Şimdi Ara

Clio 4 dCi şehir içi yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul büyük şehir belediyesi ak parti zamanında 60 litre yakıyordu bunlar sayıştay raporlarlarında siz şimdi 3 litre yakıyor diyorsunuz hocam. Sesinizi çıkartmayın sakın derin devlet götürür sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 16 Eylül 2019; 11:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.5 km zaten aynı yolun gidiş ve tekrar geri dönüşü
    Ayrıca yokuş çıksam da geri dönerken aynı yolu ışıklara ve güzergaha göre kendimi ayarlayıp sürünce yani doğru sürüş teknikleri ile fabrika değerlerini çok rahat yakalıyorum. Kaldı ki Mersin trafiği de öyle çok rahat bir trafik değil, bilen bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Enjektörler korkutmuyor mu dizel sahiplerini tanesi 1500 lira felan diyorlar 4 tane değiştirsen 6 bin lira para dizelden tırsıyorum ben daha masraflı geliyor çok fazla parçası var düz karadüzen atmosferik motor daha ekonomik lpg ile uzun vadede bence.
  • Lpg o km lere gelince ne sorunlar çıkaracak onu söyleyen yok ama motorun ömrünü kısaltıyor onu napacagiz?
    Lpg li atmosferik 300 bin giderse dizel aynı kullanım şartlarında 500 bin km yapıyor bakımını ihmal etmez isek. İstediğiniz ustaya sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Lpg benzinden dizelden bile daha güvenli, lpg tankında bir sürü güvenlik ekipmanı tahliye vanası vs var kaza sırasında ezilse bile patlamıyor bence bomba tabiriniz bu konuda bilginiz olmadığı için söylenmiş bir söz.

Sehir içi lpg de 30 kuruş yakıyorum, lpg ucuz evet çünkü daha çevreci ve maliyeti düşük.Lpg silindir tank taktırdım stepne rahatlıkla taşıyorum, zaten c segmenti bagajı geniş bir araçsa silindir tank pek etkilemiyor yine tüm eşyaların sığabiliyor bagaja.

Motorun orjinalliğini bozuyor demişsiniz ama motorla hiç bir işi yok ki takılan lpg kitinin ? Sadece lpg enjektörlerin püskürtme yapabilmesi için manifold deliniyor okadar başka birşeye gerek yok araçtan söktüğün zaman bir iz kalmıyor lpg kitinden geriye.

Bu arada ben en son afr ayarı yaptırdığımda sene 2015 felandı, eskidendi o lpg ayarının bozulma mevzusu.Şimdi takıyorlar lpg kitini ayarlıyorlar sıkıntısız biniyorsun.Lpg li aracıyla 1 milyon km deviren taksiciler var motora bir zararı yok lpg nin buda bir hurafe.Subaplar benzindede kullansan vakti saati gelince ömrünü bitirecek lpgde gitsen de bitirecek.

Boşuna gar gar kafa ütüleyen dizel sesini çekmekten ve çevreyi zehirlemektense lpgli arabaya binerim daha iyi.Zaten 15 20 seneye dizel diye birşey kalmayacak.Heryerde yasaklanıyor kullanımı.

• VW kullanıcısı değilim, hatta TSI'cıları eleştiririm baştan belirteyim ama 7.5 km yol gidip şehir içi tüketimim bu kadar çok az yakıyorum demek bence mantıksız. Arabamı köy yolunda bayırdan aşağıya salsam aynı yolu aynı hızla ortalama 1 litre civarında da tamamlarım

Ortalama tüketim dediğin en az 1 saatlik kullanımdan sonra geçerli olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

VW kullanıcısı değilim, hatta TSI'cıları eleştiririm baştan belirteyim ama 7.5 km yol gidip şehir içi tüketimim bu kadar çok az yakıyorum demek bence mantıksız. Arabamı köy yolunda bayırdan aşağıya salsam aynı yolu aynı hızla ortalama 1 litre civarında da tamamlarım

Ortalama tüketim dediğin en az 1 saatlik kullanımdan sonra geçerli olur diye düşünüyorum.
    Zaten 1.5 saatlik tüketim ortalamasını da verdim yukarıda bakmadınız anlaşılan. Zaten uzun mesafe de her türlü daha az yakıyor. Sadece dCi bir clio 4 kullanın sonra anlarsınız demek istediklerimi
    Ayrıca mesajımda şehir içi dur kalklı trafik ve gidilen yolun aynı güzergahta dönüşü ile oluşan ortalama verdiğim değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnerman -- 16 Eylül 2019; 18:14:10 >

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Hiç dci clio kullanmadım, renault tarafında hep megane kullanmıştım. En son megane 4 dci kullandığımda da zaten bu motorun ne kadar ekonomik olduğunu bir kez daha tecrübe etmiştim motora lafım yok. Benim eleştirim 17 dakikalık kullanımın (7,5/26*60) gerçekçi sonuçları yansıtmayacağı yönünde. Evet dci motor hdi motordan dahi daha az yakıyor ama gerçek şehir içi dur kalk trafikte o tüketim değeri imkansız bu bir gerçek.

İkinci attığınız 2 saatlik uzun yol kullanım ortalamasındaki genel hızınız ve güzergah hakkında bilgim olmadığı için yorumda bulunmam sağlıklı olmayacağından bir şey dememiştim. Ama madem sordunuz, sadece ortalama hıza göre yorum yapacak olursam 69.5 km/h ortalama hız ile 3.5 litrelik tüketim öyle çok da iç açıcı bir rakam değil, her dizel motorun dikkatsiz kullanımda dahi çok rahat göreceği bir değer.
  • Sahip olunan aracı övmek değilim derdimiz. Kimse clio söyle iyi böyle efsane falan demiyor ki diyen de zaten arabadan anlamıyordur. Eyvallah ama mesele yakıt tüketimi olunca gerçekler ortada.

Düşünün bir kere buyuksehir belediyeleri ya da filolar neden bu dCi motorlu araçları tercih ediyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: barca1899

3 yıldır Clio 3 1.5 dci kullanıyorum.
    2 farklı araç.
    Extreme ve Night&Day
    Ankara içi en agresif kullanım 5.4 ü geçmedi.
    Clio 4 dci araçlar Clio 3 dci araçlara göre 0.5 litre daha az yakıyor hocam. 8

• Bende Fluence 1.5 dci (otomatik) soğuk motor kısa mesafe ort.15-17 km hız ile,50 metre git dur kalk trafikte 8 litreden aşağı görmüyorum kısa mesafede. Tamamıyle kullanılan güzergah ile alakalı bir durum.
  • Bu hicbirsey ifade etmiyor.Egimli bir yerde gaza ufak ufak dokunarak elde edilebilecek hatta daha asagi cekilebilecek senaryo.

7.5km total rota.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Sadece dizel yasaklanıyor mevzuunda bir farklı görüş paylaşmak isterim siz ile.

Dizel yasaklanırsa dediğiniz gibi ticaret ve turizm biter ya da en azından çok büyük sekteye uğrar. Ancak devlet binek araçlarda dizeli yasaklıyorum ya da alırken yüksek vergi alıyorum dediği anda şahıs arabalarındaki dizeller sona gelir. Tabiki devlet koskoca kamyona otobüse benzinli motor tak demez. Londra ve Hamburg'da örneği var şehir merkezindeki belli alanlara dizel araçların girmesine vergilendirme ya da yasaklama var.

Merkeze girişte vergilendirme şeklinde bir uygulama olursa ticaret yapanlar bunu ürün fiyatlarına yansıtır ancak şahıs araçlarında dizel araçların piyasa değerini düşürebilir.
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    Öylesine Clio 4 baktım ben de ama çok yüksek fiyatlar 😋

• Clio 4 ile alakalı bir konu olduğu için sormak istedim...

1.3 95 bg corsa dan 1.5 dci 75 bg clio 4 geçmek performans olarak çok fark eder mi?

Bg de 20 birimlik bir azalma var ancak sanırım tork az da olsa clio da fazla.

Corsa dan inanılmaz memnunum ancak bagaj benim için büyük sıkıntı oldu.

Bir tane 2018 clio sw (CLIO Sport Tourer) ile anlaşma durumu var. (Joy). Fakat performas farkı olur mu onu bilemedim.

Sonuçta bunlar hız ve performans için üretilen araçlar değil ancak bu düşük bg güçlerine 75 / 95 arasında kayda değer bir kayıp yaşanır mı?

• True_Sun kullanıcısına yanıt
    Corsanin belki son hizi biraz iyidir kullanmadigim icin bilemiyorum ancak tork dan dolayi dusuk hizlarda Clio 1.5 dci size daha performansli hissettirecektir..

Bagaji da cogu c sinifi aractan bile daha buyuk ve kullanisli..

Daha yeni sifir hata orjinal 2017 56.000 km clio joy aracimi 73.000 e sattim.. arac sadece yakinda lastik degisimi isteyecekti o kadar..

Corsa dan sonra sizi uzmez kesinlikle tavsiye ederim..

2 yillik uzun donem pompa olcum ortalamam 4.2lt/100km

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.