Şimdi Ara

Corsa 1.7 Dti (DumanSpec) ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu araçlar hakkında düşünceleriniz nelerdir?
    Ben çok gereksiz olduğunu düşünüyorum,öyle ahım şahım bir gidişide yok,çevreye verdiği zararda cabası.
    Corsa 1.7 Dti (DumanSpec) ne düşünüyorsunuz?

• Dizelden performans aracı olmayacağının en büyük kanıtı. Ekonomi amacıyla kullanılan bir çevrim nasıl heba edilir.

1.7 hacminde motor, büyük turbo, büyük enjektörler, geniş intercooler, egr iptal, üstüne bir de yazılım, yanına azıcık nos, yan mahalleden adam çağırma vs. Aldıkları güç 240 hp falan. Yakıtın yarısını zaten egzozdan dışarı atıyorlar. Bastıkları turbo basıncı nereden baksak 2.5 - 3 bar..

Bugün bir benzinli araç, fabrika çıkışı emisyon standartları dahilinde bile 1.6 motordan rahatlıkla 200 hp güç çekebiliyor. 3 barı geçtim, 2 bar basıncı güzel bir modifiye ile benzinli araca bastığınız zaman dizel araç plakasını bile zor okur onun.

"Dizelden performans aracı olmayacağının" lafıma itiraz edip lemans dizellerini örnek verecek arkadaşlar için ufak bir hatırlatma şimdiden: Lemansta kullanılan dizel motor 4.0 V6 TDI. Karşısındaki benzinli ünite 2.0 V4 hibrid benzinli. Hacimler bile ortaya koyuyor her şeyi.

Teknik kısmını bırakıp insani kısmına gelecek olursak: Ciddi derecede kul hakkı, insanları kanser eder o egzozdaki partiküller. Ciğere yapıştı mı çıkmaz. Zaten kullanan arkadaşların kulaklarını çınlatıyorum. Yanlarından geçerken korna yapıp koktu der gibi elimi burnumun üstünde sallıyorum adama bakarak. Devletin bu araçları gördüğü yerde trafikten men etmesi ve ciddi cezalar kesmesi gerekir.
  • S2000 lerle falan kalkanlari var fakat onlarda duman atmiyor. trafikte dolasanlarin cogu duzgun tuning yapilmamis araclar sitokiyemetri orani tutturulamamis asiri zengin karisimda calisip mazotun buyuk kismini yakamadan disari atan araclar cevreye inanilmaz zarar veriyor ve euro 3 standardinda 12.000 cc lik bi otobusten cok daha fazla cevreyi kirletiyorlar buna bi cozum bulunmasi gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 26 Mayıs 2018; 16:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl yok? kaç tane dti gördün, bindin de yok diyorsun? Türkiyede 240hp var kaldı ki 140-150hp olanları bile çok iyi gidiyor, sadece dizel olduğundan hissettirmiyor.
  • Dizelden performans aracı olmayacağının en büyük kanıtı. Ekonomi amacıyla kullanılan bir çevrim nasıl heba edilir.

1.7 hacminde motor, büyük turbo, büyük enjektörler, geniş intercooler, egr iptal, üstüne bir de yazılım, yanına azıcık nos, yan mahalleden adam çağırma vs. Aldıkları güç 240 hp falan. Yakıtın yarısını zaten egzozdan dışarı atıyorlar. Bastıkları turbo basıncı nereden baksak 2.5 - 3 bar..

Bugün bir benzinli araç, fabrika çıkışı emisyon standartları dahilinde bile 1.6 motordan rahatlıkla 200 hp güç çekebiliyor. 3 barı geçtim, 2 bar basıncı güzel bir modifiye ile benzinli araca bastığınız zaman dizel araç plakasını bile zor okur onun.

"Dizelden performans aracı olmayacağının" lafıma itiraz edip lemans dizellerini örnek verecek arkadaşlar için ufak bir hatırlatma şimdiden: Lemansta kullanılan dizel motor 4.0 V6 TDI. Karşısındaki benzinli ünite 2.0 V4 hibrid benzinli. Hacimler bile ortaya koyuyor her şeyi.

Teknik kısmını bırakıp insani kısmına gelecek olursak: Ciddi derecede kul hakkı, insanları kanser eder o egzozdaki partiküller. Ciğere yapıştı mı çıkmaz. Zaten kullanan arkadaşların kulaklarını çınlatıyorum. Yanlarından geçerken korna yapıp koktu der gibi elimi burnumun üstünde sallıyorum adama bakarak. Devletin bu araçları gördüğü yerde trafikten men etmesi ve ciddi cezalar kesmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 26 Mayıs 2018; 10:31:37 >

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Dizelsen performans araci olmaz derken?

335d 540d falan bi bak istersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Bu araçta duman atmadan güç artırımı mümkün değil mi? 170 olmasın da 150 olsun mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Dizelsen performans araci olmaz derken?

335d 540d falan bi bak istersen.
    Evet, dizelden performans aracı olmaz.

Örnekleri verdin, güzel. Şimdi bir bak bakalım, o araçların muadili olan bmw'nin benzinli araçlarının turbo çapı kaç, kaç bar turbo basıncı var ? Eşit şartlarda basınçla yürüdüklerinde benzinli ne yapıyor dizele ?

Burada eşit şartlar bile yok:

http://www.zeperfs.com/duel6195-5919.htm

Muadili benzinli araç ile karşılaştırması ortada. Aynı motor hacmi, 340'ta daha düşük turbo basıncı var ve xdrive yok. Aradaki 180 Nm farka rağmen 0-160, 0-200 ortada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Bu araçta duman atmadan güç artırımı mümkün değil mi? 170 olmasın da 150 olsun mesela
    Mümkün elbette. Fakat bu işi yapan arkadaşların öyle bir derdi yok.

Çünkü kendisinden 200 kg daha ağır ve 2.0 atmosferik benzinli üniteye sahip arabayı geçmeye çalışıyor, 1.7 hacminde 2.5 bar turbo ile beslenmiş bir ünite ile. Gene de ciğeri zar zor yettiği için mecburen yakıtı iyice açıp dumanlamak zorunda kalıyor.

Ayrıca common rail dizel üniteler , yüksek güçlerde daha az duman atmaya meyilli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

nasıl yok? kaç tane dti gördün, bindin de yok diyorsun? Türkiyede 240hp var kaldı ki 140-150hp olanları bile çok iyi gidiyor, sadece dizel olduğundan hissettirmiyor.
    "Dizel olduğundan hissettirmiyor" kısmını açar mısın biraz
  • Fiyatı ucuz (millet uyanmadan önce bedavaydı nerdeyse)

Basmadığın zaman az yakıyor

Modifiye etmesi ucuz ve kolay (yapılacak şeyler az çok belli)

Tren gibi duman çıkarmasa parasına göre muhteşem araç
  • Bomboş bir araç. Savunanlar da zaten malum apaçi kesim.

Duman ata ata onu bunu geçiyorum tarzı muhabbetten başka bir şey bilmezler. Hem çevreye hem trafiğe hem kendilerine zararları var.

Gram umursamıyorum trafikte bu araçları almışlar eski kasa bir araba 2 beygir artınca hemen havalar. Viraja gelse 15 takla atacak adamlar.
  • Isuzu motorlu tek kapı kamyonet kısacası leş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

"Dizel olduğundan hissettirmiyor" kısmını açar mısın biraz

Alıntıları Göster
    devir bandı kısa yani haz vermiyor
  • Dumanlisini gorunce icimdeki trafik canavari uyaniyor. Bir gun birini banketten asagi atacagim ama bakalim ne zaman ? Icindekilere Kamyon Soforu diyemiyorum, nice güzel şoförler var ama pek iyi gozle bakamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 26 Mayıs 2018; 17:17:53 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Keşke 10 misli olsa, Standart dieselgate skandalı dumansiz Tdi'lar 15 misli falan emisyon yapiyordu.

Araçların arkası egzoz cikisindan arka cama kadar kurum bağlıyor.

Bir konu danhibrid ve cevre emisyonları bir konuda Kara tren dti Tartışıyoruz, durum ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 26 Mayıs 2018; 17:39:54 >
  • 2014 yılında bende de vardı. Yazılımlı almıştım 6 ay falan kullandım sanırım. Duman çıkmasın diye ıkınıyordum resmen. Dumandan çok rahatsızdım. Her gün bagajı siliyordum. Bilmem kaç bin km de çıkmıştı ve yatak sarmıştı. Duman yüzünden yediğim küfür de cabası. O zamanlarda bunlarla oynayan bir adama o halde satmıştım.

Geçen izmirde bir tane kırmızıya denk geldim. Camım açıktı ve bildiğin zehirledi beni. Adam inadına da gaza yükleniyordu. Ben de iyi küfür etmiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.