Şimdi Ara

Bunama riskine karşı yeni umut: Zona aşısı yüzde 20 koruma sağlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunama riskine karşı yeni umut: Zona aşısı yüzde 20 koruma sağlıyor
    Zona aşısının bunama riskini azalttığına dair önemli bir bilimsel gelişme Stanford Medicine tarafından doğrulandı. Birleşik Krallık'taki benzersiz bir kamu sağlığı uygulamasından yararlanılarak yapılan yeni araştırma, zona aşısı yaptırmanın bunama riskini yüzde 20 oranında azaltabildiğini ortaya koydu.

Ayrıca Bkz.3D baskılı deri teknolojisi, kozmetik sektöründe hayvan deneylerinin sonunu getirebilir

Birleşik Krallık'ta yapılan çalışma zona aşısının koruyucu etkisini kanıtladı

Son yıllarda herpes virüslerinin, zona hastalığına neden olan virüsün de dahil olduğu ailenin, Alzheimer hastalığının gelişiminde rol oynadığına dair kanıtlar artmakta. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmalar genellikle metodolojik sınırlamalarla karşı karşıya kalmıştır. Önceki araştırmalar sadece aşı olanlarla olmayanları karşılaştırmış, ancak aşı tercihinin ardındaki sağlık bilinci gibi faktörleri yeterince kontrol edememişti.

Bu yeni araştırma ise Galler'in 1 Eylül 2013'te başlattığı zona aşısı programının benzersiz yapısından faydalanarak daha güvenilir sonuçlar elde etmeyi başardı. Araştırmacılar, Galler'de ikamet eden ve aşı programı başladığında bunama tanısı olmayan 282.541 yetişkinden elde edilen elektronik sağlık kayıtlarını analiz ettiler.

Katılımcılar yedi yıl boyunca takip edildi ve sonuçlar, 2020 yılına gelindiğinde sekiz katılımcıdan birinin bunama teşhisi aldığını gösterdi. Ancak zona aşısı yaptıranlar arasında yeni bir bunama teşhisi alma olasılığının yüzde 20 oranında daha düşük olduğu belirlendi. Sonuç olarak zona aşısının bunama riskini azaltması, özellikle yaşlanan nüfus için önemli bir halk sağlığı stratejisi olabilir.

Kaynak:https://news.stanford.edu/stories/2025/04/shingles-vaccine-lower-dementia-risk-study

• Yaşlılık çok korkutuyor beni. Yaş ilerledikçe korku da bastırıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • olur olur başka deneyler için bunları millete tedavi niyetine verin sonra arkadan başka durumları eşeleyin

• Bunamayı engeleyebiliyor diye şimdi bir sürü insan bundan olmak isteyecektir.Ama yan etkilerini de bilmek çok önemli ayrıca.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Her deneyi fare üzerinde yapıyorlar zaten.
    Bu aşıyı anca zenginler yapar

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt

he genco he. zaten olası sıkıntıları testlerde çıkmadan bilmiyorlar ve söyleyecekler sen buna inanma bence

Büyük oyunu bozdun desene. Adamlar bedava mı yapıyor sanki. Parasını veren yapacak. Mesela sana zorla grip aşısı yapan var mı? Yok. Gidiyorsun kendi isteğinle para verip yaptırıyorsun hatta devletin verdiği iyi değil diyip 2 katı fiyatına iyisi dediklerini satıyorlar.

Hadi korona aşısı desen neyse çalıştığımız için mecbur yaptık işe gidemiyorduk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

ya arkadaş lagaluga yapmadan kounş ben ne diyorum sen ne anlatıyorsun. önce kendi taksın inanırız dedim. yaptırmasaydın aşıyı zorunlu falan değildi. ben hasta olmamak için yaptırdım. pişmanım ama yaptırdık. ben istemesem onu yaptıracak bi güç yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 6 Nisan 2025; 18:23:50 >
    ne yazdığını bilmiyorsun iş olsun diye yorum yapıyorsun yazdığın yoruma iyi bak.Her şeyin sırrını çözen adam. Block.

"olur olur başka deneyler için bunları millete tedavi niyetine verin sonra arkadan başka durumları eşeleyin"

• senden zurnacının üflediğini zuranın sipsisi olmaz bu de konuşuyor değişik. sanane la benim yorumum sanane!. admin olacak çocuklar nerde şöyle değişikleri engellemiyor anlamıyorum ki!

bıraksana kardeş cevap verme şunlara kendi cahillikleriyle kalsınlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.