmel kulağa sahip insanlar yorumluyor bunları, sizin gibi langır lungur yorum yapanlar değil. neye göre ses iyi neye göre kötü?????? biliomsnz atıosunuz anca :)) suer fi5 ile test ediosan, o klaklığı aldığına kullandığına gröe, sen zaten müzikten anlamıyorsun, kulaklık mı yav o:))) sony apple creative x-fi2 kullandım. x-fi2 fena değil. apple fln klasik normal zaten. ama cowonu konuştuğum insanlar müzisyenler dahil ,hepsi mükemmel dior. sony mp3 çalar değil, sadece reklamcı ünlü olmş firma, adamlar her alanda ürün yapıo, bunlar sadece mp3 ya işleri nasıl kıyaslarsınız bunları ki kesinlikle kıyas olmaz. kalite arıosan arkadaşım bang oufsen, bose gibi daha yksek kademe aletlere yönelmelisin. dediğm aletleri hd800,ie8,portapro,ie6,um1,2,em3,ep630,px100,px200,cx550 tüm katagoriden her türlü kualklık ile denedim bu arada. insanları yanlış yönlendirmeyin. sony nedir ya :)) güldürmeyin milleti kendinize, anlayan kimse yorum bile yazmamış gülüp geçmiş eminm :)) cowon fiyatına göre cidden ii alet yapıor, iriver da ii marka. trekstor sıradan bi marka, abartıya kanmayın, 20 liriaya mp3 çaları var yav :)) apple da 1000 tl ama ses olarak başarılı tabiki, ekranı touch ların hiçbir alette yok, ama ekstrası yok. sade sıradan. marka ya başka bişy değil ;) kuaklık alcak fln varsa , cidden ii bişeyler almk isterse tavsiye verebilirim özelden sorarsanız;) mp3 player da olmasda çok kulaklık alanında prof sayılacak seviyedeyim ;) müzikle de bizzat ciddi uğraşıorum ,atıp tutmuorum;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ranger23

    ya 1.si mp3 playerdan önce kulaklıktır en önemlisi. cowon u dünya kabullenmiş ,siz kabullemiorsanız, sizde sorun vardır. cnet gibi sitelerde profesyone anlamda mükemmel kulağa sahip insanlar yorumluyor bunları, sizin gibi langır lungur yorum yapanlar değil. neye göre ses iyi neye göre kötü?????? biliomsnz atıosunuz anca :)) suer fi5 ile test ediosan, o klaklığı aldığına kullandığına gröe, sen zaten müzikten anlamıyorsun, kulaklık mı yav o:))) sony apple creative x-fi2 kullandım. x-fi2 fena değil. apple fln klasik normal zaten. ama cowonu konuştuğum insanlar müzisyenler dahil ,hepsi mükemmel dior. sony mp3 çalar değil, sadece reklamcı ünlü olmş firma, adamlar her alanda ürün yapıo, bunlar sadece mp3 ya işleri nasıl kıyaslarsınız bunları ki kesinlikle kıyas olmaz. kalite arıosan arkadaşım bang oufsen, bose gibi daha yksek kademe aletlere yönelmelisin. dediğm aletleri hd800,ie8,portapro,ie6,um1,2,em3,ep630,px100,px200,cx550 tüm katagoriden her türlü kualklık ile denedim bu arada. insanları yanlış yönlendirmeyin. sony nedir ya :)) güldürmeyin milleti kendinize, anlayan kimse yorum bile yazmamış gülüp geçmiş eminm :)) cowon fiyatına göre cidden ii alet yapıor, iriver da ii marka. trekstor sıradan bi marka, abartıya kanmayın, 20 liriaya mp3 çaları var yav :)) apple da 1000 tl ama ses olarak başarılı tabiki, ekranı touch ların hiçbir alette yok, ama ekstrası yok. sade sıradan. marka ya başka bişy değil ;) kuaklık alcak fln varsa , cidden ii bişeyler almk isterse tavsiye verebilirim özelden sorarsanız;) mp3 player da olmasda çok kulaklık alanında prof sayılacak seviyedeyim ;) müzikle de bizzat ciddi uğraşıorum ,atıp tutmuorum;)



    Bence önce bir cowon s9 veya j3 al, sonra bir sony x serisi veya a845 al, sonra bir de yazdığın kulaklıklardan edin, iki aleti karşılaştır, cowon'un sesinin dandikliğini görünce cowon'u sat veya çöpe at, sony ile mutlu mesut yaşa ve en son olarak da yazdıklarının utancıyla yaşamamak için mesajını düzenleyip yazdıklarını sil.




  • @ranger23;senin Türkçe'yi kullanımın o kadar rezalet ki,alıntı yapmak bile senin yazılarını ikiye katlayacağım için Türkçe'ye hakaret olur.Düzeltmekle de uğraşamayacağım için alıntı yapmayacağım.Bununla idare et.

    Öncelikle düşüncelerin çok ama gerçekten çok basit.Bu kadar açık ve net yazıyorum bunu.Trekstor düşük fiyatta MP3 Player üretiyorsa bu vaktiyle "Kral" olacak bir cihazı yapamayacağı anlamına gelmez.Bu bir.İkincisi;Sony'nin her alanda ürün yapması ve Cowon'un sadece MP3 Player üretmesi bu ikisinin kıyaslanamayacağı anlamına gelmez.Bu kadar basit,bu kadar gereksiz bir düşünce daha görmedim hayatımda.Cowon'un her modelini denemedim ama sesini biliyorum.Sony benim gözümde kesinlikle Cowon'dan daha üstün konu sadece ses olduğunda.Cowon'un ses rengini tercih edecek kulaklara saygım olduğunu belirtiyorum ama benim gözümde ses Sony'de.Bu düşüncemi de Cowon şu anki modelleriyle değiştiremez.

    Kendini herhangi bir konuda Profesör sayılacak seviyede tutan bir adam ne olursa olsun bu kadar basit düşüncelere sahip olamaz.Ayrıca HD800 gibi bir kulaklıktan bir anda bariz bir biçimde daha alt seviyede kulaklıkları örnek vermiş olmanız bana bu yazınızın tam anlamıyla geçerlilik göstermediğini/doğru olmadığını düşündürttü.Yine HD800 gibi bir kulaklığı herhangi bir MP3 Player'da denemiş olmanız da bana yine aynı şeyi düşündürttü.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Çok ciddi bir şekilde belirtmek istiyorum,ben HD800'ü Cowon'da kullanacak adama acırım,acır.Cowon ne be?HD800'e hakaret etmeyi geçtim,onu yapan mühendislere küfür etmektir benim gözümde bu.Ha bu son paragraftaki görüşüm herhangi bir kişiye yönelik değil bu arada.Anlamışsınızdır zaten.HD800 gibi kulaklıklar bana kalırsa tekrar Balanced olarak kablolanmalı ve mükemmel bir Balanced amplifikatör'le ve de iyi bir DAC ile kullanılmalıdır.Bunu da belirteyim.




  • Adam Hıncal beyler. Elleşmeyin.
  • Sony Walkman NWZ-E444 dan daha kötü ses duymadım hayatım boyunca... Çöpe atmayı geçtim çekiçle parçala resmini çek ve sony e gönder. Param son kuruşuna kadar haram olsun (amin)
    Kimsede inkar edemez. 279 TL ye aldım 2 gün sonra yakınıma hediye ettim... Sesine bayıldı :)
    yani kime göre neye göre...
  • Sony'nin en düşük modellerinden biri bildiğim kadarıyla E444.Çok para vermişsiniz yani.Yine de kime göre,neye göre felsefesi büyük oranda geçerli bu tür konularda.(Ses rengine göre.)
  • Zevkler ve renkler tartisilmaz lakin ben bir cowon s9 kullanicisi olarak teknosaya giripte sony mp3 calarlardan bir tanesini deneme firsati buldugumda inanin cowona verdigim paraya acidim ve hatta o gun satmayi dusundum cihazi. Insanlar bu aleti neden bu kadar abartiyotlar anlamis degilim. Ben profesyonel bir kulaga sahip degilim, profesyonel kulakliklarimda olmadi, sadece cx 400 II ve clipsch custom 2 kullandim ama sonuc itibariyle bir duyma ve algilama yetim var ve bu da bana diyor ki, ses olarak sony cowondan iyi arkadas.

    Dedigim gibi hetkesin zevki farklidir ama birisi benden mp3 player tavsiyesi isteyecek olsa, onerecegim marka asla cowon olmayacaktir. Benim icin onemli olan profesyonellerin kulaginin ne duydugu degil, benim kulagimin ne duyup beynimin ne algiladigidir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.