Şimdi Ara

Amerika'da bir üni için sadece Toefl ve Sat yeter mi? Başka Şartlar Nedir? Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, şimdi malum başlıkta bahsettiğim bu iki hede gerekli şeylerden biri Amerika'da lisans eğitimi için. Ama sorun şu ki Amerika'da üniversiteler bildiğim kadarıyla sadece bunlara değil başka şeylerede bakıyor, işte enstrüman çalıyor mu, bir projesi falan var mı vesaire. Ancak maalesef benim bunlar hiç yok elde edebileceğim ise sadece Toefl puanı ve SAT var. Şimdi gelelim asıl soruya, Bu tür enstrüman spor gibi şeyler olmadan sadece bu iki sınavdan yüksek puanlar alarak girilebilinecek ümidler sıralama bazında hangi aralıkta? Misal ilk 10 üni olmaz herhalde ama gerisi için bilmiyorum şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güncel
  • sıradan uniyse başvurduğun uni ve burssuz, full ucretli okuyacaksan yeterli.Hatta tek toefl bile yeterli olabilir.Enstrüman, spor falan başarısı, yeteneği de gerekli değil.Yok MIT ve bu ayarda uni istiyorsan dünyanın en zeki çocuklarından farkının olmadığına adamları inandırman gerekicek bu sınavlara ek olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jr Ra

sıradan uniyse başvurduğun uni ve burssuz, full ucretli okuyacaksan yeterli.Hatta tek toefl bile yeterli olabilir.Enstrüman, spor falan başarısı, yeteneği de gerekli değil.Yok MIT ve bu ayarda uni istiyorsan dünyanın en zeki çocuklarından farkının olmadığına adamları inandırman gerekicek bu sınavlara ek olarak.

Peki hocam bu dediğin şeyin kapsamı nedir? Mesela 30.40. Üni için( dünya çapında) ne gerekir? Benim düşündüğüm yerlerde bu kalibrede zaten:). Bu arada sosyal bilimler konusunda istediğim yerler:)

• SAT'ye hazırlanan biri olarak cevaplandırıyorum:

Üniversite'ye neden sizi almaları gerektiğine ikna etmelisiniz. Amerika'da SAT sınavı istemeyen tonlarca üniversite var. Girmek istediğiniz üniversite ABD'de %5- dünya çapında %1'lik dilimde belkide. Üniversiteden üniversiteye değişiyor. Dünya çapında 40 derseniz bu çok küçük bir dilim belirtir. Bu ilk 40 üniversitenin içinde toplasanız 10-15 tane Amerikan vardır. Bi o kadar Almanya, İngiltere var. 15 Amerikan Üniversitesi.

Forbes'e göre ilk 15 Amerikan üniversitesi:

Williams College
    Stanford
    Swarthmore
    Princeton
    MIT
    Yale
    Harvard
    Pomona
    USMA
    Amherst
    Haverford
    University of Pennsylvania
    Brown
    Bowdoin
    Wesleyan

Kaynak:http://www.forbes.com/top-colleges/list/

Bu yüzden üniversiteler sizi üç farklı alanda sınamak ister. Akademik, Sosyal (+sanat), Sportif. Bu üç faktörden birinde veya daha fazlasında uzmansanız ve profesyonel olarak yapıyorsanız burs imkanları oluyor. Yıllık en kötü 45bin dolar ödüyorsunuz üniversiteye. Burs kazanmak şart.

Avrupa ve Hindistan'dan çok başvuru geliyor. Özellikle üst düzey üniversitelere. Çünkü Avrupa her zaman Amerika'dan daha iyi bir eğitim sistemine sahip olmuştur. Bunu onlarda biliyor. Kuzenim Pittsburg Üniversitesi sonrasında Harvard'a gitti. Kampüste ABD vatandaşı göremiyormuş. Öğrenciler, hocalar herkes Avrupalı veya Hintli. Nadir ABD'li. Bu yüzden rekabet fazla. Yaşının 16-17 olduğunu varsayarak enstürman öğrenmek için geç değil. Gitar vb. başla derim ben. Sportif alanda geliştirmek istersen kendini bu basketbol ve futbol olmasın. Basketbol için burs almak çok zor. Futbol diye bir kavram yok. Satranç, tenis gibi alanlara yönel.

Sosyal faktör olarak sosyal sorumluluk projeleri, niyet mektubu, referans mektupları, geçmişte yaptığın faaliyetler, tiyatro, sinema, müzik vb. herşeyi yazabilirsin. Ben şuan için SSP,niyet ve referans mektubu, tiyatro ve müzik hk. çalışmalarımı yazdım.

Akademik olarak GPA ortalamanıza bakarlar. Yüksek GPA sizi bir adım öne taşır. Ayrıca SAT ve ACT skorunuzda önemli. Amerikan eğitim sistemi ezberci değil. Herşey kağıt üzerindeki fonksiyon sorularından ibaret değil. Bu yüzden sadece SAT'ye bakmıyorlar. SAT sadece bir faktör. Farklı alanlarda dahi başarılı olmanız isteniyor. En azından potansiyeliniz olmalı. Yoksa gidip ezberci Avrupa sisteminde okuyabilirsiniz.

Örnek olarak benim hedefim UCLA Mechanical Engineering. 60 bin dolar yıllık ücreti. Burs olmadan burayı kazanmam imkansız. Sadece SAT'ye odaklanmayın. Farklı alanlarda geliştirin kendinizi. Bu hem sizi rakiplerinizden bir adım öne taşır hemde burs imkanı yaratır. Sorularınız varsa lütfen alıntılayın veya ÖM atın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

SAT'ye hazırlanan biri olarak cevaplandırıyorum:

Üniversite'ye neden sizi almaları gerektiğine ikna etmelisiniz. Amerika'da SAT sınavı istemeyen tonlarca üniversite var. Girmek istediğiniz üniversite ABD'de %5- dünya çapında %1'lik dilimde belkide. Üniversiteden üniversiteye değişiyor. Dünya çapında 40 derseniz bu çok küçük bir dilim belirtir. Bu ilk 40 üniversitenin içinde toplasanız 10-15 tane Amerikan vardır. Bi o kadar Almanya, İngiltere var. 15 Amerikan Üniversitesi.

Williams College
    Stanford
    Swarthmore
    Princeton
    MIT
    Yale
    Harvard
    Pomona
    USMA
    Amherst
    Haverford
    Brown
    Bowdoin
    Wesleyan

Bu yüzden üniversiteler sizi üç farklı alanda sınamak ister. Akademik, Sosyal (+sanat), Sportif. Bu üç faktörden birinde veya daha fazlasında uzmansanız ve profesyonel olarak yapıyorsanız burs imkanları oluyor. Yıllık en kötü 45bin dolar ödüyorsunuz üniversiteye. Burs kazanmak şart.

Avrupa ve Hindistan'dan çok başvuru geliyor. Özellikle üst düzey üniversitelere. Çünkü Avrupa her zaman Amerika'dan daha iyi bir eğitim sistemine sahip olmuştur. Bunu onlarda biliyor. Kuzenim Pittsburg Üniversitesi sonrasında Harvard'a gitti. Kampüste ABD vatandaşı göremiyormuş. Öğrenciler, hocalar herkes Avrupalı veya Hintli. Nadir ABD'li. Bu yüzden rekabet fazla. Yaşının 16-17 olduğunu varsayarak enstürman öğrenmek için geç değil. Gitar vb. başla derim ben. Sportif alanda geliştirmek istersen kendini bu basketbol ve futbol olmasın. Basketbol için burs almak çok zor. Futbol diye bir kavram yok. Satranç, tenis gibi alanlara yönel.

Sosyal faktör olarak sosyal sorumluluk projeleri, niyet mektubu, referans mektupları, geçmişte yaptığın faaliyetler, tiyatro, sinema, müzik vb. herşeyi yazabilirsin. Ben şuan için SSP,niyet ve referans mektubu, tiyatro ve müzik hk. çalışmalarımı yazdım.

Akademik olarak GPA ortalamanıza bakarlar. Yüksek GPA sizi bir adım öne taşır. Ayrıca SAT ve ACT skorunuzda önemli. Amerikan eğitim sistemi ezberci değil. Herşey kağıt üzerindeki fonksiyon sorularından ibaret değil. Bu yüzden sadece SAT'ye bakmıyorlar. SAT sadece bir faktör. Farklı alanlarda dahi başarılı olmanız isteniyor. En azından potansiyeliniz olmalı. Yoksa gidip ezberci Avrupa sisteminde okuyabilirsiniz.

Örnek olarak benim hedefim UCLA Mechanical Engineering. 60 bin dolar yıllık ücreti. Burs olmadan burayı kazanmam imkansız. Sadece SAT'ye odaklanmayın. Farklı alanlarda geliştirin kendinizi. Bu hem sizi rakiplerinizden bir adım öne taşır hemde burs imkanı yaratır. Sorularınız varsa lütfen alıntılayın veya ÖM atın.

hocam cehaletimizden dolayı affola yıllardır ezberci sistemin bizi araştırmaya kapalı bi hale getirmiş olmasından dolayıdır ygs-lys sisteminden farklı olarak SAT'ye hazırlanıp amerikada burslu okumak istiyorum fakat nasıl hazırlanılır orada yani ygs-lys nin ingilizce hali mi nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz açıklarsanız sevinirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPOTEK

quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

SAT'ye hazırlanan biri olarak cevaplandırıyorum:

Williams College
    Stanford
    Swarthmore
    Princeton
    MIT
    Yale
    Harvard
    Pomona
    USMA
    Amherst
    Haverford
    Brown
    Bowdoin
    Wesleyan

hocam cehaletimizden dolayı affola yıllardır ezberci sistemin bizi araştırmaya kapalı bi hale getirmiş olmasından dolayıdır ygs-lys sisteminden farklı olarak SAT'ye hazırlanıp amerikada burslu okumak istiyorum fakat nasıl hazırlanılır orada yani ygs-lys nin ingilizce hali mi nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz açıklarsanız sevinirim ?

kitapları var. sat üç bölümden oluşuyor. Writing-Math-Critical Reading. Matematik en kolayı. Çok basit sorular. En zoru CR. Sonra Writing. Writing'te essay yazmanız isteniyor ve paragraf soruları var. CR'de ise cümle tamamlama vb. sorular var. Ama ingilizce olup olmadığını anlamıyorsunuz.Hiç görmediğiniz kelimeler çıkıyor karşınıza. Bu yüzden bu kelimeleri bi şekilde ezberlemeniz gerekiyor.

SAT Questions diye aratırsanız google'da farklı sectionlardan farklı sorular görebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senceroo kullanıcısına yanıt
    Bence writing daha zor cunku genelde dahi ingilizler ve amerikanlar CR ve Matematik'ten 800 uzerinden 800 alirken writing'de 675 falan aliyor.
  • OSS ila SAT aarasinda en ufak bir benzerlik bile yok. COk farkli sistemler en basitinden OSS tum lise derslerini(Matematik, kimya, geometri, biyoloji...) kapsarken SAT sadece uc bolumden olusur: Matematik, Critical Reading, Writing. Matematik genelde turkler icin kolay olur cunku turkiye'deki mufradat amerikan mufradatindan daha kapsamli ve detayli. Critical Readin' ise turklerin en cok takildigi yerlerden biri(malum ingilizce'de dunya siralamasinda sonlarda bulunyoruz ). Ingilizce seviyeni bilmiyorum ama bu bolumde native'ler bile takiliyor. Writin' bolumunde kendini tanitan bir essay yaziyorsun. Bu bolum ise native'lerin en cok takildigi bolum. Bir de ACT vardir. Bak istersen, ama daha zor oldugu soylenir SAT'den. Eger ACT'ye girersen secmeli olarak bir de science bolumu vardir. Bunun disinda TOEFL veya IELTS(nadiren bazi universitelerde kabul edilmiyor), GPA yani not ortalamasi, referans mektuplari, Advanced Placement, CLEP gibi subject test'leri istiyorlar. Tabi bunlar uzerine bir de ek sinavlar alirsan kabul oranin garanti artar. Maddi durumun iyi ise SAT veya ACT+TOEFL veya IELTS+Advanced Placement(istedigin bolume gore degisiklik gosterir hangi konudan alacagin)+CLEP(Bu da degisir hangi koundan alacagin)+A-level sinavlari(Bu genelde Birlesik Kralliktaki universitelerin istedigi ek bir portfolyodur ancak alirsan ne ala.)+CAE-CPE gibi dil yeterliligi sinavlari alip bir de referans mektubu ve not ortalamasini halledersen hayallerine ulasirsin. Belirtmissin daha once hicbir yarisma-ayricalikli sinava katilmadim diye. Hicbir sey icin gec degildir(A-level, Cambridge ESOL...). Ingilizce seviyen kac ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Biologyscholarssensei

OSS ila SAT aarasinda en ufak bir benzerlik bile yok. COk farkli sistemler en basitinden OSS tum lise derslerini(Matematik, kimya, geometri, biyoloji...) kapsarken SAT sadece uc bolumden olusur: Matematik, Critical Reading, Writing. Matematik genelde turkler icin kolay olur cunku turkiye'deki mufradat amerikan mufradatindan daha kapsamli ve detayli. Critical Readin' ise turklerin en cok takildigi yerlerden biri(malum ingilizce'de dunya siralamasinda sonlarda bulunyoruz ). Ingilizce seviyeni bilmiyorum ama bu bolumde native'ler bile takiliyor. Writin' bolumunde kendini tanitan bir essay yaziyorsun. Bu bolum ise native'lerin en cok takildigi bolum. Bir de ACT vardir. Bak istersen, ama daha zor oldugu soylenir SAT'den. Eger ACT'ye girersen secmeli olarak bir de science bolumu vardir. Bunun disinda TOEFL veya IELTS(nadiren bazi universitelerde kabul edilmiyor), GPA yani not ortalamasi, referans mektuplari, Advanced Placement, CLEP gibi subject test'leri istiyorlar. Tabi bunlar uzerine bir de ek sinavlar alirsan kabul oranin garanti artar. Maddi durumun iyi ise SAT veya ACT+TOEFL veya IELTS+Advanced Placement(istedigin bolume gore degisiklik gosterir hangi konudan alacagin)+CLEP(Bu da degisir hangi koundan alacagin)+A-level sinavlari(Bu genelde Birlesik Kralliktaki universitelerin istedigi ek bir portfolyodur ancak alirsan ne ala.)+CAE-CPE gibi dil yeterliligi sinavlari alip bir de referans mektubu ve not ortalamasini halledersen hayallerine ulasirsin. Belirtmissin daha once hicbir yarisma-ayricalikli sinava katilmadim diye. Hicbir sey icin gec degildir(A-level, Cambridge ESOL...). Ingilizce seviyen kac ?

Çok kötü ama bir sene hazırlık okuyarak düzeltmeye çalışacağım

Bu tür ayrıcalıklı yarışmalar için falanda geç sanki. Ben 1 senede ne yapabilirim ki bu konuda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.