Şimdi Ara

Clio 4 dCi şehir içi yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mersin şehir içi yakıt tüketimi değerlerim, yoğun trafikte ışıklarda bolca dur kalklı sürüş sonrası oluşan ortalama degerler: (mesafe 7.5 km)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnerman -- 15 Eylül 2019; 21:49:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buyrun bu da şehirler arası yakıt tüketimi (Tarsus - Osmaniye Kadirli ilçeleri ilçe yolu ve otoban karışık)
    Klima yolculuk boyunca hep açık :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnerman -- 15 Eylül 2019; 21:47:7 >

• Atış serbest mi?

• Bol dur kalklı ışıklı trafik ortalaması nasıl 24 km oluyor ? Ben çok da büyük olmayan bir şehirde tam anlamıyla şehir içinde ortalama hızda 20-22 den yukarıya çıkamıyorum. Ya çok küçük bir yerde yaşıyorsun ya da dediğin gibi bolca ışık ve dur kalk yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Bol dur kalklı ışıklı trafik ortalaması nasıl 24 km oluyor ? Ben çok da büyük olmayan bir şehirde tam anlamıyla şehir içinde ortalama hızda 20-22 den yukarıya çıkamıyorum. Ya çok küçük bir yerde yaşıyorsun ya da dediğin gibi bolca ışık ve dur kalk yok.
    Anlaşılan videoya çekerek ispatlamak gerekecek
    Bakın 7.5 km boyunca 3 defa araç kapatıldı ve çalıştırıldı, 8 ışıktan 5 inde duruldu. Kullanmasını bilirsek ve arabayı devrinde kullanınca daha düşük değerlerde gördüğüm oluyor.
    Motor sıcak iken aynı güzergahta çok hassas bir sürüsle 3.8 gördüm defalarca, ama kimse inanmak istemiyor. dCi özellikle de clio 4 de inanılmaz az yakıyor, kokluyor.

• Aynı ortalama hızla dizel otomatik egea ile 4.3 yakmışlığım var benim de

Ekonomi odaklı kullanımda farklar küçük oluyor tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Bol dur kalklı ışıklı trafik ortalaması nasıl 24 km oluyor ? Ben çok da büyük olmayan bir şehirde tam anlamıyla şehir içinde ortalama hızda 20-22 den yukarıya çıkamıyorum. Ya çok küçük bir yerde yaşıyorsun ya da dediğin gibi bolca ışık ve dur kalk yok.
    26 hocam 24 bile değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazmayı unutmuşum 3.5 ortalama şehirler arası yakıt tüketimi değeri 3 yetişkin ve bagaj dolu olarak elde edildi. Otobanda 100 - 110 arası ve ilçe yolunda yolu bilenler bilir
    Kayseri otoban bağlantı çalışmaları dolayısı ile 5 6 kez 2. vitese kadar düşerek 10 km kadar 40 45 km hızlarda seyretmek zorunda kaldık. 90 ı göremedik malesef.
    Yol çalışması yokken ve tek kişi klima kapalı iken 2.9 ve 3.0 değerleri elde ediyordum aynı güzergahta yolculuk bitimi ortalama değer olarak.
    Var mı bu koşullarda Clio 4 dci kadar az yakabilecek dizel ya da hybrid. Tabiki yok.

• Tsicilerin gözü yaşlı.

Açmayın şöyle az yakan dizel, lpg konuları. Yazık bu tsici arkadaşlara. Onları da düşünün.

• 3 yıldır Clio 3 1.5 dci kullanıyorum.
    2 farklı araç.
    Extreme ve Night&Day
    Ankara içi en agresif kullanım 5.4 ü geçmedi.

• aaa olur mu? bunlar 100km de 63 litre yakarlar, yanlış bu fitöcümüsün?

• dci bambaşka.
  • 1,5 dCi otomatik vites kullanıyorum, şehir içi 5,5'ları falan görüyor. Hiç memnun değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

1,5 dCi otomatik vites kullanıyorum, şehir içi 5,5'ları falan görüyor. Hiç memnun değilim.
    Konu sahibininki nedir?
  • 12km lik yolun 55dk da gidildiği İstanbulda bu rakamları gösterirseniz çok sevinirim. 300km yol yapıp ortalama tüketimin 5.8 olduğu Focus, 12km yol ile ortalama tüketimi 5.9 a çekti sabah itibariyle.

Bu arada 1.4 TDI Toledo, araçta 5 kişi ile 100km ortalama hızda 3.7-3.9 yakabiliyorsun rahatlıkla. Yol uzunluğu 600km.
  • bunları pompa hesabı ile doğruladınız mı ?
    ben pompa hesabı yapınca 0.5 lt fazla çıkıyor genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Anlaşılan videoya çekerek ispatlamak gerekecek
    Bakın 7.5 km boyunca 3 defa araç kapatıldı ve çalıştırıldı, 8 ışıktan 5 inde duruldu. Kullanmasını bilirsek ve arabayı devrinde kullanınca daha düşük değerlerde gördüğüm oluyor.
    Motor sıcak iken aynı güzergahta çok hassas bir sürüsle 3.8 gördüm defalarca, ama kimse inanmak istemiyor. dCi özellikle de clio 4 de inanılmaz az yakıyor, kokluyor.

Alıntıları Göster
    ben izmirde markete giderken 3 ışıkta duruyorum hocam 7.5kmde 5 ışıkta durmuşsunuz çok mu? ufak bir şehirdesiniz belli emin olun yaşadığınız şehir yakıt tüketimine çok etki ediyor.

• İstanbul şehir içi trafiğinde (ortalama hız 25-26 civarı) en dikkatli kullanımda 4.8'leri görebildim 1 depo ortalaması. Ancak bunun bir kısmı tem ve çevreyolunda yoğun akıcı trafik.

Gerçekçi normal kullanım verisi şehir içi 5,7-6 lt/100 km. (Klima açık)

Benim aracım 90 hp ve EDC. 75 hp manuel versiyonlar bu konuda daha başarılı. Vites oranları epey uzun.
  • dpf tıkanıp kurum yapınca görücem sizi xd
  • Gelin bizim mamakta kullanın da 6-7 litre altını gösterin bi. Motoru ısıt, dümdüz veya yokuş aşağı yol git sonra kıllıo yakıt tüketimi paylaş. Git bi yarım metre ilerlenen yolu, çık yokuşları öyle paylaş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.