Şimdi Ara

HUKUK U OKULA GİTMEDEN DE BİTİRİRSİN DİYORLAR? HALA ÖYLE Mİ? YOKSA ESKİDEN MİYDİ O ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
8.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OKULA GİTMEMEKTEN KASIT DEVAMSIZLIK HAKKININ ÇOK OLMASI GALİBA.
    OKULA GÖRE DE DEĞİŞİYOR OLABİLİR DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM.
    YOKSA BU SADECE HUKUK A HAS BİR ÖZELLİK OLUP HER OKULDA BÖYLE MİDİR( TERCİHİM BUNDAN YANA )
    BENİ Bİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİMMMM..

Bazı hocalar yazdıkları kitapları aynen derste okur, o güzelim vakti o derste harcamanın anlamı yoktur.

Kontenjanı yüksek olan bir kaç bölümde daha devam zorunluluğu yoktur. Hocaya ve öğrenciye göre değişir.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • kontenjana bağlı anlaşılan..
    o zaman özel üni.lerde pek yoktur. kontenjanı az olur onların..
    peki teşekkürler..

siz başlayın hukuk okumaya zamanla öğrenirsiniz gerçeği!
  • Okula gitmeden bütün bölümler biter. İmzanızı başkasına attırırsınız, ders notunu fotokopi alırsınız. Çan eğrisi var zaten. Bir şekilde yolunuzu bulursunuz. Sonra şu işsiz üniversite mezunlarından biri olursunuz. Bir de ağlayıp zırlarsınız iş bulamıyorum diye.
    ÖSS'yi kazanmakla hayatının kurtulduğunu düşünen eblehlerden olmayın. Ne ekerseniz onu biçersiniz.

Not : İş bulamayan azimli bir üniversite mezunu bu mesaja itiraz etmesin. Yüzbinlerce kişinin içinde istisnaları tek tek ayıramayız.

Orjinalden alıntı: faruk

Okula gitmeden bütün bölümler biter. İmzanızı başkasına attırırsınız, ders notunu fotokopi alırsınız. Çan eğrisi var zaten. Bir şekilde yolunuzu bulursunuz. Sonra şu işsiz üniversite mezunlarından biri olursunuz. Bir de ağlayıp zırlarsınız iş bulamıyorum diye.
    ÖSS'yi kazanmakla hayatının kurtulduğunu düşünen eblehlerden olmayın. Ne ekerseniz onu biçersiniz.

Not : İş bulamayan azimli bir üniversite mezunu bu mesaja itiraz etmesin. Yüzbinlerce kişinin içinde istisnaları tek tek ayıramayız.

+1903

Orjinalden alıntı: Always0007

Bilgisizlik çok zor gerçekten...

siz başlayın hukuk okumaya zamanla öğrenirsiniz gerçeği!

burada acaba benim yorumuma mı bir gönderme var pardon anlayamadım?

quote:

Orjinalden alıntı: rørø

HUKUK OKUNMAZ ARKADAŞ EZBERLENİR !! YA DA HAFIZLANIR

Hukuk okusaydınız hukukun ezber olmadığını bilirdiniz. Kulaktan dolma bilgilerinizle yalan yanlış yorum yapmayın
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• Hukuk okuyan kişiler sadece ezber yapmıyor.
    Avukatlar bütün maddeleri ezbere biliyor sanıyorsunuz herhalde?
    Önyargılarınızı yıkın artık...

Tabiki tüm derslere girip derslerde anlatılanı dinlemek not almak en iyisi ama
    olmuyor işte, devamsızlık sorunu olmayınca da giresin gelmiyor.

Böyle olunca belli dersler belirliyorsun, örneğin 2. sınıfta Borçlar Genel, Ceza Genel, İdare bunlara giriyosun digerlerine
    girmiyorsun,
    3. sınıf yine aynı Esya, Usul vs:)

Her neyse sonucta gitmeden de bitirilir, kimi hocalar kendi kitaplarından anlatır,
    hee kitaplarda olmayan seyleri derste anlatan ya da kendi anlattıgı gibi isteyen hocalar vardır.
    Onları da not alan kızlar ya da bu notları toplayıp satan civarda bi fotokopici vardır.
    O fotokopiler alınır geçilir.

Tabi burda her türlü geçelir dedim ben ama durum bundan ibaret değil,
    Hukuk Fakültesi bu sonucta
    sen 80-90 lık kagıt verirsin, bi bakarsın 80 almısın
    Sen yine 80-90 lık kagıt verirsin bi akarsın 10-20 almıssın. Anlam veremezsin.

• Hukuk fakültesini bitirmeye 5 sınavı kalan biri olarak birşeyler yazabilirim sanırım.

Derslere gidersen, dersi derste kaparsın ve evde çok fazla çalışmana gerek kalmaz. Kitaptan bir-iki kere okursun, iş biter.

Derse gitmezsen neyi okuyacağını bilemezsin, bu da tüm kitabı okuman gerektiği anlamına gelir. Derse gitmemek bence zor iş.

Ben bazı derslere hiç gitmedim mesela. Hiç gitmediğim dersler: Hukuka Giriş, Roma Hukuku, Ceza Özel Medeni Usul, İcra, Ceza Usul. Ceza Usule çok yaşlı bir adam geliyor, sadece ve sadece geyik yapıyor, asla ders anlatmıyor. (adını vermiyorum ama Türkiye'nin en bilinen ve medyatik usulcülerinden biridir kendisi, buradan da kendisine nefretimi sunarım. Bir bok öğrenmedim ceza usulden.) Ben de geyik dinlemektense derse girmemeyi tercih ediyorum.

Diğer derslere ise tek işi kendi yazdığı ya da hocasının yazdığı kitapları okumak olan hocalar geldi. Kitabı ben de okuyabildiğim için derslere gitmedim. Şimdi düşünüyorum, yine de keşke Medeni Usul ve İcraya gitseydim. Ama diğerlerine gitmediğime asla pişman değilim.

Kimi hoca vardır, dersine isteyerek gidersin. Öyle hocam çok fazla oldu, zevkle takip ettim derslerini. Dersten çok keyif seansları havasında geçen dersim çok oldu. (ben biraz manyağım kabul ediyorum. )

Yukarıda da arkadaşlar yazmış, kimi hoca kitaplarda olmayan şeyleri anlatır. Aslında bu doğru değil, doğrusu, pek çok kitapta olan şeyleri derler toparlar öyle anlatır. Bu hocanın derslerine gitmek gerekir, çünkü o kaynakların hepsini okuyamazsın. Hoca da hap yapıyorsa ciddi bir efor harcamaktan kurtarır öğrenciyi.

Ben ceza işlerini hiç sevmediğim için ceza hukukuna önem vermedim mesela. Ceza ve türevlerine de pek girmedim. Ama Borçlar, Eşya, Ticaret, Miras, Tüketici, Rekabet gibi alanlarda ders kaçırmadım.

Benim dört senede gördüğüm şu: Hukuk nosyonu, hukuki düşünme becerisi derse gidilirse çok daha rahat kazanılıyor, derslere gitmeye çalışın. Ama burası üniversite, sakın tüm derslere gitmeyin.

Bir de not: Asistanlarla aranızı çok iyi tutun, laf sokmak gibi saçma işlere girmeyin, okul hayatınızın çok ama çok kolaylaştığını göreceksiniz. Tecrübe konuşuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.