Şimdi Ara

Ciddi Konu(İsviçre'ye Gideyim Mi ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 90 lıyım 2 yıllık bir üni okudum açıktan okuyorum şuanda.22 Yaşındayım ruhani bir boşluk var içimde.Hayattan zevk almıyorum.

Gecen muhabbeti açıldı.İsviçre'de bizim uzaktan akrabalarımız var.Teyzem istiyorsan söyleyelim oraya aldırtsınlar dedi.

Orada bulunuyormuş çalışıyormuşsun.Çalışma şartları zormuş fakat maddi yönden sıkıntı çekmezsin dediler.

Bir yerde dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birisi bas git diyorum.

Bir yerden de hiç bilmediğim bir yerde yapayalnız ne yaparım diyorum.

22 yaşındayım elimde düzgün bir meslek yok.asgari ücrete talim hayat geçirmek istemiyorum.

Gitmekten de korkuyorum.

Yardım edin bu konuyu bir tek burada paylaştım.

• Ne korkacan bas git. Hem torunların felan rahat eder.
  • hacı google dan kızlarına baktım güzeller baya git bence
  • git bizim ülkenin şartlarından çok daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orada iş bulunuyormuş çalışıyormuşsun.Çalışma şartları zormuş fakat maddi yönden sıkıntı çekmezsin dediler.
  • gitmeye karar verirsen ne olduğunu hissetmeden oraya varmış olursun konu dışında geçirceğin başka bi günmüş gibi hissedersin ilk gün ne salaklık ettim felan dersin yatakda düşünürsün biraz ertesi günler merak salar seni herşeye bakarsın orda herşeyi öğrenirisn her yere gidersin felan sonra sında orayı beğernirsen (isviçre hakkında bilgim yok norveç gibiyse beğenmezsin çünkü insanları gerçekten kötü umarım öyle değildir ) iyiki gitmişim dersin beğenmesende hayatını %80 orda geçirmeye devam edersin çünkü farklı bi yer gelir gözüne ve orda yaşayıp normal bir yer gibi olana kadar bayağı bir zaman geçer ve oraya alışırsın kısacası git derim ben de bu ülkeden uzaklaşıp japonyaya gidicem hayırlısıyla hocam ama daha önümde bayağı bir zaman var bilmiyorum bakalım yaşarsam görmek istiyorum oraları isviçrede ırkçılık var diye duymuştum doğrumudur bilemem ama herşeye hazırlıklı ol derim ve ilerde gitmediğine pişman olursun git o yüzden

• Git gez gör. Çalış biraz. Değişiklik olur. Kendini bulmana yardımcı olur. Belki biriyle tanışırsın. İmkanın varsa git.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'ya gidip gelen var mi?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • git ilerde vatandaşlıkda alırsın napcan türkiyede askeri ücret
  • Git kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: f_the_answer

90 lıyım 2 yıllık bir üni okudum açıktan okuyorum şuanda.22 Yaşındayım ruhani bir boşluk var içimde.Hayattan zevk almıyorum.

Gecen muhabbeti açıldı.İsviçre'de bizim uzaktan akrabalarımız var.Teyzem istiyorsan söyleyelim oraya aldırtsınlar dedi.

Orada iş bulunuyormuş çalışıyormuşsun.Çalışma şartları zormuş fakat maddi yönden sıkıntı çekmezsin dediler.

Bir yerde dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birisi bas git diyorum.

Bir yerden de hiç bilmediğim bir yerde yapayalnız ne yaparım diyorum.

22 yaşındayım elimde düzgün bir meslek yok.asgari ücrete talim hayat geçirmek istemiyorum.

Gitmekten de korkuyorum.

Yardım edin bu konuyu bir tek burada paylaştım.

offff offf kesin git hiç durma böyle şans geçmiş eline dostum. ben de bu yaz veya önümüzdeki yaz amerikaya work and travella gidecem ama asıl hayalim amerikada yaşamak belki ilk adımı olur diye düşünüyorum. git ne güzel bol para kazanırsın alım gücü de gayet iyi orada

• eğer öyle bir imkanın varsa sorman bile hata.vakit kaybetmeden git.
  • Kardeşim, anlatayım hemen. Oranın refah seviyesi çok yüksek. Maddi olarak gerçekten denildiği gibi.Ama nüfus fazla , alan küçük diye, ülke dışarıdan kalıcı gelenlerin işini zorlaştırdı.

Bir akrabam, otelcilik yönetme yanına işletme okudu.İstanbul hilton müdürü oldu. Daha sonra ilaç firmasına geçti.Altına araba verdiler.Mazotundan,yemeğinden her şeyi karşıladılar.Yüksek maaşı vardı.

Firma dedi gel, isviçre de 17 bin tl ye işe başla. Oda gitti.

Bende yurtdışı istiyorum.
    Ama ben, abd los angeles istiyorum. Hem huzur, hem maddiyat için
  • kadın kılıgına gireyim evlen benimle benide götür.
  • Benim 12 yıldır hayalim Los Angeles.Sanki gidersem kendime ihanet edecekmişim gibi geliyor.

Ayrıca ortada daha kesin bir şey yok.Sonra hayal kırıklıkları insanın canını acıtıyor.

Öteki taraftan da 800 liraya bir ömür geçer mi diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

git ilerde vatandaşlıkda alırsın napcan türkiyede askeri ücret

Askeri ücret ne? Yeni mi çıktı?

Bence git, hayatta bazen risk almak gerekir. En kötüsü ne olurki? Beğenmezsin biraz sıkıntı çeker dönersin ama oraya gidip uyum sağlayıp yaşam standartlarını Türkiye'nin üstüne çıkarma ihtimalin var. Aynı seçenekler benim önümde olsa düşünmezdim. Yeni bir yerler, kültürler görürsün en azından
  • Ruhunun boşluğunu din ile doldurmayı düşündün mü? Bu konuda bir çok hikayeler okudum da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav abi İsviçre'de yaşamadınız biliyor musunuz nasıl bir yer? Dışardan herşey iyi görünür,gidin bi yaşayın bakalım.TÜRKİYE GİBİ BİR ÜLKE DÜNYA ÜZERİNDE YOK,BUNUN AKSİNİ SÖYLEYENLER GİDEBİLİR ÜLKEDEN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_emir07

hacı google dan kızlarına baktım güzeller baya git bence

Adam ne diyor sen ne diyorsun usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olivier17

yav abi İsviçre'de yaşamadınız biliyor musunuz nasıl bir yer? Dışardan herşey iyi görünür,gidin bi yaşayın bakalım.TÜRKİYE GİBİ BİR ÜLKE DÜNYA ÜZERİNDE YOK,BUNUN AKSİNİ SÖYLEYENLER GİDEBİLİR ÜLKEDEN.

Aynen hocam norveçli asosyal diye bir arkadaş vardı adam aynı şeyleri söyledi
  • Korkunun ecele faydası yok . Git ya da gitme senin kararın ama bu ülkenin hayat standartları ile orayı karşılaştırırsan orası baskındır .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.