Şimdi Ara

COVID aşısı tüm nedenlere bağlı ölüm riskini yüzde 25 düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • COVID aşısı tüm nedenlere bağlı ölüm riskini yüzde 25 düşürdü
    Fransa’da yürütülen kapsamlı bir araştırma, mRNA tabanlı COVID-19 aşılarının uzun vadeli güvenliğini net biçimde yeniden ortaya koydu. 28 milyondan fazla yetişkinin sağlık verilerinin incelendiği çalışmada sadece COVID-19’a bağlı ölümlerin değil, her türlü nedene bağlı ölüm riskinin aşılanan kişilerde daha düşük olduğu belirlendi.

Araştırma, Fransa İlaç ve Sağlık Ürünleri Ulusal Güvenlik Ajansı (ANSM) ile Ulusal Sağlık Sigortası Kurumu’nun ortak bilimsel yapısı olan Epi-Phare tarafından yürütüldü ve sonuçlar Journal of the American Medical Association’da yayımlandı. Ekip, 1 Kasım 2021 itibarıyla Fransa’da yaşayan 18-59 yaş aralığındaki 28 milyondan fazla kişinin sağlık kayıtlarını inceledi. Bu grubun yüzde 79’u Mayıs-Kasım 2021 döneminde ilk COVID-19 aşı dozunu almıştı. Yani analiz, ülkenin en yoğun aşılama sürecine denk gelen geniş bir örnekleme dayanıyor.

Yüzde 25 daha az ölüm riski

Veriler, aşılanan kişilerde dört yıl sonunda ölüm riskinin yüzde 25 daha düşük olduğunu gösterdi. Bu, sadece COVİD merkezli riski değil, genel ölüm riskindeki azalmayı gösteriyor. Bu azalma üç temel etkiden kaynaklandı. İlk olarak, aşı olanların COVID-19 nedeniyle hastanede hayatını kaybetme riski yüzde 74 oranında düştü. Aşılama üzerinden 6-9 ay geçtiğinde, COVID-19’dan ölüm oranı aşısızlarda yüzde 10,5’e çıkarken, aşılananlarda bu oran sadece yüzde 1,9 olarak kaydedildi. Uluslararası literatürde yer alan benzer çalışmalar da bu tabloyu destekliyor.

İkinci etki, hastalığın ağır geçirilmesinin yol açtığı ikincil sağlık sorunlarıyla ilişkili. Aşısız bireylerde daha sık görülen ağır COVID vakalarının, özellikle kardiyovasküler komplikasyonlara bağlı olarak sonraki yıllarda ölüm riskini artırdığı biliniyor. Uzmanlara göre aşılama, bu zincirleme etkiyi kırarak dolaylı biçimde uzun vadeli hayatta kalımı iyileştiriyor.

Ayrıca Bkz.DNA hasarını onarabilen türünün ilk örneği ilaç geliştirildi

Üçüncü unsur ise toplumsal ve davranışsal farklara dayanıyor. Aşı olmayan kişilerin sağlık hizmetlerine başvuru eğilimlerinin düşük olması ve daha dezavantajlı bölgelerde yoğunlaşmaları, genel sağlık durumlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Verilere göre aşısızların yüzde 20,9’u düşük gelir grubuna yönelik tamamlayıcı sağlık sigortası kullanırken, bu oran aşılananlarda yüzde 9,2’de kaldı. Ayrıca aşısızların yüzde 27’si en yoksul bölgelerde yaşıyor.

Özellikle 18-59 yaş aralığının ağır COVID açısından daha düşük riskli bir grup olduğuna dikkat çeken Epi-Phare Direktörü Prof. Mahmoud Zureik, buna rağmen uzun vadeli ölüm oranlarının bu yaş grubunda dahi daha düşük olduğunu belirtti. Aşı sonrası nadir görülen miyokardit ve perikardit vakalarının da uzun vadede ciddi sonuçlara yol açmadığı, COVID sonrası gelişen aynı tür kalp iltihaplarının ise çok daha ağır seyrettiği önceki çalışmalarda ortaya konmuştu.

Araştırma ekibi, yeni bir güvenlik sinyali ortaya çıkmadıkça ek bir çalışma planlamadıklarını belirtiyor. Zureik, aynı zamanda bu aşılama sürecini “Hiçbir sağlık ürünü bu kadar yoğun bir şekilde izlenmemişti” sözleriyle özetledi.

Kaynak:https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/41343214/
    Kaynak:https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2842305

• Yorumlar içler acısı.. günde sadece Türkiye’den yüzlerce insan ölüyordu. Günde 1000 kişi kaybeden ülkeler vardı. Şimdi neden bu yaşanmıyor? Ne komploymuş arkadaş, istifanızı verip olmasaydınız aşınızı. Ayrıca çocukken zart zurt bi ton aşı oluyoduk. Onları da olmasaydınız da eski insanlar gibi 30-40’a gelince geberseydiniz. Tavsiyem tüm ilaçları bıraksınlar bu komplocular.
  • aşı karşıtlarının zahmet olmazsa alıntılamasını istiyorum

• İlk koviide eşim işyerinden geldi tir titriyordu ona kıyamadım sarıldım banada bulaştı ama duvar gibiydim birşey olmadı az bir şey öksürük sonra ona aşı vurullmayan işe gelmesin demişler aşı olduk işinden olmasın diye ilk aşıyı vurulduktan sonra öyle bir kovid geçirdim etlerimi kemiklerimden ayırdılar sanki zor kurtuldum ikinciyi vurdurmadım bu sefer ikinci aşıyı vurdurmadık bu sefer işyerine telefon etmişler hadi bakalım ikinciye ikinciye ondan daha ağır geçti sonunda sizin aşınızın taa diye başladım hastanede dedim bu aşıda ne var bilmiyorum ama vurulduğum aşılardan bağışıklığım çöktü ölüyorum sandım ilk kovidi kendi bünyemle atlattım dedim dr seni halkı galeyana getirmekten suç duyurusunda bulunurum dedi başım belaya girmesin diye susmak zorunda kaldım

• teknolojik hasta T kullanıcısına yanıt
    Valla ben de memnun değilim, kanıtlamayamam ama aşı kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir sürü şey yaşadım.

• aşı karşıtı değilim hatta olmak için gün almaya çalıştım nitekim alamadım çevremde aşı olup hastanelik olan beyin kanaması geçiren duyduktan sonra olmadım. 1 kez kovid geçirdim orta ağır grip gibi ancak koku 7 8 ay gelmedi geri birde beynim duruyormuş gibi hissediyordum.

Bence pandemiyi hızlı atlattık. ben daha sürer diye düşünüyordum.

Tekrarını yaşamayız inşallah.

• Buna inanan varsa elimde az kullanılmış köprü var diyecek noktadayız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biz ailecek geçirdik. Kızlarım getirdi okuldan 😊 onlar haifif atlattı. Hatun yatak döşek hafif ateş. Bende gece bir ürperti polar giydim. Ertesi gün işte bir baş ağrısı. Majeziği çaktım sonra yavaş yavaş azaldı. Benim gözlemim şu ki; kovid insanların bildiği yada bilmediği kronik sorunlu yerlerinden vuruyor. Bende migren var direk başıma vurdu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Aynı olay bizimde başımıza geldi hava alanında calişırken belge imzalattılar aşı olmayanlar tazminatsız işten çıkarılacak diye mecbur oldum Şerefsizler insanları kobay niyetine kullandılar kanunen Ası olmak gibi zorunluluğu muz yokmuş ama şerefsizler bilerek mecbur olucanız diye belge imzalattılar

mrna aşıları kuvvetli hocam, aşının virüs yükü fazla olduğu için vücut kuvvetli cevap veriyor.

çin aşısını yeterli bağışıklık hastalığı olmayanlar için, ne az ne çok tam kararında veriyor miktarı COVID aşısı tüm nedenlere bağlı ölüm riskini yüzde 25 düşürdü 

&amp;amp;#1576;&amp;amp;#1587;&amp;amp;#1605; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1607; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1585;&amp;amp;#1581;&amp;amp;#1605;&amp;amp;#1606; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1585;&amp;amp;#1581;&amp;amp;#1610;&amp;amp;#1605;
  • umarım bu haber çin aşısı içinde geçerlidirCOVID aşısı tüm nedenlere bağlı ölüm riskini yüzde 25 düşürdü 

Hiç bir belgeyi imzalamayacaktın, işe iade davasını da her türlü kazanırdın. Hadi pislik yaptılar diyelim, 10-12 maaş arası tazminat + kıdem tazminatı + kıdem tazminatı farkı +4 aylık sgk ödemesi ödeyeceklerdi. Yani iyi kaçacaktı bunlara

• akşam akşam iyi güldük :D

• Yorumlar içler acısı.. günde sadece Türkiye’den yüzlerce insan ölüyordu. Günde 1000 kişi kaybeden ülkeler vardı. Şimdi neden bu yaşanmıyor? Ne komploymuş arkadaş, istifanızı verip olmasaydınız aşınızı. Ayrıca çocukken zart zurt bi ton aşı oluyoduk. Onları da olmasaydınız da eski insanlar gibi 30-40’a gelince geberseydiniz. Tavsiyem tüm ilaçları bıraksınlar bu komplocular.

bi bakıma bilim ve aşı karşıtlarının aşı zorunluluğu olmamalı diye düşünüyorum. nalları dikenler için doğal seçilimin kurbanları diyip geçmek lazım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.